Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש משפחה בחו"ל וכל דבר שאני צריך

מרים טלפון לחנות ונשלח למשפחה שלי

והם שולחים לישראל

היו מספר דברים שקניתי משם והחזרה של הישן היה

יותר מהקניה כמו אינסטבוטאר קניתי קומפלט כולל 2 פלטינות ספר

עלה לי 14.5 דולר ועל הישן קיבלתי חזרה של 51 דולר

והשרות שלהם לא כמו בארץ שעושה לך טובה שמביא לך משהו

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני זמן שברתי את הפנס האחורי בג'יפ הצ'רוקי. בירור קצר שמוסך המרכזי העלה כי מחירו של זה הוא 1100ש"ח ללא הרכבה. ןאז פניתי לאתר של חלקים בארה"ב, מאד מומלץ אגב (rockouto.com יש שם קטלוג אוןליין של כל סוגי הרכב לפי קטגוריות) כולל תמונות. ובכן, האתר מציע מיגון של פנסים עם מחירים שונים.

קניתי שם פנס ב35$. 35$ לעומת 1100 ש"ח. המישלח עלה 15$, כך שגם לא שילמתי מכס. אבל...הביקור בבית הדאר בתל אביב לא נחסך ממני.

לפעמים עולה החשד שהיבואנים והרשויות עשו יד אחת. לאור הביוקרטיה שאתה צפוי לה קרי- אישור משרד התחבורה, הזמן בבית הדאר המרכזי, עלולים לשבור בסוף את האזרח בקטן שניכנע ומשלם.

אריה

פורסם
לפני זמן שברתי את הפנס האחורי בג'יפ הצ'רוקי. בירור קצר שמוסך המרכזי העלה כי מחירו של זה הוא 1100ש"ח ללא הרכבה. ןאז פניתי לאתר של חלקים בארה"ב, מאד מומלץ אגב (rockouto.com יש שם קטלוג אוןליין של כל סוגי הרכב לפי קטגוריות) כולל תמונות. ובכן, האתר מציע מיגון של פנסים עם מחירים שונים.

קניתי שם פנס ב35$. 35$ לעומת 1100 ש"ח. המישלח עלה 15$, כך שגם לא שילמתי מכס. אבל...הביקור בבית הדאר בתל אביב לא נחסך ממני.

לפעמים עולה החשד שהיבואנים והרשויות עשו יד אחת. לאור הביוקרטיה שאתה צפוי לה קרי- אישור משרד התחבורה, הזמן בבית הדאר המרכזי, עלולים לשבור בסוף את האזרח בקטן שניכנע ומשלם.

אריה

אתה מתכוון לפנס מקורי נכון? אתה משווה אחד מול אחד נכון? לא חסרים חנויות בחו"ל שמוכרות פנסים תוצרת סין, אפגנסיטן או השד יודע מאיפה.

הרבה בכו והתלוננו על שהמחירים ככה וככה ומה קרה? יבואן יואסנג פשט את הרגל ועכשיו כל פיפס ובורג שצריך לאופנוע אנשים צריכים לקנות מחו"ל. כמובן שגם עכשיו מתלוננים. נכון רן?

לגבי החנוית לאבזרי רכב בארה"ב. קודם כל כמות הצרכנים. בארצות הברית חיים כיום קרוב ל 330 מיליון אנשים. תתארו רק לרגע קטן כמה מכוניות יש שם. מה יש בישראל? בקושי 8 מיליון איש? בעיר ניו יורק על כול רובעייה חיים כבר יותר אנשים. אז מה אתם בכלל משווים את ישראל לאמריקה? אתה נכנס לחנויות שם ואתה יכול להזמין כמעט מנוע שלם. היצע החברות שמייצרים חלקים אפטר מרקט הוא עצום. התחרות בין יצרן ליצרן היא גדולה וזה משפיע על המחירים כמובן. רוב החנויות לאבזרי חלפים הם רשתות כמו אוטוזון, או אדוואנס אוטו פארטס וכיוצא בזה. הם מחזיקים מחסני ערובה ענקיים ומאחסנים מליוני חלקים. כך שהחנות הקטנה בעיר המקומית לא מחזיקה את כל המלאי אבל עדיין יש לה כמעט כל חלק בהישג יד של כמה ימים ספורים.

בקיצור לא אומר שאין צדק לגבי עניין מחירי החלקים אבל כמובן שישנם הרבה דברים שנסתרים מן העין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה מתכוון לפנס מקורי נכון? אתה משווה אחד מול אחד נכון? לא חסרים חנויות בחו"ל שמוכרות פנסים תוצרת סין, אפגנסיטן או השד יודע מאיפה.

הרבה בכו והתלוננו על שהמחירים ככה וככה ומה קרה? יבואן יואסנג פשט את הרגל ועכשיו כל פיפס ובורג שצריך לאופנוע אנשים צריכים לקנות מחו"ל. כמובן שגם עכשיו מתלוננים. נכון רן?

לגבי החנוית לאבזרי רכב בארה"ב. קודם כל כמות הצרכנים. בארצות הברית חיים כיום קרוב ל 330 מיליון אנשים. תתארו רק לרגע קטן כמה מכוניות יש שם. מה יש בישראל? בקושי 8 מיליון איש? בעיר ניו יורק על כול רובעייה חיים כבר יותר אנשים. אז מה אתם בכלל משווים את ישראל לאמריקה? אתה נכנס לחנויות שם ואתה יכול להזמין כמעט מנוע שלם. היצע החברות שמייצרים חלקים אפטר מרקט הוא עצום. התחרות בין יצרן ליצרן היא גדולה וזה משפיע על המחירים כמובן. רוב החנויות לאבזרי חלפים הם רשתות כמו אוטוזון, או אדוואנס אוטו פארטס וכיוצא בזה. הם מחזיקים מחסני ערובה ענקיים ומאחסנים מליוני חלקים. כך שהחנות הקטנה בעיר המקומית לא מחזיקה את כל המלאי אבל עדיין יש לה כמעט כל חלק בהישג יד של כמה ימים ספורים.

בקיצור לא אומר שאין צדק לגבי עניין מחירי החלקים אבל כמובן שישנם הרבה דברים שנסתרים מן העין.

לא הבנתי למה אתה מתכוון? -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לא הבנתי למה אתה מתכוון? -רן

התכוונתי לכך שאתה גולש גם בפורום פול גז (הידוע לשימצה) כך שבטח היית קורא על כל מיני תלונות כאלה ואחרות על כך שבעלי אופנועי יוסאנג היו מתלוננים בכל מיני צורות ובכל מיני נושאים על היבואן. בסופו של דבר רצה הגורל והיבואן סגר ואז אלה שהתלוננו על המחירים או השירות לפני זה התחילו להתלונן שמאז ואילך הם צריכים להזמין כל בורג מחו"ל. דבר שהסב להם אי נוחות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הביקורת שלי היא שמבחר החלקים בארץ מצטמצם לתוצרת סינית ויותר ויותר יבואנים

מביאים תוצרת זו כי הרווח עליה גדול מאוד, בעוד תוצרת איכותית או מקורית אינה משתלמת

בגלל מתח רווחים נמוך ומיעוט קונים מביני ענין.

ואם לקוח כבר מבקש לקנות חלק איכותי הוא מופנה למחסן היבואן או נאלץ לשלם מחיר שערוריתי

מול אותו החלק בחו"ל.

השוק הוא שוק של ביקוש והיצע, אם יהיה ביקוש יגועו גם חלקים איכותיים, ואם תהיה תחרות

אמיתית, כולל תחרות מול מחירי האיביי המחיר ירד. אבל זה יקח זמן. -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ייבואנים (הרי ייבואן מייבא, לא החנות, הוא מוכר את זה לסוכן שמוכר לחנות) לא נזקקים לאישור ייבוא פרטני. יש להם אישור ייבוא גורף לכל מה שהם מייבאים

בכתבה הזאת כתוב להיפך:

"יש לי אישור לייבא רפידות בלם. כשפג תוקף האישור אני צריך לקבל ממכון התקנים חידוש אישור על החלק הזה. אני מתקשר לתאם פגישה ועכשיו מתחיל סיפור שלם של טלפונים בין האגפים למי אני שייך ומי יטפל בי... אף אחד שם לא בודק למי אני שייך. העיקר זה לזרוק את עול הטיפול בי לפקיד אחר. אחרי שאני מצליח לדבר עם האיש הנכון, הוא אומר לי להביא הפנייה ממשרד התחבורה על חידוש רישיון... משרד התחבורה בת"א מקבל קהל 3 פעמים בשבוע למשך 4 וחצי שעות עם תנאים והגבלות כולל היתר לפקיד לקחת יום חופש ללא הודעה מראש אם הוא מוצא לנכון... יושבים שם אנשים ליד הדלת משעות הבוקר כדי 'לתפוס תור'. כשזה נפתח אתה עובר בדיקות כאילו נכנסת לראש הממשלה: סריקת תעודת זהות, סריקה גופנית, סריקת חפצים, תשאול וחקירה למטרת ביקורך במקום, ובסוף, כשאתה כבר מצליח להתקבל אצל הפקיד הנכון, הוא חותם לך על החידוש ברגע."

דני

פורסם
בכתבה הזאת כתוב להיפך:

"יש לי אישור לייבא רפידות בלם. כשפג תוקף האישור אני צריך לקבל ממכון התקנים חידוש אישור על החלק הזה. אני מתקשר לתאם פגישה ועכשיו מתחיל סיפור שלם של טלפונים בין האגפים למי אני שייך ומי יטפל בי... אף אחד שם לא בודק למי אני שייך. העיקר זה לזרוק את עול הטיפול בי לפקיד אחר. אחרי שאני מצליח לדבר עם האיש הנכון, הוא אומר לי להביא הפנייה ממשרד התחבורה על חידוש רישיון... משרד התחבורה בת"א מקבל קהל 3 פעמים בשבוע למשך 4 וחצי שעות עם תנאים והגבלות כולל היתר לפקיד לקחת יום חופש ללא הודעה מראש אם הוא מוצא לנכון... יושבים שם אנשים ליד הדלת משעות הבוקר כדי 'לתפוס תור'. כשזה נפתח אתה עובר בדיקות כאילו נכנסת לראש הממשלה: סריקת תעודת זהות, סריקה גופנית, סריקת חפצים, תשאול וחקירה למטרת ביקורך במקום, ובסוף, כשאתה כבר מצליח להתקבל אצל הפקיד הנכון, הוא חותם לך על החידוש ברגע."

דני

תייבא את זה רגיל בלי אישורים ותצהיר שזה מצמד גנרטור :wink:

פורסם
בכתבה הזאת כתוב להיפך:

דני

אני מוכן לעמוד בתור 5 שעות פעם בשנה בכדי לייבא בחופשיות במשך שנה שלמה וחוזר חלילה כל שנה...

אם יש בעייה בתהליך הנ"ל ונגיד ולטענת בעלי העסקים והיבואנים זו הסיבה למחירים הגבוהים (זו לא!), איפה קולם? קל להעביר את הבעיה לצרכן הסופי?

אתמול קניתי בחנות בארה"ב מחברי 6AN (חיבורים ייעודיים לצנרת דלק לדוגמא), עשויים מאלומיניום תעופתי, במחיר של $1.5 ל-$8 ליחידה. המחירים שקיבלתי על רכיבים זהים לגמרי פה היו פי 4-5, לפני מע"מ (ועזבו את זה המלאי פה מצומצם וגם ככה אין מה לקנות כי אי אפשר להשלים צנרת שלמה).

השאלה היא... מה עושים בנדון? הצעות? רעיונות?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אין הרבה מה לעשות כי זאת לא רק בעיה של חלקי רכב אלא גם של חלקי מחשב, בגדים וכו'.

מה שניתן בשוליים לעשות זה לצמצם את הביורוקרטיה בעיקר בנוגע לייבוא חלקים בטיחותיים לרכבי אספנות. המצב היום גורם לחוסר בטיחות כי כשאני רואה את מה שמצפה לי בייבוא חוקי של ערכות לבלמי דיסק למשל, אני מראש מוותר ונשאר עם בלמי התופים.

אבל בכל הנוגע למחירים ומה שמגולם בהם, מדינה שלא יכולה או לא רוצה להתמודד עם מחירי הקוטג', בטח לא תעזור לך, ליאור.

ובנוגע לחלקים קטנים, הרשי..הרשי...הרשי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

שמח שהוצאת קיטור, השנקל שלי:

היום קיבלתי את היושימורה שהוזמן בחמישי שעבר לקטנוע שלי.

העלות הכוללת של האגזוז (SLIP ON) היתה 800 דולר, כולל מיסים ומשלוח אווירי (הגיע לארץ תוך פחות משבוע)

הכפלה פשוטה ב-4 מביאה אותנו ל3200 ש"ח, עם אפס כיתות רגליים מצידי ומשלוח שמגיע עד אלי למשרד (הפקידה התקשרה לספר לי שהגיעה לי חבילה)

בארץ אגזוז זהה נמכר תמורת 8000-10000 ש"ח.

סיפור עגום למדי

בנוסף יש את הדיסקים לבלמים שהזמנתי - 100 דולר כולל משלוח לסט קדמי ואחורי.

כרגע הם מעוכבים במכס.

על דיסק בודד דורשים בארץ 800 ש"ח לפני מע"מ

על דיסק משומש מפירוק - מבקשים 400 ש"ח

עוד דוגמאות?

רצועת ורייאטור לקטנוע שלי עולה 1100 ש"ח לפני מע"מ

רצועה זהה תעלה בחול בין 120-150 דולר למקורית

או 80 דולר לחליפית.

בקיצור -

כלקוחות אין לנו, אלא להצביע ברגליים ולהוציא את הכסף שלנו מעבר לים.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
בכתבה הזאת כתוב להיפך:

דני

כתבה כתוב גם שאחוז המס שמשלם יבואן הוא 20% בעוד שביבוא האישי מדובר על 40% , כלומר כפול מס,

ועדיין לאחר מס והובלה יוצא שהחלק זול יותר ביבוא אישי , (בלי לקחת בחשבון שההובלה שלו זולה יותר היות שמוביל כמות גדולה , ואז זה מתחלק על יותר פריטים )

אז היכן ההגיון ?

היבואנים ילמדו את זה בדרך הקשה או בדרך הקלה , (ולפי הכתבה יבואן אחד כבר למד...)

רק צריך לעודד את היבוא האישי בין כל המכרים להסביר שהשד אינו גדול כל כך, ולפעמים קל יותר לקנות מול חנות בארה"ב שבשעות הערב הפנויות שלנו , הן שעות העבודה שלהם (ועובדים גם בימי שישי ) ובשיחה החלקים מגיעים עד לכאן.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

גם אני קונה בחו"ל כל חלק שאני צריך חוץ מאלה שאני לא מוצא ואז קונה מחוסר ברירה בארץ.

זה אפילו נחמד יותר ככה, אני מתרגש כל פעם מחדש כשמגיעה חבילה. כאחד שמתאמן בחדר כושר אני גם קונה אבקות חלבון בחו"ל. בארץ הסוג הכי טוב עלה לי כ320 ש"ח כל פעם על בסיס חודשי ובחו"ל אותו סוג אבקות של אותה החברה בדיוק עולה 230 ש"ח אחרי משלוח. תכפילו בשתיים עשרה וזה החיסכון שלי רק ממשהו כזה בשנה. שווה לא?

• תוכן חדש...