Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו חדשים בפורום ומעונינים לקבל יעוץ לגבי קניית רכב.

אנחנו זוג צעיר ותינוק.

אנחנו לא ממש יודעים איפה להתחיל בכל התהליך, כלומר האם לקנות חדש או משומש.

אין לנו שום ידע בנושא ולכן אנחנו נוטים לקנות רכב חדש ולא להתעסק עם קניה ממישהו פרטי או ליסינג שגם לו יש חסרונות של קילומטרטז' וכו. האם יש אפשרות לקנות רכב חדש מליסינג שיותר משתלם מאשר לקנות מהחברה עצמה?

בנוסף, אנחנו לא ממש יודעים על איזה רכב ללכת-המליצו לנו ללכת על חברות יפניות כמו ניסאן או טויוטה (להורים שלנו יש ניסאן טידה והם מרוצים מאד).

חשובה לנו מאד הבטיחות, שיהיה מרווח, גם מאחור (מקום לעגלה וכו) ולא ידני.

נשמח לקבל יעוץ מסודר לגבי התהליך של רכישת רכב, מבחינת הקריטריונים שצריכים להיות חשובים לנו בקניית הרכב ולאחר מכן בבחירת סוג הרכב.

תודה מראש...

פורסם

השאלות שלך מאוד כלליות וקשה לענות עליהן, אבל אני אנסה.

אין אפשרות לרכוש רכב חדש לחלוטין מחברות ליסינג, אבל יש אפשרות לרכוש מהן רכבים "יד ראשונה אפס קילומטרים". אלו רכבים שהיד הראשונה שלהם היא חברת הליסינג, אבל הם לא באמת היו בשימוש חברת הליסינג אלא נמכרו ישירות אליכם. החיסרון - אתם מאבדים יד ולרכב יש עבר של חברת ליסינג, שתי נקודות שיבואו לידי ביטוי במעמד המכירה. היתרון - לפעמים אפשר לקבל מחירים קצת יותר זולים.

באותה מידה, רוב סוכניות הרכב מציעות היום מסלולי מימון אטרקטיביים ונוחים. שווה לבדוק גם את הסוכניות של היבואנים לפני שמחליטים.

קחי את ההמלצה לרכב יפני בלבד ותזרקי אותה לפח. בעולם המודרני בו אנו חיים אין שום משמעות לסמל שעל חזית המכונית, ועדיף שתבחרי את המכונית לפני התאמתה לתקציב ולדרישות שלכם ולא לפי המוצא של מייסד החברה.

יש איזה 40 רכבים שהם מרווחים, בטיחותיים ואוטומטיים. השאלה היא מה התקציב שלכם ואיזה סגנון של רכב אתם מחפשים. אם הכיוון הוא משפחתית כמו הטידה אז יש בחירות בטוחות וטובות יותר. אבל שוב, תני תקציב ותגדירי קצת יותר טוב את הדרישות שלכם מהרכב - כמה אנשים יסעו ברכב, כמה קילומטרים בשנה, מה אופי הנסיעות (עיר, בין-עירוני, גרים בבית שאן ונוסעים כל יום לחרמון וכו') והעדפות מוזרות נוספות :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובה המהירה והמפורטת :lol:

בעיקרון הרכב ישמש לנסיעות בתוך העיר בעיקר ומדי פעם לצאת לנסיעות של עד 60 ק"מ לכל כיוון, ולא נסיעות תכופות, כמה פעמים בחודש, וישמש בעיקר את שנינו והתינוק אבל צריך להיות מספיק מרווח להסיע 3 אנשים מאחור, או סל קל ועוד שניים.

מבחינת מחיר - אנחנו לא סגורים עדין עד הסוף. לפי מה שאנחנו מבינים, ליסינג לא מתאים לנו מכיון שחבל לנו לאבד "יד" ואפשרויות המימון שראינו באינטרנט לא מוצאות חן בעינינו (תשלום מקדמה ושמירה של סכום גדול לעוד 3 שנים).

בוא נדבר על רכישת רכב חדש. הטידה למשל עולה מעל 100 אלף ש"ח, האם יש דגמים שנראה לך שיתאימו למה שאנחנו מחפשים בסביבות 70-90 אלף? לא נראה לי שיש בפחות :cry:

וגם, האם לעובדה שאנחנו בתחילת 2011 יכולה אולי לאפשר לרכוש רכב חדש של 2010 אבל בהורדה של המחיר כי כבר שנה התחלפה?

תודה....

פורסם

רכב חדש, אוטומטי ומשפחתי ב-90 אלף ש"ח? זה כבר אין הרבה...

אם זה התקציב ואלו הדרישות אז נראה לי שיש לכם שתי ברירות עיקריות -

1. להגדיל את התקציב בעזרת מימון כלשהוא ולקנות משפחתית במשהו כמו 110 אלף ש"ח.

2. ללכת לכיוון משפחתית משומשת.

אפשרויות המימון, אגב, כוללות אופציות נוספות מלבד זאת שציינת. זה מה שמפרסמים היום באינטרנט כי זאת האופנה, אבל יש גם אופציות אחרות.

אפשר לקנות רכב חדש ממודל קודם, אבל מדובר ברכבים שעמדו יותר משנה במחסני היבואן ולא נמכרו, ושוב, הם ימכרו לך כ"יד ראשונה מהיבואן".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום,

נתחיל מהסוף: אם אתם לא מבינים ולא מעוניינים להתחיל להתעסק עם רכב משומש – לכו על חדש. בתקציב הזה יש מכוניות מעניינות שניתן להשיג "חדשות מהניילונים", בעיקר מכוניות מיני (לדוגמה – שברולט ספארק, סוזוקי אלטו, סיאט איביזה וכו').

קחו בחשבון שלרכב כזה יש חסרונות מבחינת מקום לעגלה בתא המטען, מרחב במושב האחורי, ורמת הבטיחות נמוכה יותר בהשוואה למכוניות גדולות יותר. בתקציב הזה אתם יכולים למצוא רכב משפחתי גדול יותר מליסינג, בן שנתיים בערך, עם קילומטרז' נמוך ואחריות (גם אחריות היבואן וגם אחריות חברת הליסינג). יש כאן קצת יותר התעסקות מבחינת מציאת הרכב, בדיקתו, וכן העובדה שהוא משומש ולא חדש. אך אתם מקבלים רכב גדול יותר, בטיחותי יותר, ומפנק יותר.

אך, כפי שנכתב בתחילת הפסקה, השאלה כאן היא יותר פסיכולוגית מאשר רציונלית.

בברכה :wink:

גיל מאוויס

פורסם

בתור סבא שמשנע תינוקות וילדים ובתור אבא לשתי בנות שמגדלות אותם:

אני בכל זאת הייתי הולך על רכב יפני. עם כל הכבוד לנאמר למעלה, מנסיון, אין עליהם. בכלליות הם לא מתקלקלים. סורי על אי ה"בון טון" כאן.

טידה זה רכב מאד הגיוני. אינני מכיר את שנת היצור האחרונה אבל תבדקו שני דברים:

שיש לה עיגוני איזופיקס (חיבור הכסא או המנשא בקליפס ולא בחגורות)

שיש אפשרות לבטל את כרית האויר הקדמית באמצעות המפתח של הרכב בחריץ הנמצא בתא הכפפות.

בגאז' גדול מספיק

לטידה יש בגאז' שמתאים לכל דבר.

מנסיון של שני אנשים שעובדים איתי, הטידה, כמו כל ניסן, אמינה מוחלטת.

לי, ולבת שלי בארה"ב שהיא אם לתינוק, יש אותו רכב, מיצובישי לנסר 2009 (צורה חדשה). גם כאן יש איזופיקס, ביטול כרית עם המפתח ותא מטען מספיק גדול. לא בדקתי מחירון אבל אני מניח שלנסר 2009 כבר נמצא בטווח שלכם.

בידקו גם שיש מוסך שירות זמין בסביבה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ישנן עוד כמה שאלות. למה חשוב שיהיה מרווח ל 3 אנשים מאחור?

האם זה למקרה שההורים מצטרפים? כמה פעמים בחודש זה קורה?

אם זה פעם פעמיים, חבל לרכוש משפחתית גדולה, שתעלה יותר,

ותדרוש תחזוקה יותר יקרה.

לכמה זמן מיועד הרכב, והאם הייעוד לזוג+תינוק אמור להשאר,

או שמתוכנן במשך התקופה "לצרף" תינוק/ת נוסף למשפחה.

אני שואל, כיוון שמנסיון, שיש ילד אחד, אין בעיה להסתדר גם עם מכונית

קומפקטית ולא משפחתית, אבל שיש ילד שני במשפחה, זה כבר משנה

את התמונה, ואם הם בגילאים קרובים שמחייבים שתי עגלות וכד', אפילו

משפחתית מרווחת הופכת לצפופה.

פורסם

גם אני בשלבי חיפוש לקניית רכב ישן\חדש\מתחדש, נכון להיום ללא תינוק :wink:.

רק בשביל לסבר את האוזן, לפני כמה שעות קיבלתי את ההצעה הבאה מXXXX (צונזר על ידי, על כל מקרה שלא יקרה בידיעה שהוא יקרה) :

לא נגעתי בכלום, הסימני קריאה וההדגשה מקוריים :shock:.

במבט ראשון נראה משתלם, נכון לעכשיו אני שוקד על קריאת החוזה.

אשמח לקבל חוות דעת נוספת בהתחשב בפרטים הבאים:

1. קילומטרז' שנתי של כ - 16,000.

2. נטייה להחזיק רכב למשך 7 שנים.

3. אין אופציית החזרה מבחינתי, העסקה תתבצע בידיעה שאממש אופציית רכישה.

קיה פורטה 1.6 LX אוט'

2011

118,000 ₪

35,400₪

370 ₪

59,000 ₪

כולל:מיגון (קודנית+עלוקה), שלטי נוחות וטיפול ראשון חינם !

1. תקופת העסקה - 30 חודשים.

2. המחירים נקובים בש"ח, כוללים מע"מ וקבועים!!!

3. עלות פתיחת תיק: 500 ₪ .

4. במסגרת העסקה אחראי הלקוח על ביצוע תחזוקה שוטפת לרכב, תשלום הביטוחים ואגרת הרישוי.

5. המחירים כפופים לשינויים במחירי היבואן.

6. העסקה כפופה לתנאי החוזה ואישור החברה.

7. זמן אספקה 21 ימי עסקים בכפוף להשלמת תנאי העסקה.

8. ההצעה לתוכנית החכירה תקפה ל- 10 ימים.

פורסם

1. מבחינת מימון - התחילו בסניף הבנק שלכם, סביר שתוכלו לקבל שם את התנאים הטובים ביותר. אם התנאי בסניף שלכם אינם מספקים בדקו היטב את כושר ההחזר שלכם.

2. מתוך נסיון - כאשר הבנים שלי היו בני 3 חודשים ושנתיים רכשתי רכב קטן - שקודה פייבוריט - ולה היתה בעית צפיפות. כאשר כעבור 3 שנים נוספות הצטרף השלישי היתה לי יונדאי אקסנט - גם היא סופרמיני אבל עם בגאג' קצת יותר גדול. המסקנה היא כי תוכלו להסתדר גם עם סופרמיני כעת וגם אם המשפחה תתרחב. זאת בהנחה הסבירה שלא תמטרכו להוביל 2 עגלות. (אם יהיו תאומים כל הסיפור משתנה, אבל אז מדובר ב-3 ילדים).

3. בהתאם לאמור בסעיף הקודם עדאי להקדיש זמן לסיבוב בסוכנויות הרכב - מרבית החברות משווקות מכוניות סופרמיני שיתאימו לכם. אם תותרו על קצת אבזור ועל הילוכים אוטומטיים ההתאמה לתקציב תהיה עוד יותר רחבה.

4. נסו להפיץ ברחבי המשפחה וחוג המכירים שמועה שאתם מחפשים רכב. יתכן מאוד שתגלו שיש במשפחה המורחבת או בעבוד הו במסגרת אחרת מישהו שמוכר רכב המתאים לצרכיכם ושמצבו סביר, במחיר המתאים ליכולותיכם.

5. ההערות של בני הספל לגבי אבזור הבטיחות חשובות ויש להקפיד עליהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכל מי שהגיב,

קיבלנו הרבה אינפורמציה אך נראה שהתקציב יהיה נמוך יותר, אנחנו שוקלים רכב משומש. אנחנו חושבים על רכב מהשנים האחרונות

אם אנחנו הולכים על הרכבים היפנים-איזה דגמים יש דוגמת הטידה? אפשר גם קטנים יותר כל עוד יש בגאז' מספיק גדול לעגלה (האם זה אומר שהם גם זולים יותר?)

שיכולים להתאים?

תודה...

פורסם

סגמנט המשפחתיות הקטנות יכול מאוד להתאים לכם. הוא כולל את הטידה הקצת משעממת, יונדאי אקסנט שמשעממת אף יותר ושברולט אוויאו שהיא גם משעממת וגם מאוד מסוכנת בזמן תאונה.

ישנה גם אופציה אחרת, קצת שונה, יותר שימושית ועדיפה כמעט בכל התחומים לדעתי. קוראים לה סקודה פביה ספייס, גירסת הסטיישן של הפביה. רכב סופר מיני מגודל בחלקו האחורי, מציע תא נוסעים מרווח וגם איכותי, תא מטען גדול ושימושי והתאמה טובה מאוד לדעתי למשפחות קטנות וצעירות.

יש כמה כאלה דיי חביבות בלוחות ותוכלו גם לעקוב אחרי אוטודיל, הטרייד אין הרשמי של סקודה שמקבל כאלה מדי פעם.

ישאר לכם עודף מאחת כזאת מודל 2008 עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי. רובן נמכרו בגירסאות הפשוטות אבל יש גם מעטות בגימור אלגנס שמוסיף איבזור כמו חישוקים קלים, בקרת אקלים ובדי ריפודים נאים יותר.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם
קחי את ההמלצה לרכב יפני בלבד ותזרקי אותה לפח. בעולם המודרני בו אנו חיים אין שום משמעות לסמל שעל חזית המכונית, :wink:

אתה טועה ומטעה. בעולם, אולי אין משמעות (אגב, זו גם טעות...) אבל בישראל, יש גם יש.

מכוניות יפניות וקוריאניות הן סחירות יותר מאירפאיות, ושוות הרבה יותר כמשומשות. למה? עניין האמינות אינו מיתוס - הן פשוט אמינות יותר ממרבית האירופאיות. זאת ועוד: בעוד יפניות וקוריאניות יותר עמידות ומוצקות, רכב אירופאי -ובעיקר צרפתיות/איטלקיות - יראה סימני קרקושים והתפרקות, כבר לאחרתקופה קצרה בהרבה ביחס ליפניות.

נכון, רכב חדש - גם אם הוא צרפתי - ייתן מידה מסוימת של שקט נפשי. אבל, לא לאורך זמן, ובנוסף, כמעט תמיד הטיפולים והחלפים יהיו יקרים יותר.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

קחו בחשבון שכל סייקל של מכירה-קנייה גורם לכם לאבד כסף, ומכיוון שרכב מיני לא יספיק למשפחה שגם מתכננת ב"ה לגדול, הייתי לכל הפחות מחפש משפחתית עם בגאז' מספיק גדול (איזה עגלה יש לכם? גם זה שיקול, תאמינו או לא...).

אנחנו התחלנו עם מאזדה 2, שהיא בעיני רכב מושלם לסוגו, אבל פשוט לא הסתדרנו עם הבגאז' הזערורי.

התקציב שלכם מכובד ויכול להתאים לרכב משפחתי חדש יחסית במצב טוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בתור סבא שמשנע תינוקות וילדים ובתור אבא לשתי בנות שמגדלות אותם:

אני בכל זאת הייתי הולך על רכב יפני. עם כל הכבוד לנאמר למעלה, מנסיון, אין עליהם. בכלליות הם לא מתקלקלים. סורי על אי ה"בון טון" כאן.

טידה זה רכב מאד הגיוני. אינני מכיר את שנת היצור האחרונה אבל תבדקו שני דברים:

שיש לה עיגוני איזופיקס (חיבור הכסא או המנשא בקליפס ולא בחגורות)

שיש אפשרות לבטל את כרית האויר הקדמית באמצעות המפתח של הרכב בחריץ הנמצא בתא הכפפות.

בגאז' גדול מספיק

לטידה יש בגאז' שמתאים לכל דבר.

מנסיון של שני אנשים שעובדים איתי, הטידה, כמו כל ניסן, אמינה מוחלטת.

לי, ולבת שלי בארה"ב שהיא אם לתינוק, יש אותו רכב, מיצובישי לנסר 2009 (צורה חדשה). גם כאן יש איזופיקס, ביטול כרית עם המפתח ותא מטען מספיק גדול. לא בדקתי מחירון אבל אני מניח שלנסר 2009 כבר נמצא בטווח שלכם.

בידקו גם שיש מוסך שירות זמין בסביבה.

טוב שהוספת את המילה "בכלליות",כי הלקוחות של טויוטה שנאלצים לבלות כל שבוע במוסך עם בעיה חדשה,הם בטוח לא מסכימים איתך!.

חוץ מזה בתור סבא אחראי כדאי שתדאג יותר לחשיבות הבטיחות של הרכב יותר מכל דבר אחר..

פורסם

טוב, לפני שמלחמה יפני\אירופאי תתפשט על השרשור, אני אמליץ על ניסן נוט. נראה לי רכב שבדיוק תפור עליכם.

• תוכן חדש...