Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שחלק מן המגיבים שוכחים משהו: כאשר הגלגלים נעולים, ה"סטיה" של הרכב תתבטא בסבסוב סביב מרכז הכובד שלו, ולכן גם אם הרכב "יסטה" מעט הוא יתמיד באותו כיוון הנסיעה. כל עוד הסטיה קטנה זה באמת לא סיפור. כמובן שעדיף לבלום בלימה נסוגה, מה שנותן גם מרחק עצירה קצר יותר, גם תפעול של הגה וגם עצירה יציבה יותר. גם בקורס יומי אפשר ללמוד לבצע בלימה נסוגה נכונה, בתנאי שהמתלמד הוא בחור רציני שמוכן לתרגל בלימה כזאת בעצמו באופן תקופתי.

הסטיה כאשר הרכב עוצר בשוליים תלויה בהמון תנאים: מצב הרכב, העמסתו במשקל, גובה המדרגה, ההפרש ברמות האחיזה. היה כאן מישהו שדיבר על בלימה על שוליים עם דשא -- הצמחיה יוצרת תשתית שורשית שמהווה בסיס לאדמה יציבה ואוחזת, ולכן במקרה זה הפרש האחיזה (ולכן גם נטית הרכב להסתבסב) תהיה נמוכה. אם תנסו את אותו הדבר בבלימה על שוליים בוציים, אני לא הייתי סומך שהרכב יישאר ישר, אם כי זו ברירה סבירה להדיוט (כמו שאמרתי, גם במהלך הסחרור הרכב ימשיך ישר). התרגולים במסלולים, שם מלמדים לנעול גלגלים, היו נעשים על שוליים בעלי הפרשי אחיזה נמוכים ובמהירויות נמוכות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בשום מקרה לא לבלום חזק , ולא לתת גז , אלא ללחוץ קלץ .

למה?

אתה בנסיעה בקו ישר! מה קשור פה קלאץ'? כשאתה נוסע בכביש רטוב אתה לוחץ קלאץ'?

ואם זה אוטו'?

בקורס נהיגה המתקדמת הראשון שלי עשינו בדיוק את זה.

בלימה ונעילת גלגלים כשחצי מהרכב על שול חצץ/חול וגם כניסה למצב של חצי רכב על השול ויציאה ממנו כאילו עוברים נתיב בצורה רגילה.

בבלימת חרום, הרכב נבלם ישר כמו פלס. עשיתי את זה יותר מ 10 פעמים ובמהירויות שונות. תמיד אותה תוצאה.

גם בכניסה ויציאה מחצי שול לא נרשמו אירועים מיוחדים.

וכן, זה היה הרכב שלי.

ללא ABS.

אני זוכר אותך משם! :wink:

היית עם ההונדה.

וואו, זה היה ממש מזמן!

לפני 4 חודשים בערך עשיתי נהיגה מתקדמת עם 350z,

במהירות 100 קמ"ש הרכב נעל גלגלים ועדיין היה אפשר לסטות עם ההגה.

יש ברכב ABS!

עכשיו ככה,

במקרה הכי גרוע, בבלימת חירום אמיתית-בה נועלים את כל הגלגלים באותו הזמן- הרכב עלול לקבל טיפה "זווית" קלה לכיוון הכביש. (זאת אומרת שהאף ישאף לחזור לכיוון הכביש. שם יש יותר אחיזה). לא מסוכן כל עוד לא מנסים לתקן את זה. אם מנסים לתקן, רוב הסיכויים שהנהג ימצא את עצמו שוב בשוליים ודי מהר.

התיקון האינסטנקטיבי יהיה היגוי חזרה לכיוון השול. מכיוון שאין ABS הנהג לא יקבל פידבק מיידי ולא ידע כמה הגה להפנות. אחרי שיפנה יותר ממה שצריך, יעזוב את הברקס ואז יכולת ההיגוי תחזור ב"מכה". אבל עכשיו הגלגלים מופנים לשול. ולשם הרכב יפנה בבת אחת.

דווקא בבלימה פרוגרסיבית (הולכת וגוברת. שזו אגב הבלימה האינסטנקטיבית), יש סכנה גדולה יותר!

בבלימה כזו ננעלים קודם הגלגלים שנמצאים על השול ואז נוצר מצב של חוסר איזון!

כל האמור לעיל נכתב מנסיון של כמעט 7 שנות הדרכה באחד מבתי הספר המובילים, שרוב הקורסים שם היו קורסי בטיחות.

מה שאומר שטחנתי את הנושא מכל הכיוונים. (זאת גם הסיבה שהיום אני עצמאי ולא עושה קורסים כאלו. נמאס לי!)

אז .B.D.B, כן חוקי פיזיקה, לא חוקי פיזיקה, בפועל זה מה שקורה!

(חלילה לא מזלזל בחוקי הפיזיקה והקשר הישיר שלהם לנהיגה! אני דואג תמיד להסביר למודרכים שלי על הקשר הזה!)

אני אישית ירדתי לשוליים (בצורה מבוקרת, בזמן תרגול עצמי), ב+100 קמ"ש עם רכב ללא ABS. (פעם עם סובארו לגאסי99 ופעם עם קולט 96). הקולט טיפה סטתה והלגאסי בלמה כמו פלס!

בברכת נסיעה בטוחה

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני זוכר אותך משם! :wink:

היית עם ההונדה.

וואו, זה היה ממש מזמן!

נכון, זה היה הקורס הראשון והאחרון שלי עם ההונדה. עברתי לפיז'ו ועשיתי איתה עוד 5 או 6 קורסים. :)

זה אכן היה מזמן, לפני 7 שנים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
בשום מקרה לא לבלום חזק , ולא לתת גז , אלא ללחוץ קלץ ולהסתכל במראה אם יש רכב בכביש , אם הכביש פנוי , להפנות את ההגה שמאלה בזווית חדה ולעלות על הכביש.

רק לאחר שכל הגלגלים על האספלט , אפשר לתת גז או לבלום.

יש לך רשיון נהיגה ?....

לפי התגובה שלך,לא רק שתפגע במכשול שבגללו נדרשת לבלום בלימת חירום, אתה עוד עלול לדרוס בהמשך את הצלמים של HNN שיבואו לסקר את התאונה לאחר מכן....

:wink:

תקשיבו אתם יכולים להתווכח עם הפיזיקה עד מחר זה לא ישנה כלום. כשיש גוף שמופעל עליו מומנט, ואין כוח שמנוגד לו (כי הגלגלים נעולים) הוא יסתובב דרך ציר מרכז המסה שלו. למה לכם זה לא קרה, לא יודע, אולי לא נעלתם את כל הגלגלים כמו שאתם חושבים או שהפרש האחיזה בין המשטחים היה זניח.

לא מבין מה "נתקעת" על חוקי הפיזיקה, כתבו לך לא מעט אנשים דוגמאות "מהחיים", קבל את זה שאנשים התנסו בכך ויכולים לשתף מנסיון ולא מתאוריות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תקשיבו אתם יכולים להתווכח עם הפיזיקה עד מחר זה לא ישנה כלום. כשיש גוף שמופעל עליו מומנט, ואין כוח שמנוגד לו (כי הגלגלים נעולים) הוא יסתובב דרך ציר מרכז המסה שלו. למה לכם זה לא קרה, לא יודע, אולי לא נעלתם את כל הגלגלים כמו שאתם חושבים או שהפרש האחיזה בין המשטחים היה זניח.

זה מזכיר לי חידה בפיזיקה. נגיד לוקחים גלגל מעץ, שמים אותו על ציר ככה שצד שמאל שלו נמצא בתוך מיכל מים, וצד ימין שלו באוויר (הציר נמצא על דופן המיכל ואין נזילות כמובן). עכשיו השאלה היא למה הגלגל הזה לא מתחיל להסתובב - הרי צד שמאל בתוך המים ושואף לצוף כלפי מעלה, וצד ימין באוויר שואף לרדת למטה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ואו חידה טובה.

בו נפרק את זה לרכיבים, אם במקום גלגל היתה נדנדה שזרועותיה בעליה ציפה ניטרלית (אותה צפיפות כמו המים) ובקצוות חתיכות עץ הרי ברור כי הצד שבתוך המים היה צף כלפי מעלה כי הינו פחות צפוף מהמים והצד החיצוני היה יורד כי הינו יותר צפוף מהאוויר. הנדנדה היתה נעצרת בסופו של דבר בנקודת שיווי המשקל.

הגלגל לעומת זאת הוא מעגלי, ובהנחה שצפיפות העץ אחידה, לא משנה באיזה זווית על הציר הוא יהיה הלחץ בין המים ועץ יהיו זהה. בדיוק כמו אנרגית הגובה הפוטנציאלית בצד החיצוני. כלומר הפרש הפוטנציאלים הוא אפס. וכאשר הפרש הפוטנציאלים הוא אפס אין אנרגיה. כמו שאתה כנראה מכיר מחשמל, כשאין הבדל פוטנציאלים אין מתח. מסיבה זאת ציפורים ישבות על חוטי חשמל בלי בעיה, או חשמלאיים של חברת חשמל עובדים תחת מתח על חוטי מתח גבוה ממסוק.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני מקווה שבהמשך היום יהיה לי זמן להעלות סרטון שצילמתי, בו רואים רכב המצוייד ב-ABS מתרגל בלימה על השוליים במסגרת קורס נהיגה מתקדמת. נכון, אומנם יש לו ABS ואתה שאלת על רכב ללא ABS, אבל זה עדיין יכול לתת המחשה כלשהי.

הבטחתי ואני מקיים:

http://www.youtube.com/watch?v=WniibMkMiDw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תרגול הירידה לשוליים באלטרנתיבי (כמו שהוא נראה גם בסרטון) הוא דוגמה מייצגת טובה: לאורך הכביש בו מתרגלים (דרך צדדית ליד כביש הגישה לניר אליהו) קיימים הפרשי גובה משתנים בין האספלט לעפר, וגם רמת האחיזה בשול משתנה כך שהאזורים עם הצמחיה אוחזים יותר. בזמנו, אני זוכר גם מכוניות עם ABS סוטות בבלימה זו (קשור בכיול של המערכת בחלק מן הרכבים). התרגול כאמור הוא בבלימה נסוגה - לא בנעילת גלגלים.

פורסם

אתם קוראים לזה בלימה חזקה!? טוב...

גם בלי ABS הוא לא נועל את הצמיגים שעל החול. ובלי קשר על חול רכב הגלגלים אוחזים די טוב בבלימה כי הם מדחפרים.

באופן אירוני, אם תסתכלו בסרטון את תראו בצד הימני של הפריים סימני צמיגים של מישהו שכן בלם בחוזקה, והפלא ופלא הם נכנסים למרכז הכביש. ובלי ABS וגלגלים נעולים אין יכולת היגוי, אזי אי אפשר לתקן.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כן, בתור מי שבמקרה גם צילם את הסרטון הזה והיה שם במציאות כשזה צולם, אני יכול לומר לך שזאת בלימה חזקה.

אתה פשוט תמצא כל תירוץ אפשרי כדי להוכיח את התיאוריה שלך, לא משנה כמה אנשים יכתבו לך שהם תרגלו אותה במציאות וגילו שהיא לא פועלת :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתם קוראים לזה בלימה חזקה!? טוב...

גם בלי ABS הוא לא נועל את הצמיגים שעל החול. ובלי קשר על חול רכב הגלגלים אוחזים די טוב בבלימה כי הם מדחפרים.

באופן אירוני, אם תסתכלו בסרטון את תראו בצד הימני של הפריים סימני צמיגים של מישהו שכן בלם בחוזקה, והפלא ופלא הם נכנסים למרכז הכביש. ובלי ABS וגלגלים נעולים אין יכולת היגוי, אזי אי אפשר לתקן.

לא מדובר על חול אלא על אדמה חלקלקה מאוד שרמת האחיזה שלה נמוכה מזו של כביש רטוב (מקדם חיכוך: 0.4), כאשר כמו שאמרתי האזורים מגודלי הצמחיה אוחזים קצת יותר. למיטב זכרוני, האדמה לא הייתה רופפת מספיק כדי ליצור אפקט טריז עקב התחפרות גלגלים נעולים. אני אישית לא נעלתי גלגלים בתרגול שלי (כאמור, מלמדים בלימה נסוגה), אבל שוב -- כוח התנע הוא כה גדול שאין סיבה שהרכב יסתחרר בטווח מהירויות סביר. לא זכור לי מישהו, עם או בלי ABS, שהחסתחרר. כאמור התרגול נעשה גם במקומות בהם המדרגה של האספלט יחסית תלולה (הקצה של הכביש).

אבל! קצת גשם = בוץ על השוליים = סבירות גבוהה לסיבסוב משמעותי של הרכב.

פורסם
כן, בתור מי שבמקרה גם צילם את הסרטון הזה והיה שם במציאות כשזה צולם, אני יכול לומר לך שזאת בלימה חזקה.

מה מהירות הנסיעה של הרכב בדיוק? ממה שנראה זו מהירות עירונית ופחות מכך. יכול להיות שה- "תיאוריה" טועה אבל אם תעשה את התרגול במהירות של נסיעה בין עירונית אני מאד אתפלא אם תקבל אותן תוצאות. יבדק בפעם הבא במנחת.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...