Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו מגאן ידנית 1.4 מודל 2001.

אני סובל מבעיה שהמכונית לפעמים לא מתניעה: כאשר מנסים להניע - אין בכלל רעש מהסטרטר (הנורות בלוח המכוונים נדלקות, אורות נדלקים, הרדיו נדלק, החלונות החשמליים עובדים).

אחרי שמתניעים בדחיפה היא יכולה להניע מצויין פרק זמן מסוים ואז הבעיה חוזרת.

לקחתי את הרכב לשני מוסכים (מורשים של רנו) וחשמלאי רכב - ובכל זאת הבעיה לא נפתרה עד היום.

יש לציין כי אצל שני המוסכים והחשמלאי אליהם לקחתי את הרכב - הרכב הניע אצלם בלי בעיה (כאילו הוא עושה דווקא).

להלן קורות התקלה (קצת ארוך... מצטער):

בדצמבר 2010 בבוקר גשום במיוחד המכונית פתאום לא הניעה - לא היה בכלל רעש מהסטרטר.

ניסיתי להניע עם כבלים וכלום - אין רעש מהסטרטר.

הזמנתי שירות, ניסה להניע עם כבלים ולא הצליח.

הוא המצליץ לי להחליף מצבר (אמר לי שהמצבר כל כך מת שאי אפשר אפילו להניע עם כבלים).

הוא החליף מצבר - הרכב הניע.

כעבור יומיים בבוקר - שוב אותו דבר - הרכב כלל לא מניע - אין רעש של סטרטר.

ניסיתי להניע עם כבלים - וכלום.

הזמנתי שירות - והוא הניע את הרכב בדחיפה.

נסעתי למוסך - ולא גילו שם כל בעיה (המצבר בטעינה מלאה, הסטרטר תקין). כיבו את המנוע, התניעו בערך 10 פעמים - והכל בלי בעיות. אז נסעתי לדרכתי.

כעבור שבוע הגעתי לרכב בסיום יום עבודה בשעה מאוחרת - ושוב לא מניע - אין סטרטר (אין שום רעש).

הזמנתי שירות, שלחו גרר, לא רצה אפילו לנסות להניע בדחיפה.

למחרת הגרר הוריד את הרכב במוסך, והרכב מניע, כאילו כלום.

השארתי את הרכב אצלם שלושה ימים לבדיקה (כולל חיבור למחשב, ובדיקת זליגת זרם), והם אומרים שלא גילו כל בעיה והוא מניע מצויין.

לקחתי את הרכב מהמוסך וחזרתי לדרכי.

כעבור כשבוע בבוקר, לאחר נסיעה של 10 דקות, חזרתי למכונית - ושוב לא מניעה - אין סטרטר.

הייתי בירידה, אז הנעתי בהתדרדרות.

נסעתי למוסך אחר. אמרו שהסטרטר לא תקין והחליפו סטרטר (סטרטר מקורי חדש של רנו).

כעבור שבועיים, שוב אותה בעיה - הרכב לא מניע - לא שומעים בכלל רעש מהסטרטר. הנעתי בדחיפה.

חזרתי לאותו מוסך (בו החלפתי את הסטרטר), אמרו לי שכנראה הקודנית לא תקינה ומונעת לפעמים התנעה. ניתקו את הקודנית (ללא חיוב בתשלום).

כעבור כשבועיים שוב אותה בעיה, הנעתי בדחיפה, הלכתי לחשמאלי רכב (לא בשני המוסכים בהם הייתי קודם).

הוא אמר לי שכנראה הבעיה בחיוט לסוויץ, אז הוא אמר שהוא עשה מעקף לסוויץ (זה היה בתחילת פברואר 2011).

כמה חודשים עברו בשקט, וחשבתי שהבעיה נפתרה.

עד שלפני כשלושה שבועות בסוף יום עבודה, שוב אותו דבר, המכונית לא מניעה - אין בכלל רעש מהסטרטר.

הנעתי בדחיפה, כבר לא הלכתי לשום מקום. הרכב הניע מצויין מאז ועד היום.

היום הבעיה חזרה - שוב אותו דבר - שמנסים להניע לא שומעים בכלל רעש מהסטרטר.

אודה מאוד אם מישהו יכול להכווין אותי למקור אפשרי לבעיה, או למישהו שיכול לאתר את מקור התקלה.

בתודה מראש!

(סליחה על אורך ההודעה)

פורסם

כל בעיה שקורית רק לפעמים היא קשה לאבחון.

אם הוחלפו גם המצבר וגם הסטרטר, וגם נעקפו החוטים שבין המפתח לסטרטר, אז נראה לי שנשארו ארבע אפשרויות:

1. בעיה בקודנית / משבת. לא הזכרת אם יש.

2. בעיה בחוט העבה מהמצבר לסטרטר.

3. בעיה במפסק ההנעה ("סוויץ'").

4. בעיה בהזנה למפסק ההנעה.

אם אין קודנית, אני הייתי מציע לבדוק או פשוט להחליף את החוט העבה לסטרטר. אם לא עוזר, אז צריך למדוד את המתח על הדק הממסר ("סולנואיד") של הסטרטר בשעה שיש את הבעיה. אם אתה יודע למדוד דבר כזה, הייתי מציע לך להחזיק באופן קבוע רב-מודד פשוט ברכב למטרה זו.

בהתאם לתוצאת המדידה - 0V, 2...7V, או 12V - אפשר להמשיך הלאה.

בדגמים מסוימים של סטרטר אפשר גם לנתק את ההזנה למנוע הסטרטר לאחר הממסר וכך למדוד את המתח לממסר בשעת הנעה, גם לאורך זמן של מספר שניות, הרבה פעמים. בהתאם לתוצאת הבדיקה אולי יהיה אפשר להסיק משהו, ואולי לא.

דני

פורסם

ממה שזכור לי עם מגאן 1.6 שנת 2000, קליאו בי 1.6 שנת 2002 ומחבר עם שהיתה לו מגאן קופה 99 -

לכולם היתה את הבעיה שאתה מתאר. לדעתי אם תגגל באנגלית תמצא מקרים דומים.

ממה שאני זוכר (עברו 5-6 שנים מאז) החלפה של איזה שהוא צ'יפ הנעה במוסך המרכזי פותר את הבעיה.

קח את הדברים שלי בערבון מוגבל, כמו שאמרתי עברו 5-6 שנים מאז אולי יותר ויכול להיות שזכרוני בוגד בי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מדובר בחיישן שנקרא TDC SENSOR.

מצ"ב חיפוש בגוגל:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&source=hp&q=renault+tdc+sensor&aq=0L&aqi=g-L2&aql=&oq=renault+TDC

גם לי הייתה בעיה דומה, ניקיתי עיקמתי ושיחקתי קצת עם המגעים.

כבר 3 שנים שהתקלה לא חזרה על עצמה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

לא נראה לי שמדובר בחיישן TDC, מכיוון שהבחור מתאר מצב שאין סטרטר והכל מת. חיישן TDC מזייף ייגרום להזרקה לא לצילנדר הנכון אך הסטרטר יישמע ועוד איך.

מיקי

פורסם

תודה רבה על התגובות!

לגביי האפשרות שהבעיה בחיישן TDC, זו פעם ראשונה שאני שומע על כך.

השארתי את המכונית בבית, אז שאחזור אני אבדוק זאת.

ל-dny:

לגבי הקודנית - ציינתי שבאחת הפעמים שהייתי במוסך ניתקו אותה.

לגבי המשבת (אימובילייזר)- הנורה שלו בלוח המכוונים נכבית לאחר שמסובבים את המפתח (מדובר באימובילייזר מקורי).

פורסם

פשששיייי....לא יאמן עד כמה המיקרה הזה משחזר לי את מה שקרה בדייהו רייסר של ההורים של אישתי..ממש אחד לאחד

ראשית בדקתי את הסטרטר - משכתי את הפלוס ממנו ישירות למצבר ומייד הוא היסתובב מה שאומר סטרטר תקין.

ניגשתי מייד לסוויצ', פתחתי אותו ובימקום להניע עם המפתח אז רק העברתי עם המפתח את הסוויצ' למצב ON ועם חוט ברזל קטן סגרתי מעגל עם מגעי ההנעה (מה שהסוויצ' עושה שממשיכים לסובב אותו) והרכב הניע כמו גדול מה שאומר בעיה בסוויצ'. כיום הם ממשיכים לנסוע ככה ופשוט נוגעים עם החוט וסוגרים מעגל ומייד מסירים אותו שהרכב מניע. אומנם ניראה כמו הפורץ הנוצץ אבל זה האופציה היחידה שמצומצמים בזמן לסדר זאת. :)

:)
פורסם

בפיאסטה היתה לי בעיה דומה והתגלה כ RELAY פגום, הוחלף והכל הסתדר.

במגאן ובטויוטה היאס של חברים ,היתה הבעיה טמונה בקורוזיה בנעלי המצבר,נוקה והסתדר.

• תוכן חדש...