Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט ספיידר 850, כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום ובכלל בתחום.. מאוד אוהב רכבי אספאנות והחלום שלי מגיל קטן לרכוש רכב מיוחד..

סוגי המכוניות הן הקטנות עם גג נפתח/קופה למיניהן..

שלשום הלכתי לראות (בפעם הראשונה) פיאט ספיידר 850 שנת 71,

הרכב יפה מאוד חיצונית וגם מכאנית במצב טוב..בפנים הרכב יש במה להשקיע ולתקן..

כבר רציתי לסגור עם המוכר רק שעכשיו הרבה אמרו לי שכדאי לא להתעסק עם הדגם הזה ואם כבר בכלל אז ללכת על הספיידר 124..

רציתי לדעת אם יש מקום ספציפי שמטפל ברכב כזה (אגב, צריך להוסיף גג לרכב..יש רק את הברזלים שלו ללא הכיסוי..האם גג זה עסק יקר ומאיפה אפשר להשיג או לתפור)

רציתי לקבל קצת חוות דעת מהמומחים אם זה כדאי,או האם הרכב בעייתי.. ובכלל לשמוע מה דעתכם.

תודה וחג-שמח!

פורסם

הגג...נשמע מפחיד, עשוי מחומר רך, לא ניתן לצבוע אצל הפחח ב....

ניתן לרכוש בחו"ל תמורת כ 200$ +_ לא כולל משלוח, מגיע ארוז בחבילה כמו חולצה (ניתן להכניס בתיק קטן), ההרכבה לא סוף העולם, רצוי להעזר בבעל מקצוע

תצטרך עזרה באיתור הגג, או המרכיב, אשמח לסיע

פורסם

לא ממש, אבל גג אני יכול להבטיח שנמצא אם תקנה את הרכב, אם זה תנאי לרכישה תודיע לי ואני אמצא לך אותו

בבקשה, 189 $ עלות של צבע לגג...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FIAT-850-CONVERTIBLE-TOP-67-68-69-70-71-72-73-/230600008680?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AFiat|Model%3A850|Submodel%3ASpider&hash=item35b0d4e3e8

בקיצור זו לא הבעיה.

פורסם

תודה רבה על הקישור..

זה גג (מבד) לפיאט ספיידר 850? באמת יותר זול ממה שחשבתי..

מישהו מהפורום במקרה מכיר את הספיידר השחורה שמוצעת למכירה מהצפון?

שוב, תודה!

פורסם

דר"א- לספיידר (850) חסרים גם חלונות וידיות לפתיחת הדלתות.. האם יהיה קשה למצוא חלקים כאלו או שזה שטויות?

אם מישהו מתמצא במחירים אני אשמח..

תודה

פורסם

מכיוון שאתה כותב שאתה חדש בתחום:

1. הפיאט 850 ספיידר מבוססת על טכנולוגיה מיושנת מאוד והביצועים שלה לא מתקרבים ל-124 ספיידר או האלפא ספיידר.

2. בהשוואה ל-124 ספיידר והאלפא ספיידר, ל-850 קשה להשיג חלפים. שתי האחרונות נמכרו שנים רבות - עד שנות ה-80/90 ומצאי החלפים עבורן (בחו"ל, בחו"ל) הוא נאה (אם כי לא זול).

850 ספיידר זה פרוייקט למי שמבין למה שהוא נכנס - ואתה כנראה לא. גג (או ידית לחלון) תהיה הדאגה הקטנה ביותר שלך עם 850.

:turn-l:
פורסם

הבנתי שיותר קשה למצוא לה חלפים..

השאלה שלי היא אם להשיג חלונות, גג וידיות תהיה בעיה? והאם זה יקר..?

והכי חשוב..האם יש לאוטו בעיות כרוניות שכדאי לקחת בחשבון?

תודה רבה!

פורסם

גג וידיות לא יהיה בעייה (גג תופרים חדש בהתאמה לכל דגם, ידיות מתאימות מדגמי פיאט רבים). חלונות עלול להיות קשה למצוא. להתרשמות, חפש בגוגל אתרים המוכרים חלפים לשלושת הדגמים שציינתי - חפש באיביי חלפים לשלושתם.

אם משהו אחד בטוח - זה יהיה יקר!

בעיות כרוניות - חלודה ונטייה להתחממות.

פורסם

עוד שאלה..הוא מהצפון הרחוק, אני מהמרכז..נניח והחלטתי לקחת את הרכב..איך אני עובר נסיעה שלקחה לי 3 שעות (ברכב חדש)

עם רכב אספנות שאני לא מכיר את הבעיות שלו..?

פורסם

דווקא הצפון קרוב ואתה מהמרכז הרחוק....:wink:

רכב אספנות שאתה לא מכיר,לא יודע מה באמת עשו לו,איך עשו לו ומה לא עשו לו,לא נוהגים בו מרחק שכזה בפעם הראשונה.האם לרכב יש בכלל טסט בתוקף?

יתכן והרכב תקין לחלוטין אבל ייתכן ולא ואתה לא יודע מה נכון ולכן הנכון הוא להוציא עוד כמה מאות ש"ח (אתה עוד תוציא לא מעט מאות כאלה..) להביאו למרכז עם גרר,אולי ישירות למוסך אמין מקצועי וביחוד סבלני (וכאן בפורום המליצו לא פעם על מוסכים מאיזור המרכז שמבינים ברכב אספנות ומוכנים לבדוק ולטפל בו).

לאט לאט צריך לראות האם המנוע והגיר מתפקדים,האם מערכת הקירור מתפקדת,האם הפרונט מכוון ומחוזק,האם הבלמים תקינים וכיו"ב ורק אח"כ ניתן לצאת ולחרוש את הארץ (לאט ובימים קרירים בהם אין פקקי תנועה..).

ה-850 הוא רכב חביב ולטעמי יפה מאד,כפי שציינו כאן קשה למצוא לו חלקי פח ופלסטיקה אך המכניקה יחסית פשוטה. זה לא הרכב המועדף להתחיל איתו את התחביב אך אם יש לך תמיכה,עזרה,זמן,כסף וסבלנות תוכל להגיע לתוצאה יפה.

דבר אחרון,לא פעם אנשים חושקים בקבריולט אך דע לך שאחזקת רכב כזה בעייתית יותר מרכב "רגיל" ואם אין לך מקום מקורה ונסתר אזי אתה יכול לצפות לבעיות ולמקרי ונדליזם.

אם תרכוש אותו אז בהצלחה ותוכל להיעזר כאן בפורום בקבלת מידע ביחס לחלפים ולטיפול.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הציג כאן דעה שונה

ברשותי הייתה פיאט ספיידר שנת 1967 ,מהדגמים הראשונים.

נפח מנוע - 903 סמ"ק.

רכב מאד מהנה, מתאים לנסיעות של בוקר או אחה"צ המאוחר, כשקריר. עימו אפשר לנסוע לכל מקום אלה שלא תוכל לעמוד בקצב שבו נוסעים רוב הרכבים שברשות החברים.

הגג יורד ונכנס לתוך תא משלו והרכב נראה שיגעון.

המנוע האחורי דורש תשומת לב וחובה לשים לב שכניסת האויר לרדיאטור תהיה אך ורק מכיוון הנסיעה, זאת אומרת ,כל שאר תחתית הרכב, באזור המנוע, צריכה חהיות מחופה ע"מ לגרום שהאויר לרדיאטור יגיע רק מקדימה.

רכב פשוט לאחזקה, סיבוב המנוע הוא הפוך ממנועים רגילים.

ראש מנוע ניתן לקחת מפיאט אונו 45.

כמובן שנדרשת סבלנות בעת שיקום רכב כזה, אבל בסופו של דבר יוצא כלי יפה.

פיאט 124 ספיידר - זו מכונית מקלאס אחר, יותר רצינית יותר חזקה עם אותו אפקט של מכונית פתוחה.

ההחלטה בידך לבחור

בהצלחה.

מצא משה

פורסם

האמת שהצגת דיעה די דומה. :wink:

את בעיית ההתחממות אפשר לצמצם (חוץ ממערכת קירור תקינה) על ידי התאמת פולי קטן יותר למשאבת מיים/מניפה.

פורסם

מישהו במקרה מכיר באופן ספציפי את הספיידר השחורה מהצפון? אני אשמח לדעת עליה עוד פרטים מעבר למה שראיתי.. תודה! 

• תוכן חדש...