Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שמי דותן וחדש פה בפורום.. קצת רגע כללי :בן 23 ,בעליה לשעבר של אימפרזה טורבו ועוד כמה צעצועים..

עכשיו אחרי האמפרזה מחפש את הפרוייקט הבא..

חשבתי המון והתלבטתי בין פרוייקט על אופנוע לפרוייקט על רכב,בסופו של דבר הגעתי למסקנה לשלב בין השניים.. ולאחר כחצי שנה מגורים באנגליה להשלים גם חלום על הדרך ולהתחיל פרוייקט על מיני

קראתי המון זמן .. גם בפורום פה וגם בפורומים באנגליה..

רציתי להבין עוד כמה דברים בנושא ואשמח לעזרה מהמומחים

אם אני לוקח מנוע מטרו 1275 חורט את המנוע ל 1380 ובנוסף מגדיל ומחזק בוכנות טלטלים מייסים הבנתי שאני יכול להגיע לאזור ה 1480 סמ"ק.. הדבר נכון ?

כמה כוחות סוס זה יוסיף למנוע הקטן ?כמובן עם צנרת פילטר ושלל חמוצים..

בנוסף קראתי קצת על ראש

port7

port8

מזה אומר ? האם אפשר להביא לארץ?

וכמה כוחות סוס סופיים נראה לכם יתקבלו בסיום פרוייקט שכזה ..

תודה לכולם

דותן

פורסם

היי דותן,

הנה כמה תשובות לשאלות שלך:

1) אפשר להגיע למנוע 1480 (הנה לינק לפרויקט שעשו)

2) אני מעריך שתוכל להגיע ל-100-110 כ"ס בלי כל כך הרבה בעיה (מפרויקטים שראיתי בחו"ל)

3) 8port זה ראש אלומיניום, לא השקעתי כ"כ הרבה קריאה כי זה לא בשבילי :), אני לא חושב שתהיה בעיה להביא ראש כזה, אני הבאתי את שלי בלי שום בעיות, צא מנקודת הנחה שראש כזה עולה ה-מ-ו-ן כסף.

4) אם אתה רוצה לראות פרויקטים רציניים לך ל http://www.turbominis.co.uk/forums/index.php

יש שם המון מידע והמון פרויקטים מעניינים לראות.

בהצלחה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

למיטב זכרוני הרעוע, 8 פורט לא קשור לחומר ממנו עשוי הראש, אלא לעובדה שלכל שסתום יש יציאה מהראש (פורט) משלו, ולכן 4 לכניסה ו 4 ליציאה. הראש הרגיל של המיני הוא אאל"ט 5 פורט (2 לכניסה, 3 ליציאה).

מצד שני, הפעם האחרונה שקראתי ספר של מיני היתה לפני יותר מדי שנים :-D

לגבי הפרויקט של פותח השרשור:

לדעתי אתה קופץ מעל לפופיק, ואתה מתחיל לתכנן את הפרויקט מהכיוון הלא נכון. יש לך כבר רכב בסיס? אני מניח שלא. לעניות דעתי (הלא קובעת) אתה צריך להתחיל מלבנות את הבסיס לפרויקט, ורק אח"כ להגיע למנוע - במקרה של המיני אפשרויות המנוע הן כמעט אינסופיות, ומוגבלות רק ע"י הדמיון החולני של בעליה. בניגוד לאימפרזה, המיני זה לא "מנוע, מנוע ועוד פעם מנוע" - היא מספיק קלה כדי להיות זריזה מאוד גם עם "סתם" 1275, וה"קטע" שלה מעולם לא היה להביס אימפרזות טורבו בקו ישר.

פורסם

Fazer צודק בכמה דברים.

קודם כל לגבי הראש, יציאה לכל פורט (הנה תמונה), אבל הוא גם ראש אלומיניום (לא ראיתי כאלו מברזל).

8port051_lg.jpg

גם לגבי הפרויקט,

גם 1275 זריזה, והמטרה של מיני הוא סיבובים לא קו ישר.

אבל אני ראיתי גם כמה מיני שלוקחות אימפרזה בקו ישר (לפחות בפתיחה עד ל100 קמ"ש +).

והדימיון באמת לא משחק תפקיד, אפשר לשים במיני מנוע VTEC, מנוע של אופנוע (היאבוסה רואים הרבה בחו"ל), מנוע של רובר 1.8 טורבו ועוד.

דרך אגב, אחת המיני המהירות בעולם עם מנוע 998 (יענו מנוע 1000) עושה רבע מייל (400 מטר) ב13.53 שניות (190 קמ"ש)!!! אני מצרף תמונה לשטוף את העיניים

obj20geo17pg1p2.jpg

אז אין גבול ליכולות של הרכב.

ד.א

למידע מאנשים שמתעסקים עם מיני יותר, המקום הוא פורום אספנות

פורסם

את האמת אני לא ממש מבין למה אתם מתייחסים לאימפרזה טורבו בתור רכב דראג.. האימפרזה היא רכב סיבובים נטו... היא כבדה מדי בשביל להיות רכב דראג במצבה הסטנדרטי..

קופץ מעל הפופיק? אממ אולי.. האימפרזה לא נתנה לי מספיק.. מיציתי אותה מהר מאוד.. ולכן אני רוצה לבנות משהו רציני יותר.

ההנעה שלי מנהיגה היא סיבובים נטו... כמה שיותר על הצד יותר טוב.. לכן אני מעוניין במיני..

יש איזה מיני על הפרק.. אני רק בודק אפשרויות ועליות צפויות לפרוייקט.. 50 הסוסים שישנים במנוע לא יתנו לי את הפאן שאני מחפש .. בזה אני בטוח.. התכנית היתה כ 140 כ"ס.. נראה לי סביר .. הרעיון הוא להגיע למצב שהאוטו יהיה הכי מאוזן מבחינת הכוח לסיבובים לצאת מסיבוב בפול גז ולא להתקדם זה לא כייף..

כמובן שאם אני יוכל לבנות את המיני ל 120 כ"ס. במחיר נמוך משמעותית אלך על זה בתור התחלה.

אז בגדול השאלות נותרו

1) כמה יעלה פרוייקט של ה

8 port-

והאם זה ראלי ?

2) מה הדרך הטובה ביותר להגיע לכוחות הסוס המדוברים...?

האם מדובר בלבנות מנוע עם ניהול וטורבו או יש דרך טובה יותר?

3) מה עושים עם גיר? קיים 5 הילוכים?אם לא האם ה 4 הילוכים מספיק?( הילוכים ארוכים)

פורסם

לא יודע מהם העלויות אבל חדש עושה לפחות 6000-7000 שקל לראש בלי המסביב שזה קרבוטורים ועוד פצפוצים

גיר 5 הילוכים גם עולה 5000 שקל בערך

אם אתה מחפש רכב לסיבובים 5 הילוכים אתה לא צריך.

לגבי עלות לפרויקט, בלי עבודה תגיע לכמה אלפים לחלקים בלי הראש ששאלת עליו.

יהיה לך יותר זול להביא מנוע קומפלקט מחו''ל.

• תוכן חדש...