Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיאט איביזה קופרה 2008 (MK4).

באוטו מורכבים הרמקולים המקוריים (6.5" אם איני טועה) בדלתות הקדמיות, טוויטרים במשולשים של המראות,

ו-HU של KENWOOD (שהגיע עם האוטו מהבעלים הקודם- זה המקורי?)

התקציב עומד על 5000 ש"ח, לא כולל התקנה (בהנחה וזו לא תעלה על 1000 ש"ח), למערכת שתכיל לכל הפחות:

HU, שני קומפוננטים 2WAY, מגבר, וסאב(עם תיבה).

אני רוצה להחליף את המערכת לאחת שתשרת אותי נאמנה בכל סגנון מוזיקה שאבחר לשמוע.

המערכת המושלמת מבחינתי היא אחת שבה אשמע כל צליל וצליל, מהבאסים הכבדים ועד לציוצים הגבוהים.

אני מעדיף איכות שמע מאשר שכולם ישמעו אותי מגיע מהסיבוב.

אילו רכיבים תמליצו לי לקנות על מנת להרכיב את המערכת האופטימלית לי במסגרת התקציב?

כמה תעלה לי התקנה נורמאלית לכל הסיפור?

והאם מומלץ בתקציב הזה:

1. להוסיף גם מונובלוק ולהעביר את הרמקולים הקיימים אחורה?

2. להוסיף מונובלוק ולוותר על הרמקולים הקיימים לגמרי?

3. להגביר עם מגבר אחד את הסאב ושני הקומפוננטים?

אם יש כאן בעלים של איביזה דומות, מה הותקן אצלכם? והאם היו בעיות בהתקנה?

אשמח לתשובה מפורטת מאלה היודעים דבר או שניים, או שלושה.

תודה רבה חבר'ה.

פורסם

לא יודע עד כמה מהר הייתי רץ להחליף HU בתקציב שלך.

תוכל לרכוש מערכת דין אחת כלשהיא שתתן לך את אותם ואף פחות (GPS) מהפונקציות שיש לך בקנווד ובנוסף תצטרך לקנות מתאם מדאבל דין ל1. אני גם לא חושב שתקבל תמורה בנוגע לאיכות, אולי אקולייזר מפואר יותר (לא בטוח מה יש בקנווד) ואולי קדם מגבר טוב יותר (בספק).

מערכת דאבל אחרת תגזול את הרוב המוחלט של התקציב.

עוד הצעה שכדאי שתשקול זה האם להשקיע בקומפוננט/קואקסיאלים מאחורה.

תחשוב האם אתה רוצה במה קדמית שממנה ינבע הסאונד או שתרצה להשקיע בסאונד היקפי ברכב. זכור שרכבך קטן ואומנם מאחורה לא ישמעו כמו שאתה שומע מקדימה אבל בהחלט ישמעו את המוזיקה, ותשאל את עצמך מי יותר חשוב, אתה או הנדירים שיושבים מאחורה?

הייתי ממליץ גם להקדיש חלק מהתקציב לטובת איטום הדלתות, אם הקופרה היא כמו שאר האיביזות הרמקול מותקן על הדיפון וללא איטום אני לא בטוח שהתוצאה יפה. (כ 1200 ש"ח כולל עבודה)

סטאפ שאני מציע:

התקנה+ חיווט 1000

HU שיש לך

איטום 1200

היי אנרג'י (יותר יתאים לפן האלקטרוני) או מורל הייבריד (אולי יותר יתאים לפן הווקאלי) = קומפוננט ב 1500-2000

סאב אנרג'י (סאב מדוייק ואיכותי, אולי אפילו איכותי מידי - יש שאומרים שהוא נבלע להם - ולרכב קטן הוא בעוצמה מתאימה) ב1000

מגבר JBL GTO1004 ב1000 או EP4X של הרץ או סלסטרה FA475X בכ 1700

(לא הייתי שם את הסלסטרה או הEP4 על קומפוננטים פחות נצילים, למרות שחכמים ממני שמעו ואמרו שזה מספיק בשביל לפתוח את הוופרים של סטים יותר איכותיים כמו האליט)

סה"כ 4700-5000 ש"ח+-

מערכת שמע זה עניין של טעם וריח, תנסה לשמוע קומפוננטים וסאבים ותראה מה אתה באמת אוהב.

פורסם

שלום.

גם אני רכשתי איביזה קופרה לא מזמן ויש לי בה רק רדיו דיסק של אלפיין (9855) שהבעלים הקודמים השאירו לי

אני מוסיף למערכת מגבר JBL 1004 קומפוננט היבריד אוביישן מהכרב הקודם שלי וסאב P2 החדש זה בנתיים עד שאני ירצה להשתדרג ואז אני ישדרג את המערכת עם מונו 500RMS עוד סאב P2 נוסף וקומפוננט לאחורה אבל בכל זאת אני מאמין שסאב P2 אחד יעשה את העבודה טוב מאוד הרכב די קטן ככה שיותר מעוצמה של P2 זה יהיה מוגזם לרכב הזה

בקשר לתקציב אז ככה

אלפיין 9855 המחיר שלו ביד שניה בין 1000-1300 שקל ואתה יכול אפילו פחות חדש עולה כפול.

מגבר 1004 חדש נע בין 1300-1500 שקל תלוי איפה אתה קונה אותו ביד שניה אתה יכול למצוא אותו ב 600-800 שקל

סאב P2 מחיר של חדש בערך 500 שקל

קומפוננט של מורל היבריד אוביישן ביד שניה אתה יכול למצוא מחיר יפה רק תחפש

ואם תרצה מונו תחפש משהו גג 500RMS

אלמוג.

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם

אלמוג, תתחדש!

אתה חולה SPL האא..שני P2 ברכב שלך זה המון:)

בקשר להחלפת הHU כמו שאמרתי, הוא יצטרך גם מתאם מדאבל דין לדין 1 שעלותו 300-500 שקל בצ'מפיון/חו"ל

ואני לא בטוח שזה יתן לו משהו...

העלת נקודה חשובה, האם פותח הדיון פתוח ליד שניה...?

פורסם

למה לא להעביר את הרמקולים הקיימים אחורה, ולרכוש סט קומפ' אחד טוב יותר משניים באותו מחיר?

מתחדשת*

פורסם

הרמקולים הקיימים ממש חלשים ולא נעימים לאוזן

אני חושב דווקא על סט היבריד אוביישן מקדימה ולהוסיף בשלב מאוחר יותר טמפו או דוטק אוביישן מאחורה

הסיפור לא כזה יקר תלוי מה אתה מחפש

אני היתי מתחיל מסט אחד וסאב ומתי שתרצה לשדרג להוסיף עוד סט

אלמוג.

פורסם

היתרון בHUים למיניהם בניגוד לCARPC לדוגמא הוא שבHU יש מגבר מובנה, אומנם חלש אך קיים.

לכן אתה יכול באמת לשים את הקיימים מאחורה ולשמוע מי מו מה, בהגברה מהHU ואם זה לא מתאים אז להוריד אותם.

העניין הוא בהגברה, אם תרכוש מגבר 4 ערוצים ותקדיש 2 בגישור לסאב ובעתיד תרצה להוסיף קומפוננט נוסף לאחורה תצטרך לרכוש מונו או מגבר 2 ערוצים לסאב.

לא הייתי קונה קומפוננט לאחורה בעלות של 700+ ונותן לו רק 20וואט במקרה הטוב! וכל זה עוד בשביל מי שיושב מאחורה...

פורסם

את זה אני יודע ואני גם יעשה את זה אבל בכללי קומפוננט וסתם סט רמקולים גם שזה מאחורה עדין ישמעו יותר טוב ויותר איכותי

בעל השרשור מה אתה עושה בסוף?

פורסם

קודם כל , אתה חייב מונובלוק \ עוד מגבר לסאב \ רמקולים.

אתה לא יכול להפעיל 2 סטים של קומפוננטים וסאבוופר במגבר 4 יציאות אחד, תצטרך מונובלוק או עוד מגבר,

אני הייתי ממליץ לך ללכת על יד 2, בתקציב של 5K תמצא שמה מערכת שתשרת אותך יותר טוב

ממערכת שתקנה מהחנות, פשוט בגלל שהם זולים יותר.

פורסם

לפי דעתי

JBL 1004 \ 75.4 יד שניה - 700-800

סאב HERTZ ES 300

מורל הייבריד 1500-2000

מונו כלשהו שמפיק 400-500 RMS

וההתקנה טובה עם חיווט 4G איכותי

מקסימום תוסיף עוד 300-400 ויכנס לך בתקציב גם דוטק למגש האחורי

אם אתה מעוניין אני מוכר את המגברים שלי הם מתאימים לך בול לצרכים ולתקציב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=360365

פורסם

אתה יכול להתחיל עם רדיו דיסק טוב מגבר 4 ערוצים סט קומפוננט לסאב ושתרצה לשדרג תוסיף מונו ועוד סט לאחורה

אם אתה רוצה ישר ללכת על משהו טוב ואתה לא מעוניין בשידרוגים אתה יכול לרכוש רדיו דיסק מגבר 4 ערוצים סט של היבריד אוביישן ודוטק אוביישן מונו וסאב אם תוכל להגדיל מעט את התקציב אתה יכול לסדר לעצמך אחלה מערכת

מומלץ אלפיין 9855 בערך 1000 שקל תוכל אפילו בפחות

מגבר 4 ערוצים JBL 1004 או את ה75.4 ב700-800

סט בידריד אוביישן 1300-1600 שקל יד שניה

דוטק אוביישן 800 שקל בערך. חדש!

מונו כל שהו שיהיה מינימום 500 RMS ב600-1000 שקל

סאב P2 של רוקפורד ואולי הרץ אני ממליץ על רוקפורד

מערכת בערך בין 5500-6000 שקל אחרי התקנה אם אתה קונה ביד שניה תמיד תוכל להוריד אנשים במחיר ואל תיהיה לחוץ לקנות מאותו אחד יש הרבה צריך רק לחפש

• תוכן חדש...