Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קומפי, יש פחות אוטובוסים ממכוניות פרטיות, תסכים עימי. בנוסף, מכוניות נוסעות רוורס גם בשעות לא שעות, בניגוד לאוטובוסים.

התקנה הזו לא הולכת יד ביד עם תקנות הרעש.

לא יודע אם כולם פה נגד, סולל הדרך, אולי חקיקה רטרואקטיבית לא נהוגה אבל תמיד יש תקדימים.

אני לא חושב שמס גולגלת זו יוזמה מבורכת, גם אם כבר אתה התקנת חיישנים. :)

אולי הייתי חושב אחרת אם הייתי יבואן של חיישנים כאלו. כל היוזמה הזאת בשביל מה, באמת כי אנשים נפגעו בנסיעה לאחור? הרבה אנשים מתים בכביש בגלל תשתית לקויה, אני לא רואה הרבה שיפורים בנושא.

יש לי הצעה אחרת - להוריד את מס הרכישה של מכוניות חדשות ב 20%. יותר אנשים יוכלו לקנות רכב חדש ובטיחותי יותר.

לארגן תחבורה ציבורית יעילה - אנשים יסעו יותר באוטובוסים, רכבות. אנשים מהמעמד הנמוך יעדיפו אולי להפטר מהרכבים הישנים שלהם לטובת תחבורה ציבורית.

בטווח הארוך, פיתרון יעיל. בטווח הקצר לא יעיל בכלל, אבל מי חושב קדימה היום?

עדיף לארגן שכל בעל רכב ישלם 200-400 ש"ח התקנה על מערכת "בטיחותית" נוספת.

נוכל לראות סובראו DL, פיאסטות, שריידים עם צמיגים גמורים ובמצב חרבנה, אבל העיקר יש להם חיישני רוורס.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה טמטום לחייב להתקין משהו.

רוצים שאנשים יתקינו חיישני חנייה בהמוניהם אז שיבטלו כל מס עליהם או שאפילו יתנו הנחה בטסט למי שיש חיישנים ויעלו קצת למי שאין.

ככה מי שאין לו התנגדות לחיישנים יתקין אותם בכיף וברצון, ומי שממש לא רוצה - לא יתקין.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אם למשל החקיקה תהיה רק על רכבים חדשים.

אם למשל תוגדר המערכת כ"בטיחותית" ותהנה מפטור ממס.

גם אז הייתם מתנגדים?

מה הבדל בין ABS, ESP מזגן כריות אויר...שכולן מערכות בטיחותיות (ברמות שונות) ועולות הרבה יותר כסף מחיישני חניה ואף אחד לא זועק על עלויות ההתקנה.

הרי לא יעלה על הדעת לנסוע ללא כריות אויר או מזגן ובעוד שנה לא תוכלו לדמיין את עצמכם ללא חיישני חניה.

גם אם מבחינה בטיחותית הם נחותים במשמעותם מכריות אויר הם עדיין יחסכו חיי אדם וגם, שיפשוף פגושים (שלחלקכם זה לא פחות חשוב).

הפגם היחיד שאני מוצא הוא צליל התראה החיצוני שמיותר לחלוטין.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הסיבה היא שאנשים לא רוצים שמישהו כאן בארץ יבוא, ויקדח להם חורים בפגוש, ויתעסק עם מערכת החשמל של הרכב לא שום ידע בתכנון שלה.

דברים כאלה הם ה-מקור לבעיות ברכב בהמשך הדרך.

אם היה חיוב על מערכת מקורית כזו מהמפעל, ניחא.

!AWDSOME

פורסם

אני מסכים איתך שמה שהכי מטריד זה צליל ההתראה החיצוני.

אני לא בטוח כמה בטיחותי זה לטווח הארוך. אנשים יתחילו להסתמך על חיישני חניה ולא להביט אחורה. החיישנים האלו אף פעם לא מדייקים וגם בצפצוף קבוע יש לך עוד קצת. אז יש פעוט מאחור ונהג נוסע "עוד קצת" כי התרגל לצפצוף.

החיישנים אולי יכולים לחסוך מכות פח קלות ופגיעות בעמודים, אבל להסתמך על זה בהצלת חיי אדם?

ההבדל בין כריות אויר ושאר שלל מערכות בטיחותיות שהן מגיעות מקוריות מהיצרן ולא התקנה צד שלישי בארץ. סביר להניח שמכוניות חדשות תגענה עם חיישני חנייה בכל מקרה אם זה מספיק חשוב. הדברים החשובים באמת מוצאים עצמם כתוספות חובה מהיצרן (להלן כריות אויר, ABS וכו').

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

דבר ראשון שיוציאו תקנות שכל המכוניות החדשות יהיו בעלות חיישני רוורס ואז נדבר על מכוניות ישנות.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם
אם למשל החקיקה תהיה רק על רכבים חדשים.

אם למשל תוגדר המערכת כ"בטיחותית" ותהנה מפטור ממס.

גם אז הייתם מתנגדים?

מה הבדל בין ABS, ESP מזגן כריות אויר...שכולן מערכות בטיחותיות (ברמות שונות) ועולות הרבה יותר כסף מחיישני חניה ואף אחד לא זועק על עלויות ההתקנה.

הרי לא יעלה על הדעת לנסוע ללא כריות אויר או מזגן ובעוד שנה לא תוכלו לדמיין את עצמכם ללא חיישני חניה.

גם אם מבחינה בטיחותית הם נחותים במשמעותם מכריות אויר הם עדיין יחסכו חיי אדם וגם, שיפשוף פגושים (שלחלקכם זה לא פחות חשוב).

הפגם היחיד שאני מוצא הוא צליל התראה החיצוני שמיותר לחלוטין.

אני רואה את זה כל יום אבל פעם הבאה אני גם אצלם כדי להעלות לפורום, או איך מישהו עם חיישני רוורס נוסע לאחור עד שהוא לא נכנס בפגוש של הרכב מאחוריו. כן, כמו שאתה רואה אנשים לא שמים על זה ועדיין נוסעים אחורה עד שלא פוגעים במשהו, והכל כדי להכנס לאיזה חניה מצ'וקמקת בעיר. אז למה זה טוב?!

די להעביר חוקים ותקנות, יש כבר איזה כמה מיליון כאלה. אין דבר כזה בכל העולם רק בארץ לכל דבר יש תקנה וחוק. הפתרון הוא פשוט, לומדים לנהוג, להתסכל במראות ואם צריך יוצאים מהרכב ובודקים פיזית שאין מכשול מאחורי הרכב.

פורסם

נסיעה לאחור, עד ששומעים את הבום לא קשורה לקיום חיישני הרוורס או לאי קיומם. זה טבע של נהגים מסוימים.

העניין כמובן יותר מקומם כאשר אתה רואה נהג שעושה רוורס ואתה מבחוץ שומע איך החיישן צורח ועוד רגע גם יוציא יד ויביא כפה לנהג, אך הנהג ממשיך לנסוע לאחור ולא אכפת לו מכלום.

פורסם

לא בשביל התחשבות ולא בטיחות ולא נעליים.

כאילו חסר דברים להתעסק בהם בתחום הזה שהם הרבה יותר חשובים מהשטות הזאת, כמו גניבות רכב למשל.

העיקר להמציא עוד תקנות וחוקים שקל מאוד להעביר אותם ולחוקק אותם, שיכיבידו על האזרח הפשוט ועל כיסו, או סתם בשביל שאיזה שר רוצה לעשות שופוני על זה שהוא עושה משהו חוץ מלבלוס בורקסים בישיבות כל היום.

חוץ מזה לכו תדעו אם איזה יבואן או 2 של חיישני רוורס ראו שיש בזה רווח טוב בדבר הזה, וביקשו מהשר הזה טובה קטנה.

בנוסף, אני חושב שמי שלא יודע לנסוע ברוורס ולחנות בלי חיישני רוורס, אז שלא ייסע או ייחנה ברוורס בכלל.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
אני דווקא תומך בהתקנת חיישני רוורס (חנייה, Whatever), הם נורא עוזרים בכל נסיעה לאחור.

הבעיה מתחילה כשמסתמכים על החיישנים יתר על המידה, וזה נהפך לסוג של הרגל שקשה לצאת ממנו,

לכן צריך להזהר ולא לנהוג כמו "פרה עיוורת", אלא לבדוק גם במראות את השטח מאחור.

ובנוגע לחוק, אני לא יודע עד כמה אני תומך בו, מה שכן, זה רעיון טוב להתקין בכל רכב חיישני רוורס,

ואם זה יהיה בגדר החוק - אז שיהיה סיבסוד כלשהו ע"י המדינה (Yeah, right).

וזאת בדיוק הבעיה, אתם מסתמכים על החיישנים המעיקים האלה, ולא על על הדרך הישנה והטובה - מראות הצד.

זה בדיוק על אותו המשקל של התרגלות למראה מרכזית פנורמתי - וזה אסון טבע.

אני אוותר (ומוותר) שוב ושוב על חיישני החנייה המעיקים. בשביל זה הומצאו מראות הצד, והן עושות עבודה מספקת.

לא צריך לחורר את הרכב ולסבול את זעקות החיישנים בכדי לממן את המדינה המחורבנת הזאת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אוותר (ומוותר) שוב ושוב על חיישני החנייה המעיקים. בשביל זה הומצאו מראות הצד, והן עושות עבודה מספקת.

לא צריך לחורר את הרכב ולסבול את זעקות החיישנים בכדי לממן את המדינה המחורבנת הזאת.

1. אני מסכים איתך שהמדינה מחורבנת, אבל זה לא נושא הדיון.

2. מראות הצד, הם כמו לפמפם לבד בלי ABS, אפשרי אבל הטכנולוגיה עושה את זה הרבה יותר טוב עבורינו.

3. מי שמתעקש לא לחורר (ואני ממש לא מבין את ההתעקשות הזו) יש גם פתרונות פשוטים בלוחית הרישוי, שלא דורשים קדיחה.

וחוץ מזה, חיישני חניה באמת עושים את החיים מאוד קלים בחניות צפופות.

מה רע בזה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא מבין על מה כל ההתלהמות, לא הכול צריך להיות שחור או לבן בחיים, מה הקשר בין חיישני רוורס לתחבורה ציבורית ותשתיות? אין שום ויכוח שיש הרבה נושאים טעונים שיפור במדינתנו בכל הקשור לנהיגה/כביש וכו, אבל לא צריך לערבב בין תקנה משנית שבשורה התחתונה תורמת מבחינה בטיחותית, בין אם הרכב הוא ישן או חדש ובין אם נוהגת בו אישה או חייזר. מבחינתי מספיק שהתקנה הזאת תמנע מעוד אישה (לרוב) לתת לי מכה בטמבון ונאמר דיינו. במקרה הכי גרוע החיישנים האלה לא יתרמו לכלום ושום דבר, במקרה הכי טוב נציל תינוק קטן שהגננת שלו "בטעות" שכחה לסגור את השער.

• תוכן חדש...