Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שטויות

על סמך מה אתה מבסס את זה? תנסה לנהל שיחה עם חוקר תאונות.

אני עושה את זה על בסיס שבועי ,אתה תופתע לגלות כמה מתחת לפני השטח מהירות כן הורגת. והרבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני נותן לגיטימציה כי גם לי בדיוק כמוך, יש את אותה הזכות הבסיסית לעקוף. ופשוט לא בא לי לעקוף במהירות שהיא מסוכנת מידי.

ואתה לא תכתיב לי באיזו מהירות לעקוף! מצידי לעקוף במהירות של 80.00000001 קמ"ש את זה שנוסע על 80 בצד ימין.

אין הבדל ביני ובינך על הכביש, יש רק כאלה שלא מכבדים האחד את השני.

ולא דיברתי על מצב שאתה עם 2 ברירות כמו שאתה מתאר "או שאתה בולם מאחורי או שאתה חותך מישהו בנתיב השמאלי", אלא דיברתי על מצב שאתה יכול לעקוף אותי משמאל בלי בעיה ובוחר לגרום לי לנסוע מהר יותר בשביל שלא תיצמד אלי לתחת ולהפריע לי עם אורות גבוהים במראה כמו איזה ערס.

אבל אתה יודע מה? אם גרמתי לך לרדת ממהירות של 150 לאזור ה-120 אפילו לכמה שניות, ולנהוג בצורה קצת יותר שפויה, אז וואלה אני מרגיש טוב עם עצמי :) תרמתי משהו לסביבה, הצלחתי לרסן קצת משוגע על הכביש אפילו לכמה שניות. מהירות אולי לא הורגת, אבל היא בהחלט תורמת לתוצאות של התאונה, אם תוריד קצת את הרגל מהגז לפעמים אז אולי מי יודע, יכול להיות שזה יציל אותך מתישהו, ואפרורו איכות הסביבה שכל-כך אכפת לך, אז רק שתדע שנהיגה במהירות קבועה ונורמלית תורמת לאיכות הסביבה הרבה יותר מאשר האצות ועקיפות פתאומיות במהירות של 150+ קמ"ש!

בברכת נסיעה בטוחה!

עדיין לא הבנתי מתשובתך מה הרתיעה של הנהג הישראלי מהנתיב הימני?

אם הימני פנוי,מה הבעיה לנסוע עליו?

פורסם

מה שגם נורא מעצבן, כמו שכבר ציינו פה לפני, זה שאנשים נוסעים בנתיב המרכזי בכביש של 3 נתיבים

במהירות של 90 קמ"ש באמצע הלילה. מה הם מפחדים מהימני?!

נסעתי פעם אחרי סופרב של שגריר על 180-200 ולמרות שהכביש היה די ריק הוא תמיד אותת וחזר לימני, תענוג.

בכביש לא מזיז לי הרוב המוחלט של השטויות שאנשים עושים, אבל להתקע בשמאלי ולתקוע את כל התנועה

אחריך בהחלט לפעמים מאוד מעצבן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אין כל הגיון בתשובה שלך ואתה פשוט בן אדם מעצבן :-) ואם תראה סיאט איביזה שמהבהבת לך כי אתה תקוע באמצעי ואתה גורם לי לעשות עקיפה מיותרת או לבלום את האוטו תדע שזה אני מהפורום !

עכשיו בנימה קצת יותר רצינית , אתה חייב להבין משהו - המצב שאתה יוצר נקרא פקק וזאת מדוע ? כי במקום שהתנועה תזרום בשתי נתיבים פנויים והימיני יסעו כל הזהירים והיפי נפש למינהם אתה מתחשק לך לנסוע על 81 קמ"ש בזמן שבימין מישהו נוסע על 80 קמ"ש אתה יודע מה אתה יוצר ? חומה ! פשוט חומה ! שתי נתיבים פקוקים כי האדון מחליט שבא לו לנסוע קמש אחד יותר ובגלל זה הוא חוסם נתיב תנועה שלם . זו לא נהיגה נכונה חביבי .. גם שאני למשל טס על 200 (האוטו שלי לא מגיע לכזאת מהירות זה הקצנה ) אני נוסע בשמאל ברגע שהימין פנוי אני מאותת וחוזר ! וזו נהיגה נכונה .

תמיד תשאיר דרך פנויה כי תמיד יהיה אחד שימהר יותר ממך וככה אתה לא יוצר עצבים אתה לא יוצר מצבים מסוכנים של עקיפות מסוכנות . בידיוק כמו הרכבת ביפן שמגיע ל500 קמ"ש אתה צריך להבין שאתה יכול ליצור מצב שבו יהיה נתיב שיוכל לשוט על מהירות גבוה וכך להפחית פקקים להפחית את כמות הרכבים שיש על הכביש וגם את הזמן שהם נמצאים על הכביש .

נ.ב

זה מזכיר לי אתמול בירידה ימינה מהרצליה לכיוון איילון יש את העיקול החד הזה , אופנוע נתקע על השמאל ונוסע במהירות פשוט מדהימה 20 קמ"ש , עכשיו אני מבין הוא אופנוע הוא מפחד להחליק בעיקול אבל ראבק 20 קמ"ש ? הילוך שני עוד שניה נכבה לי האוטו , אני מהבהב לו שיכנס לנתיב הימני הוא פנוי ! ושיתן לי לנסוע לדרכי , והאופנוע הזה פשוט שם עליי ז*ן והמשיך בנסיעה איטית עד שיצאנו לכביש המהיר והוא כבר נראה לי היה חצי עיוור מהאורות הגבוהים שלי והוא סטה לנתיב הימני

אבל למה להגיע למצב הזה למה לא פשוט לנסוע מההתחלה בנתיב הימני למה לעשות דווקא ? !

פורסם

"ערס קטן", אז למה אתה מגיע למצב שאתה חופר לו עם האורות? שים לב כמה אתה צבוע.

אתה טוען שאתה רוצה למנוע תאונות ע"י כך שתתאפשר זרימה בשמאלי ומניעה של עקיפות מיותרות ,אבל בעצם למרות שאתה רואה שהאופנוע לא זז אתה ממשיך לסנוור אותו ובכך מסכן אותו ואת משתמשי הדרך מסביבך, כי מה שאתה בעצם רוצה זה לא למנוע שום עקיפה לא בטיחותית ,אתה פשוט רוצה להתפרע על הכביש ושאף אחד לא יפריע לך ,כי אם היה לך שמץ של מושג בבטיחות ,אז לא היית מתנהג כמו שאתה מתנהג.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני עושה את זה על בסיס שבועי ,אתה תופתע לגלות כמה מתחת לפני השטח מהירות כן הורגת. והרבה.

מהיכרות עמוקה בנושא ולאחר ש"זכיתי" להכיר מקרוב את רוב חוקרי התאונות בארץ אני יכול להגיד שמתוך פלוס מינוס 120 חוקרי התאונות שיש בארץ פגשתי רק 3-4 שבאמת מבינים את הנושא, באופן מוזר ומפתיע הם גם לא טוענים שמהירות הורגת וגם לא שהיא הגורם הראשי לתאונות שהמשטרה טוענת שניגרמו עקב מהירות מופרזת.

מהירות כן תחמיר את תוצאות התאונה, אבל כל עוד המהירות הימירבית המותרת הינה מעל 50 קמ"ש זה כבר כמעט ולא רלוונטי עם תיסע 90 או 120 כל עוד אתה מתאים את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך מהסיבה שברוב המקרים מעל 60-70 קמ"ש לגוף האדם גם ככה קשה מאוד לספוג את האנרגיות.

רוב תאונות הדרכים ניגרמים עקב חוסר ידע ומודעות בנהיגה בשילוב של תנאי דרך ועל זה אין מחלוקת.

אתה כל כך מפחד ממהירות? אל תעלה לכבישים מהירים.

החלטת שאתה עולה על כביש מהיר למרות הפוביה שלך ממהירות? תפסיק להפריע לתנועה! לא אני ולא שאר משתמשי הדרך צריכים לסבול בגללך!

אתה לא משלם לי על הזמן שלי וגם לא בעל זכויות לחנך אותי אז או שתשלם לי על הזמן שאתה מעכב אותי או שתיתן לעקוף כמה שיותר מהר.

פורסם

שלי מקרה כזה קורה , ולא זה לא קורה הרבה

אני נותן לו לנסות לעקוף אותי מהנתיב השני ואז ומדביק טיפה את הדוושה בכדי לשמוע את היפנית ליסינג שלו מתאמצת ואת המבט על הפרצוף שלו עושה לי את היום

אבל אני לא דוגמא

SEAT IBIZA FR '05 150BHP

Designed in Germany Built in Spain Perfected in Israel

פורסם

נראה לי שאתה קצת מתבלבל.

אני לא מנסה לחנך אותך בכלל ,סע איך שאתה רוצה. אני גם לא מאלה שמעכבים אותך כי אני, בין אם אני נוסע מהר או לאט כן שומר על הימין.

זה שחוקר תאונות מגיש דו"ח לשופטת שכתוב עליו שהסיבה לתאונה היא סטייה מנתיב או איבוד שליטה או אי ציות לרמזור זה יפה, אבל בפועל ברוב המקרים מה שגורם לסטייה מהנתיב או לאיבוד השליטה זה: נכון! מהירות מופרזת!

אז כן בסטטטיסטיקה עוד תאונה נגרמה בגלל איבוד שליטה ,בפועל זה בגלל מהירות שלא התאימה לתנאי הדרך,לרמת הנהג ,לרכב וכו... (למרות שהנהג היה בטוח שכן).

אני את שלי בשרשור הזה אמרתי ומיציתי.

אתה תיסע איך שאתה רוצה ואני אסע איך שאני רוצה ונקווה שכולם יגיעו הבייתה בשלום.

שתהיה שבת שלום.

פורסם

אני מבסס את זה בדיוק על סמך אותם דברים שאתה מבסס את "מהירות כן הורגת, נקודה." אה סליחה בעצם אם אמרת "נקודה" אז אתה בטוח צודק. מתנצל.

פורסם
אני מתוך עיקרון לא "נידבק" לרכב שמלפני גם אם הוא מעכב אותי.

אין בזה שום תועלת וחסרונות יש בשפע כגון סיכון מיותר שלי ושלו, הקטנת שדה הראייה שלי וצימצום היזדמנויות לעקוף אותו מהימני.

נהג "שתקוע" בשמאלי זהו נהג ללא כל מודעות וללא שום ראייה עתידית וכנראה גם לא אינטיליגנט במיוחד, אם אני ילחיץ אותו בכך שאני אדבק אליו הסיכוי גדול שהוא יילחץ ויעשה טעות נהיגה שבמקרה הטוב תעכב אותי יותר ובמקרה הרע תגרום לתאונת דרכים.

במידה ונהג כזה לא מפנה אחרי היבהוב עם האורות אני יחכה עד שתיהיה לי היזדמנות לעקוף אותו, ובמידה ויש מספיק כח זמין ומתפרץ ברכב, לא ייקח הרבה זמן עד שתגיע "פירצה" לעקיפה.

בדיוק.. אנשים פה שכחו שלחץ זה לא משהו טוב על הכביש ואלה המלחיצים ונטפלים לנהגים אחרים, גם כאשר אותם נהגים לא היו בסדר, הם אלה שגורמים את תאונת הדרכים! הבהובים והצמדות עלולים לגרום לנהג אחר להאיץ מעבר למה שהוא יכול, אולי לגרום לו לעשות סטיה לא במקום, או אלף ואחת דברים. לנהוג צריך רגוע, ומי שמתנהג בכביש כמו בתור בבנק, הוא נהג מסוכן, מסוכן מאוד. כשאפשר לנסוע מהר, אז נוסעים, ואם אי אפשר? מה הבעיה פשוט לקבל את המצב הזה ולא לנסות לאנוס מצב קיים?

פורסם

לקחת את דברי למקום אחר.

אני כן יהבהב לו עם האורות שיפנה לי, אני גם לא נוסע "אקסטרא" רגוע ולפעמים אפילו די אגרסיבי אבל אני כמעט תמיד ישמור מרחק.

אני ממש לא יקבל את המצב הקיים שבו מישהו מעכב אותי ללא סיבה, ההיפך הוא הנכון :evil:

פורסם

לכל הנצמדים והמהבהבים לרכב שמעקב אותם בנתיב השמאלי, אם בזמן ההצמדות שלכם וההבהובים מגיע רכב מאחוריכם וגם לכם הוא נצמד ומהבהב אתם תפנו לו את הדרך? ככה יהיה לו רק רכב אחד להבהב לו במקום שתיים?

פורסם
שטויות

על סמך מה קבעת את זה?

כי על סמך חוקי הפיזיקה, וההגיון הבריא, פגיעה במהירות של 100 קמ"ש תביא לנזק גדול יותר מפגיעה ב50 קמ"ש.

יש להבדיל בין הטענה שמהירות היא לא הגורם לתאונות (קביעה מוטעת כשלעצמה- אם אתה נוסע במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך, כמו לקחת סיבוב במהירות מופרזת, אתה עלול לאבד שליטה על הרכב), לבין הטענה ש"מהירות לא הורגת", מאחר וככל שהמהירות בעת הפגיעה גבוהה יותר, כך גדל הסיכוי לתאונה קטלנית.

אינני מנסה להתמם, ואינני מאותם הנהגים אשר אינם עוברים את ה90 קמ"ש בכביש המהיר, אך לטעון שמהירות לא הורגת זהו בולשיט אחד גדול.

• תוכן חדש...