Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מחפשת רכב קטן ואמין שיהיה חסכוני בדלק(מיועד לנסיעות בין ערוניות(רעננה ת"א) ) ובתקציב של 40K

התלבטות בין

גולף 2004 (מעדיפה את הצורה הישנה על פני החדשה) יש כמה דגמים. מה ההבדלים בינהם?

פיג'ו 307 סביבות 2006-5 - שמעתי המון המלצות למה לא כדאי פיג'ו. אבל היא יפה :-)

אשמח להמלצות.

תודה וסופ"ש מצוין!

פורסם

לגולף יש המון דגמים והמון מנועים.

אם את רוצה חסכוני בדלק כדאי שתחשבי על מנועי הדיזל שלהם:

יש 2 גרסאות:

SDI - חסכונית מאוד אך חלשה מאוד.

TDI - מנוע נהדר.

קשה למצוא דיזל במצב טוב ועם קילומטראז נורמלי וגם ככה הסטיגמה היא מאוד נגדם אז רוב הסיכויים שתלכי על בנזין.

המנוע הבסיסי בחבורה הוא ה-1.6 - מנוע ישן, מוכר, לא מרשים לכאן או לכאן.

מעליו מוצב מנוע ה-2.0 - מנוע עם 115 כ"ס ו-8 שסתומים בלבד - אבל שיא הספק שמגיע ב-2400 סל"ד בלבד - בקיצור - הרבה כוח זמין, מנוע שאני מאוד אוהב.

מכאן יש דגמים ספורטיבים יותר שכנראה לא יעניינו אותך.

יש את דגם ה-GTI עם מנוע 1.8 טורבו - יקר וקשה למצוא אחת טובה. בטח לא בכיוון שלך.

מעליו מנוע ה-V5 - מנוע לא מוצלח במיוחד - תוותרי.

ובודדות עם מנוע V6. גם כן לא בשבילך לפי הדרישות.

אז את מתמקדת בגרסאות ה-1.6 או 2.0

מבחינת הגיר - הידני מצויין והאוטומטי גם. האוטומטי יקר יותר לרכישה, אוכל יותר דלק, מוריד את הביצועים וגם קצת רגיש - ככה שבקילומטרזים של 150-200 אלף תצפי לשיפוץ גיר באופק. (יש מקרים שמדברים גם על פחות).

רמות גימור -

טרנדליין - הכי פשוטה - קיימת בעיקר ב-1.6. אולי 2.0 בודדות.

קומפורטליין - רמת גימור מאובזרת יותר - ריפודים איכותיים יותר, בקרת אקלים, גלגלים גדולים יותר ועוד כל מיני שטויות.

ג'נריישן - זאת הגרסה הכי שלמה של הגולף. מגיעה עם כל מיני פינוקים כמו סאנרוף, מגנזיום, ריפוד פנימי מיוחד.

היי-ליין - כבר לא רלוונטי לגרסאות שיכולות לעניין אותך.

בקיצור - תחפשי לך גולף מנוע 1.6 או 2.0, רצוי ידנית, רצוי ג'נריישן.

אוטומטית וקומפרוטליין אלו גם אופציות.

בנוגע לפיז'ו - עמישראל אוהב לנפח סיפורים ולא חסרות סטיגמות.

כמו שבטוחים שכל מי שנכנס לבת ים גונבים לו את הטאסות אז ככה בטוחים שכל מי שקונה פיז'ו יושב איתה כל היום במוסך.

לא מכיר את ה-307 מספיק טוב, אבל בגדול הייתה לי 205 וזה לא היה ככה. ומהיכרות מדגמים אחרים זה גם לא ככה (ברנו זה ממש כן ככה, אז תוותרי על התענוג הזה)

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת..עשית לי קצת סדר :-)

אז נראה לי אחפש 2004 1.6 מעדיפה ידני..אבל ממש קשה למצוא כזו.

חשבתי על עוד כמה אפשרויות: שרייד/פיאסטה/סיריון/runx / מזדה 5 הספורטיבית(5דלתות)

יש לך מושג לגביהן?

כאמור, מחפשת רכב אמין וחסכוני שיעשה מעל 1:10 בינעירוני.

תודה

פורסם

שריד - רכב מיושן מאוד, אני לא בטוח שהוא מתאים.

פיאסטה/סיריון - קטנות יותר אך מצויינות ומתאימות לצרכים שלך (אני לא יודע אם הפיאסטה החדשה נכנסת לך לתקציב).

RUNX - רכב מצויין, קצת יקר.

מזדה 3 - לא 5 - 5 זה מיניואן. את מדברת על ה-3 -

ואם כבר את בעניין שלה יש כאן באתר מודעה שאם היא עדיין רלוונטית זה נשמע כמו מציאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375093

פורסם

אצלנו במשפחה עברו שני רכבים מדגמי 307 , הרכבים שירתו אותנו ללא בעיה, וצריכה בינעירונית של 1:10 מושגת בקלות גם עם מנוע 1.6 ליטר.

ברשותי היתה גם מאגאן מליסינג אומנם , הרכב בנסיעה בין עירונית רגועה צרך גם 1:14 במהירות קבועה של 100- 110 קמ"ש.

בניגוד לסיפורי האימה, הרכב שירת אותי בנאמנות 3 שנים ומעל ל 120,000 ק"מ ללא כל תקלה.

קארסו יצאו במבצע למאגאן משומשת מודל 2008 ב 43,000 שקל עם אחריות ל 3 שנים , לי זה נשמע מבצע לא נורמאלי במיוחד שהם מתחיבים לקנות את הרכב המחירון מינוס 5% תמורת טרייד אין נוסף אצלם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

Anonymously - כמו שאת רואה יש המון סיפורים לכאן ולכאן על כל רכב.

cx25gti לדוגמא מאוד מרוצה מהפיז'ו והמגאן.

אני עבדתי בחברת ליסינג שהיו בה המון מגאנים ואכלנו המון חרא איתם. בואי נגיד שהם לא היו אפילו 10% מצי הרכב אבל גרמו ליותר מ-50% מהעבודה.

בכל מקרה לפי הדרישות שלך של קטן אמין וחסכוני הייתי גם מנסה לרדת קטגוריה לרכבים כמו טויוטה יאריס ופולו. הפיאסטה החדשה מצויינת אם היא בתקציב.

פורסם

לא חושב שבמגבלות התקציב שלך תמצאי פיג'ו 307 במודלים שציינת.

מעבר לכך, גם אני שמעתי הרבה המלצות שליליות על פיג'ו, אבל אני לא מפסיק להינות לרגע מה-307 שלי.

הכול שטויות ודעה קדומה נגד הצרפתיות באופן כללי. מסכים לחלוטין לגבי צורתה של ה-307. גם אותי שבה היופי שלה.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

היי,

תודה על התגובות

האמת שעשיתי סיבוב עם 307 שנת 2003 ולמרות היופי לא המשכתי לבדיקה כי התגובה של הרכב היתה ממש איטית..

זה אופייני לדגם? משתפר כשעולים עם השנים?

אכן התכוונתי למזדה 3 קומפורט-ידוע אולי פרטי צריכת דלק..מזהירים אותי שכל המזדות שותות דלק, האמנם?

האם עדיף להשקיע את הסכומים האלו(מגיע כבר לסביבות 60) או שבכלל לקנות אולי פיקנטו(מצטערת אבל מהתמונות זה נראה די מכוער) ודומותיה(שלדעתי, גם מכועורת :-) ) אבל ככה לקבל רכב חדש? אני תוהה אם נפח של 1000 יכול בכלל לסוע בינעירוני..

פורסם

בוא נתחיל מזה שגולף, 307 ומאזדה 3 הם לא מכוניות קטנות אלא משפחתיות קומפקטיות וגם אם יהיה להן 5 או 3 דלתות זה לא הופך

אותך לקטנות.

שנית, רכבים משפחתיים בעלי מנוע 1.6 אוט' הם לא רכבים חסכוניים, ההבדלים ביניהם בצריכת הדלק הם לרוב זניחים למדי והבחירה בהם כאופציה לרכב חסכוני היא מגוחכת בהנחה

שאת לא נוהגת כיום ב-SUV או משהו כזה, הקטגוריה שרלוונטית עבורך היא מכוניות סופר מיני או מיני.

מבחינת אמינות, גם הגולף וגם ה-307 הם לא רכבים בעלי רמת אמינות גבוהה, כמות התלונות שאני שומע מבעלי רכבים כאלה

היא מהגבוהות ביותר בקטגוריה ומן הסתם עדיין יהיו אנשים שיספרו שהרכבים שלהם אמינים כי על כל כמה רכבים רכבים בעיתיים תמיד

יהיו גם רכבים שדווקא מגלים רמת אמינות טובה, לא צריך להגזים בנושא.

לגבי מכוניות המיני, אין להם שום בעיה לנסוע ביו עירוני ועצם המחשבה שהם מוגבלים רק לנסיעה עירונית מעידה על כך שאו

שמעולם לא נסעת על רכב מהקטגוריה או על זה שנסעת על רכב כזה ולא לחצת על הגז מספיק, אין שום רכב שנמכר

בארץ שלא מסוגל לנסוע נסיעה בין עירונית בצורה סבירה.

לסיכום קני מכונית מיני חדשה, היא תהיה חסכונית ואמינה בהרבה מהאופציות המשומשות שהזכרת.

פורסם

הצעה הכי טובה בשבילך, תשכרי ליום אחד את אחת מכוניות המיני שיש, וככה תוכלי לקבל רושם טוב על היכולות של הרכבים.

בואי נגיד שאתמול עקפה אותי יונדאי I10 בכביש בינעירוני, ולא היה ניראה שלוקח לה נצח או מאמץ עילאי על מנת לעשות את זה.

אבל בכול מקרה, רק בשביל להיות רגוע יותר מבחינה בטיחותית, הייתי פוזל לכיוון הפיאט גרנדה פונטו ומנסה גם אותה

פורסם

היי

נסעתי בגטס שב100 קמ"ש מאוד מאוד מתאמצת ונשמעת כאילו עומדת לשבוק חיים. היות ואני מחפשת רכב שיסע קצת יותר טוב מסביר, נראה לי ש1000 סמ"ק לא רלוונטי.

כרגע קורולה 2006 משמשת אותי בצורה מעולה ולעומתה הן הפג'ו 2003 ומזדה 3 קומפורט 2006 לא עמדו בתחרות.

סיריון?

פורסם

אין לגטס שום בעיה לנסוע 100 קמ"ש, או שהרכב שנסעת עליו היה מקולקל או שמשהו אצלך לא בסדר ברמה הקוגנטיבית-מוטורית.

אין שום הבדל משמעותי בביצועים בין מאזדה 3 לקורולה 06 לכאן או לכאן, בטח לא כזה של "לא עמדה בתחרות", הצחקת אותי.

1000 סמ"ק יכול בהחלט להתאים לצרכים שלך, גם סוס ועגלה יתאימו לדרך קצרה ומישורית כמו של ת"א-רעננה, בטח מכונית מיני 1.0 ליטר ידנית שעושה זאת בקלות.

סיריון היא אופציה משומשת טובה שמתאימה יותר לרעיון של "קטן וחסכוני" מאשר המשפחתיות שהצגת קודם לכן.

• תוכן חדש...