Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשב להגברה, אני שמעתי מספיק פעמים לא דוטק אלה הייבריד ללא הגבר וזה היה פנטסטי מכל ההייבריד ששמעתי עם מגבר בנונית מינוס, אני לא מדבר על עוצמה אלה על איכות נטו, וגם עוצמה לא חסר ללא הגברה.

אלף יש לו מכשיר מצויין וחזק ולכן הדוטק יהיה מעולה, ויכול להיות שיעבוד אפילו יותר טוב בלי מגבר בתקציב של עד 1500 כי הסינגן יהיה מאוד נקי ישירות מהמכשיר, מגברים של 1500 ש"ח ומטה בדרך כלל לא נותנים סינגן טוב ומעוותים מאוד, אומנם העוצמה עולה אבל האיכות יורדת.

פורסם

יוני לפעמים אתה רושם דברים שאין לי מושג מאיפה אתה מביא אותם. חבל. :?

הדוטק נשמע טוב יותר מהטמפו ללא קשר לסוג ההגברה, גם על הגברה של רדיו דיסק. אם התקציב מאפשר הדוטק עדיף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל העובדות והניסויים בשטח ידידי, אני לא אחד שקורא מאמרים ומתוכם שולף שטויות.

כך פעם רדיו איכותי כמו "אלפין 9855" למשל ותחבר לו סט כמו הייבריד או דוטק ללא הגברה, ואחרי זה תשם לו הגברה פשוטה למשל כמו JBLGTO1004, ותראה את ההבדל באיכות, בצליל, בעיוות, תקבל יותר כוח בגלל ההגברה אבל האיכות תתעוות.

אני מדבר פה אך ורק על הגבר פשוטה, ולא על מגבר כמו GENESIS ששומר על הסינגן נקי, מקורי, איכותי, ומדיוק מהרדיו דיסק.

פורסם
... ויכול להיות שיעבוד אפילו יותר טוב בלי מגבר בתקציב של עד 1500 כי הסינגן יהיה מאוד נקי ישירות מהמכשיר, מגברים של 1500 ש"ח ומטה בדרך כלל לא נותנים סינגן טוב ומעוותים מאוד, אומנם העוצמה עולה אבל האיכות יורדת.

יוני נראה לי שקצת נסחפת , מגברים מתחת ל 1500 מעוותים מאוד ? לא כל חובבי האודיו לרכב מרכיבים סטאפים של 10K וצפונה מכך, ןכנראה שמי ששואל על טמפו ודוטק הוא לא אחד כזה , כך שהוא לא יוציא סכום של 2K וצפונה מכך רק על הגברה.

כך שהקביעה שמגברים מתחת 1500 מעוותים מאוד זה לא נכון.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

התשובה שלך היא שלילי כי אתה לא מנוסה מספיק, ולפי התגובה שלך אני רואה שאין לך מושג מהוא משמעות המגבר במערכת וזה לא רק לתת ווליום לרמקולים אם זה מה שהבנת עד עכשיו, אבל אני לא רוצה להיכנס לזה.

הנושא הוא שהבחור רוצה סט ללא הגברה והוא מתלבט בין הדוטק לטמפו, הכל התחיל מיזה שאתה המלצת לו טמפו על פני הדוטק, אתה יכול להסביר למה טמפו עדיף על הדוטק ללא הגברה אם יש לו רדיו דיסק איכותי?

על תעלב או משהו אני סתם מסתקרן לדעת אולי אני באמת אידיוט שלא מבין.:?

פורסם
כל העובדות והניסויים בשטח ידידי, אני לא אחד שקורא מאמרים ומתוכם שולף שטויות.

כך פעם רדיו איכותי כמו "אלפין 9855" למשל ותחבר לו סט כמו הייבריד או דוטק ללא הגברה, ואחרי זה תשם לו הגברה פשוטה למשל כמו JBLGTO1004, ותראה את ההבדל באיכות, בצליל, בעיוות, תקבל יותר כוח בגלל ההגברה אבל האיכות תתעוות.

:shock::shock::shock:

אתה אפילו לא בכיוון, בשיא הרצינות.

איך בכלל אפשר להשוות הגברה עלובה של רדיו דיסק שמכניסה טונות של עיוות לסאונד להגברה של מגבר חיצוני שמתאמץ הרבה פחות ומעוות במאות אחוזים (!) פחות את הסיגנל???

מגבר כהגדרה אמור להיות נטרלי. הוא מקבל X ומוציא X גדול יותר. המציאות היא שאין לנו מושג איך מגבר נייטרלי אמור להישמע, ואין שום סיכוי בעולם שהגברה של רדיו דיסק (שגם כאן מדובר במגבר בפני עצמו) איכותית יותר מהגברה חיצונית!! לא קיים דבר כזה.

אתה יודע בכלל איך רדיו דיסק עובד?

התשובה שלך היא שלילי כי אתה לא מנוסה מספיק, ולפי התגובה שלך אני רואה שאין לך מושג מהוא משמעות המגבר במערכת וזה לא רק לתת ווליום לרמקולים אם זה מה שהבנת עד עכשיו, אבל אני לא רוצה להיכנס לזה.

לפני שאתה מטיף לאחרים כמה אתה מנוסה ויודע, אולי כדאי שתחקור קצת בנושא. כמו שרשמתי לך בתחילת התגובה אתה בכלל בכלל לא בכיוון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חברים אני הולך להיכנס פה בפולמוס הזה תוך לקיחת סיכון (הניסיון שלי מוכיח שכל פעם שנכנסתי ללוע הארי שזה פולמוס שקשור במותג המדובר יצאתי פצוע) אבל אני חייב להתערב

אני מבין מהיכן יוני לוקח את רעיונותיו ואת דיעותיו

לי בשונה מחלק מהאנשים פה יש ניסיון עתיר בהתקנות של רכיבים (כאלה או אחרים) ובתוצאות הסופיות ובהבדלים של התוצאות אך ורק בגלל רמת ההתקנה ורמת התוצאה

ולכן אני יכול לראות מצבים של התקנות של סטים טובים שנשמעים בית שימוש לאחר הרכבת מגברים תוך כיוונים לא מדוייקים והרכבה טובה פחות מקצועית מילד בן 13 שיודע איפה הפלוס במצבר

ולעומת זאת תוצאות מדהימות מהרכבת סטים טובים (כמו הסטים המדוברים) בצורה מקצועית תוך התקנה נכונה והשקעה במיקום ובידוד ואיטום קל והפעלה ברדיו דיסק פשוט אך איכותי

לכן הרכיבים הם חלק מהמוצר הסופי וההרכבה והכיוונים הם החלק השני

כשאחד לא מסתנכרן עם השני התוצאה היא בית שימוש

וכשאחד מסתנכרן עם השני התוצאה היא מבורכת

איתמר הגדיר זאת טוב באחד הת"רדים פה כשאמר שאיכות ההתקנה והכיוונים שווים עד 80 אחוז מתוצאת הצליל

לכן בעולם אידיאלי יוני באמת לא פוגע, אבל בעולם מציאותי שכל טמבל יכול לפתוח חנות יוני בהחלט פוגע

אז הרבה מהעזרה או מההמלצה אל פותח השרשור תלויה ברמת ההתקנה ורמת המקצועיות של מי שמתכוון להתקין לך בסופו של דבר

כעיקרון אני אישית אמליץ לך על הסט היקר יותר

כך תוכל תמיד להשתדרג ולהוסיף הגברה חיצונית העתיד

בהצלחה

דרור

פורסם

תודה לכולם

השאלה היא האם דוטק זה לא overkill והאם ה HU שלי יצליח לדחוף אותם כלל

ברור שדוטק איכותי יותר הטמפו, אבל השאלה היא האם בהגברה של HU בלבד עדיף רמקול חלש יותר (טמפו)

פורסם

אין קשר ל-RMS שמצויין בסט כזה או אחר זה רק נתון עד כמה הרמקול יכול לספוג, כך שאין לך בעיה להגביר אותו ברדיו דיסק, לא מדובר פה ברדיו של Dragonfly זה אלפין.

פורסם

דרור, הנקודה פה היא לא לגבי איכות ההתקנה והשיפור שהתקנה טובה מקנה למערכת, הנקודה היא שלא פעם ראשונה אנשים רושמים כאן שטויות שמחזירות את הפורום לימיו העליזים שבהם רמקולים של קליפורניה בום הומלצו למי שחיפש SQ :roll:

אני מבקש בכל לשון של בקשה - מי שלא מבין או שרק נראה לו שהוא מבין שירשום את דבריו בהסתייגות או שלא ירשום בכלל.

איתמר.

פורסם

גם בר"ד יש מגבר, רק הרבה פחות חזק והרבה פחות איכותי ממגבר חיצוני.

בשימוש נכון, אין כל מקום להשוואה בין מגבר סביר לר"ד.

אני יכול לתת כמה דוגמאות לחברים שחיברו סטים ללא מגבר ולאחר מכן הוסיפו וחוו את ההבדל, אך אין טעם בזה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...