Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הזמנתי מאיביי 2 נורות לדים אני מעוניין לשים אותם שיאירו ברגליים, אני רוצה לחבר את החוטים עצמאית ואני צריך קצת עזרה כי הבנתי שיש כמה דרכים לחבר, אםשרי לחברי ישירות למצבר לפלוס והמינוס.. ולמנורת הסלון ברכב קח שהלדים ידלקו בפתיחת הדלת

פורסם

אני חיברתי למנורת הסלון,תפרק אותה ותראה איזה חוטים מתחברים אליה.

תעקוב אחרי החוטים ותמצא אותם בדש בורד,תחבר במקביל וזה יעבוד

פורסם

תודה על ההענות, חשבתי על האופציה הזו אבל הבעיה שאין לי דרך לעקוב אחרי החוטים מבלי לקרוע את הגג או לגרום לו נזק..

תוכל לפרט בבקשה איך עקבת אחרי החוטים או אם ישנה דרך אחרי אולי בקורות הצדדים של הרכב?

פורסם

קודם כל, למה לקרוע את הגג? חשבת לפרק רק את מנורת התקרה עצמה (ולהגיע אליה עם חיווט חדש דרך קורה A?)

זה לא כ"כ מסובך. אפילו אם אין לך סטלבנד מקצועי, חוט חשמל קשיח יעשה את העבודה. (רק לשם השחלה. לחיווט עצמו השתמש ברב גידי גמיש)

שנית, יש לך מתחת למדרכת הסף בצד הנהג איפושהוא בצמה חוט ראשי (אליו מתחברים גם אנשי האזעקות לטריגר דלת פתוחה).

אם כבר יש לך אזעקה ברכב תוכל לאתר אותו בקלות, לפי זה שכבר התעלקו עליו (תראה איזולירבנד+חוט זר שמתחבר)

*זה לא פוטר אותך מלבדוק ולוודא בעזרת פלוק שזה אכן החוט!!!

סורי, יותר מידי זמן עבר,לא זוכר צבעים. (אבל זו לא חוכמה. אני לא זוכר את צבע תחתונים שלבשתי הבוקר, בלי להציץ פנימה:-D ). אם תחפש בגוגל "MITSUBISHI COLT dome light WIRING" בטח תמצא איזה חוט זה בדיוק.

*וגם זה לא פוטר אותך מלבדוק ולוודא בעזרת פלוק שזה אכן החוט!!!

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתה מפרק את המנורה בסלון ובודק איזה חוטים מתחברים לפלאג.

אצלי היו שני חוטים אחד שחור והשני שחור לבן.

אתה הולך לכיוון הדש בורד איפה שההגה, יש שם פלסטיק שמוצמד לחלון השמשה כזה.

תפרק אותו (הוא על קליפסים).

תראה ששם אכן החוטים המדוברים,תמשיך למטה מתחת להגה והכל תראה אם אתה מזהה אותם בין כל החוטים.

זיהית?

תחבר כבל חשמל במקביל ותתחיל לחבר לד לד.

פורסם

באמת תודה רבה על התמיכה, רק מה זה פלוק ?

ואני לא רוצה לגרום נזק לבית המנורה אפשר קצת יותר פירוט על איך אני מפרק אותה? ופשוט להלחים את חוט הלד לחוט היוצא ממנורת הסלון [מתחת לדשבורד]? או שיש דרך אחרת?

פורסם

פלוק=מולטימטר=מכשיר מדידה.

פלוק זה כמו פלאפון/פריג'ידר. זה מותג ש"תפס" ונהיה שם גנרי למכשירי מדידה.

אני הייתי נזהר מלפעול לפי עצתו של סופר-לנסר בלי לבצע קודם בדיקה של החוטים בפלוק.

בצמת הרכב צבעי החוטים חוזרים כמה פעמים לשימושים שונים.

הצבעים של נורת הסלון עלולים לחזור שוב מתחת להגה בשימוש אחר לגמרי.

מתקין זהיר מוודא עשר פעמים לפני שהוא מתעלק על חוט שלא רואים את קצותיו ,גם אם הוא מכיר את הרכב וביצע את אותה ההתקנה באותו דגם כבר עשר פעמים.

טעות תגרום במקרה הטוב לשריפת הלדים. במקרה הרע, היא עלולה לקצר מערכת חשובה ברכב.

לגבי פירוק בית המנורה אצלך אני באמת לא זוכר. (למרות שביצעתי לא מעט התקנות בדגם הזה) אם תפרק את הכיסוי השקוף ותוציא את המנורה אני מאמין שתראה את הבורג/קליפס שמשחרר את בית המנורה ומגלה את החוטים.

אל תבהל-לא צריך דוקטורט בשביל זה. מספיק ידיים טובות, סבלנות וזהירות, ומעט הגיון.

קח לך שעה פנויה ולא חמה, ותתחיל לפרק בזהירות. תראה שתבין לבד מה הולך שם.

אגב, אם אין לך מולטימטר,(הבוס הישן שלי היה מת אם היה קורא את זה) אבל לשימוש הספציפי הזה באמת שמספיקה נורת ביקורת.

08 fluke meter.jpg

פורסם

מצאתי את החוט [שחור לבן] כמו שסופר לנסר אמר, והצצתי למטה מתחת לדשבורד ואני לא אשקר חטפתי קצת שוק, עם כמות הידיים שהקולט שלי עברה אני כבר לא יודע איזה חוט שם הולך למה כי הכמות של החוטים ממש ממש אדירה, חלק לא מחוברים לכלום, ואני מתקשה למצוא את החוט של מנורת הסלון[למרות שהלכתי אחרי החוט מהמשקוף בצד הנהג וראיתי חוט יותר עבה [אולי שם נמצא החוט שאני מחפש, זו האפשרות היחידה לפי איך שעקבתי אחרי החוט] ובמידה ואני רוצה שהלדים יעבדו כמו מנורת הסלון, רק כאשר הדלתות פתוחות, מה הדרך הכי פשוט לעשיה ? מבלי לקרוע את הגג או להתעסק עם דברים קשים?

פורסם

פרקת את מנורת הסלון?

עכשיו משוך את הגומיה של משקוף הדלת (צריך להפעיל מעט כח,אבל בזהירות, לא לקרוע אותה!).

קח כבל רב גידי ארוך בחתך 0.5 MM ותתחיל להשחיל אותו לתוך התקרה דרך החריץ שנפתח בין גג הפח לריפוד התקרה בכוון כללי של המנורה.

אם יש לך קצת מזל וסבלנות, הוא יציץ לבסוף דרך החור של מנורת התקרה.

במרחק של כ-2-4 ס"מ מהמחבר של מנורת התקרה עשה שני חתכים עדינים במרחק של חצי ס"מ אחד מהשני וחבר אותם בחתך עדין שלישי במאונך להם.

אם חתכת היטב, חתיכת הבידוד הטנה תיפול ותגלה חלק מחוט הנחושת. לפף עליו את הקצה הגלוי של הכבל הרב גידי שהשחלת ולפף סרט בידוד היטב על כל מה שחשפת.

התהליך הזה נקרא "התעלקות על חוט קיים"

חבר חזרה את מנורת התקרה.

כוון את הצד השני של החוט לתוך הרווח שנפתח בין הכיסוי של קורה A לקורה עצמה (כשפרקנו את הגומיה) והורד אותו אל מתחת לדש.

כשהחוט ממוקם היטב בין קורה A לכיסוי הצמד חזרה את הגומיה של המשקוף.

חבר ללדים ובא לציון גואל.

יותר פשוט ומפורט מזה לא תמצא. אם אתה לא מבין/פוחד עדיף שתיגש לבעל מקצוע.

נתקו

פורסם

חחח תאמין לי אתה משהו מיוחד, באמת רב תודות, חסכת לי 150-200 שקל על התקנה של ערבי, שאלה אחרונה, יש לי מלחם, עדיף להלחים את החוט הרב גידי לחוט מנורת הסלון עם הלחמה שאני אהיה יותר שקט ?

• תוכן חדש...