Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^^ אתה מוזמן לשלוח צ'ק שיאפשר לנו לקנות רכב יפה יותר.

תעזוב לרגע את הנושא של היופי החיצוני ,

נשארת עם אוטו ישן , קטן וצפוף , למה לשלם 22 אש"ח על כזה דבר ?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כי לפני שהאוטו נכנס לבדיקה, כל הנתונים הראו שהוא מציאה. האוטו, כמו שציינתי, נמצא במצב חיצוני ופנימי יוצא דופן! לחלוטין חדש! יחד עם זאת, 51,000 ק"מ זה מאוד מפתה.

תוסיף לזה שהרכב אמור להיות רכב משני עבור האישה שתעשה בו שימוש עירוני בלבד (לעבודה וחזרה - מרחק משוער של כ- 14 ק"מ ליום) ועלות אחזקה זולה ביותר (צריכת דלק, ביטוח, טיפולים/תיקונים).

התחושה שקיבלתי מהמוכר הייתה כזו שעם קצת לחץ אפשר היה להוריד אותו ל- 21,000 ואפילו ל- 20,000.

נגיד שבבדיקה הכול היה עובר פיקס - זו לא מציאה??

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

אם זה אמור להיות רכב משני, אז כדאי לפי דעתי ללכת על יונדאי גטס...

אמנם מטחנת דלק, אבל בקילומטראג' של 14 קילומטר ביום זה לא אמור להפריע כמעט בכלל.

וחוץ מזה הוא זול מאוד בביטוח,שנתון גבוה,אמינות גבוהה, וגם למצוא את הדגם היותר מאובזר ובטיחותי, ה-GLI, זה לא בעיה בכלל.

פורסם

כן, אבל למצוא גטס שהיא לא מהשכרה/ליסינג - זו משימה כמעט בלתי אפשרית.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
כן, אבל למצוא גטס שהיא לא מהשכרה/ליסינג - זו משימה כמעט בלתי אפשרית.

ובטח לא ב22 אלף שקל...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המפתח בחיפוש מוצלח של רכב משומש הוא להיות ריאליים.

קח בחשבון:

- כמעט כל רכב שתקנה יצטרך יישור קו בכמה אלפי שקלים אם תרצה זמן ארוך של שקט.

- לא הייתי פוסל מכוניות מליסינג ו/או השכרה. אחרי עשר שנים זה כבר ממש לא משנה.\

- חפש דגמים פופולריים כאלה שיש הרבה בשוק כך גם יגדל הסיכוי לקבל מחיר טוב.

מכוניות שעונות על הקריטריונים שלך ולא יהיה קשה למצוא:

- פונטו ספייס אוטומטית

- יונדאי אקסנט

- קיה ריו (היא עם שם מאד גרוע בשוק המשומשות ללא הצדקה אמיתית ולכן תוכל קנות אחת כזאת בת עשר

במעט יותר מ-10000 ש"ח...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
העניין הוא שאני משום מה נעול על יפניות. אחזקה זולה מבחינת טיפולים, תיקונים וחלפים.

בהחלט "משום מה", מתאים כאן. בכסף של האוטו המגוחך הזה אתה יכול לקנות פיאט פונטו למשל, חדשה בהרבה, נוחה ומפנקת בהרבה, בטוחה בהרבה ולא פחות חסכונית. ואגב, לא בהכרח יקרה יותר מבחינת חלפים ותיקונים, אולי להפך. אבל אני בהחלט מודע לכך שיותר קל לשכנע את אנשי המ"שום מה" להתנצר מאשר לותר על הכמיהה המשונה הזו ליפניות שלא מתקלקלות, רק נוסעות ונוסעות כל הזמן. אז שיהיה בהצלחה. ובשוליים רק אציין ש"נסיעות קצרות" אינן שם נרדף ל"נסיעות בטוחות", ממש לא.

פורסם

דווקא מבחינת תחזוקה, בהרבה מאוד מהמקרים החלקים המקוריים של היפאניות יקרים יותר.

כאשר מדברים על מכוניות נפוצות (לא משנה אם יפאניות או אחרות), יש בד"כ גם היצע של חלקים תחליפיים חדשים שיכולים לעשות את העבודה לטווח מסויים. המחירים בד"כ דיי זולים וההבדלים בין מכונית למכונית הם לא משהו שירושש אותך כליל.

ברמת החלקים המשופצים (חלקים שמשפצים לרוב הם: אלטרנטור, סטרטר, מדחס מזגן וכד') אין הרבה הבדלים בין רכב לרכב ומחיר השיפוץ *ברוב המקרים* הוא מחיר כמעט קבוע או דומה מאוד לאחרים. מה שמשתנה הוא בעיקר העבודה אבל שוב, לטווח רחוק לא מדובר במשהו שירושש אותך כליל. בכל אוטו יש דברים שקל לבצע אותם וכאלה שקשה לבצע אותם.

בחלקים חדשים מקוריים - היפאניות יקרות יותר ואני אומר את זה לא רק מתוך ניסיון אישי אלא גם ממקרים שאני מכיר, שומע או רואה אפילו כאן בפורום. חלקים מקוריים שהם ברוב המקרים יקרים יותר אצל היפאניות הם: משולשים וזרועות פרונט, סלילי הצתה, פנסים קדמיים\אחוריים, בולמי זעזועים וכו'. נכון, במכוניות בנות 10 בד"כ לא שמים חלקים מקוריים (אלא אם אין ברירה) אבל יש אנשים שכן מתעקשים על חלק מקורי. אם לא מתעקשים על חלק מקורי, אז בכלל ההבדלים בין התחזוקה של לרכב אחד למשנהו הופכים ליותר דומים כי רמות המחירים של החלקים התחליפיים זולים יותר בצורה משמעותית - במיוחד בחלקי בלאי וחלקים מתכלים.

ברמת העיקרון אם תמצא מכונית שמורה ובמצע טוב באיזור ה 15-20K כמו למשל פונטו ספייס (תלוי בדגם) בין מודל 2001 ל 2004 - גם ישאר לך קצת כסף ליישור קו וגם תוכל לקנות משהו קצת יותר מורדני.

ברוב המקרים מכוניות בגילאים האלה יוצאות ממש "על הפנים" בבדיקות - אז חשוב להסתכל על תוצאות הבדיקה בערבון מוגבל ולא כתורה מסיני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

משהו לא לגמרי מובן לי,איך אטוס 99 נמכרת ב-22,000 ש"ח? מה לעזאזל המחירון?

לאשתי יש אטוס 98 אוטומטית, המחירון כ-13,000 ש"ח בלבד (מחירון יד 2).דווקא השבוע עצר אותנו מישהו והציע 11,000 ש"ח ואני מניח שזה שוויו.

אז איך מכאן מגיעים למחיר כפול בשביל מודל 99 שזהה לחלוטין?

אשר לליקויים,לא בטוח תקבל טופס בדיקה טוב יותר עבור רכב אחר בן 10+ שנים בקבוצת המחיר הנ"ל,הרבה כסת"ח,מעט בלאי סביר ולא קריטי וגם קצת הזנחה.

האטוס אמנם לא מהרכבים היפים שבנמצא אבל הוא רכב שמתמרן יותר טוב מכל דבר אחר על הכביש (ועבור אשתי זה חשוב מאד..),אמין מאד,נוח ומרווח בצורה מפתיעה לגודלו,מזגן יעיל,זול לאחזקה וחסכוני (בידני,האוטומט פחות חסכוני) ולמעט עיצובו אין שום הצדקה לחלק מהבוז שהופגן כאן כלפי הרכב.

לסיכום,תן למוכר ל"התבשל",בינתיים חפש משהו אחר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

בשנת 2000 קנינו אטוס חדשה, ונסענו בה 4 שנים ו 51K.

המכונית נמכרה במחיר מחירון + 2000 ש"ח חצי שעה מהרגע בה היא פורסמה, כשמספר שיחות המיתעניינים היה פשוט מדהים.

סה"כ המכונית שירתה אותנו היטב, 0 תקלות ותחזוקה זולה.

כל זמן שהשימוש בה עירוני בלבד, היא מהווה תמורה טובה ואפילו די בטוחה - כרית אוויר לנהג ו 3 כוכבי בטיחות.

גם אני בדעה שאין שום טעם לקחת מכונית בת 11 לבדיקה; מיותר לחלוטין, ותוצאות הבדיקה צפויות וידועות מראש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא הייתי אומר את זה בצורה כל כך נחרצת. חבר מצא 106 ראלי שרצה לקנות, בבדיקה גילו שמדובר ב-2 מכוניות שרותכו יחד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

22 אלף...? וזה מה שמצאת? אני חושב שיש משהו חשוב במה שאומרים פה אנשים. לדעתי יכלת יותר טוב, תמשיך לחפש עוד תמצא. אני יודע שהרכב נראה טוב בגלל המצב החיצוני ובגלל זה חשבת ששווה להשקיע פה, ומעולה שבדקת. אבל ראיתי שעשית טעות, לא נורא ממשיכים.

תלך באמת לכיוונים אחרים 22 זה הרבה כסף... יחסית..

פורסם

תודה לכל מי שמייעץ כאן, אתם עושים עבודת קודש. באמת.

אני מרחיב קצת את החיפוש (ומעט את התקציב אזור ה- 30,000 ש"ח) ומחפש אקסנט, מאזדה דמיו אולי YRV.

מה דעתכם?

פורסם

יש סטוקים אדירים של גטס בלוח YAD2.

אני לא רואה שום סיבה לא לקנות אחת כזו, גם אם יוצאת השכרה.

אתה לא מתכוון לנסוע יותר מ-500-600 ק"מ בחודש על הרכב הזה - הוצאות הדלק זניחות גם ככה.

הנה לך 11 מודעות בתקציב נמוך (25Kׂ ) ועד 120 אלף ק"מ:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=19&SubModelID=169&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=1221&untilPrice=25000&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=2121&KM=120000&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Info=

לא בדיוק פאר היצירה אבל גם האטוס לא שוס גדול.

בסה"כ אוטו אמין ויעיל שיעשה את העבודה בשביל הק"מ שאשתך עושה.

• תוכן חדש...