Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צפיתי בסרטון על בחור ישראלי שניסה והתקין, למען חסכון בדלק, מערכת שימוש במימן, הנוצר מפירוק מים. יוזמה מעניינת ויפה !

ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ראיתי שהיו בעבר כמה שירשורים על שיטת הנעה ע"י מים. הכוונה לא רק מים, כי הם לא יהיו תחליף מלא לדלק,

אבל אפשר לייצר מהם מימן שיביא להעשרת התערובת וכל זה יביא לחסכון משמעותי בדלק.

מדובר בטכנולוגיה שאפשר להכניס בכל רכב, בלי נגרר צמוד למכונות ומקור אנרגיה ובלי כור אטומי קטן מתחת המושב האחורי.

מידי פעם הנושא עלה בפורום, לקט יש פה

ברזילי המקצוען כתב הסבר מקיף על שימוש במימן (שמופק ממים) וכמיהה להנעה כזו http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=225208&highlight=%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%AA+%D7%9E%D7%99%D7%9D

הזכיר משהו שפעם כתבתי בפורום, על שיטת הנעה בגז.

בראשית שנות ה-70 (במאה הקודמת..) היה משבר אנרגיה ומחירי הדלק היו גבוהים מאוד. אבי ז"ל הביא מארה"ב להילמן, שהיתה אז בבית, מערכת גז (עלתה בערך 100$), הסתייע בהרכבה עצמית בבן משפחה שעבד בחברת גז. בתא המטען היו 2 בלונים אדומים (שהיה משיג בקלות בכל סוכנות גז כי היו עוד מספיק יודעי דבר שנסעו ככה והיתה דרישה). בנסיעות לסיני היינו מצטיידים בעוד בלון באילת, ובגלל הצבע האדום של הבלונים האלו נחשבנו לצוללים סופר...

בלוח השעונים נוסף מתג לבחירה בנזין/גז. עם רישוי לא היתה בעיה כי ממילא אף אחד לא ידע, ומי מבין בצנרת שיש ליד המנוע...

עלות הגז היתה 40% ממחיר דלק -אבל אז הגז היה מסובסד (זה נחשב גז לשימוש ביתי). מיכל הספיק ל-250 קמ לפחות. הבעיה היחידה שראינו היא העדר משיכה בעליות ארוכות לירושלים או ים המלח ואז נבחר הבנזין. נדמה לי שמישהו סיפר שאוקטן הגז הוא 105. לא נדרשו שום טיפולים מיוחדים. שום שימון ושום תוסף.

האוטו חרש יותר מ-100 אלף ק"מ עם זה בלי שום בעיה.

אז יש אלטרנטיבות. למה לא מפתחים אותן ומיישמים - זה כבר דיון על תאגידי נפט ופוליטה, וכוחו של הכסף להשפיע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שונא להגיד את זה - אבל זה מטופש. הרעיון שבאמצעות חשמל לפרק מים לחמצן ומימן, ואז לשרוף את המימן בשביל לקבל אנרגיה הוא גרוע.

בהנחה שמשתמשים בחשמל מהרכב, כמות האנרגיה שדורש החשמל בשביל להפיק את המימן מהמים גדולה מכמות האנרגיה שמתקבלת משריפת המימן.

אפילו בלינק שהבאת דוד ברזילי כותב את זה:

"יצור מימן כרוך בהשקעת אנרגיה גדולה יותר ממה שהמימן ייתן לנו אנרגיה בשריפתו."

אז אלא אם הוא מסתובב אם מימן דחוס שהוא מייצר בבית / קונה במקום אחר - הרעיון חלש.

בנוסף, מימן הוא חומר דליק לאללה. תבדוק מה קרה להינדנבורג.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בנוסף, מימן הוא חומר דליק לאללה. תבדוק מה קרה להינדנבורג.

גם בנזין דליק "לאללה".תראה מה קרה לכל המכוניות שנבחנו ב

היום יודעים איך ליצור מיכל ייעודי לגז דליק, שמסוגל לבודד את הגז גם במקרה של תאונה. האמת, יותר יעיל מדלק כשחושבים על זה- אם המיכל מתבקע, הוא לא מתפוצץ (אין ניצוץ, מהבידוד של המיכל) וכל החומר הדליק נעלם לו לאוויר בשניות, להבדיל מדלק שנשאר על הרצפה, עיין ערך "ייפי-קאי-איי".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הכוונה שלי הייתה שהוא צריך טמפרטורה הרבה יותר נמוכה מאשר בנזין בשביל להידלק.

ועדיין זה לא סותר את זה שמדובר ברעיון לא אפקטיבי.

פורסם

מישהו דיבר על האפקטיביות?...

פורסם

באותו נושא, של רכב שנע באמצעות אמצעי שהוא לא דלק (במקרה הנ"ל חשמל).

מומלץ לצפות בסרט התעודה, מי הרג את המכונית החשמלית.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מישהו כנראה לא הבין איך המערכת עובדת.

אין בלונים, אין לחץ, אין שום דבר דליק במערכת הזאת, יש מיכל מים שעובר אלקטרוליזה, המימן שנוצר, מוזרם מיידית לסעפת היניקה (שם הוא מתערבב באוויר מבחוץ, אבל זה לא קשור).

בסופו של דבר, בכל רגע נתון יש מיליליטרים ספורים של מימן במערכת (הנפח של הצינור ממיכל המים עד נקודת הערבוב עם האוויר) ואין ברכב שום דבר דליק חוץ מבעצם הדלק

יצא לי לראות הדגמה של המערכת בלייב מהבנאדם שהמציא אותה(או דומה לה) אי שם בשנות ה80 כש(עשהמשהו, לא זוכר מה) בטכניון. היום הוא בעל מוסך "אורי מלמד" בחיפה, בנאדם מדהים, גאון טכני ואיש שיחה באמת מרתק 

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מוסיף שאלה בנוגע למערכת הנע חלופית למנוע בערה פנימית, אינני מבין בנושא, אך אם זיכרוני אינו מטעה אותי בתחילת דרכן של המכוניות הן היו מונעות בעזרת קיטור, מה קרה לטכנולוגיה זאת והאם היא אינה יעילה במכוניות מודרניות?

פורסם

ספייר, ועדיין צריך יותר אנרגיה בשביל להפיק את המימן מאשר מה שהוא תורם למנוע.

פורסם
בתחילת דרכן של המכוניות הן היו מונעות בעזרת קיטור, מה קרה לטכנולוגיה זאת והאם היא אינה יעילה במכוניות מודרניות?

שמע, הרגת אותי עכשיו.:lol:

אתה באמת מצפה מהנהג לעצור בצד ולגרוף פחם למנוע כל 5 דקות באמצע איילון?!...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם
ספייר, ועדיין צריך יותר אנרגיה בשביל להפיק את המימן מאשר מה שהוא תורם למנוע.

לא היה וויכוח על זה,זה ברור שלוקח יותר אנרגיה להפיק את המימן מאשר ניתן לנצל, חלק מהאנרגיה מתפזר, חלק הם איבודים במערכת. היה פעם איזה חוק בפיזיקה (אני לא מבין בזה מספיק, אז אני לא אכנס לפרטים, מעדיף לשתוק וישחשבו שאני לא מבין, מאשר לדבר ולהוכיח את זה) שאומר שאנרגיה לא "מופיעה" ולא נעלמת סתם ככה, היא מתפזרת, מומרת לחום, נספגת ע"י חומרים ושאר ביטויים טכניים שאני לא מרגיש מספיק בטוח להשתמש בהם.

הרי שאם היה צריך פחות אנרגיה כדי להפיק את המימן מאשר היה ניתן להפיק מהמימן עצמו, הייתה מתקבלת "מכונת פעולה תמידית", שהיא אם אתה מכיר היא חלומו הרטוב של כל מהנדס או מהנדס וואנאבי.

הנקודה פה היא כפולה: מקור דלק חלופי שיותר קל להשיג מנפט (יענו מים) וחיסכון בדלק קונבנציולני (יענו דלק), ולראייה הסרטון, נכון או לא, אני יכול רק להאמין.

אם מכונה מונעת מימן תהיה פחות אפקטיבית מכזאת המונעת בדלק, עדיין הרווחת, כי ה"דלק" הרבה יותר זול (לא ספציפית אצלנו בארץ :roll: )

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מוסיף שאלה בנוגע למערכת הנע חלופית למנוע בערה פנימית, אינני מבין בנושא, אך אם זיכרוני אינו מטעה אותי בתחילת דרכן של המכוניות הן היו מונעות בעזרת קיטור, מה קרה לטכנולוגיה זאת והאם היא אינה יעילה במכוניות מודרניות?

לפני כן היו סוסים, מה קרה לטכנולוגיה הזו?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

הרי שאם היה צריך פחות אנרגיה כדי להפיק את המימן מאשר היה ניתן להפיק מהמימן עצמו, הייתה מתקבלת "מכונת פעולה תמידית", שהיא אם אתה מכיר היא חלומו הרטוב של כל מהנדס או מהנדס וואנאבי.

הנקודה פה היא כפולה: מקור דלק חלופי שיותר קל להשיג מנפט (יענו מים) וחיסכון בדלק קונבנציולני (יענו דלק), ולראייה הסרטון, נכון או לא, אני יכול רק להאמין.

אם מכונה מונעת מימן תהיה פחות אפקטיבית מכזאת המונעת בדלק, עדיין הרווחת, כי ה"דלק" הרבה יותר זול (לא ספציפית אצלנו בארץ :roll: )

:shock:

המים לא מחליפים את הנפט כי הם אינם מכילים אנרגיה שימושית. אם כבר אתה יכול להשוות אותם לסוללה לא יעילה: מכניס אנרגיה, מקבל פחות

פשוט

כמה טוחנים תנושא הזה

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
לא היה וויכוח על זה,זה ברור שלוקח יותר אנרגיה להפיק את המימן מאשר ניתן לנצל, חלק מהאנרגיה מתפזר, חלק הם איבודים במערכת. היה פעם איזה חוק בפיזיקה

פסססט...הוא עדיין קיים...

(אני לא מבין בזה מספיק, אז אני לא אכנס לפרטים, מעדיף לשתוק וישחשבו שאני לא מבין, מאשר לדבר ולהוכיח את זה)

שאומר שאנרגיה לא "מופיעה" ולא נעלמת סתם ככה, היא מתפזרת, מומרת לחום, נספגת ע"י חומרים ושאר ביטויים טכניים שאני לא מרגיש מספיק בטוח להשתמש בהם.

הנקודה המעניינת יותר בסיפור היא, שלא מחייב שיותר יקר וצורך אנרגייה להפיק מימן בתור דלק, אלא אם כן אתה מנסה לעשות זאת בתוך הרכב.

הרי ניתן לעשות את זה בעזרת אנרגייה סולארית בעמדות ייעודיות לתדלוק ישירות במימן. הקונספט קיים ועובד במספר מקומות (חו"ל). הדבר דומה לזיקוק דלק (שמצריך השקעת משאבים, וגם-ובכן-דלק, כדי להוביל את הדלק) בבתי הזיקוק- רק שהמנוע מקבל כבר את מקור האנרגייה שלו בצורה "קלה לשימוש".

• תוכן חדש...