Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

לאחרונה התארגנו מספר הורים להסיע את הילדים לגן (ביישוב סמוך) בתורנות, או אחד מאיתנו באופן קבוע בתשלום משותף, ע"מ לחסוך בעלויות וזמן. שאלתי היא, האם יש צורך ברישוי או רשיון מיוחדים כאשר אני מסיע לא רק את ילדי שלי? האם יש בעיה בקבלת תשלום כהשתתפות בהוצאות? שיטוט באתר מ' התחבורה לא העלה תשובות ברורות. האם יש למישהו ידע או נסיון בהנ"ל?

מדובר ככה"נ ב5-6 ילדים, במושבים מתאימים כמובן.

פורסם

עשיתי תיאוריה לפני שנה וקצת,מה שאני זוכר לפי החוק אסור לך לקחת תשלום על נסיעה אלא אם קיבלת אישור מרשות הלא זוכר איזה.

פורסם

למיטב זכרוני את התקנות, אסור ודאי לקבל תשלום עבור הסעת נוסעים, אלא אם כן מדובר בתחבורה ציבורית.

אולם זכור לי אפילו ציון מפורש שהחזר ההוצאות על ידי הנוסעים ברכב אינו נחשב לקבלת תשלום עבור הנסיעה. הרי לא "הרווחת" כלום.

ניתן להשוות לנסיעה עם "החבר'ה", שכולם משתתפים בדלק. במקרה כזה לא מדובר לדעתי על הסעת נוסעים בשכר....

 

התקנה האוסרת היא:

הסעת נוסעים בשכר תק' (מס' 5) תשנ"ב-1992

84א. לא יסיע אדם ולא ירשה לאחר להסיע נוסעים בשכר או בתמורה אחרת אלא אם כן הוא מסוג המצוין בטור א' להלן ובתנאים המצויינים לצידו בטור ב':

 

לא מצאתי אזכור ספציפי כפי שהיה זכור לי לגבי תשלום "החזר הוצאות", וכנראה שמדובר בנושא שנתון לפרשנות משפטית.

בכל אופן, עיין בתקנות התעבורה וראה אם תמצא משהו שפספסתי: http://www.nevo.co.il/law_html/law01/P230_011a.htm

 

בהצלחה!

פורסם

מה שבטוח - אם אתם עושים תורנות ולא עובר שום כסף ביניכם - אז אין בעיה בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מבחינת החוק הדבר היחיד שצריך להפחיד אותך זה שבמידה ותהיה מעורב בתאונה ואחד מההורים/ילדים יספר לחברת הביטוח שאתה מקבל תשלום על ההסעות אז אתה בצרות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

×
×
  • תוכן חדש...