Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים

שאלה לי לבעלי 107 או C1, או למי שמכיר את החיווט והרכב, המערכת המקורית מכילה רק 2 רמקולים קדמיים, קטנים ואנמיים, אבל בכיולים של הרדיו\CD יש אופציה לכיוון עוצמת שמע קדמיים\אחוריים, ועכשיו לשאלות:

1. האם קיים חיווט מקורי מהמערכת עד הבאגאז', כדי לחבר את הסט האחורי ? או האם צריך לסלול חיווט ?
  2. האם שווה להחליף את הקדמיים הקטנים, או שהמיקום המזוויע (בקידמת הדשבורד) לא יעזור לאיכות ?
  3. מה עוד ניתן לעשות כדי לשפר את הצליל המצחיק (בלי להחליף את המערכת המקורית) ?

הכוונה היא לשפר את איכות הצליל במינימום פירוקים ברכב (חדש לגמרי)

תודה לעונים.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

1.לא יודע.

2.תתפלה אבל זה מיקום מעולה לרמקולים.

3.אפשר להחליף את הרמקולים המקוריים(אני מאמין שהם ''4)בסט קומפוננט.

בשיפוצים...

פורסם

מצטרף לשאלות,

חשבתי להוסיף זוג רמקולים מאחור בלי לגעת במה שיש כרגע מקדימה,

אילו רמקולים אפשר\מומלץ להוסיף (כמובן בלי מגבר וסיפורים מסביב) בצורה יחסית מינימלית אבל שיורגש שיפור?

(בתקציב של 400 שקלים פחות או יותר לרמקולים)

במידה ויש צורך "לסלול" חיווט מה פחות או יותר העלות ?

תודה.

so far so good so what

פורסם

לרמקולים בדש יש סטים מצויינים של מורל. יש אפילו סט אחד קומפוננט שמגיע כמעט לאלפייה בעלות שלו ודורש מגבר אקטיבי.. רמקול 4" שדורש הגברה.. מפחיד :shock::lol:

לגבי האחוריים - אפשר לקנות את הפאנל האחורי מורכב מראש עם רמקולים דרך הסוכנות או להזמין מחו"ל. איזה בדיוק רמקולים יושבים שם - לא ברור לאף אחד.

וכן צריך לסלול קצת חוט עד הבגאז' - זה לא הרבה, הרכב מתפרק די בקלות.

ע"ר

http://my107.blogspot.com/2006/12/wires.html

ן-

http://my107.blogspot.com/2006/12/installing-rear-speakers.html

ן-

http://www.c1store.co.uk/store/product_info.php?cPath=186_191&products_id=3068&osCsid=2e71e06708cb1768c3ebb74b9e81b9de

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה NINJMNKY וגיל

מניסיונכם, האם המערכת (רדיו דיסק) המקוריים ידחפו את הרמקולים האחוריים בצורה איכותית ?

אני לא מחפש הספק של אולם הופעות, רק איכות צליל משופרת מעט... (כרגע הסט המקורי נשמע כמו רדיו טרנזיסטור)

"מוות לשיעמום"

פורסם

לא ציינת איזה רמקולים.

לפי דעתי,עדיף לך להחליף את הרמקולים הקדמיים בסט קומפוננט,במקום להוסיף רמקולים אחוריים.

בשיפוצים...

פורסם

תודה גיל, נראה לי שאתחיל מההצעה שלך, תוכל לתת לי שמות של דגמים טובים ובמחיר סביר (רמז, לא אלפיה) ואיפה ניתן להשיג אותם ?

"מוות לשיעמום"

פורסם

יש כאן: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t-speakers&db141014=141049&db25692=58873

(לפוקל VRS100 לא צירפתי לינק, הוא עולה כמו שלושה סטים של ^)

עוד לא קיבלתי את הרכב אבל צריך למדוד את הרמקולים המקוריים בדש. הבנתי מכמה פורומים שאנשים שניסו להתקין חדשים בגודל 40MM+ היו צריכים לשפצר קצת את המיקום של הרמקולים.

מי שאוהב מקוריות יצטרך להסתפק ברמקולים תוצרת פיוניר כנראה, כל המורלים מגיעים ב48MM ומעלה.

לגבי ההגברה המובנית - תראה, לר"ד המקורי אין RCA. אז אתה תקוע איתה. אלא אם תתחיל להסתבך עם הנחתה או החלפה לר"ד אפטרמרקט.

יש המון רמקולים 6.5 שיתאימו כאחוריים שיודעים לעבוד גם בלי הגברה. ל4" אין בכלל מה לדאוג.

עריכה:

שים לב כאן : http://www.107oc.com/index.php?topic=3027.0

המקוריים נמוכים מ4ס"מ, אך רמקולים של קנווד מדגם KFC1051S בעובי 4.2ס"מ נכנסים בלי בעיה בכלל.

הצלחתי למצוא אותם רק כאן: http://www.nokout.co.il/Product.asp?Pid=KFC1051S&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=3&aff=Zap&lang=he

משעשע שהאנגלים אומרים שאפילו ה"דרעק" הזה שעולה 19 פאונד, "הרבה" יותר טוב ממה שמגיע מהסוכנות.

בשביל 200 שקל שווה לנסות :-)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לגבי האחוריים - אפשר לקנות את הפאנל האחורי מורכב מראש עם רמקולים דרך הסוכנות או להזמין מחו"ל. איזה בדיוק רמקולים יושבים שם - לא ברור לאף אחד.

אתה יודע במקרה כמה עולה כזה פאנל אם רוכשים אותו מלובינסקי?

פורסם

כן, בהתחשב במחירים שהם נתנו לי ליתר האביזרים, אני מניח שזה לא יהיה הכי נכון כלכלית לרכוש את זה מהם.

הבעיה העיקרית היא שאני לא מבין כלום באודיו ברכבים חוץ מזה שאני יכול להגיד מה נשמע לי טוב ומה לא. התקנות ועניינים זה ממש לא הקטע שלי ולמרות שניסיתי ללמוד דבר או שניים מהפורום - נותרתי עם יותר שאלות מתשובות.

השאלה העיקרית אם כך היא - במידה ואני מעוניין לשפר את איכות השמע הלא כל כך טובה ב-107 (התאורטית שלי שעוד לא הגיעה לארץ הקודש :? ) במחיר סביר של מאות שקלים - מי עושה את זה וכמה זה עשוי לעלות?

בהנחה שאני מדבר על החלפה של הרמקולים הקדמיים + הוספה של אחוריים (בלי מגברים וכו' מן הסתם).

פורסם

תתחיל מזה שתחליף את הקדמיים ממה שמגיע לאיזה kenwood 4inch פשוט. עד 200 שקלים.

(אם אתה לא רוצה לגזור כבלים - תזמין את זה, ככה בלי לחתוך שום דבר תוכל להכניס אותם בקלות)

עדיין תרגיש שחסר לך משהו? תזמין את הפאנל האחורי. או דרך c1store או מלובינסקי עצמם ותעשה התקנה אצל מישהו, נגיד, יוסי אלפיין.

עד כאן ביזבזת בערך 1500~2000ש"ח (תלוי במחיר שלובינסקי יקחו על הפאנל..)

אם גם אז לא יספיק לך בשביל גלגל"צ - פה מדובר על להחליף את הרדיו לאפטרמרקט, הוספת מגבר, סאב, קומפוננטים וכו' עד גבול הדמיון (או עומק הכיס)

פורסם

גם אני הסתכלתי על הרמקולים האלה. אני פשוט תוהה אם הם יצליחו להשתחל לשם, כי על פי הנתוני יצרן יש להם mounting depth של 5.1 ס"מ.

אבל משיטוט קצר ב-Youtube ראיתי את הסרטון הזה, ואמנם הבחור התקין רק עם בורג אחד, אבל זה נראה בעין הבלתי מזויינת שלי לא רע -

S4t7itzdyq4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בקיצור - חוץ מהקנוודים, יש מישהו שמכיר רמקולי 4" אחרים שנכנסים לחור הקטן הזה שפיג'ו/סיטרואן תקעו בדשבורד?

בעבר היו לי רמקולים של קנווד והם לא היו הכי להיט בעולם, ואני מעדיף את הרמקולים של JBL.

או שבטווח המחירים הזה (200-400) אין הבדלים גדולים בין הרמקולים?

• תוכן חדש...