Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השתלבות בכביש מהיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בכבישים המהירים בב"ש הכבישים בנויים משני נתיבים, וכדי להשתלב בכביש נכנסים מכביש שאינו חלק מהכביש המהיר בהתחלה, יש שם קילומטר להאיץ (ומשום מה השלטים מורים להאיץ ל70 כשהכביש המהיר הוא 100 ??).

כשהכביש עליו עולים נהיה חלק מהכביש המהיר, הוא בעצם נתיב שלישי בצד ימין, באורך משהו כמו 200 או 300 מטר.

איך משתלבים במצב שיש מישהו לידך, הנתיב שלך יגמר עוד שניה, ויש עוד הרבה רכבים מאחורי הרכב שלידך ככה שאם תבלום לא תוכל להכנס ביניהים (אין מספיק דרך לבלום ברכות ולהכנס מאחורי מי שלידך, ובבלימה חזקה כבר יחלפו כמה רכבים לצידך...)

הדרך היחידה הבטוחה שאני רואה היא להאיץ ל140 נניח ואז גם אם יש מישהו לידך אחרי רגע הוא כבר לא לידך ואתה משתלב מיד ומאט :|

פורסם

כל הקטע עם נתיב השתלבות זה שבו אתה מתאים את המהירות שלך כך שתוכל להכנס לפני מישהו או אחרי מישהו, לא לתוך מישהו.

גם לא צריך לחכות לשנייה האחרונה וגם לא באמת יש סיבה לעוף על 140.

אני במקומך הולך למורה נהיגה שלי ודורש ממנו שיחזיר לי את הכסף. :lol:

V5

פורסם

אה ? קראת טוב ?

אתה לא יכול לראות מה הולך בכביש המהיר כי אתה לא חלק ממנו

כשאתה הופך להיות חלק מהכביש המהיר ואתה כבר יכול לראות מה הולך יש לך רק 200-300 מטר להשתלב, ושם אתה מוצא את עצמך ליד רכב אחר שיש לפניו ואחריו רכבים.

פורסם

200-300 מטר זה המון.

חוץ מזה, ברוב הכבישים נתיבי ההשתלבות באים במקביל לכביש המהיר ואז פונים ימינה ומתחברים לכביש, כבר כשאתה נוסע במקביל לכביש תתאר לעצמך איפה אתה צריך / רוצה להשתלב ותתאים את המהירות שלך ככה שתשתחל בדיוק שם.

השתלבת לכביש שלא רואים לפני ההשתלבות מה קורה בו בכלל (על עיוור מוחלט)? תתאים את המהירות שלך, תעלה קמ"ש, תוריד קמ"ש, ככה שתוכל להכנס בתוך ה"שמור מרחק" שיש בין שני רכבים.

הסוד פה (ובנהיגה בכלל) הוא לחשוב 7-10 שניות קדימה ולקרוא את התנועה בכביש ולגעת מה הנהגים הולכים לעשות. עושה אותך נהג הרבה יותר טוב ובנאדם הרבה יותר רגוע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אז עוצרים בנתיב ההשתלבות, מסתכלים במראה עד שרואים מצב בטוח להשתלב ואז מאיצים עד סוף הנתיב כדי להשתלב בבטחה ובמהירות החוקית באותו הכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הבעיה נובעת מזה שרוב הנהגים לא מאפשרים לך להשתלב בנתיב "שלהם". הפתרון שלי (גם אם לא חוקי) הוא לתאם את המהירות שלך אם מהירות הטור בנתיב שלידך, לבחור בין איזה שני רכבים אתה רוצה להשתלב (גם אם אין שם מספיק מקום), לאותת ולהתחיל לגלוש לאט לאט לתוך הנתיב שלהם. כשהרכב שלפניו אתה משתלב יבין שאין לו ברירה אלא לאפשר לך להשתלב, הוא יאט קצת ויווצר לך מקום.

יש מקרים חריגים שבהם אתה נופל על ערס שבמקום לאפשר לך להשתלב יעשה הכל כדי להדבק לרכב שלפניו, ויקח את הסיכון להכנס גם בך רק שלא תשתלב לפניו. במקרים כאלה, תוותר ותנסה להשתלב בין שני רכבים אחרים.

אני בטוח שיהיו כאן כאלו שיגידו שזה לא בטיחותי וכו', אבל במדינה שלנו אני לא רואה ברירה אחרת.

אז עוצרים בנתיב ההשתלבות, מסתכלים במראה עד שרואים מצב בטוח להשתלב ואז מאיצים עד סוף הנתיב כדי להשתלב בבטחה ובמהירות החוקית באותו הכביש.

זאת הצעה שלא תמיד ריאלי לממש אותה. לוקח זמן להאיץ מ-0 ל-100+, ולחכות למרווח של קילומטר בין רכבים עלול לקחת גם חצי שעה בשעות העומס.

• תוכן חדש...