Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת,אצלי באוטו יש פלוס 4G אבל המינוס הוא 8G.

האם זה מגביל לי את הזרימה של החשמל וכבל ה+ ל8G גם? או שזה לא קשור וזה משפיע בצורה אחרת?

אשמח לשמוע האם חייב ובמה זה יכול לגרוע.בכל מיקרה ככה זה הגיע בקיט התקנה..

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתחום האודיו אני לא מבין אבל באלקטרוניקה אני כן, ככה הניראה לא יהיה בעיה מכיון שהמרחק מהמגבר לאדמה קצר לעומת המרחק מהפלוס למגבר ולכן ההתנגדות לזרם גדלה וכך גם צריך עובי יותר גדול ככה שהזרם הנדרש גבוהה יותר לעומת זאת האדמה מכיוון שהמרחק בין המגבר לאדמה קצר כך ההתנגדות קטנה וכן ניתן להזרים יותר זרם למרחק הקצר ואין צורך בכבל עבה יותר לעומת הפלוס.

זוהי דעתי בעניין זוהי לא דעה מקצועים, זה דעה מתחום האלקטרוניקה ולא מתחום האודיו, יתכן ויש פה דברים ששונים מהעיוני מכיוון שפה מדובר בסאונד.

פורסם

המינוס צריך להיות בעובי של הפלוס או יותר עבה.

מינוס יותר דק מהפלוס יוצר אפקט של "צוואר בקבוק"

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אוקי כמו שחשבתי,אז איך זה מיתבטע אצלי באוטו שיש לי מינוס 8 ופלוס 4? על מונובלוק של רוקפורד R500 בלבד כרגע..?

ג'נו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

אין ממש בעיה,פשוט לא יוצא לי רוב היום להתעסק בזה,ושאלתי מה המגרעות שיכולות לנבוע עכב כבל המינוס הדק יותר והאם הוא דורש אזעקה קשה להחלפה?

ג'ינו.

פורסם

בהנחה שחוט המינוס קצר ומחובר לשלדה - lidorag צודק, אפשר להסתפק בחוט דק יותר.

ובכל זאת, אני הייתי שם חוט עבה - למה לא?

דני

נ.ב. אם שני החוטים מחוברים למצבר, ולכן שניהם באותו האורך - אז שניהם צריכים להיות גם באותו העובי.

פורסם

Dny

זה כבל לא "חוט" ויש בינהם הבדל .

עדיף ומומלץ לא להשתמש בכבלים דקים גם אם המרחק קצר .

לך תדע מה יכול ליקרות ביום בהיר אחר ?

או לא לפעול, או להתחיל לשרוף דברים .

התנגדותו של כבל עבה גדולה יותר מכבל דק וזה ברור מאילו .

פורסם
בתחום האודיו אני לא מבין אבל באלקטרוניקה אני כן, ככה הניראה לא יהיה בעיה מכיון שהמרחק מהמגבר לאדמה קצר לעומת המרחק מהפלוס למגבר ולכן ההתנגדות לזרם גדלה וכך גם צריך עובי יותר גדול ככה שהזרם הנדרש גבוהה יותר לעומת זאת האדמה מכיוון שהמרחק בין המגבר לאדמה קצר כך ההתנגדות קטנה וכן ניתן להזרים יותר זרם למרחק הקצר ואין צורך בכבל עבה יותר לעומת הפלוס.

המינוס צריך להיות בעובי של הפלוס או יותר עבה.

מינוס יותר דק מהפלוס יוצר אפקט של "צוואר בקבוק"

גם מכשירי אודיו עומדים בחוקי החשמל. התשובה של לידור נכונה ומדוייקת. עד שלירן לא יספק לנו מאמרים מדעיים להוכחת אפקט "צואר בקבוק" שלו, ההתיחסות לעובי מוליך תהייה לפי אורך, שטח חתך והתנגדות. ועל כן מוליך אדמה קצר יכול להיות בקוטר (שטח חתך) קטן יותר ועדיין להיות בהתנגדות נמוכה מזו של ה + הארוך.

:turn-l:
פורסם

ההתנגדות אולי תהיה נמוכה לאורך כל הכבל, אבל אותו זרם זורם על שטח חתך קטן יותר-> יותר סיכוי להתחממות->יותר סיכוי להמסת הבידוד-> קצר ושריפה ברכב.

זה בתיאוריה.

כמובן שמונו של 500W יכול להסתדר בכיף עם 8G, כך שאין בעיה אמיתית.

מתחדשת*

פורסם

רומק אתה אומר שהמונו שלי R500 יכול להסתפק גם ב8G? זה נישמע לי קצת משוגע,על מגברי 4ערוצים ממליצים לשים 4G אז למונו שלי 8G? אתה בטוח? יש לי כבר 4G רק המינו סהוא 8G אז אני שואל ככה בכללי.

ג'ינו.

פורסם

זה כבל לא "חוט" ויש בינהם הבדל .

מה ההבדל?

עדיף ומומלץ לא להשתמש בכבלים דקים גם אם המרחק קצר. לך תדע מה יכול ליקרות ביום בהיר אחר ?

שום דבר. תבדוק מה זה "חוק אוהם".

התנגדותו של כבל עבה גדולה יותר מכבל דק וזה ברור מאילו .

נראה לי שהתכוונת להיפך.

לג'ינו - למה אתה מתלבט? יש לך איזו שהיא סיבה לא לשים את אותו חוט עבה גם למינוס?

דני

נ.ב. אני חוזר ואומר שאני, אישית, הייתי שם חוט עבה גם למינוס - אבל בשביל היופי ולא בשביל הזרם.

נ.נ.ב. כמובן ש"חוט דק" זה בהתאם לאורך ולזרם; אי אפשר לשים איזה חוט שרוצים. אבל בפירוש אם החוט הרבה יותר קצר, כלומר 30 ס"מ לעומת 400 ס"מ, אפשר לשים חוט יותר דק - נניח חצי החתך - בלי בעיה.

פורסם

אין לי בעיה לשים,פשוט סתם מעוניין לדעת מה הסיבה שמינוס צריך להיות אותו עובי לפחות כמו ה+.

ג'ינו.

פורסם

אופס, אתה צודק כבל עבה יותר התנגדות נמוכה יותר

וכבל רזה התנגדותו גבוהה יותר .

ההבדל בין חוט לכבל- חוט אומרים על בגדים, יצא לי חוט מהבגד או חוט תפירה

כבלים זה לחיווט .

את חוק אוהם אני מכיר , לקחת סיכונים למרות שהוכח אחרת אני לא הייתי לוקח .

פורסם

מכיוון שעובר בו אותו הזרם כמו בפלוס.

אגב, אתה יודע למה שמים נתיך בתחילת כבל המתח?

מתחדשת*

• תוכן חדש...