Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שאתה לא יודע לקרוא, או שאתה מאוד עקשן.

לא משנה מה הירידה (מה עוד שזו שהצגת מוגזמת בטירוף וירידה ב 3 השנים הראשונות לא זהה ל3 השנים שלאחר מכן וזה כמעט נכון לכל רכב), אנשים אומרים לך בשירשור זה, שהמחיר לרכב יקבע ע"י נדירות הרכב, רגש, חיפוש אחר רכב מיוחד שיש מעטים ממנו, וכן גם הנאה מנהיגה. ולכן כפי שנכתב לך כבר, ולא רק על האלפא, רכבים כאלו לרוב ימכרו מעל למחירון ובכמה אלפים יפים.

חוץ מזה מה הרצון העז ל"צבוע בשחור" את כל העניין? לא רוצה אל תקנה, לא מתאים לא נורא. כפי שכתב לך ישה הרכבים האלה הם לסוג מסויים של אנשים וכנראה אתה לא נמנה איתם, לטוב ולרע. (אולי בכלל אנחנו באמת "דפוקים" וטוב לנו עם זה?)

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

לוטי - אין צורך להתלהם. אני יודע לקרוא, תודה.

אני פשוט רואה שחלק גדול מהמגיבים מייעצים לאדם בניגוד למה שהוא מבקש. פותח השרשור הדגיש באופן ברור את עניין ירידת הערך, כשיקול מהותי, ומשום מה רובכם מתעלמים מזה בכל מיני תזות לא מבוססות על כך שמדובר ברכב נדיר ולכן המחיר אינו שיקול והוא יימכר מעל המחירון וכיו"ב.

אני לא מדבר לגופו של רכב, כי אין ספק שהאלפא הזו היא מצוינת. יחד עם זאת, מבחינת ירידת ערך מדובר במותג (ובסגמנט) לא מצטיין. זו האמת וצריך לומר הדברים בכנות.

באשר לטענתך, לפיה מדובר ברכב נדיר ולכן יימכר בכמה אלפים מעל המחירון - אם המחירון יהיה ברצפה, מה הנחמה הגדולה בלקבל מעל המחירון?

לסיכום: אני מפרגן מכל הלב למי שהחליט לרכוש אלפא מהנילונים. מדובר ברכבים יפים ומצוינים (ונראה שגם אמינים, כיום). אך צריך להיות כנים ומקצועיים בייעוץ שנותנים מעל דפי הפורום - שמירת הערך אינה החלק החזק של סגמנט המשפחתיות גדולות ומעלה, בכלל, ושל האלפות, בפרט.

אגב, האם זה מקרי שלרוב המגיבים בשרשור הזה יש או היתה אלפא?

פורסם

שואלים על ירידת ערך באלפא, מן הסתם לא יענה מי שרוכב על סוסים כתחבורה עיקרית.

לגבי סיכון - האלפא היא סיכון כמו כל מכונית. באירופאיות יש ירידת ערך "טבעית" (בשוק הישראלי) וביפניות יש ירידת ערך בכל פעם שמשתחרר גל של מכוניות ליסינג.

כמובן שישנם דגמים מוצלחים יותר או פחות בשיעור ירידת הערך. אבל לנבא על רכב שעוד לא קיים כיד שניה - יהיה מטופש באלפא ובטויוטה באותה מידה.

רכב הוא לא השקעה. מי שרוצה לחסוך יסע במונית. יהיה לו יותר זול.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

בוא נעשה בדיקה אדון ירידת ערך ETAA

אלפא 159 2.2 סלספיד דנדשה 207K שנת 2007 108K ירידת ערך ב 40 חודש של 48% או 2700 ש"ח בחודש

לעומת זאת יפנית מבית טוב

טויוטה קאמרי GLI 2.4 דנדשה 206K שנת 2007 120K ירידת ערך ב 40 חודש של 42% או 2200 ש"ח בחודש

אקורד אקסקוטיב 2.4 דנדשה 255K שנת 2007 130K ירידת ערך ב 40 חודש של 49% או 3100 ש"ח לחודש

או

וולוו S60 2.4 דנדשה 199K שנת 2007 100K ירידת ערך ב 40 חודש של 50% או 2500 ש"ח לחודש

אז אלפא במקום לא רע.

זו האמת שכתובה למעלה שחור על גבי מחשב.

ואילו אתה כותב

אני לא מדבר לגופו של רכב, כי אין ספק שהאלפא הזו היא מצוינת. יחד עם זאת, מבחינת ירידת ערך מדובר במותג (ובסגמנט) לא מצטיין. זו האמת וצריך לומר הדברים בכנות.

ואלה שראית בסביבות 90K הם אלה עם מנוע 1900 ולא עם המנוע של 2.2

תנו בגז אלפיסטים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אגב, האם זה מקרי שלרוב המגיבים בשרשור הזה יש או היתה אלפא?

תגיד, אתה רציני?! מי בדיוק ציפית שיגיב פה? :shock:

כן, אני יודע שהשאלה הזאת כבר נשאלה קודם, אני פשוט צריך לצבוט את עצמי כדי לוודא שאני לא חולם ששאלה כמו שלך מופיעה בשרשור כזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתמול מכרתי מכונית אלפא רומיאו. חפש בפורום רכב כללי, פתחתי שרשור בנושא. על כל פנים, כל קשר בין מחירון יד2 לבין המחיר שבו נסגרה בפועל העסקה מקרי בהחלט. רכב טוב ושמור, ובכלל זה גם אלפא רומיאו לא יתקשה להשיג מחיר מחירון ואף למעלה מכך. עכשיו כשאני חושב על זה, גם את האלפא הקודמת שלי מכרתי באחוזים נכבדים מאוד מעל המחירון. המקרה הזה היה אפילו יותר משעשע: נומינלית, מכרתי אותה בסכום גבוה יותר מהסכום ששילמתי תמורתה ברכישה. מי אמר שאלפא לא שומרת על ערכה??

תתחדשו.

בני כמה היו הרכבים שמכרת ? אם אני לא טועה הרכב שמכרת השבוע היה בן 15 שנה ועם מחירון בקרשים גם בשל הגיל וגם בשל הביקוש(הדגם הבכיר של 146 עולה 15K במחירון יד2 ועוד המחירון כאן נדיב ביחס ללוי יצחק בדרך כלל) . במקרה כזה לקבל כמה אלפים טובים מעל המחירון ממשוגע לעניין , זה לא מאוד בעייתי. (אפילו כפול מהמחירון לרכב עם מנוע חדש ממישהו שרוצה כזה ספציפית - זה לא בשמיים)

ברור לנו שבן אדם שקונה ג'ולייטה חדשה מהחברה, לא ימכור אותה אחרי 15 שנה אלא אחרי שנים ספורות.

נעזוב לרגע את אלפא, כי אין לי נסיון במכירה וקנייה באלפא, אבל הכלל הזה נכון לאורך שנים עבור כל רכב מהגיזרה של איזור ה150-200K כחדש:

למכור רכב אחר שאינו מהמיין סטרים (כלומר לא קורולה/מזדה ושות') בגיל עד 3-4 שנים , יתלווה בכאב ראש ואובדן ערך משמעותי גם ביחס למחירון , בין היתר כי המחירון עדיין גבוה מדי להגיע להישג ידם של המשוגעים לדבר (אנשים כמונו) או הרכב עצמו לא אטרקטיבי לאנשים חובבי RUNX שזה מרבית השוק.

במקרה הזה זו גם לא הגרסא הספורטיבית אז גם המשוגעים לעניין לא יתלהבו מי יודע מה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לכל סיר יש את המכסה שלו

רכב שלא במיין סטרים , הבעלים והקונים הם אנשים מזן אחר.

אבל קונה כזה שרוצה את רכבך הוא דלוק עליו,

קונה מזדה דלוק בקניה על מזדה כמו שהוא דלוק על גביע קוטג' בסופר.

לכן נדרש זמן עד שיבוא האיש המתאים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בני כמה היו הרכבים שמכרת ? אם אני לא טועה הרכב שמכרת השבוע היה בן 15 שנה ועם מחירון בקרשים גם בשל הגיל וגם בשל הביקוש(הדגם הבכיר של 146 עולה 15K במחירון יד2 ועוד המחירון כאן נדיב ביחס ללוי יצחק בדרך כלל) . במקרה כזה לקבל כמה אלפים טובים מעל המחירון ממשוגע לעניין , זה לא מאוד בעייתי. (אפילו כפול מהמחירון לרכב עם מנוע חדש ממישהו שרוצה כזה ספציפית - זה לא בשמיים)

ברור לנו שבן אדם שקונה ג'ולייטה חדשה מהחברה, לא ימכור אותה אחרי 15 שנה אלא אחרי שנים ספורות.

קרא שוב את תגובתי בעמוד הקודם.

אלפא 147 2 ליטר ידנית. הרכב היה בן 3 כשקניתי אותו ובן 4 כשמכרתי (עקב יציאתי את הארץ מייד לאחר זמן המכירה ועד למועד לא ידוע). הרכב נקנה על ידי למחרת הפרסום ונמכר על ידי לקונה שפנה אלי ביום הפרסום.

רכשתי את הרכב מעט תחת המחירון (כן, מצאתי רכב מאישה מבוגרת שלא ידעה מה יש לה ביד) ומכרתי אותו במחיר מחירון שהיה באותה עת מחיר הרכישה שלי. בכל קנה מידה - אי אפשר לאמר שהיה מדובר ברכב זול.

פורסם

צריך גם אלמנט של מזל, אין ויכוח.

גם במציאה של רכב וגם במכירה. (את שני הרכבים הקודם והנוכחי רכשתי שעה- שעתיים לאחר שפורסמו)

זה קל יותר למי שחי את התחום ,הקונה של האלפא שלך היה ממועדון אלפא או אלפיסט שמעורבב בקהילה?

אני חייב לציין שהרכב האחרון שמכרתי הוא הפעם הראשונה שפרסמתי הודעת מכירה , בדרך כלל הקונים מצאו אותי באמצעות הפורומים השונים או פתקים על הרכב.

באילו סכומים מדובר בנוגע ל147 במונחים של היום ?

עם זאת - תסכים איתי שאין דין רכב שעולה 15K במחירון כדין רכב שהגרסא הזולה ביותר שלו כחדש היא באיזור ה160-165K

בקיצור אי אפשר לדעת מה יהיה מצב השוק ביום המכירה ולדעתי זה לא צריך לעניין מישהו שרוצה רכב מסויים כי זה עלול להוביל להחלטה על רכישת רכב מסויים מהסיבות הלא נכונות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לשאלותיך:

הרוכש היה בעלים לשעבר של אלפא. ההתלבטות שלו היתה בין הרכב שלי להונדה אקורד. יש לציין כי היו מתעניינים נוספים במשך מספר שבועות.

הרכב עלה כחדש כ- 140 אש"ח (שנת 2002) - רכב יקר וזה היה מחיר "ההחדרה" של סמל"ת. בדוק מה היו המקבילות באותה עת.

כיד שניה, לאחר 3 שנים מחירו היה כ-95 אש"ח. קניתי ומכרתי ב-90,000. זה היה לא מעט כסף. לצורך ההשוואה - סיאט לאון 20VT4 שעלתה כחדשה מחיר דומה לזה של האלפא היתה שווה אצל ידידנו י.לוי פחות מ-70 אש"ח.

איני יודע מה מצב השוק בארץ בימים אלה. אני כן יודע שבהולנד אלפות (הדגמים האחרונים, 159 ואילך) מחזיקות מחיר ברמה מקבילה למיטב האירופאיות.

פורסם

ללא כל קשר לאלפא ירידת הערך של מכוניות חדשות במהלך השלוש השנים הראשונות לחייהם מאוד מאוד גדולה ביחס לעבר.

ככל שמדובר על מכוניות יוקרתיות יותר ויקרות יותר התופעה עוד יותר מתחזקת.

כך שבלי כל קשר לאלפא או לא אלפא - תצפה לראות מחירון שנמוך בכ-45% בממוצע ממה שהרכב עלה לך.

קח בחשבון שרוב עסקות הליסינג המימוני מיחסות ירידת ערך צפויה תוך שלוש שנים של כ-40 עד 50 אחוז. זה גם נותן אינדיקציה

פורסם
זוכרים? טוב, בכל מקרה, אבא שלי רצה אז לקנות ספורטבק, אבל בסוף הוא רוצה להתפנק עם משהו יותר טוב.

מה אתם אומרים על הג'ולייטה? היא נראית מדהים במבט ראשון, וזה לא משתנה בפנים ראיתי גם. יש אחלה אבזור בגירסא הגבוהה יותר, (לא תלתן ירוק) אחלה מנועים, אחלה נהיגה, אחלה מרווח והכל ברכב קומפקטי למדי. לאבא שלי לא אכפת ידני גם אז זה סבבה.

הדבר העיקרי שמונע ממנו לקנות את הרכב זו הירידת ערך.

הוא כרגע נוהג בראנקס 2003, שזו המכונית עם הירידת ערך הכי טובה בארץ אולי. אני בן 17, אז לצערי אין לי ניסיון רב במכירות של מכוניות, אז אין לי מושג בשיט, אבל כן שמעתי שלאלפא רומיאו יש את בין ירידות הערך הכי גדולות בארץ. מישהו יש לאשר או להכחיש, וגם לפרט על נושא ירידת הערך של האלפא רומיאו, ושל ג'ולייטה בפרט אם יש לו מושג אם ידני תורם או לא.

אף אחד לא מתייחס לנתון החשוב ביותר בכל השרשור: מיהו הכותב. בסופו של דבר מדובר בילד שכנראה עדיין אל יודע לנהוג, ובודאי לא יודע להגדיר את הצרכים מהרכב. יואיל חגי, ועדיף אבא של חגי, ויסביר מה הדרישות מהרכב, מה התקציב ומה משך סבב החלפת המכוניות במשפחה. אולי נתונים אלה יקלו קצת לסייע לו.

ולחגי אני רוצה לומר: היקול של שמירת הערך בהחלט חשוב בעת בחירת רכב, אבל יש שיקולים אחרים - כגון כמה אנשים ייסעו בו, כמה ק"מ בשנה ובאיזה תנאים, מה התקציב לרכישה ועוד כהנה וכהנה. הנאה מנהיגה היא רק אחד מבין שורה ארוכה של שיקולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפותח השרשור -

אני מבין שהעמדה שלי אינה פופולרית, אך אם מה שמעניין את אביך הוא ירידת ערך (אתה ציינת: "הדבר העיקרי שמונע ממנו לקנות את הרכב זו הירידת ערך.") קח בחשבון שכל רכב מעבר לסגמנט המשפחתי (בין אם אלפא ובין אם רכב אחר) יספוג ירידת ערך גדולה יותר מאשר רכב משפחתי סטנדרטי כדוגמת טויוטה קורולה. בזה אין ספק. עכשיו, תעשו את השיקולים שלכם באיזון בין הנאה מנהיגה לבין ירידת ערך.

• תוכן חדש...