Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לבדוק? סיריון 1999

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחר בבוקר אני קופץ לראות דייהטסו סיריון שנת 1999 יד 1.

הרכב ידני, מנוע 1000.

מה חשוב לבדוק ברכב?

מישהו יודע איך הסחירות שלו בשוק המשומשות?

המטרה היא רכב זול ואמין שישמש רק לנסיעות מקומיות (הרצליה-ת"א-רמת גן) והוא רכב משהו כמו שלישי רביעי במשפחה.

כלומר לנסיעות ארוכות וטיולים לוקחים רכב אחר...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לפני מספר חודשים קניתי סיריון 1999 מנוע 1000 סמ"ק, גיר ידני בתור רכב שני במשפחה. מחירון היה 14,000 שקל, שילמתי 9500 שקל ללא בדיקה. הורדתי במחיר גם כי זה מה שמקובל לעשות כיום, וגם כי היו כמה דברים קטנים, ולמכונית היו כמה שריטות ודפיקות קטנות. לאחר הקנייה עשיתי יישור קו, השקעתי בערך 3000 שקל בטיפול גדול + טיימינג, בלמים ותושבות מנוע.

אני לא יודע לגבי הסחירות - לדעתי, בעקבות מחירי הדלק, מכוניות קטנות ואמינות בעלות מנוע קטן כולל גיר ידני, מתחילות לזכות באהדה ובביקוש.

הרכב חמוד, זריז, חסכוני מאד מאד. מאובזר בשתי כריות אוויר, הגה כוח, חלונות ומראות חשמליים, והמזגן ממש מקפיא. מנסיון ברכבי דייהטסו (זו הדייהטסו החמישית במשפחה), כל עוד מטופל וניזון ממים ירוקים ברדיאטור, מספק אמינות מופלאה. שתבין, אני נהנה לנהוג בו יותר מאשר במשפחתית היפנית האוטומטית 1600 של המשפחה...

ממליץ בחום, ואגב - בניגוד למה שבוודאי יאמרו לך כאלו שלא נהגו ברכב, אין לו שום בעייה גם לנסיעות בין-עירוניות. ועוד דבר: תא המטען שלו מרשים ביחס לגודל המכונית. אפילו עגלת תאומים נכנסת לנו שם...

אגב, לאחר בדיקת צריכת דלק: 15.5 ק"מ לליטר משולב, שזה טוב מאד!! מי שאומר לך 20 או 22 ק"מ לליטר, משקר.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תודה רבה על התגובה.

הוא רצה על האוטו 10K ותוך כדי בדיקה גילינו שיש לרכב פגיעת שילדה.

אמנם קצה שילדה אבל זו עדיין פגיעה, וגם הייתה נזילת שמן מאזור הטיימינג.

בקיצור היה צריך להשקיע עוד כסף ביישור קו וגם להיות עם רכב פגוע שילדה שיהיה קשה למכור או שאצטרך לרדת במחיר הרבה.

הרכב שקנית עבר תאונות כלשהן?

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

כפי שאמרתי, לא בדקתי. בשביל 9500 שקל קשה לדרוש הרבה. קשה למצוא רכב חף מבעיות או תאונות שגילו עשר ומעלה. מעבר לכך, תמיד תאלץ לבצע יישור קו בהשקעה של 1500 עד 3000 שקל, אם אתה באמת רוצה מכונית שאתה סומך עליה.

בניגוד למה שיאמרו חלק מהאנשים, קצה שלדה זה שולי, לטעמי. אם המחיר טוב, אפשר בהחלט לקחת.

אבל אתה כמובן, שחק לו על העניין הזה של קצה שלדה, ונסה להוריד אפילו ל-9000 שקל.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ברור לי שאני אצטרך לסדר את הרכב בעוד כ 2000 שקלים

לכן אני לא רוצה לשלם 11-12 על רכב עם קצה שילדה.

תאונות, שריטות, קילופים אני יכול להבין.

ברור לי שאני לא קונה רכב חדש אבל קצה שילדה זה כבר פגיעה שעלולה לפגוע בי במכירה. הן במחיר והן בקושי המכירה וזה החשש שלי.

• תוכן חדש...