Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שפעם היו חוסמים את המכשיר דרך הכרטיס סים שאם היית מספיק לשלוף אותו בזמן המכשיר היה כולו שלך.

אני מניח שכל העניין השתנה קצת מאז, אז איך בדיוק זה עובד היום במכשירי קצה דוגמאת האייפון 4 גלקסי S ושות'?

פורסם

לכל מכשיר יש מספר מזהה (IMEI) ייחודי שאותו אפשר לחסום, ואז בלי קשר לאיזה סים אתה מכניס, המכשיר נחסם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ברגע שגונבים מכשיר סלולרי והבעלים שלו מדווח למפעיל שלו שהמכשיר נגנב, המספר הסריאלי הזה נחסם מייד ברשת של המפעיל, ותוך זמן קצר גם ברשתות האחרות בארץ, בתוך זמן יותר ממושך הוא יחסם גם ברשתות GSM בחו"ל מכיוון שהמספרים האלה בינלאומיים.

גם אם היה אפשר לעקוף את הדבר הזה, אתה שואל על משהו לא חוקי לחלוטין. אין שום סיבה שאתה תסתובב עם מכשיר שדווח כגנוב.

פורסם

בסמרטפונים הרשתות לא נועלות,לפחות ככה ידוע לי על סלקום,נגנב מכשיר ביקשנו לחסום על מנת שהגנב לא יהנה ממנו,ומסלקום נמסר שהם לא נועלים וביקשו 1500 ש"ח השתתפות עצמית על מכשיר חדש.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לחבר שלי אבד אייפון 4 הוא קיבל אחר תמורת השתתפות עצמית.

לא נעלו את המכשיר לפי מה שידוע לו, הוא טען שמי שמצא אותו הרוויח.

פורסם

פעם ראשונה אני שומע על זה שחברה מסרבת לחסום מכשיר, יכול להיות שהוא נרכש מחנות פרטית? באיזה סמארטפון מדובר?

פורסם

מדובר על אייפון 4 שנרכש מסלקום עיסקי,כשהמכשיר נגנב והודענו לסלקום לבטל את הסים והמכשיר תגובתם הייתה הסים יחסם לשיחות יוצאות אך את המכשיר לא ניתן לנעול.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

את המכשיר עצמו לא נועלים (בד"כ לא ניתן).

בכל רשת יש מסד נתונים בשם EIR שמרכז את מספרי הIMEI החסומים לתקשורת.

בארץ לדעתי אין עדין מסד נתונים שמרכז את כל המסדים ביחד (CEIR) כך שאם ננעל ברשת אחת, יעבוד באחרת.

פורסם

מחזק, אכן אין " רשימה שחורה" מאוחדת בין כל החברות הסלולאריות.

לסמארטפונים כדוגמאת אלה שציינת יש אפליקציות שבמקרה גניבה או אובדן, נועלות את המכשיר לשימוש.

פורסם

ע"פ מיטב הבנתי יש מאגר משותף בין שלושת הרשתות לגביי imei של מכשירים שאבד/נגנב. והם חייבים ע"פ חוק לנעול את המכשיר לשימוש בכרטיס סים.

נשמע לי תמוהה שסלקום או כל חברה אחרת טענה שהיא לא נועלת את המכשיר (לא את הסים של המדווח).

הריי לפי ההגיון הזה , מה עוצר בעדי למכור/לתת את המכשיר למישהו אחר , ולקחת אחד חדש בהשתתפות עצמית כשהעלות זניחה ביחס לעלות המכשיר.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

יש רשימה "שחורה" והמכשירים אכן נחסמים. בהתחלה רק לרשת ממנה נקנה המכשיר, לאחר מכן גם לשאר הרשתות בארץ.

מגיעים אליי המון לקוחות שקנו מכשיר יד 2 (בדרך כלל זה דרך אתר יד-2, או מסתם מישהו ברחוב) ומתלוננים על "בעיות קליטה" במכשיר. לוקח קצת זמן עד שהמחשבים של החברות מתעדכנים וחוסמים את המכשיר האבוד או הגנוב לפי מספר ה IMEI.

אסף

פורסם
ואיך הם מגיבים אחרי שאתה אומר להם שהמכשיר שלהם גנוב ואפשר לעשות ממנו משקולת נייר ?

שואלים בפורום איך ניתן לעקוף את החסימה. :-P

• תוכן חדש...