Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוקים

ProJect306
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנושא שקראתי לפני מספר דקות http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=379919

לגבי מפגשי מכוניות Da7kStar כתב:

את האמת ראיתי את המקרה הזה, עשו לו משהו? סך הכל לפי מה שאני שאני ראיתי הוא טיפה לחץ בראשון והגיע לניתוקים... לא הבנתי מה רצו ממנו

עכשיו שאלה.: מה זה ניתוקים?:shock:

ProJect306-Diamond

פורסם

הכוונה למנתק הצתה, כשרואים רכב עולה באש, שופכים עליו מים ולמעשה מנתקים לו את ההצתה.

:shock::|:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הכוונה למנתק הצתה, כשרואים רכב עולה באש, שופכים עליו מים ולמעשה מנתקים לו את ההצתה.

:shock::|:lol:

בסדר,אבל מה זה אומר שלוחצים בראשון וזה מגיע לניתוקים?-איך אני יודע שזה קורא?-זה טוב או רע?:? וזה קורא רק בהילוך ראשון???

ProJect306-Diamond

פורסם
בסדר,אבל מה זה אומר שלוחצים בראשון וזה מגיע לניתוקים?-איך אני יודע שזה קורא?-זה טוב או רע?:? וזה קורא רק בהילוך ראשון???

ניתוק הצתה לא קשור להילוך בו אתה נמצא, זה קשור לסל"ד של המנוע, הניתוק של ההצתה נכנס לפעולה מהקו האדום שיש לך במד של הסל"ד בלוח מכוונים. איך אתה תדע שזה קורה? - ברגע שתלחץ על הגז עד הסוף ותראה את המחוג מגיע לסוף של הסקאלה וגם אתה תבין כבר לפי שמיעה של המנוע. אם תעשה את זה בהיולך תוך כדי נסיעה אתה גם תרגיש שהאוטו לא מאיץ יותר והוא מגיע למהירות מסויימת שבה הוא נשאר כל עוד אתה ממשיך לתת פול גז.

אתה יכול לנסות את זה בניוטרל כדי להבין מה זה, פשוט תן גז עד הסוף. ובעיקרון זה לא מזיק אם אתה עושה את זה פעם אחת אבל זה לא מומולץ כי זה סתם גורם למנוע לעבוד בטורים גבוהים ולהתאמץ, וזה מאיץ את הבלאי של המנוע.

שי.

פורסם
ניתוק הצתה לא קשור להילוך בו אתה נמצא, זה קשור לסל"ד של המנוע, הניתוק של ההצתה נכנס לפעולה מהקו האדום שיש לך במד של הסל"ד בלוח מכוונים. איך אתה תדע שזה קורה? - ברגע שתלחץ על הגז עד הסוף ותראה את המחוג מגיע לסוף של הסקאלה וגם אתה תבין כבר לפי שמיעה של המנוע. אם תעשה את זה בהיולך תוך כדי נסיעה אתה גם תרגיש שהאוטו לא מאיץ יותר והוא מגיע למהירות מסויימת שבה הוא נשאר כל עוד אתה ממשיך לתת פול גז.

אתה יכול לנסות את זה בניוטרל כדי להבין מה זה, פשוט תן גז עד הסוף. ובעיקרון זה לא מזיק אם אתה עושה את זה פעם אחת אבל זה לא מומולץ כי זה סתם גורם למנוע לעבוד בטורים גבוהים ולהתאמץ, וזה מאיץ את הבלאי של המנוע.

שי.

תודה רבה על ההסבר-למדתי משהו חדש:-P

אחרי שקראתי את התגובה שלך מיד הלכתי לפגו שלי הנעתי נתתי גז והגעתי לניתוקים:wink:

אך בכל זאת יש לי עוד שאלה- בכל הסירטונים שראיתי ביוטיוב על מכוניות-עכשיו אני מבין שכולם מגיעות לניתוקים,לפני שהם נוסעות הם לוחצות מגיעות לשיא הסל"ד ושהם יוצאות הם טסות על הכביש:twisted:

האם למכוניות אלו-המשופרות מותר להגיע לניתוקים?ו למה הם מושכים את זה הרבה זמן?

ProJect306-Diamond

פורסם

ככול שאתה בסל"ד יותר גבוה יש לך יותר כח לאוטו, אז תחשוב שמהרגע שאתה פותח אתה בסל"ד הכי גבוה אז אתה מתחיל בכל הכח של ההילוך הראשון והוא פותח לך הכי מהר שאפשר

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

שכחת לציין כי ההילוך הראשון הוא בעל הכח הגבוה ביותר, ולכן שמתניעים בהילוך ראשון אפשר להתגבר על בעיית הצתה.

פורסם

טל, לא נכון. החל מסל"ד מסויים הכח של המנוע יורד דווקא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תלוי במנוע .

לדוגמא במנוע של S2000 הוא מקבל את כל הכוח רק בטורים הגבוהים מאוד.

ולודגמא במנוע TSI רוב הכוח מתקבל בטורים יחסית נמוכים.(בגלל הטורבו)

פורסם
תודה רבה על ההסבר-למדתי משהו חדש:-P

אחרי שקראתי את התגובה שלך מיד הלכתי לפגו שלי הנעתי נתתי גז והגעתי לניתוקים:wink:

אך בכל זאת יש לי עוד שאלה- בכל הסירטונים שראיתי ביוטיוב על מכוניות-עכשיו אני מבין שכולם מגיעות לניתוקים,לפני שהם נוסעות הם לוחצות מגיעות לשיא הסל"ד ושהם יוצאות הם טסות על הכביש:twisted:

האם למכוניות אלו-המשופרות מותר להגיע לניתוקים?ו למה הם מושכים את זה הרבה זמן?

זה לא שאסור או מותר, פשוט מכוניות כאלה משופרות עמידות להיות במצבים כאלה, הן מיועדות לכך שיפיקו מהן את מירב הכח לכל אורך הסל"ד, וגם הן עוברות טיפולים תקופתיים, בתקופות זמן יותר קצרות מאשר רכב רגיל, למשל אתה עושה טיפול תקופתי לרכב כל 10,000 ק"מ, אז רכב שהוא משופר הבלאי שלו הרבה יותר גבוה, לכן רכב כזה עושה טיפול כל 5,000 ק"מ לדוגמא. ומה גם שהעלויות הרבה יותר יקרות.

אבל שלא תטעה רכב רגיל גם בנוי לעבוד בצורה כזאת, פשוט הבלאי של רכב רגיל כמו שלך לדוגמא יהיה בהרבה יותר מואץ, כי הוא לא בנוי לעבוד בצורה כזאת לאורך זמן כמו מכונית שמשופרת לצרכים האלה.

מקווה שעניתי לך על השאלות, שי.

פורסם
תלוי במנוע .

לדוגמא במנוע של S2000 הוא מקבל את כל הכוח רק בטורים הגבוהים מאוד.

ולודגמא במנוע TSI רוב הכוח מתקבל בטורים יחסית נמוכים.(בגלל הטורבו)

נראה לי שאתה טועה אחי.כל אוטו לגופו.

באימפרזה הטורבו נפתח ב 4, 4 וקצת.

ובכל אוטו כמה שהטורים יהיו גבוהיים יותר יהיה יותר כוח. כי המנוע מתאמץ יותר.

:)
פורסם

שוב - לא נכון.

כל מנוע מעבר לסל"ד מסויים מאבד כח.

הנה למשל תוצאות דיינו של הונדה S2000:

11765-2003-Honda-S2000-Dyno.jpg

אפשר לראות שמעבר לסל"ד של 8200 המנוע מאבד כוח

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...