Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול שמתי מצבר חדש ברכב שלי, נסעתי נסיעה קצרה וכיבתי את הרכב.

אחרי שעה אני מנסה להניע ואין סטרטר בכלל. אבל זה קורה רק כאשר מחכים משהו כמו חצי שעה ומעלה כי אם אני מכבה את הרכב וישר מניע אותו אז הוא מניע בלי בעיה .

בדקתי טעינה - יש טעינה גבוהה .

לאחר נסיעה הגעתי הביתה וניתקתי את המינוס מהמצבר כדי שלא יתרוקן, כעבור שעה אני מנסה להניע והמצבר התרוקן !

ממה זה יכול לקרות? תודה לעוזרים .

פורסם

אם ניתקת אותו והוא התרוקן בכ"ז, המצבר כנראה פגום (קצר פנימי).

אבל לפני שאתה הולך לממש את האחריות ולשנות לחשמלאי שלך את הפרצלציה של הפרצוף בדוק והעלה לכאן:

כשאתה אומר טעינה גבוהה- כמה? יותר מ-14.5V? כי כידוע לך טעינת יתר מסוכנת למצבר (ולשאר רכיבי החשמל ברכב) הרבה יותר מחוסר טעינה.

כשאתה אומר מצבר התרוקן-כמה המדידה? פחות מ11.0V? כי אם לא, לא זו הסיבה שהאוטו לא מניע.

יש מצב שכשניתקת אותו קיצרת את ההדקים/את ההדק החיובי עם משהו בגוף הרכב?

אם אתה עם הפלוק ביד בדוק גם התנגדות בין ההדקים. זה עשוי לתת תשובה בקשר לקצר פנימי. (המדידה צ"ל 1)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שאני אומר טעינה גבוהה זה - 13.97V !

ולא ניראה לי שהמצבר פגום כי עד עכשיו זה היה בסדר היום התחילה הבעיה ,היא התחילה לפני שניתקתי את המינוס מהמצבר .

ועם כבלים הרכב מניע בקלות .

פורסם

אכן, טעינה מעולה.

מקרה הזוי.

חזק היטב הנעלים על הקטבים, סע ל"נסיעת טעינה" ונסה שוב.

אולי כשהחליפו לא חיזקו היטב, ולא היתה טעינה/לא היה מגע להתנעה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
שאני אומר טעינה גבוהה זה - 13.97V !

ולא ניראה לי שהמצבר פגום כי עד עכשיו זה היה בסדר היום התחילה הבעיה ,היא התחילה לפני שניתקתי את המינוס מהמצבר .

ועם כבלים הרכב מניע בקלות .

כנראה שיש נתק בין המצבר לקטבים של הכבל.במידה ויש קוטב מעופרת על הכבל,עלול הנתק להיות בחיבור עם הכבל.

ראשית בדוק שאין קורוזיה,במידה ויש ,שפוך מים רותחים על הקטבים ולאחר מכן נקה עם מברשת פלדה.

בדוק שכל החיבורים על הקוטב סגורים היטב.

כאשר אתה מניח את הקוטב על המצבר ,עליך לדפוק קלות עליו שיכנס עד למטה,לאחר מכן הדק היטב את הקוטב למצבר.

בדוק פיזית ע'י ניסיון להוציא את הקוטב מהמצבר במשיכה וסיבוב עם היד, לא אמור לזוז! אם זז,לא תקין! יש להחליך את הקוטב.

בברכה

ערן

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם
כשאתה מנסה להניע ואין אפילו סטארטר אתה שומע תיקתוקים כלשהם ?

(מאין תיקתוקים של מערכת חשמל)

הוצאתי את כל הפיוזים כדי לראות אם משהו מחליש את המצבר . כיבתי את הרכב אחרי שעה באתי להניע ,והוא הניע .

זה אומר שכבר לא נילקח מהמצבר כוח . אבל כאשר כיביתי אותו ניסיתי להניע היו תקתוקים כאלה ואז היה סטרטר והוא הניע.

בפעם השלישית כבר לא היו תיקתוקים ולא היה סטרטר והוא לא הניע .!

מה יכול להיות הפעם?

פורסם

האם יש לך מערכת סאונד רצינית ברכב? כלומר מגברים,סאב וכד'?

יכול מאוד להיות שיש לך זליגת מתח שגומרת את המצבר.

תקפוץ לחשמלאי רכב על מנת לבדוק זליגה.

פורסם

למישהו שאני מכיר הייתה תופעה דומה ואם אני לא טועה אמרו לו משהו על מפלי מתח לא זוכר בדיוק,

התקינו לו ריליי וזה פתר את הבעיה.

so far so good so what

• ספונסר פורום
פורסם

לא תיארת מדוע החלפת מראש את המצבר הקודם

נסיבות דומות?

בכל אופן לדעתי יש קצר פנימי במצבר

ההיסטוריה שלו לא רלוונטית, זה יכול לקרות גם במצבר חדש

תקלה בייצור או סתם מכה שקיבל לפני שקנית אותו

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

היי, הייתה לי בעייה דומה והמצבר היה חדש מהשקית. קודם כל סע נסיעה ארוכה בלי אורות על מנת שהצבר יהיה מלא ושלא יהיה ספק כל שהוא לגבי זה אם יש לו מתח או לא. כאשר אתה מחנה את המכונית נתק את הכבלים מהמצבר או לפחות את הפלוס. תחזור אחרי יום ותחבר את הכבלים. אם המנוע מתניע ללא בעיות סימן שהמצבר בסדר והוא מסוגל להחזיק מתח. אם הרכב לא מתניע אז סימן שישנה בעייה במצבר. לפי מה שסיפרת עד כה נראה על כל פנים שהבעייה מהמצבר.

אם המנוע מתניע בקלות לאחר שהמצבר היה מנותק לזמן מסויים אז אין בעיה במצבר. אם הרכב לא מתניע אחרי שעשית את הניסוי והמצבר תקין ונתת לרכב לעמוד סימן שכנראה שיש לך זליגת חשמל מהיכן שהוא. לי הייתה את אותה בעייה והסתבר שהבעלים הקודמים התקינו ריליי לא מתאים כך שהוא היה אוכל זרם. כל עוד נסעתי כל יום לא הייתה בעייה כי המצבר היה מתמלא מחדש. אבל כאשר הגיעו החגים ואוטו עמד בלי להתניע את המנוע אז התחילה הבעייה.

בכל מקרה שווה בדיקה אצל חשמלאי. לי לקחו 100 שח וזאת כי ידעתי להסביר לחשמלאי מה הייתה הבעייה.

תסתכל בתוך התא איפה שנמצאים הפיוזים. יש שם מעל הפיוזים שני ברגי פילפס. תפתח אותם ואז כל הלוח עם הריליים יצא החוצה. תבדוק כל ריליי שהמתח בכניסה וביצאות שלו הם נכונים. לי כאמור הבעלים הקודמים שמו ריליי עם מתח לא מתאים. תבדוק, אולי זו הבעייה שלך גם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• ספונסר פורום
פורסם

לאחר נסיעה הגעתי הביתה וניתקתי את המינוס מהמצבר כדי שלא יתרוקן, כעבור שעה אני מנסה להניע והמצבר התרוקן !

.

אני לא מבין את הדילמה לאור האמור לעיל

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אתה צודק בהחלט. בכל מקרה רשמתי את הבעיה שהייתה לי ואיך בדקתי ואיתרתי אותה. ככה שבמידה ומישהו יתקל בה בעתי, יעשה חיפוש ויקרא כאן אז ככה הוא יוכל לדעת מה לעשות אם צריך.

בברכה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...