Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בא לי על קליאו B אבל ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי ממליץ יותר על הקליאו מאשר על הפונטו.

כמו שנאמר פה פונטו זה רכב שמאוד רגיש להזנחה.

ורוב הפונטו בארץ עברו הזנחה.

זה יכול להתחיל מהדבר הכי קטן טרמוסטט שנדפק יכול להוביל לראש בקלות.

עם תמצא פונטו שמורה הרווחת .

אני הייתי ממליץ בתקציב הזה על סוזוקי בלאנו אמינה חזקה יחסית חסכונית בדלק. סוסת עבודה.

אבל לא בטיחותית בעליל.

לפי דעתי צרפתיות בעיתיות זה סתם סטיגמה לא מטפלים ברכב הוא לא ישרת אותך נקודה.

זה לא הרכב זה הבעלים. תחפש אחת שמורה ותתחזק אותה היא תשרת אותך.

בלאנו חזקה יחסית? 90 כ"ס על מנוע 1.6... אני בטוח שהמנוע כבר לא מספק את הכוח שהוא סיפק בעבר, ולכן גם אם תמצא אחת שמורה יחסית, היא תהיה חלשה. 90 כ"ס במונחים של אז, ובוודאי במונחים של היום - הם מעט מאוד על רכב משפחתי.

חסכונית בדלק? היא סבירה, אבל לא יותר מזה.

בטיחות - על הפרצוף.

ושוב פעם - הוא סטודנט, הוא מחפש רכב קטן סביר להניח שיהיה לו חסכוני ונוח, למה הוא צריך רכב משפחתי?

אם כבר, עדיף לשקול סוזוקי יורו סוויפט, זו מכונית שאכן תענה על הדרישות שלו והיא סבירה באמינותה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר סטודנט שהמלצתי לו בזמנו על הקליאו, מקלל אותי כל פעם שהוא רואה אותי.

הוא רכש גרסת 1200 ואין משהו שלא התקלקל ברכב, הכל כולל הכל. רכב מודל 2001 נמצא אצלו משנת 2002 .

הוא גם לא מצליח למכור וגם קשה פסיכולוגית למכור כי הרכב מושקע בעשרות אלפי שקלים.

רכב ב15K לסטודנטים יכול להיות פיאסטה, שרייד, סיריון , פולו, איביזה

כל הנ"ל עם עלויות סבירות .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמי שנוהג בקליאו B שנת 2001 מנוע 1600:

אחלה אוטו, השילוב בין כאילו ספורטיבי למיני.. מתאים לשימושים שלך. צודקים החברים לגבי הבעיות, אבל לדעתי זה עניין של מזל.

קח בחשבון שהגיר האוטומטי מעט בעייתי ומעצבן - אתה אף פעם לא יודע על איזה הילוך אתה.

בקיצור בתקציב שלך זה יכול להיות אחלה אוטו - רק תבדוק שהוא טופל היטב ותכין בצד מעט כסף לטיפולים פה ושם.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
+1

ואל תסתכל על המחיר, קנית ביוקר, גם תמכור ביוקר.

אתה טועה.

אתה קונה ביוקר, יפאנית בת 13.

מחזיק אותה 3 שנים...ואז מנסה למכור יפאנית בת 16.

אם אתה חושב שיש ביקוש לדברים כאלה, אתה טועה. אף אחד לא רוצה רכב בן 16.

אתה נאלץ להוריד חזק מהמחירון (הגבוה) של הרכב ואז נהנית גם מ:

1. רכב ישן.

2. תקלות של רכב ישן.

3. מחירון פיקטיבי.

אני אפילו לא בטוח שכיום יאריס, הכוהנת הגדולה של המחירון, נהנית מהביקוש שנהנתה ממנו בעבר. איזה סיבה יש לקנות יאריס בת 5 כשאפשר להכנס לסוכנות ולהזמין באותו כסף אלטו או C1 חדשות לגמרי?

פורסם
בלאנו חזקה יחסית? 90 כ"ס על מנוע 1.6... אני בטוח שהמנוע כבר לא מספק את הכוח שהוא סיפק בעבר, ולכן גם אם תמצא אחת שמורה יחסית, היא תהיה חלשה. 90 כ"ס במונחים של אז, ובוודאי במונחים של היום - הם מעט מאוד על רכב משפחתי.

חסכונית בדלק? היא סבירה, אבל לא יותר מזה.

בטיחות - על הפרצוף.

ושוב פעם - הוא סטודנט, הוא מחפש רכב קטן סביר להניח שיהיה לו חסכוני ונוח, למה הוא צריך רכב משפחתי?

אם כבר, עדיף לשקול סוזוקי יורו סוויפט, זו מכונית שאכן תענה על הדרישות שלו והיא סבירה באמינותה.

בתור שונא יפניות (ומטה) מושבע, אוטו הוא יותר מנתונים יבשים על נייר, הבלאנו אוטו מהיר מאוד יחסית לנתונים שלו.

עד היום אח שלי מקלל את היום שהוא קיבל מהעבודה אימפרזה חדישה יותר במקום הבלאנו שניתנה לו לראשונה.

חבר מהעבודה היה נוהג "לטוס" על בלאנו במהירויות שעדיף שלא אציין עד שריסק אותה באוטו של בן מיעוטים שקפץ לו לכביש.

כמו כן, אני לא רואה איך רכב יפני בן כמה שנים עם מנוע 1600 וגיר אוטומטי מתקשר למילה חסכוני בשום צורה.

כבר חתמתי...

פורסם
אתה טועה.

1. רכב ישן.

2. תקלות של רכב ישן.

3. מחירון פיקטיבי.

אני אפילו לא בטוח שכיום יאריס, הכוהנת הגדולה של המחירון, נהנית מהביקוש שנהנתה ממנו בעבר. איזה סיבה יש לקנות יאריס בת 5 כשאפשר להכנס לסוכנות ולהזמין באותו כסף אלטו או C1 חדשות לגמרי?

אני יכול להסכים איתך ברכבים שעולים 40 אלף ומעלה... אבל ברכבים יפנים בני 10, שהם לא הונדה וטויוטה, שעולים 20-25 אלף עדיין יש ביקוש, ועדיין קונים אותם במחירון. ההפסד במחירון לאחר 3 שנים בקליאו וגם במאזדה יהיה בערך 1000 שקל לרעת המאזדה, שלפי דעתי שווים את השקט היחסי שתקבל מהיפנית, שלא לדבר על זה שאת המאזדה אתה תמכור בשניה, ואת הקליאו יקח לך נצח(מנסיון עם רכבים צרפתיים)

פורסם

אני אתייחס לנקודה אחרת ברשותכם.

תחזוקה של כל רכב ויהיה החסכוני ביותר שיש לא תרד מ1000 שקל בחודש.ביטוחים תיקונים דלק שרק מטפס במחיר וכו'.

מחיר קניית הרכב הוא צחוק לעומת התחזוקה מכיוון שבשנה אתה תשלם בתחזוקה את עלות מחיר הרכב.

השאר לך כסף ליישור קו כמו שאמרו לפניי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
+1

ואל תסתכל על המחיר, קנית ביוקר, גם תמכור ביוקר.

:lol::mm_nah: זה ממש אבל ממש לא נכון, יותר מזה למה לקנות יפנית עם 200K על המד אוץ בת 11-10 כשאני יכול באותו המחיר לקנות רכב חדיש יותר ממוצא אירופאי/קוראני ?

אתה טועה.

1. רכב ישן.

2. תקלות של רכב ישן.

3. מחירון פיקטיבי.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah: במיוחד סעיף 3, המחירון סופר פיקטיבי, הוא כל כך הזוי ומנותק מהמציאות שמי ישלם 10 אלף שקל על יורוסוויפט בת 17 ? יש מתנדבים ? אני לא חושב שיש כאן אחד כזה. (וסתם לקחתי בתודה דוגמא את היורוסוויפט).

כמו כן, אני לא רואה איך רכב יפני בן כמה שנים עם מנוע 1600 וגיר אוטומטי מתקשר למילה חסכוני בשום צורה.

לפני 4 שנים לחבר היה יונדאי לנטרה בת 10 עם נפח 1500 הרכב היה טוחן 1 ל6-7 בתוך העיר שזה המון, יותר מדי דלק.

אני יכול להסכים איתך ברכבים שעולים 40 אלף ומעלה... אבל ברכבים יפנים בני 10, שהם לא הונדה וטויוטה, שעולים 20-25 אלף עדיין יש ביקוש, ועדיין קונים אותם במחירון. ההפסד במחירון לאחר 3 שנים בקליאו וגם במאזדה יהיה בערך 1000 שקל לרעת המאזדה, שלפי דעתי שווים את השקט היחסי שתקבל מהיפנית, שלא לדבר על זה שאת המאזדה אתה תמכור בשניה, ואת הקליאו יקח לך נצח(מנסיון עם רכבים צרפתיים)

בתור אחד שחורש את לוחות המודעות כמי שמחפש רכב מאוד ספיציפי, אין מה לקנות ב40 אלף שקל, לא לטוחח ארוך לפחות, רכב יפני בן 10 עולה היום כמו אירופאית בת 5-6 ואני לא רואה אפילו לא הצדקה אחת לרכוש את היפנית, אמינות ? MY ASS תראה לי רכב בן 10+ שלא מתחילות בו כל מיני תקלות מכניות.

לכל סיר יש מכסה וכל רכב נמכר בסופו של יום, השאלה בכמה, וכשאתה תרצה למכור את היפנית שלך בת ה13 עם מחירון של 30 כי מה למעשות לוי יצחק ככה החליט, וב30 אני מביא אירופאית בת 8-9 הבחירה דיי פשוטה לא ? (סתם זרקתי מספרים מראש שאת האמת לא רחוקים מהמציאות, חפשו לאנטיס 323 בלוח יד 2)

אני אתייחס לנקודה אחרת ברשותכם.

תחזוקה של כל רכב ויהיה החסכוני ביותר שיש לא תרד מ1000 שקל בחודש.ביטוחים תיקונים דלק שרק מטפס במחיר וכו'.

מחיר קניית הרכב הוא צחוק לעומת התחזוקה מכיוון שבשנה אתה תשלם בתחזוקה את עלות מחיר הרכב.

השאר לך כסף ליישור קו כמו שאמרו לפניי.

זה אולי הדבר החשובה ביותר כשקונים רכב, למדתי את זה על בשרי, ומבחינתי לא קונה רכב מבלי שיש לי 10K טובין וטקילין בצד לכל ההתחלה שזה ביטוח טיפול ראשון ויישר קו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

כבר לא מוכרים שום רכב בשנייה, למעט רכב קטן וידני.

כשיש לך 25 אלף ש"ח, היום יש יופי של אופציה וקוראים לה רכב מליסינג - אתה נכנס לסוכנות, משלם 25 אלף ש"ח ואח"כ תשלומים למשך 5 שנים.

שלא תחשוב שיש ביקוש היסטרי לרכבים בני 10. אנשים יודעים שיש לרכבים כאלה טיפולים יקרים כמו בולמי זעזועים, רדיאטור, אלטרנטור וכו' - דברים שמגיעים לקראת 200 אלף ק"מ, ומה לעשות - רוב הרכבים בני 10+ מגיעים לק"מ כזה.

אז אנשים מעדיפים לקנות רכב חדיש יותר בתוספת של X כסף בחודש. המספרים מדברים בעד עצמם, חברות הליסינג מוכרות כל חודש אלפי רכבים.

פורסם

Yony_S- אני לא חושב שאני נותן ניחוש פרוע כשאני אומר שלא החזקת אף פעם רכב צרפתי...

היו ברשותנו במשפחה, 4 רכבים צרפתיים, ככה שאני יודע על מה אני מדבר. הייתי חושב פעם בדיוק כמוך, למה לשלם יקר יותר על רכב ישן יותר רק בגלל שהוא מלוכסן?

אבל אז התחילו הבעיות... כול חודש הפתעה חדשה וכמובן שהמוסכניק מקבל אותה בשביעות רצון...

זה די מתסכל לראות שאתה משקיע ברכב, לא מזלזל בו, תמיד עירני לתקלות ומקפיד לעשות טיפולים בזמן, ושכן שלך אשכרה כבר שם קולה ברדיאטור של הדייהטסו שלו ,והרכב נוסע בלי בעיה וללא תקלות...

שלא תחשוב שאני חושב שרכב צרפתי זה אשפה מוחלטת, הפוך, זה רכב מצויין,נוח,בטיחותי, אבל זה רכב שמיועד באמת לאנשים שאוהבים רכבים, לאנשים בעלי חוש טכני שאוהבים להתעסק עם הרכב ולפנק אותו.

90 אחוז מהאנשים, רואים ברכב בתור כלי תעבורה שיביא אותם מ-א ל-ב במינימום כסף,ואין להם שום רצון להתעסק בו מעבר, ולזה רכב צרפתי לצערי לא מתאים.

drsubaru- חבר שלי כרגע מחפש רכב ב-25 אלף שקל, הוא היה נעול מאוד על מאזדה 323 00-01, כמעט כול רכב שהוא התעניין בו והיה עם סביבות 150K, נמכר כעבור 3-4 ימים.

פורסם

אולי אתה טועה :lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=344647

אחרי הת'רד הזה זה ישמע קצת מצחיק שאני בתהלכים לרכוש צרפתיה אחרת.

בשביל לא להכנס לעניינים משפטיים יש דברים ששמעתי לאחר שהרכב נמכר שממש הרגיז אותי כמו מוסך מורשה מסוים של רנו, שהיה עושה קומבינות שמתאים יותר למוסך מדרכה מאשר למורשה ואם רק הייתי יודע כשהכניסו לי את השיפוד עם חיוך :x אולי אז בעצם הרכב לא היה גרוע זה פשוט היה אבחנה גרועה של מוסך תאב בצע שהיה משחיל לי כל מיני דברים שלא היה צריך לתקן בכלל, הדברים שהם עושים שם גובל בפלילים ואני לא צוחק.

כנראה שהייתי צריך ללמוד את הלקח שלי בדרך הקשה והרבה טעויות שנעשו עם הקליאו ההיא לא יחזרו

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

חחח אני כבר הייתי בטוח שאתה מהמיעוט שהיה לו רכב כזה ולא היה צריך לקבל טראומה מהרכב...

אני מופתע שאחרי עבר כזה "מכובד" עם הרכב, אתה לא מסכים איתי... נו טוב, לנו כבר נשבר אחרי 4 רכבים, ככה שיש לך עוד זמן :)

• תוכן חדש...