Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מהנדס מכונות טרי ואת לימודי סיימתי במרכז אוניברסיטאי באריאל. אני מחפש עבודה כבר תקופה של 6 חודשים ולא מצליח למצוא כלום. הצעות שאני מקבל פשוט מגוחכות כמו: טכנאי מכונות, טכנאי בפס ייצור וכו'. סך הכל למדתי 4 שנים, קרעתי את התחת, קיבלתי ציונים טובים ובסוף כשאני מסיים את לימודי, כל מודעות הדרושים שאני רואה, מחפשים מהנדס בעל ניסיון לפחות 3-4 שנים. השאלה היא איך משיגים ניסיון כזה אם אף אחד לא מוכן לקבל צעיר לעבוד?

יש אנשים שיגידו לי שצריך להתחיל מלמעטה. אני עובד כמעט שנה כטכנאי בחברה לציוד רפואי (אין יותר למעטה מזה), אבל אותו ניסיון שאני צובר לא רלוונטי כלל למה שאני למדתי ובמה שאני רוצה לעסוק.

חיפשתי עבודה בכל מודעות הדרושים באינטרנט; נרשמתי לכל מיני אתרים תמורת כסף, ניסיתי גירסאות שונות בעריכת קורות החיים שלי (ואין בהם שום דבר מנופח או מוגזם ושום פרט לא חסר), אבל הכל לשווא.

חוששני, שאולי הדרך, שבה אני מחפש עבודה אינה נכונה.

אם למישהו יש ניסיון כיצד לחפש עבודה בצורה נכונה בתחום ההנדסה למהנדס מתחיל, אני ממש אשמח לשמוע עצות.

תודה לכל המגיבים!

פורסם

קודם כל נתחיל בשאלה איפה אתה גר?

שנית, כיוצא מכללה שלא כל כך מוכרת בתחומי ההנדסה אתה מתחיל בנקודת פתיחה פחות טובה מבוגרי אוניברסיטאות, אורט כרמיאל ואפילו סמי שמעון אבל עדיין יש לא מעט עבודה למהנדסי מכונות.

קח בחשבון שבהתחלה תצטרך להתפשר על תנאים ולהכיר בעובדה שבוגר טרי במקצועות הטכניים יוצא מהמוסד הלימודי כשהידע שלו שואף ל 0.

באיזה תחומים אתה מחפש ובמה התמחית בזמן הלימודים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבל שלא עבדת במהלך התואר באיזה QA או משהו בסגנון.

היום מאוד קשה בחוץ לחסרי נסיון, אפילו גם לבוגרי אוניברסיטאות.

פשוט צריך סבלנות ולחפור היטב אולי אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו שיכול להמליץ עליך בחברה כלשהי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

באמת איפה אתה גר?

קח בחשבון לא לחפש קל"ב בלבד, יש אנשים שנוסעים מחיפה ללוד לעבוד בתע"א.

האם אתה מוזמן לראיונות ולא עובר אותם? (כדאי לקרוא על שפת גוף, להתכונן לראיון מבחינת תשובות ולא להיות לחוץ).

האם אתה לא מוזמן לראיונות? (כדאי להשקיע בניסוח של קו"ח, פניה למשרות "נחותות", פניה לחברות השמה בתחום).

האם אתה מוזמן לראיונות אך לא עובר ראיון שני? (למד לשווק את עצמך גם אם נכשלת במתן פתרון לבעיה המוצגת, או אל תכשל).

משכנתא זה קל

פורסם

http://www.intel.com/cd/corporate/jobs/emea/heb/group_leaders/464283.htm?wapkw=(%D7%9E%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1+%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA)

חבר שסיים הנדסת מכונות בב"ש, עבד שם שנתיים.

תנאים טובים, העבודה קצת פחות. אבל צריך להתחיל ממשהו

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

שלושה חברים סיימו מהנדס תעו"נ לפני שלוש שנים באריאל.

אחד מנהל היום את הפיתוח ובקרת האיכות במפעל גדול (עוף טוב)\

שני - אותו דבר במפעל אחר באיזור

שלישי - כנ"ל.

פורסם

הבאת את זה כדוגמא אופטימית או פסימית?

כי אני לא חושב שמהנדס שניגש ללמוד תעשיה וניהול רואה בדמיונו תעסוקה במפעל עופות אבל אולי זה רק אני חושב ככה :D

אין דין בוגר מכללת אריאל (תפסיקו לבלבל את המוח עם המרכז האוניברסיטאי - הם לא קיבלו אישור להיקרא אוניברסיטה למרות שניסו מאוד ) כבוגר אוניברסיטה. אחד המעסיקים הכי בררניים בשוק היא אינטל .

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אין דין בוגר מכללה כדין בוגר אוניברסיטה. לא משהו אישי נגד אריאל. צר לי על אותם בוגרי מכללות, אבל ככה זה.

אגב בלבול מח - "המכללה האקדמית נתניה" יושבת ברחוב האוניברסיטה 1. you wish!

:turn-l:
פורסם

כי אני לא חושב שמהנדס שניגש ללמוד תעשיה וניהול רואה בדמיונו תעסוקה במפעל עופות אבל אולי זה רק אני חושב ככה

אז מה הוא רואה? רק היי טק? אם ככה, אז הוא חי בללה לנד

אני מקווה שרק אתה חושב ככה

מה אתה חושב, שהחיים הם רק מעגלים, כרטיסים ורכיבים? יש עוד תחומי עבודה בחיים חוץ מאלקטרוניקה

קצת הגזמת ידידי... אין רע בלעבוד במפעל מזון. אני מתאר לעצמי שלעיתים הניחוח לא משהו, אבל פיתוח ובקרת איכות זו עבודה בהחלט מכובדת, לא משנה אם זה עופות, נעליים או כרטיסים אלקטרונים.

ושוב אקום ואטען כי כיום למספיק מעסיקים פחות משנה מאיפה התואר (בגבולות הטעם הטוב) ויותר משנה להם מיהו המועמד ומהו נסיונו. להגיד משפטים כמו "לא קיבלו אותך כי אתה ממכללת אריאל" בצורה כל כך גורפת, הם די סתומים, במחילתכם.

עריכה- טוב, השתכנעתי. הגיוני שבתחום ההנדסה עניין מוסד הלימוד הוא עקרוני. אבל לא חסרים תחומים בהם לא כל כך משנה מה למדת- תראה מה עשית ואיפה.

הכותב הוא בעל תואר ראשון ממכללת רופין, אשר עבד בחברת נייס, כשמקבילי בתפקיד בוגר מכללה והמנהל הישיר של שנינו בוגר מכללה. החיים הם לא שחור ולבן

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מחברים ללימודים שלמדו תעשיה וניהול (בשנה הראשונה זה כמעט אותם קורסים) , זה כל מה שהם ראו בעיני רוחם.

אף אחד לא דיבר על מפעל עופות.

מצד שני, תמורת הסכום המתאים... :D

אין דין בוגר מכללה כדין בוגר אוניברסיטה. לא משהו אישי נגד אריאל. צר לי על אותם בוגרי מכללות, אבל ככה זה.

אגב בלבול מח - "המכללה האקדמית נתניה" יושבת ברחוב האוניברסיטה 1. you wish!

חחחח

תמיד צחקתי על זה כנתנייתי לשעבר.

עדיף להם להיות אוניברסיטה ולהיות ברחוב המכללה 1.... :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
קודם כל נתחיל בשאלה איפה אתה גר?

שנית, כיוצא מכללה שלא כל כך מוכרת בתחומי ההנדסה אתה מתחיל בנקודת פתיחה פחות טובה מבוגרי אוניברסיטאות, אורט כרמיאל ואפילו סמי שמעון אבל עדיין יש לא מעט עבודה למהנדסי מכונות.

קח בחשבון שבהתחלה תצטרך להתפשר על תנאים ולהכיר בעובדה שבוגר טרי במקצועות הטכניים יוצא מהמוסד הלימודי כשהידע שלו שואף ל 0.

באיזה תחומים אתה מחפש ובמה התמחית בזמן הלימודים?

אני גר בנתניה. בזמן הלימודים התמחתי כמובן בתכן מכאני, תכנות בקרים, חישובי חוזק. התחום שאני מחפש זה הנדסת מכונות, פיתוח מוצר, ו/או אפילו מכירות.

פורסם
באמת איפה אתה גר?

קח בחשבון לא לחפש קל"ב בלבד, יש אנשים שנוסעים מחיפה ללוד לעבוד בתע"א.

האם אתה מוזמן לראיונות ולא עובר אותם? (כדאי לקרוא על שפת גוף, להתכונן לראיון מבחינת תשובות ולא להיות לחוץ).

האם אתה לא מוזמן לראיונות? (כדאי להשקיע בניסוח של קו"ח, פניה למשרות "נחותות", פניה לחברות השמה בתחום).

האם אתה מוזמן לראיונות אך לא עובר ראיון שני? (למד לשווק את עצמך גם אם נכשלת במתן פתרון לבעיה המוצגת, או אל תכשל).

זה הקטע, שאני אפילו לא מוזמן לראיונות עבודה. תראה, אני עבדתי פעם במכירות שטח, אז רוב האחוזים אם אני אגיע לאיזה ראיון עבודה, אני אצא משם עם עבודה ביד, אם זה תלוי בשפת הגוף שלי או בדרך הדיבור שלי, אבל גם לזה לא מגיעים.

פורסם

ושוב אקום ואטען כי כיום למספיק מעסיקים פחות משנה מאיפה התואר (בגבולות הטעם הטוב) ויותר משנה להם מיהו המועמד ומהו נסיונו. להגיד משפטים כמו "לא קיבלו אותך כי אתה ממכללת אריאל" בצורה כל כך גורפת, הם די סתומים, במחילתכם.

זה נכון מאוד! אבל הסיכויים להגיע לראיון עבודה עצמו יותר נמוכים מאשר שלבוגרי אוניברסיטאות.

לא פעם שמעתי מאנשים שמתעסקים בHR שקורות חיים של אנשי מכללות הולכות במקרה הטוב לסוף הערימה.

אני מתכוון בתחום ההיי טק, לא מפעלי עופות.

Kawasaki Versys !!!

פורסם
זה הקטע, שאני אפילו לא מוזמן לראיונות עבודה. תראה, אני עבדתי פעם במכירות שטח, אז רוב האחוזים אם אני אגיע לאיזה ראיון עבודה, אני אצא משם עם עבודה ביד, אם זה תלוי בשפת הגוף שלי או בדרך הדיבור שלי, אבל גם לזה לא מגיעים.

אז אני מציע לך לשפר את קורות החיים. אתה יכול לשלוח לי למייל את מה שיש לך עכשיו ואני אנסה לתת לך פידבק.

ואם אתה מנתניה, פנה לקדרון : http://www.cadron.com/54516/Company-News

הם מתעסקים בדברים מעניינים בתחום התעופה, יש להם צוותים של מתכנים מכאנים וצוותים של מהנדסי אנליזות. הרבה נסיעות לחו"ל ועבודה עם גופי בטחוניים.

שלח קו"ח לבחורה בשם יעל מדמון.

כמו כן, פנה לחברה בשם אופטימום-גרופ, יושבים בת"א ביגאל אלון, עושים דברים של תיעוד הנדסי וכד'. די מעניין.

פנה למחליפה של לילית, מנהלת משאבי האנוש בחברה.

בנוסף, הייתי פונה לויקי מ"עתיד השמה", הם יושבים בראשל"צ והסניף הזה מתמחה בהנדה, ביוטק ומדיקל. הטל' שלה הוא 077-6666764. הייתה by-far היועצת השמה הכי טובה שטיפלה בחיפוש עבודה שלי לפני כמה חודשים.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...