Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה שנה הסקודה שלך? אני יכול למכור לך פנס אחורי (צד ימין) ב 600 שקל

הסקודה של אבא שלי (שלה היה הפנס במקור) הייתה 2010 אבל זה יתאים לכל סופרב מ 2009-2012

פשוט מכרנו את ה 2010 והחלפנו ל 2016 אז אין לנו צורך בו

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הבנאדם מחפש נורות דרך(קסנון) זה בכלל לא קשור לפנס אחורי

תשמע תוציא את הדגם של הנורות ותזמין מאנגליה תוך שבוע שבועיים זה אצלך ובמחיר לדעתי רבע ממה שהציעו לך במורשה.

עריכה אחרונה על ידי sapancool
פורסם
תבדוק טוב שזו הנורה, לרוב מה שהולך בסופרב הוא המחשב של הנורה. לא זול, זה כולל את החיישני AFS.

יש בחור בשם הדר שמוכר זוג נורות מקוריות (פיליפס / אוסרם) ב-1000 ש"ח, יש לו גם תחליפי. חפש בפייסבוק HI-LED.

שים לב על מחירים באיבי

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=D1S+GAS+12V+35W&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XD1S+12V+35W.TRS0&_nkw=D1S+12V+35W&_sacat=0

למה לקנות לי בארץ?

הבנאדם מחפש נורות דרך(קסנון) זה בכלל לא קשור לפנס אחורי

תשמע תוציא את הדגם של הנורות ותזמין מאנגליה תוך שבוע שבועיים זה אצלך ובמחיר לדעתי רבע ממה שהציעו לך במורשה.

תודה, זה הדגם D1S 12V 35W

יש מלאה סוגים, 35W, 55W, 10,000K, 5,000K מה לקנות? מה הבדלים. גז, או קסנון?

פורסם (נערך)

רכוש רק נורה מקורית/OEM.

גוון צבע 4300K.

לדעתי מדובר במק"ט N10566103 או N10445701 (תלוי בשנתון הרכב).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

יש מלא זיופים של הנורות, לאחר בדיקה הכי השתלם לי לקנות ממנו. שוב, קח בחשבון שלרוב זה הבעיה במחשב ולא בנורה. לפני שאתה מזמין תעשה החלפה בין הנורות על מנת לוודא.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
רכוש רק נורה מקורית/OEM.

גוון צבע 4300K.

לדעתי מדובר במק"ט N10566103 או N10445701 (תלוי בשנתון הרכב).

תודה על מק"ט, גוון 4300 כפיזור אור הכי טוב, האם 5000 פיזור פחות טוב בהרבה?

מהארץ.

http://www.autostore.co.il/נורת-גז-OSRAM-Original-Line-D1S.html

שווה גם לדבר עם משה בעל החנות אולי הוא יודע אם זו הנורה המקורית.

אל תתפתה לקנות נורה סינית, רק מיצרן מוכר.

תודה על קישור, אדבר איתו מחר.

יש מלא זיופים של הנורות, לאחר בדיקה הכי השתלם לי לקנות ממנו. שוב, קח בחשבון שלרוב זה הבעיה במחשב ולא בנורה. לפני שאתה מזמין תעשה החלפה בין הנורות על מנת לוודא.

בכול מקום יש זיופים, במחירים משתלם לקנות פעמיים זיוף ופעם נוספת מקור :)

לגבי מחשב, אני לא בדיוק הבנתי באיזה מחשב מדובר? אולי אתה מתכוון על Ballasts?

דגם רכב 2012 1.8TSI

שאלה מה הבדל בין 35 ל-55W, ומה הבדל בין גז לקסנון?

פורסם

4300K הוא הגוון המקורי. אם אתה מחליף רק נורה אחת, אז רצוי להקפיד על הנושא.

או בקירוב:

LS3mk7X.jpg

המק"ט הראשון שנתתי אמור להיות הנכון לדעתי. יכול להיות שיש חלק מעודכן אחר.

פורסם
זנון זה סוג של גז,זה אותו הדבר.

בדרך כלל המקורי הוא 35w.

מוזר, מחסנאי בסקודה אמר לי שגז יותר טוב מקסנון... אולי אני לא בעניינים? :)

לגבי W, זה נכון, מקורי 35W, האם יהיה שיבוש במערכת אם אני אחליף ל55W?

4300K הוא הגוון המקורי. אם אתה מחליף רק נורה אחת, אז רצוי להקפיד על הנושא.

או בקירוב:

המק"ט הראשון שנתתי אמור להיות הנכון לדעתי. יכול להיות שיש חלק מעודכן אחר.

מעולה, תודה

אם נחליט להחליף לגון אחר ברור שנחליף כבר שניהן. גם כך, לא יודע אם אתה יודע :) קסנון תמיד עדיף להחליף כזוג, עם הזמן קסנון מחליף צבע, אז גם אם אני מתקין מקורי, צבע תיה שונה...

פורסם

יש בילבול מושגים בכל הקשור לנורות לרכב.

נורות הליבון הרגילות נקראות בדר"כ הלוגן. עקרון הפעולה הוא של חוט להט שמאיר ונמצא בתוך קפסולת זכוכית תחת ריק או מלאה בגז אציל/הלוגן שמשפר תכונות מסויימות. בשנים האחרונות יש שימוש בגז קסנון גם בנורות ליבון, שוב מטעמי שיפור תכונות (עמידות חוט הלהט לאורך זמן, עמידות לטמפ' וכו').

"נורות קסנון" או נורות פריקת גז ובאנגלית (HID (High Intensity Discharge או Gas Discharge Lamp פועלות על עקרון של קשת חשמלית בין אלקטרודות ועובד באופן דומה לנורות מטל הלייד. גם כאן מוסף גז הקסנון (ולעיתים גז אחר) כדי לשפר תכונות מסויימות.

לגבי ענין הוואטים - לדעתי אתה לא יכול להחליף סתם לנורה חזקה יותר ממספר סיבות (שחלקן איני בטוח לגביהן) - מידות הנורה עשויות להיות שונות, הבאלסט לא מתאים (נראה שהסטרטר יושב על הנורה עצמה אבל יש מק"ט נפרד לבאלסט), צמה חשמלית מקורית עשויה לא לספק, בית הנורה והפנס עשויים להיות רגישים לחום הנוסף, מחשב רכב עשוי שלא לקבל זאת בהבנה.

וכן, מכיר את ההמלצה. והיא לא רק בגלל צבע מעט שונה אלא גם כי אם אחת הלכה, אז השניה כנראה בדר"כ.

בכל מקרה תבדוק, כפי שהוצע לך שהבעיה באמת בנורה ולא במחשב/בקר/באלסט ע"י הצרחה של הנורות בין הצדדים.

פורסם
תוכל לשים קישור לנורות?

את הקסנון קניתי ב HID DIRECT אבל אפשר לחפש גם באיביי

http://www.hids-direct.co.uk/categories/hid-kits

ואת הנורות "טורבו" לד תלוי מידת הנורה שלך, קניתי אצל המוכר הזה:

http://www.ebay.com/usr/vanterec2015?_trksid=p2060353.m2749.l2754

ואלה הנורות שלי:

http://www.ebay.com/itm/281781782724?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ברגע שאתה קונה שלח לו הודעה עם המידת נורות שלך.

פורסם

אתה יכול להביא קישור לנורת טורבו לד מהאיביי? אני פשוט לא יודע להבין מה ההבדל בנורות שם..

אני צריך נורה לניסן קשקאי שזה h7 5000-6000k

פורסם
יש בילבול מושגים בכל הקשור לנורות לרכב.

נורות הליבון הרגילות נקראות בדר"כ הלוגן. עקרון הפעולה הוא של חוט להט שמאיר ונמצא בתוך קפסולת זכוכית תחת ריק או מלאה בגז אציל/הלוגן שמשפר תכונות מסויימות. בשנים האחרונות יש שימוש בגז קסנון גם בנורות ליבון, שוב מטעמי שיפור תכונות (עמידות חוט הלהט לאורך זמן, עמידות לטמפ' וכו').

"נורות קסנון" או נורות פריקת גז ובאנגלית (HID (High Intensity Discharge או Gas Discharge Lamp פועלות על עקרון של קשת חשמלית בין אלקטרודות ועובד באופן דומה לנורות מטל הלייד. גם כאן מוסף גז הקסנון (ולעיתים גז אחר) כדי לשפר תכונות מסויימות.

לגבי ענין הוואטים - לדעתי אתה לא יכול להחליף סתם לנורה חזקה יותר ממספר סיבות (שחלקן איני בטוח לגביהן) - מידות הנורה עשויות להיות שונות, הבאלסט לא מתאים (נראה שהסטרטר יושב על הנורה עצמה אבל יש מק"ט נפרד לבאלסט), צמה חשמלית מקורית עשויה לא לספק, בית הנורה והפנס עשויים להיות רגישים לחום הנוסף, מחשב רכב עשוי שלא לקבל זאת בהבנה.

וכן, מכיר את ההמלצה. והיא לא רק בגלל צבע מעט שונה אלא גם כי אם אחת הלכה, אז השניה כנראה בדר"כ.

בכל מקרה תבדוק, כפי שהוצע לך שהבעיה באמת בנורה ולא במחשב/בקר/באלסט ע"י הצרחה של הנורות בין הצדדים.

ממש תודה על הסבר מקצועי. לדעתי, צריך להוסיף את האמור, לכתבה בעניין אורות רכב, שקיימת בפורום, בנוסף למה שיש.

שוב, תודה.

מהיכן אתה בארץ?

מוכן לתת לך נורה מקורית שפירקתי מהפנס כי התקנתי נורה בגוון 5000K.

אותו דבר D1S של חברת אוסרם.

אני מפתח תקווה, אשמח לקבל מספר נייד בפרטי, ונפגש בכיף :mm_yeah:

• תוכן חדש...