Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטרליה באוקטובר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

עם כל תכנוני החתונה אני מנסה גם לארגן לנו ירח דבש ולא נראה לי שיהיה זמן טוב יותר לנסוע לאוסטרליה עליה אני חולם מגיל צעיר מאשר השנה :-P

בסך הכל יש לנו כחודש, אולי 5 שבועות.

התקופה שהכי נראית לי כרגע היא אוקטובר, גם כי לפני כן נראה לי שקריר ובעיקר כי יהיה לנו הכי קל לקבל חופש בתקופת החגים - השנה החגים נופלים מאוחר מאד.

השאלה היא כזו, התכנון שלי כרגע הוא להיות מספר ימים בסידני ולהתחיל לטפס צפונה ברכב, עוד לא החלטתי האם צפונה רק עד פרייז'ר איילנד (עליו אני לא אוותר) או אם נספיק גם להגיע לאזור הוויטסנדייז בפינה הצפון מזרחית.

השאלה היא נטו מזג האויר - האם לדעתכם אוקטובר הוא חודש טוב? כל אתר נותן התייחסות מעט שונה לאוקטובר ובעיקר הבעיה היא שמזג האויר בסידני שונה מאד ממזג האויר בצפון.

אשמח לדעת אלו שכבר היו ויכולים לשפוך קצת אור :idea:

פורסם

הייתי באוסטרליה באמצע נובמבר (2009). בעיקר בסידני וסביבותיה. בעיר היה נעים מבחינת מזג אוויר, קצת קר בערב. מפעם לפעם היו פרקי גשם, בפרט ככל שהתרחקתי מהחוף לכיוון ההרים.

באופן כללי - סידני עיר נהדרת עם אווירה מאוד נעימה, ואני ממליץ בחום לפני שעוזבים את אזור סידני לעשות טיול בblue mountains - נופים יפים, כפרים נעימים, יער גשם עם קולות של ג'ונגל כמו באפריקה... כדאי לקחת סיור מאורגן של יום כדי להנות מכל האטרקציות שיש שם, ויש הרבה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

העונות שם הפוכות ממה שאצלנו, ואוקטובר הוא אביבי. הייתי בנובמבר-דצמבר והיה נעים מאוד. באיזור הצפוני (דרוין) ובמרכז היבשת אפילו חם מאוד.

סידני באמת נהדרת. אולי כדאי לסיים בה את הטיול שתשאר חוויה מענגת, לפחות 4/5 ימים שם. וזה מעט למה שיש לעשות בעיר וסביבותיה, ולהנות בכייף.

נסה להסדיר קפיצה לאיירס רוק ואליס ספרינגס. חוויה יפה. גם מלבורן וסביבותיה שוות ביקור.

בחלק הצפוני בקרנו בקיינס, קורנדה, ריף האלמוגים... וואהו. משהו שלא שוכחים.

בדוק עם סוכן הנסיעות לעשות חלק מטיסות הפנים כמקטע בקו הארוך. שקוונטאס (שמומלצת מאווווד) התאפשר לנו סידור של חבילה כזו. תסדק ותראה שמדובר שם על אלפי קילומטרים בין מקומות - אם מסגרת הזמן קצרה אז כדאי לטוס. נוהגים שם בצד שמאל, אם אתם מתכוונים לנהוג.

הכי טוב לנסוע לחודשיים ולהשתכר מהנופים של ניו זילנד, 3-4 שבועות מי-ני-מום.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אין לי הרבה מה להגיד על אוסטרליה כי טרם ביקרתי בה, אך עליך לקחת בחשבון שעונות השנה שלהם הפוכות משלנו.

ולמרות זאת, יש גשמים בכל עונות השנה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני ממליץ בחום לפני שעוזבים את אזור סידני לעשות טיול בblue mountains - נופים יפים, כפרים נעימים, יער גשם עם קולות של ג'ונגל כמו באפריקה...

תודה! איפה נמצאים ההרים הכחולים האלו?

שאלה קטנה לגבי הטיסות, בינתיים אני רואה שהטיסות הכי זולות (שגם מתחילות מ1700 דולר) הם דרך ירדן ובנקוק, למישהו פה יצא לטוס עם הירדנים?

אני מתלבט כרגע אם נעצור בבנקוק אם כדאי לעשות עצירה של מספר ימים בתאילנד - שנינו לא היינו עדין גם שם.

פורסם

ההרים הכחולים זה שעה ומשהו ממערב לסידני. יום שלם לביקור וחוויות: עיירות נחמדות, טבע פרוע משהו, קרונית שיורדת הר במשהו כמו 80 מעלות, רכבל מגניב ועוד. חפש וקרא על מקומות כדי לתכנן מסלול שילדי. זה יהיה חשוב לבחירת טיסות.

לעניין הטיסות: מציע לפנות למשרד גדול ומשופשף ולברר את הקומבינות האפשריות. פה חשוב היעדים שאתם רוצים - לדוגמה לטוס למלבורן ולחזור מסידני או צפון אוסטרליה, ולקבל את הלג (מקטע) ביניהם של חשבון הקו הארוך.

בדוק גם טיסה דרך אירופה עם חברה שאינה מגיעה לישרא (יתנו חינם את ההקפצה לאירופה), עוד 3-4 שעות אבל זול מאשר עם אל על למזרח. ונוח משמעותית, דוגמת קוואנטס או סינגפור איררליינס.

תראה, אפשר לבקר בדרך בתאילנד, באינדונזיה (מטריפה בנופים) אזארביג'ן (בדוק מחיר דרך שם, באמת!) והמון מקומות: זה זמן ועלות טיול ושהיה. רק לאוסטרליה עצמה צריך 3-4 שבועות, וכבר הצעתי שאם מאריכים את השהות - אז לבחור תקופה דומה בניו זילנד.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני עצרתי בבנקוק ליום בדרך חזרה. בנקוק התגלתה כעיר המגעילה ביותר שהייתי בה, חמה ודביקה באופן בלתי נסבל, המונית, חסרת חן ונטולת סטייל. האווירה הדביקה מונעת כל אפשרות להנות באמת מהאתרים ההיסטוריים היפים שם, והם לא באמת עד כדי כך יפים כדי להצדיק את הסבל. אם סף הסבל שלך לחום ולחות גבוה, אולי תהנה קצת יותר.

חברת התעופה התאילנדית, לעומת זאת, סבבה - המטוס שלהם היה נקי, אסתטי ומרווח (בכל גוש מושבים של 3 הושיבו רק 2, עם כסא ריק באמצע). בכיוון הלוך עצרנו כמובן בבנקוק, רק החלפתי מטוס ללא לינה, וזה היה בסדר גמור - היה חשוב לי אז לקצר כמה שאפשר, וזו היתה הקומבינציה הכי מהירה מת"א לסידני, העצירה בבנקוק היתה בדיוק מספיקה כדי לחלץ קצת עצמות ולהמשיך הלאה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אכן ה"הרים הכחולים" נמצאים כשעה וחצי נסיעה פלוס מינוס, מומלץ להשיכר רכב בשביל זה, השילוט די ברור, ובכל תחנת דלק

ידריכו אותך לאן לנסוע (כמובן מפה בהיכון).

אני דווקא ממליץ פרייזר איילנד, סרפייס פריידס, קירנס אין כל כך מה לעשות שם (יש רק לגונה נחמדה באמצע העיר וזהו, אפשר להמשיך עוד קצת צפונה, יש מקומות מדהימים) לא לשכוח להביא משהו נגד היטושים הללו, באוסטרליה הם נוראים, אישתי התעוררה עם יותר מ20 עקיצות על הגב.

דווקא בסידני אני לא היתי נשאר יותר מ4 ימים, זה גם מה שבאמת עשיתי, שמתוך ה4 ימים הללו היה יום אחד של התעקלמות

וכמובן שינה ארוכה ארוכה 8)

עם תוכל תנסה לדחוס את טזמניה, לפי דעתי יותר משתלם מניו זילנד, במיוחד הוברט מקום ציורי ומדהים, ופורט אטרטור (מומלץ לקרוא על המקום).

פורסם

לא לשכוח את ביירון ביי בדרך! עיירה קסומה ומקסימה

אם אתם רק בחוף המזרחי אז בחמישה שבועות יש זמן גם לכמה ימים במלבורן ואולי אפילו גיחה של 5-7 ימים לטזמניה כפי שהמליצו מעלי

לגבי עצירה בדרך, אני ממליץ על הונג קונג- סוג של מנהטן רק בסינית. עיר כיפית, אבל לוקח כמה ימים ללמוד לאהוב אותה

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

• תוכן חדש...