Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה מאוד לקנות אוטו חדש, סופר מיני, אבל עדיין לא סגורה איזה.

אם היה לי כסף, הייתי קונה או את הסקודה פאביה 1.2 TSI עם הגיר הרובוטי או את הסוזוקי סוויפט, עם נטיה ברורה לפביה.

אבל מכיון שזה עניין כלכלי, אני עדיין מתלבטת ולא יודעת איזה רכב לקנות.

קראתי בכמה מקומות בפורום, שצריכת הדלק של רכב חדש, היא בהכרח לא לפי הודעת היצרן. היא תמיד תמיד פחות.

למה? מה זה נקרא "פתיחת מנוע"? ולמה אני צריכה לנסוע על האוטו החדש הרבה קילומטרים לפני שצריכת הדלק שלו נעשית טובה יותר?

עוד שאלה בנוגע למכוניות שהזכרתי, בגלל שאני לא סגורה עדיין איזה אוטו אני רוצה, אז הייתי באלדן ובאלבר ובדקתי מכוניות שהיו בליסינג ו/או השכרה, ולא מחזיקים את שתי המכוניות האלה במלאי, יש לכם מושג איפה כן אפשר למצוא את המכוניות האלה בליסינג?

כמו כן, הבחורה הציעה לי מזדה 2 עם 600 ק"מ, מהשכרה. היא ביקשה עבורה 92 אלף ש"ח. ואני שואלת את עצמי, למה מורידים רכב מהשכרה רק אחרי 600 ק"מ? כאילו, יכול להיות שהאוטו דפוק ובגלל זה העמידו אותו למכירה?

הם לא הסכימו להנחת המקובלת של רכב מהשכרה.

ושאלה אחרונה (באמת!:-P) - לצרכים שלי (סופר מיני, תצרוכת דלק מינימלית, אוטומטית ואחזקה יחסית זולה) הציעו לי גם יונדאי I20, שהמזגן שלה לוקה בחסר בהתאם לביקורות שקיבלתי, הציעו לי מזדה 2 שצריכת הדלק שלה גבוהה, גם לפי ביקורות שקיבלתי..

אז איזה אוטו אני אקנה? אלוהים אני מתחרפנת

מקווה שהגעתם עד כאן, אשמח לקרוא כל תגובה שלכם לכל אחד מהנקודות שציינתי.

בחיים האמיתיים, אני יותר חופרת:lol::lol::lol:

תודה רבה, גלי.

פורסם

הבעיה המרכזית היא שלא הגדרת את הצרכים שלך - רכב לאדם אחד? זוג? משפחה? כמה מטען נדרש לשאת?

נוסעים בעיר? בין עירוני? במישור או בהרים? תיבת הילוכים ידנית\רובוטית\אוטומטית?

וחשוב מאוד - התקציב.

יהיה קושי גדול ליעץ לך בלי לדעת מה צרכייך ומה תקציבך.

לגבי הנקודות שהעלית:

צריכת דלק - היצרן מודד את הצריכה בתנאים סטנדרטיים. יש כל כך הרבה גורמים המשפיעים על הצריכה ואשר מונעים מהנהג בשטח להגיע אליה. הצריכה תלויה לא רק ברכב, אלא בתנאי הנהיגה - קר סגנון הנהיגה האישי של בעלי הרכב, אופי הכבישים בהם הוא נוהג, כמה נוסעים ומטען יש ברכב, כמה הוא מקפיד על טיפולים (כגון טיפול בצמיגים) וכו'. אם אינך נוסעת מרחקים גדולים ההפרשים בצריכת הדלק יהיו קטנים, כיון שההוצאה העיקרית על הרכב תהיה ירידת ערכו (הסכום שעליך לחסוך מדי חודש כדי לרכוש רכב חדש דומה בעוד מספר שנים), הביטוח, הטיפולים והתיקונים ורק אח"כ הדלק, והפרש בצריכת הדלק של 10-20% יתבטא בעשרות או לכל היותר מאות ש"ח בחודש, אם את צרכנית כבדה.

"פתיחת המנוע" - הרכב מגיע לשיא ביצועיו רק לאחר תקופה מסויימת , בד"כ כמה עשרות אלפי ק"מ. ואח"כ מתחילה ירידה הדרגתית. הדבר לא צריך להטריד אותך.

והערה לגבי הפאביה TSI 1.2 - מדובר בדגם חדש, אל תצפי למצוא אותו במגרשי הליסינג שמחזיקים בד"כ מכוניות סביב גיל 3 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לשאלותייך,

1. לא נראה לי סביר שבן אדם ימכור אוטו אחרי 600 ק"מ.

2. לעיתים, ייתכן שיש שינויים בחיים, ופתאום בן אדם מגלה שהוא חייב למכור את האוטו החדש, כי פיטרו אותו מהעבודה חס וחלילה, או שהוא מתכנן לשנות את אורח חייו. הרי אוטו זאת הוצאה כלכלית וכל חודש עלייך להכין כסף עבור ההוצאות.

3. אחרי שתדעי מה התקציב שלך, ומה הצרכים שלך נוכל להתמקד בדגמים המתאימים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

האנשים פה מקסימיים|!

אז ככה, צרכים,

רכב ליחיד (בנתיים, מקווה לשנות את זה..חחחח) אין מטענים מיוחדים שאני צריכה לשאת, נסיעות עירונית בעיקר, פעם בשבוע באופן קבוע נסיעה של 200 ק"מ.

הנסיעה היא מישורית בעיקר.

התקציב יכול לנוע מ 60K ועד 100K - אני לוקחת הלוואה/מימון או איך שלא יקראו לזה.

אני רוצה ירידת ערך מזערית למרות שזה הרבה לבקש...

זהו.

מקווה שעניתי על הצרכים..

הסקודה פביה שבתה אותי, וגם המנוע TSI אבל בגלל שהוא חדש, אני מפחדת להיות שפן ניסיונות..

פורסם

אין לך מה לפחד לקנות את הסקודה. זהו רכב איכותי ביותר והמנוע שלו זכה לשבחים בכל אירופה. הרכב עצמו הוא רכב מצויין ונסיעה רגועה עם המנוע תיתן לך צריכת דלק מצויינת של בערך 1:16.

פורסם

התאור שלך מכוון לרכב מיני או סופרמיני, ויש גם דגמים שעומדים באמצע הדרך ביניהם (במידות ובמחיר).

רכבי מיני (כגון סוזוקי אלטו, שברולט ספארק, קיה פיקאנטו, פג'ו 107, יונדאי I10 ועוד כמה דגמים דומים) מגיעים בטווח מחירים של 60-70 אש"ח, בד"כ הדגם הידני עדיף, הם מצויינים לתנועה וחניה בתנאים עירוניים. יתרונם בזריזות, במחיר הבסיסי הזול ובצריכת דלק נמוכה, וסביר שאם תרכשי רכב כזה יהיה מדובר ברכב חדש, כלומר תהני מ-3 שנות אחריות יבואן.

רכבי סופרמיני יהיו במדרגת מחיר של 80-110 אש"ח, המבחר יותר גדול אבל מאידך ההוצאות שלך עליהם יהיו יותר גדולות, במיוחד הוצאות המימון (כיון שאת מתכוונת לקחת הלואה).

אני אחזור על המלצה שכבר נתתי כמה פעמים בפורום זה: בד"כ מרבית הסוכנויות בכל עיר מרוכזות באזור אחד או שניים, כך שנוח לעשות בהן סיבוב התרשמות. קחי לך כמה שעות חופשיות וגשי לאזור סוכנויות הרכבב בעירך, רצוי עם עוד מישהו שמבין את צרכייך, ואשר יוכל לעזור לך לשאול את השאלות הנכונות ולשים לב לפרטים שאת לא תשימי לב אליהם. תופתעי כמה דגמים העשויים להתאים לצרכייך לא מוכרים לך. תוכלי להתרשם מהרכב בתצוגה ולקבל מידע על העלויות והמימון. לאחר שתתרשמי תוכלי לצמצם את רשימת המועמדות ואז להזמין נסיעת מבחן על הדגמים שמעניינים אותך, וגם להתייעץ כאן תוך הזכרת שמות אותם דגמים.

לגבי המימון - לפני שאת מתחילה במו"מ גשי לסניף הבנק שבו מתנהל חשבונך והתייעצי בו. יתכן מאוד שתנאי המימון בבנק יהיו עדיפים על אלה של סוכני הרכב (הרי לא הם מממנים אלא מפנים לחברות שזה עיסוקן), ומעבר לכך - פקיד הבנק המכיר אותך יודע מה יכולת ההחזר שלך וימליץ לך על מבנה ההלוואה המתאים ליכולתך - יתכן שלצרכייך האישיים עדיפה הלואה בריבית מעט יותר גבוהה אולם לטווח יותר ארוך. בנושא ההלואה שימי לב גם לכך שבד"כ מדובר בריבית משתנה ולכן את צריכה לבקש גם הערכת גבה התשלומים במקרה עלית הריבית בנמשק (דבר שצפוי) וכן שיש כל מיני הוצאות נלוות בדמות דמי פתיחת תיק הלוואה, עלויות משכון וכו' שיכולות להגיע עד 1000 ש"ח, מאידך מול הבנק בהחלט ניתן לנהל מו"מ על עלויות אלה ולחסוך כמה מאות ש"ח.

דבר חשוב נוסף במימון הוא על שם מי רשום הרכב - עדיפות מוחלטת למצב של רישום הרכב על שמך ושעבוד שלו לטובת הגוף המלווה. יש גופים אשר רושמים את הרכב על שמם, ואז מעבירים את הרכב על שמך עם פרעות ההלוואה. יש לכך מחיר כבד שכן את נותרת עם רכב הרשום כיד שניה והיד הראשונה היא חברת מימון, דבר שפוגע מאוד בערכו בשוק היד השניה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת.

בעניין המימון בדקתי את העניין עם הבנק, הריבית קורעת את הנשמה.

אם אתה לוקח 100K אתה מחזיר אחרי 6 שנים 120000K. זה פשוט מטורף.

אם הולכים לחב' ליסינג, אתה קונה רכב, נותן מקדמה של סכום מסויים, 3 שנים אתה משלם סכום קטן ואז או שאתה קונה את האוטו או פורס אותו שוב.

כל הסיפור לא מגיע ל 20% ריבית כמו בבנק.

הרי אם קונים אוטו חדש מאלדן או אלבר לצורך העניין, אתה גם משלם פחות בגלל שהשם הראשון ברישיון זו חב' ליסינג לא?

בעניין בחירת אוטו, אני לא חושבת שאני ארצה מיני, יש לי מין אנטי כזה לקבוצה הזו של הרכבים, כי הם לא מרגישים לי "אוטו".

בנוגע לעצה שנתת לי, אני בהחלט אלך לעשות את זה.. ולראות איזה רכבים יכולים להיות טובים לי....

אני מודה לך!

פורסם

הריבית של חברת הליסינג קוסמת לך, אבל תביאי בחשבון שברכישה בליסינג תשלמי אותה בדרך אחרת - בשלב המכירה יקרה בדיוק מה שכתבתי קודם: תציעי רכב שהוא יד שניה עם יד ראשונה בליסינג, ותפסידי עשרות אחוזים מערכו במחיר המכירה. הפסד כזה יכול להיות יותר גדול מהריבית שתשלמי לבנק, במיוחד אם אינך מתכוונת להחזיק ברכב הרבה מאוד שנים.

ההלוואה בבנק היא לטווח ארוך - 6 שנים - דבר שגורר עלות גבוהה יחסית גם כיון שהריבית עולה ככל שטווח ההלואה עולה, והן כיון שאת משלמת ריבית יותר זמן, כלומר הריבית דריבית מצטברת יותר זמן. תוכלי לצמצם את הריבית בשתי דרכים - האחת היא נטילת הואה לטווח יותר קצר (עם תשלום חודשי יותר גדול), והאחרת היא פירעון מוקדם אם יש בידך סכום מתאים. כיון שלא מדובר בהלואה צמודת מדד אין בעיה של עמלת פרעון מוקדם (וודאי זאת בבנק).

ברכישה בליסינג פרטי עלייך לשים לב לפרטי שלב סיום העסקה בעוד 3 שנים, כיון שיתכנו תנאים מאוד לא נוחים כאשר חברת הליסינג רוכשת ממך את הרכב בחזרה או שאת משלימה את התשלום תמורתו.

פורסם

האמת היא ששום דבר במימון לא קוסם לי.. אבל החלטתי על רכב חדש ואני הולכת עם זה עד הסוף. בכל מקרה אני משלמת הרבה יותר כסף ממישהו שיש לו את הכסף, אם אתם מצליחים להבין מה אני אומרת.

ז"א שהריבית היא אותה הריבית בכל מקרה

רק שאם קונים בחב' ליסינג, יש אפשרות למכור את הרכב לחברה עצמה אחרי 3 שנים..

ואם אני קונה מיבואן, אין אפשרות כזו.

מה דעתכם?

פורסם

כמה דברים בעניין זה:

1. לא בטוח שתרצי למכור את הרכב לאחר 3 שנים - יתכן מאוד שתרצי להחזיק בו פחות או יותר זמן. החוזה די כובל אותך מבחינת לוח הזמנים לקבלת החלטות.

2. יתכן שהחברה מתחייבת לרכוש את הרכב כעבור 3 שנים. השאלה היא באיזה מחיר. יש להניח שמדובר במחיר נמוך למדי, הרי שם גלום חלק מהרווח של החברה. כיון שסביר שהרכב שירכש ממך יוצע למכירה מתחת למחיר המחירון - הרי הוא רשום על שם חברת ליסינג - תארי לך מה יהיו מוכנים לשלם לך.

3. לעומת זאת אם תרצי לרכוש את הרכב לאחר 3 שנים יש להניח שיגבו ממך מחיר יחסית מפולפל, אולי אפילו כזה שלא מתחשב ברישום הליסינג בהיסטוריית הרכב. שוב הפסד כספי.

4. האם וידאת את יכולתך לעמוד בהחזר החודשי של ההלואה, וזאת בנוסף לעלות החודשית של הרכב - את צריכה להביא בחשבון עלויות שוטפות בשעור 1500-2000 ש"ח לחודש לאחזקת הרכב (רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים ותיקונים), ובנוסף גם עלויות המימון ועוד הוצאה נסתרת - ירידת ערך הרכב, אשר מתבטאת בעצם בחסכון שעלייך לחסוך על מנת לממן החלפתו בחדש בעוד מספר שנים.

בקיצור - כל דרכי המימון יוצאות יקרות. צריך לחקור היטב את התנאים כיון שחלק מהעלות די נסתרת ואת עלולה לגלות אותה רק בעוד 3 שנים. לא כדאי לך להשתעבד לרכב, שקלי שוב את יכולתך ורצונך לעמוד בהוצאות הנובעות מכך ורק אז להחליט אם לרכוש רכב, ואם כן - איזה.

פורסם
כמה דברים בעניין זה:

1. לא בטוח שתרצי למכור את הרכב לאחר 3 שנים - יתכן מאוד שתרצי להחזיק בו פחות או יותר זמן. החוזה די כובל אותך מבחינת לוח הזמנים לקבלת החלטות.

2. יתכן שהחברה מתחייבת לרכוש את הרכב כעבור 3 שנים. השאלה היא באיזה מחיר. יש להניח שמדובר במחיר נמוך למדי, הרי שם גלום חלק מהרווח של החברה. כיון שסביר שהרכב שירכש ממך יוצע למכירה מתחת למחיר המכירון - הרי הוא רשום על שם חברת ליסינג - תארי לך מה יהיו מוכנים לשלם לך.

3. לעומת זאת אם תרצי לרכוש את הרכב לאחר 3 שנים יש להניח שיגבו ממך מחיר יחסית מפולפל, אולי אפילו כזה שלא מתחשב ברישום הליסינג בהיסטוריית הרכב. שוב הפסד כספי.

4. האם וידאת את יכולתך לעמוד בהחזר החודשי של ההלואה, וזאת בנוסף לעלות החודשית של הרכב - את צריכה להביא בחשבון עלויות שוטפות בשעור 1500-2000 ש"ח לחודש לאחזקת הרכב (רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים ותיקונים), ובנוסף גם עלויות המימון ועוד הוצאה נסתרת - ירידת ערך הרכב, אשר מתבטאת בעצם בחסכון שעלייך לחסוך על מנת לממן החלפתו בחדש בעוד מספר שנים.

בקיצור - כל דרכי המימון יוצאות יקרות. צריך לחקור היטב את התנאים כיון שחלק מהעלות די נסתרת ואת עלולה לגלות אותה רק בעוד 3 שנים. לא כדאי לך להשתעבד לרכב, שקלי שוב את יכולתך ורצונך לעמוד בהוצאות הנובעות מכך ורק אז להחליט אם לרכוש רכב, ואם כן - איזה.

זה פלונטר רציני.

גם אם אני לוקחת הלוואה מהבנק, ל 6 שנים כמו שציינתי, הרכב משועבד לבנק.

אם אני מוכרת אותו, אני לא מפסידה את הכספים כשהייתי מפסידה אם הייתי קונה מחב' ליסינג.

אז מה שאתה אומר, שעדיפה ההלוואה מהבנק לצורך העניין?

פורסם

לא אמרתי שדרך זו או זו עדיפה. זה עניין של החשבון האישי שלך, ולדעתי את לא יכולה לקבל החלטה לפני שיש לפנייך הצעה ספציפית לדגם מסויים של רכב ולתנאים מסויימים של הלוואה.

מבחנת רישום שעבוד אינו פוגע בערך הרכב - הוא נחשב רכב שלך מהיד הראשונה. יתכן שחברת מימון זו או אחרת תתן לך תנאים דומים מבחינה זו.

לפיכך - אני מציע לך לעשות את אותו סיבוב בסוכנויות הרכב, לבחור במכוניות שמעניינות אותך, לבדוק האופן מעמיק את תנאי המימון שהסוכנויות וההבנק מציעים לך, ורק אז לקבל החלטה.

פורסם

ידני לא בא בחשבון בשום פנים.

פיג'ו- זה לא אני

אני מסכימה איתך בעניין המימון.

בסופו של דבר, כל אפשרויות המימון מציעות ריבית כזו או אחרת שאחרי כל החישובים שעשיתי, יוצא כמעט אותו הדבר.

לדוגמא

חב' צ'מפיון מוטורס, החברה שממנה אני אמורה לקנות את הפביה, מציעה לי לתת להם 40K במזומן, לאחר מכן לשלם במשך שנתיים וחצי 550 ש"ח ואז משלמת 50K.

בבנק אם אני קונה רכב ב 100K אני מחזירה אחרי 6 שנים 120 ומשהו אלף.

פשןט טירוף

פורסם
החכמתי ממך.

תודה רבה!!

הייתי בדיוק באותה דילמה כמוך לפני חודשיים.

חשבתי על ליסינג פרטי, אבל אחרי שיחה עם חבר שבדיוק סיים את התקופה שלו (שלמה סיקסט) הגעתי למסקנה שאני לא הולך לממן לשלמה את הפנסיה :)

פניתי ליבואן (סקודה), וגם להם יש תוכניות מימון שונות.

בסופו של דבר קיבלתי מהם אחלה תוכנית מימון (אם תירצי עוד פרטים אשמח לעזור)

• תוכן חדש...