Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מחובר על המגבר?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לא חבל על הכסף קניתי 2 ממסרים ב10 שקל... זה פי 3.

When God gives you lemons, you find a new God.

Alfa 145| Clarion CZ500| ZX1000 Black Edition| Hertz ES300| Hertz DSK 165

פורסם
יצא לי להתעסק הרבה עם ריליים ושלל חלקים אלקטרוניים אחרים ברכב, ואני יכול להגיד לך שכמה שזה נראה פשוט צריך קצת ידע בסיסי בחשמל אפילו בשביל להרכיב ריליי כזה.

הנה הוראות פשוטות למי שלא הבין:

ריליי בעברית זה ממסר, תפקידו הוא לקבל אות נכנס ממקור מסוים (רימוט של הHU למשל) וברגע קבלת האות החיובי לסגור מעגל אחר כדי לספק חשמל לצרכן (מאוורר)

ניקח לדוגמה ריליי בעל חמישה רגליים, הם באים ממוספרים בד"כ ככה: 85,86,87,87a ו30.

כל רגל יש לה תפקיד:

30 - זה + קבוע. מכבל ה+ שבא מהמצבר למשל.

86 - זה + מפעיל. האות המפעיל, כמו הרימוט של הHU למשל.

87 - זה + יוצא. זה בעצם יחובר לחוט האדום של המאווררים, חוט ה+.

85 - זה מינוס של הריליי.

87a - אין לנו שימוש בה לאפליקציה הזאת, מכיוון שהמעגל שלנו צריך להיסגר בהינתן האות ולא להיפתח.

את המאווררים רצוי לא לחבר למינוס של המגבר כי זה יכול ליצור רעשים בכיבוי המגבר (זה מה שיש לי כרגע, טוב שהזכרת לי לסדר את זה :-D)

רצוי למצוא להם נקודת מינוס אחרת וכמה שיותר רחוקה מהמגבר. כמובן שלא צריך להגזים ולהריץ חוט עד המצבר.

אחלה הסבר תודה רבה

עכשיו רק חסר לי מערכת :-D

• תוכן חדש...