Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש איזה חוק שהנהג הפוגע שתבעו אותו יכול לבקש שהמשפט יערך בעיר שלו ולא בעיר אחרת.

האם נכון הדבר?

איך אפשר לברר ואיך באמת אני מבקש שהמשפט יערך בעיר שלי? (אני הנהג הנתבע).

תודה.

פורסם

מה שאתה מתכוון לו מכונה בשפה המשפטית "סמכות מקומית של בית המשפט". הכוונה היא לתחום את גבולות הסמכות מבחינת איזור גיאוגרפי של בתי המשפט השונים.

מה שאתה כתבת נכון חלקית בלבד. אכן הסמכות המקומית של בית המשפט נקבעת בין היתר על פי מקום מגורי הנתבע אבל ישנן חלופות נוספות בחוק למשל המקום בו נוצרה עילת התביעה - כלאמר במקרה שלך מקום התאונה.

עוד נקודה שכדאי לשים לב אליה - הסמכות המקומית קובעת גבול גיאוגרפי של "מחוז" ולא של עיר ספציפית. כך למשל "מחוז מרכז" כולל בתוכו גם את בית המשפט בראשון לציון וגם את בית המשפט בפתח תיקווה. לכן גם אם אתה גר בראשון לציון והתאונה אירעה בראשון לציון עדיין ניתן לתבוע אותך בבית המשפט בפתח תיקווה.

עוד נקודה שצריך לשים לב אליה - במידה והתביעה הוגשה לא רק נגדך כנהג אלא גם כנגד חברת הביטוח שלך - למעשה ניתן להגיש את התביעה בכל בית משפט בארץ מפני שלחברת הביטוח יש סניפים/ סוכנים בכל הארץ ודיי בכך כדי להקנות סמכות מקומית לכל בית משפט בארץ גם אם יש נתבע נוסף אחר .

בכל מקרה אם אכן התביעה שהוגשה נגדך אינה מגלה סמכות מקומית - אתה צריך להגיש בקשה בכתב לבית המשפט ולבקש שימחקו את כתב התביעה בהיעדר סמכות מקומית ו/או שהדיון בתביעה יועבר לבית המשפט המתאים שיש לו את הסמכות המקומית המתאימה (לפי מקום מגורי הנתבע ו/או לפי המקום בו נוצרה העילה)

פורסם

אני גר בירושלים כך שאני מאמין שהמחוז כאן הוא ירושלים והסביבה או משהו שקרוב לכאן.

אכן חברת הביטוח לא משתתפת במשפט מכיוון שעלות הנזק קטנה מההשתתפות העצמית. בנוסף התאונה אירעה בישוב סמוך לירושלים.

לאיזה בית משפט אני פונה ע"מ לבקש שהמשפט יערך באזור מגוריי? האם עליי לבקש זאת כשאני מגיש כתב הגנה?

תודה לך.

• תוכן חדש...