Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

נתקלתי במודעה מאוד מעניית על דפי יד 2 , הונדה פרלוד "ידנית", כמובן שישר נדלקה לי נורה אדומה שכן לא היה ידוע לי על כאלו שיובאו מהדגם הזה בשילוב עם המנוע הזה (מנוע 2200 + גיר ידני) .

לאחר שיחה עם הבעלים התברר שהוא סוכן רכב והוא מוכן להחלפה + תוספת כסף מצידי , המוכר מתחייב על מנוע גיר שלדה וכמובן לאחר מספר שאלות התברר שהגיר אינו מקורי אלה הרכב "הוסב" לגיר ידני בידי הבעלים הקודם (שהוא חבר של הסוחר שהרכב בבעלותו כרגע ) , לטענתו הגיר הוא הפוך ?? זאת אומרת שהילוך ראשון נכנס לאיפה שהשני אמור להיכנס וכך חוזר המהלך על כל ההילוכים לאחר חיפוש קצר בגוגל מצאתי תמונה של הונדה פרלוד עם גיר ידני והגיר שלה היה רגיל (זאת אומרת לא הפוך) , לאחר תמיהה קצרה שאלתי את המוכר מדוע זה כך והוא חזר בטענתו שזהו גיר "ספורטיבי" מחוזק מייבוא .

האם לדעתכם אני צריך להתרחק מהרכב ? או שזהו מצב תקין של גיר וזהו באמת גיר מיוחד ?

כמו כן אשמח לשמוע קצת דעות שלכם על הרכב הנ"ל

בתודה אמיר

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

האמת שיש גירים כאלה שהם באמת "הפוכים" היה בM3 פעם אם זכור לי נכון.

לך תראה את הרכב, אם הבן אדם הציג את עצמו כסוחר מהרגע הראשון,

ולא שיקר עד כה, נראה לי שווה לבדוק את הרכב.

אני קניתי את ה206 שלי ממגרש והיא הכי שמורה שראיתי עד היום .

האמת שקראתי באחד הפורומים פעם על הרכב הזה והבנתי שהוא משופר קצת ונוסע יפה.

אני אומר שלא יזיק לבדוק את הרכב.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

כן, גיר מיוחד למדי.

גיר מסוג כזה היה מצוי במקור במס' מצומצם משהו של מכוניות ספורט (פרארי טסטהרוסה למשל)

הסיבה לצורה הזאת היא בגלל שבנהיגת מסלול רוב ההחלפות הן 2-3-4-5,יישרו אותם אחד מול השני ע"מ לשפר זמנים.

V5

פורסם

בסדר אז הגיר זוהי לא תקלה אלה שיפור בעצם , אשמח לדעת עוד על הרכב למי שהיה או פשוט מכיר אשמח לדעת על ביצועים קצת ואיך הוא מבחינת אחזקה שוטפת ( טיפול 10K טיימינג וכדומה ) , והאם אני יוכל לטפל ברכב הזה בכל מוסך או שעדיפות לטפל אצל מישהו שמבין ברכבים כאלו או במוסך המורשה

פורסם

כמו שכבר המליצו לך: אם אתה רוצה רכב כזה, אז כדאי שתבדוק אותו. פרלוד רכב נדיר בארץ, עם גיר ידני נדיר מאוד (הסבה לידני זה יתרון לאומת אוטומט).

זה כבר רכב שלישי שלקחתי אצל סוחר. זה נוח מאוד: אתה בא, שם את הרכב שלך ויוצא עם רכב אחר. כלי חודשים של חיפוש וטיול בכל הארץ. ברכב האחרון שלקחתי התגלה ליקוי כלשהו, הסוחר לקח על זה אחריות ותיקן על חשבונו - משהו שכימעט ואי אפשר להוציא ממוכר פרטי.

כל עוד הסוחר אמין (דובר אמת), עובד במקום מסודר (מגרש/סוכנות) אין ממה לחשוש, במיוחד שיש את גילוי נאות. יש סוחרים חאפרים שאין להם מגרש, עובדים עם יפוי כוח, מתחזים למוכר פרטי, מחנים את הרכבים שלהם בחניות ציבוריות - בכאלה לא הייתי נותן אימון.

גם הקונה לא צריך להיות תמים ואליו לבדוק את הרכב כמו שצריך (בין אם הוא קונה מאדם פרטי ובין אם זה סוחר). במקרה של סוחר אם משהו, יש לפחות את הכתובת לפנות, יש למי ללכת. ואם זה פרטי והוא לא יד ראשונה - יכול לומר "לא ידעתי".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סיפור הגיר נשמע לי כמו קומבינה ומתכון לבעיות, אני יכול לספור על יד אחת את המכוניות שהגיעו עם גיר הפוך וגיר כזה משופר יעלה כמו כל הרכב עצמו עם לא יותר, יהיה לא נוח בעליל ונוקשה מאוד ואין שום סיבה שבעולם להתקין כזה גיר על פרלוד כל עוד לא גודשים אותה עם טורבו ענק ואין ברירה אחרת להחזיק עומסים.

היה לי חבר שבזמנו הייתה לו פרלוד שעברה הסבה לידני (בעקבות פרוייקט טורבו שבא אחרי הגיר) ואמנם אני ממש לא זוכר איזה דגם גיר היה לו אבל זה היה גיר "רגיל" בעל 5 הילוכים במקומות הרגילים וההסבה אמנם הייתה יקרה אבל לא יותר מידי מסובכת לאחר קניית כל החלקים.

פורסם

אז בעצם הגיר הזה יותר יתר טוב מהגיר הידני הרגיל או שזה מתכון לצרות אני די מבולבל כאן כי אני כרגע עושה מחקר לפני שאני ייסע לראות את הרכב

כמו כן אשמח אם מישהו יגיד לי איך משיגים חלפים לרכב הנ"ל לרבות חלקי פח/מנוע/פלסטיקה ?

האם במורשה יכולים לטפל ברכב הזה או שצריך מישהו מומחה לרכב הנ"ל ?

פורסם

אל תצפה שמורשה יתעסק לך עם גיר לא מקורי שלאף אחד אין מושג מהו ומאיפה הוא הגיע ומי התקין אותו.

אם לא היתעסקו במנוע אין סיבה שמורשה יידע לעשות לו טיפולים.

אי אפשר לדעת לפי מה שרשמת האם הגיר הוא שיפור רציני (אולי אבל בספק) שעולה המון ונועד לתמוך בהספקים גבוהיים מאוד או קומבינה שגם בצחוק לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה עם הגיר הזה, תבדוק איזה גיר מותקן שם ומי עשה את העבודה ואולי תוכל לגלות עוד פרטים.

כמו כן אם החליפו גיר איזה ציריות שמו שם? איזה אביזרי מנוע התאימו לגיר החדש? איזה קלאץ' וכו'...

פורסם

זאת אומרת שעם הגיר אני לא יצפה מהמורשה לטפל אלה אני יצטרך למצוא איש מקצוע שמבין בגירים "משופרים" , לגבי הקלאץ ושאר ירקות עוד לא ביררתי מפאת הרצון לדעת קודם כל אם זהו גיר "משופר" או גיר "קומבינה" , לגבי חלקי ופלסטיקה אשמח לדעת אם הם ברי השגה בארצנו או שאני יצטרך לייבא חלקים ?

פורסם

בפירוקיות כמעט ואין פרלודים, רוב החלקים זמינים באיביי.

לגבי חלקפים למנוע, ישנם גם בארץ את רוב החלקים הסטאנדרטים. (רצועות, פילטרים וכו'.)

פורסם

נסה לברר מי ביצע עבורו את ההחלפה של הגיר, מאיזה סוג הוא וכו' והתקדם משם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...