Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההיפך הוא הנכון !

אני אומר שכן צריך מגבר חיצוני ברמה סבירה לפחות, כי ה HU לא עושה משהו איכותי יותר, אלא את אותו הדבר רק פחות טוב- שזה אומר פחות חזק ופחות נקי.

לכן, אין סיבה לטעון שה HU הוא איכותי יותר, כי באומרנו HU צריך להבין שמדובר במגבר הפנימי שלו.

דוגמא:

רמקולים שמחוברים ישירות ל HU יקבלו הספק של 17RMS לערוץ ב- 10% עיוות.

רמקולים שמחוברים למגבר חיצוני יקבלו 100RMS ב- 1% עיוות.

מה טוב יותר:

א. האופציה השניה.

ב. לא האופציה הראשונה.

ג. תשובות א' ו- ב' נכונות.

הפותר נכונה יקבל חופן סיבי נחושת קצוצים :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מוזר, אני לא יודע למה איכשהו הראש שלי הבין שתמכת בHU :-o. השתגעתי.

אם אפשר אני אשמח לקבל חופן נחושת. (אם הוא יהיה חופן נכבד, נוכל למכור אותו ולקנות מגבר שלא יעוות כמו HU:-P )

פורסם

נכבד ככל שיהיה זה עדיין חופן :) מקסימום זה יכסה לך את התשלום הראשון על עץ הריח :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מצטרף לדעות שנאמרו בעד מגבר.

אני יכול להגיד גם מידע תיאורטי וגם מניסיון מעשי , מגבר חיצוני (וגם אחד סטנדרטי) יניב שיפור משמעותי באיכות הסופית.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רמקולים שמחוברים ישירות ל HU יקבלו הספק של 17RMS לערוץ ב- 10% עיוות.

רמקולים שמחוברים למגבר חיצוני יקבלו 100RMS ב- 1% עיוות.

יש מגברים פנימיים (כדוגמת TDA7386 שנפוץ למדי) שייתנו קרוב ל 20W RMS לערוץ לפני שהדיסטורשן יעלה מעל 0.1% (@1KHz). בנתון כ"כ גרוע כמו שנתת לא נתקלתי.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אתה בטוח? רוב הצ'יפים לא מסוגלים להגיע להספק כזה עם אחוז עיוות כל כך נמוך.

חפש לדוגמה נתונים של צ'יפים מחברת פנסוניק כדוגמת סדרת AN755, צ'יפים שנפוצים בכל מיני מערכות מובנות יפניות.

שם מדובר על 20 RMS כאשר המתח הוא 14.4 ו 10% עיוות.

איתמר.

עריכה: מצאתי את ה DATASHEET של הצ'יפ שציינת, ב Typical יש לו 10% עיוות כבר ב 24RMS.

נתון THD של 0.04% (שזה בקירוב המספר שרוב המגברים מציינים בו את ההספק שלהם) מתקבל כשהמגבר מספק 4W! וואוו! :twisted:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה בטוח? רוב הצ'יפים לא מסוגלים להגיע להספק כזה עם אחוז עיוות כל כך נמוך.

חפש לדוגמה נתונים של צ'יפים מחברת פנסוניק כדוגמת סדרת AN755, צ'יפים שנפוצים בכל מיני מערכות מובנות יפניות.

שם מדובר על 20 RMS כאשר המתח הוא 14.4 ו 10% עיוות.

איתמר.

עריכה: מצאתי את ה DATASHEET של הצ'יפ שציינת, ב Typical יש לו 10% עיוות כבר ב 24RMS.

נתון THD של 0.04% (שזה בקירוב המספר שרוב המגברים מציינים בו את ההספק שלהם) מתקבל כשהמגבר מספק 4W! וואוו! :twisted:

איתמר, תעיף מבט בעמוד 6 בבקשה, גרף תחתון משמאל.

10KHz: פחות מ 0.3% THD עד כ 18-19W RMS

1KHz: פחות מ 0.07% עד בערך אותו הספק.

כאשר הנתונים משתפרים ככל שעולים בהספק עד שמגיעים לנקודה בה הדיסטורשן "קופץ" מעלה

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מוזיקה שומעים רק מ 1K ועד 10K? ברגע שיש באס קטן אפילו למאית שנייה מקבלים עיוות רציני, זו בדיוק הסיבה שהגברה של רדיו דיסק מכניסה את הרמקול לבחחח בחחח (קליפינג) גם בווליום נמוך. נטרל את הבאסים \ חתוך את הרמקולים גבוה ותראה איך העוצמה משתפרת פלאים.

חפש DS של AN7555Z, AN7550Z וכו'. בסה"כ הצ'יפים די דומים למעט סידורי רגליים ופונקצייה כזו או אחרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מוזיקה שומעים רק מ 1K ועד 10K? ברגע שיש באס קטן אפילו למאית שנייה מקבלים עיוות רציני, זו בדיוק הסיבה שהגברה של רדיו דיסק מכניסה את הרמקול לבחחח בחחח (קליפינג) גם בווליום נמוך. נטרל את הבאסים \ חתוך את הרמקולים גבוה ותראה איך העוצמה משתפרת פלאים.

חפש DS של AN7555Z, AN7550Z וכו'. בסה"כ הצ'יפים די דומים למעט סידורי רגליים ופונקצייה כזו או אחרת.

איתמר.

אל תהרוג את השליח:?, לא אמרתי שברדיו דיסק שומעים יותר טוב ממגבר, בסה"כ תיקנתי את הנתונים שהבחור הביא כאן.

נתתי את התדרים הנ"ל כי בתדרים הללו נבחנים המגברים הנידונים.

מהיכרותי עם מגברים ביתיים(שוב, צ'יפים) בהם יש נתונים גם ב 20Hz, המצב שם מאוד דומה לזה ב 1KHz.

בעניין הקליפינג (אתה בטוח שזה קליפינג?) בנמוכים, לי זה לא קרה עם אף מערכת שהייתה לי. מצד שני, אני לא מחפש להרטיט את גזע המוח עם גלי הדף בזמן הנהיגה. על כמה הבס כוון במקרים בהם זה קורה?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אתם מדברים פה על שמגבר תמיד עדיף מרדיו דיסק, השאלה שלי היא האם כל מגבר כולל הסיניים שמפחיד להשתמש בהם כגון פולס אדיו עדיין עדיפים מכל מגבר של רדיו דיסק?ומה אם יש התקנה הכי גרועה שבעולם, כבלים לא מתאימים, עדיין כל מגבר יעשה עבודה עדיפה על מגבר של רדיו דיסק מבחינת עיוות ?

פורסם

כן.

מגבר של רדיו דיסק הוא, תיאורטית, בדיוק אותו מגבר כמו שכולנו מכירים רק שדחסו אותו לצ'יפ בגודל 2X5 ס"מ. כמובן שגם ההספק צנח בהתאם, אבל הוא מבצע את אותה הפעולה בדיוק.

מגבר חיצוני, חלש וזול ככל שיהיה יהיה עדיף על כל הגברה של רדיו דיסק. אפילו מגבר חיצוני שמוצהר 20RMS לערוץ עדיף על מגבר של רדיו-דיסק מכיוון שלרוב העיוות שנמדד בהספק המוצהר עומד על 0.05% או 1%, בעוד במרבית הרדיו-דיסקים כאשר הרדיו נותן הספק של 20RMS העיוות כבר עומד על 10% ויותר, עיוות שמיע ומוחשי מאוד.

איתמר.

• תוכן חדש...