Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים? טוב, בכל מקרה, אבא שלי רצה אז לקנות ספורטבק, אבל בסוף הוא רוצה להתפנק עם משהו יותר טוב.

מה אתם אומרים על הג'ולייטה? היא נראית מדהים במבט ראשון, וזה לא משתנה בפנים ראיתי גם. יש אחלה אבזור בגירסא הגבוהה יותר, (לא תלתן ירוק) אחלה מנועים, אחלה נהיגה, אחלה מרווח והכל ברכב קומפקטי למדי. לאבא שלי לא אכפת ידני גם אז זה סבבה.

הדבר העיקרי שמונע ממנו לקנות את הרכב זו הירידת ערך.

הוא כרגע נוהג בראנקס 2003, שזו המכונית עם הירידת ערך הכי טובה בארץ אולי. אני בן 17, אז לצערי אין לי ניסיון רב במכירות של מכוניות, אז אין לי מושג בשיט, אבל כן שמעתי שלאלפא רומיאו יש את בין ירידות הערך הכי גדולות בארץ. מישהו יש לאשר או להכחיש, וגם לפרט על נושא ירידת הערך של האלפא רומיאו, ושל ג'ולייטה בפרט אם יש לו מושג אם ידני תורם או לא.

פורסם

אתמול מכרתי מכונית אלפא רומיאו. חפש בפורום רכב כללי, פתחתי שרשור בנושא. על כל פנים, כל קשר בין מחירון יד2 לבין המחיר שבו נסגרה בפועל העסקה מקרי בהחלט. רכב טוב ושמור, ובכלל זה גם אלפא רומיאו לא יתקשה להשיג מחיר מחירון ואף למעלה מכך. עכשיו כשאני חושב על זה, גם את האלפא הקודמת שלי מכרתי באחוזים נכבדים מאוד מעל המחירון. המקרה הזה היה אפילו יותר משעשע: נומינלית, מכרתי אותה בסכום גבוה יותר מהסכום ששילמתי תמורתה ברכישה. מי אמר שאלפא לא שומרת על ערכה??

תתחדשו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מעניין מאוד מה שארמת פה. אבל מחירון יד 2 טוען שהוא עובד לפי מכירות בפועל ולא לפי הערכות אדם.

למרות שאני בספק באמת כמה הוא מדוייק, כי עכשיו בדקתי סנטה פה 2009 בדגם שנמכר חדש ב2011 ב225 אלף שקל, וזה יצא שהדגם שווה 224 אלף איך שהוא.

בכל מקרה, תודה רבה, אך בקטע כמו של ירידת ערך כדי לחכות לכמה אנשים.

פורסם

וכמה מתוך כל אותם אנשים שאתה עדיין ממתין לתשובתם בכלל קנו או מכרו אלפא רומיאו בימי חייהם? אני עשיתי את זה. פעמיים. בע"ה, תהיה גם פעם שלישית, וגם רביעית וחמישית. אז אתה יכול לחכות לכאלה שיספרו לך שהשכן של הדוד של הסבתא החורגת מצד האמא שלהם מכר פעם אלפא רומיאו בהפסד ניכר, אבל הם עצמם לעולם לא יתנו לך עדות אישית.

ובבקשה, המנע מלצטט הודעה קודמת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא מכיר בפורום הזה אנשים שקוראים להם "ירמיהו" או "יחזקאל". מכאן שנביאים תתקשה למצוא גם בפורום תאולוגי.

מה שהיה לפני x שנים לאו דווקא מעיד על מה שיהיה בעוד y שנים. אפשר להסיק מסקנות, לחשוב חשיבה מושכלת, לנסות לחשב חישובים כאלו ואחרים, אך בסופו של דבר שום דבר לא יתן לך תוצאה שהיא נכונה בודאות.

שנית, אלפא (וכל רכב נישה או שונה מהזרם) לא קונים (לעניות דעתי), עם מחשבות על ירידת ערך, זה מסוג הרכבים שהאמוציות לפעמים גוברות על החשיבה הראציונאלית.

ולבסוף, אומר לך אלעד שהוא מכר כבר שני אלפות מעל לכל מחירון ובכמה אלפים טובים (מודה שגם אני התעניינתי), ואני למשל מכרתי 206xs (שוב רכב נישה, עם כל מיני דעות קדומות על צרפתיות וכיוצא בזה), בכמעט עשירייה מעל המחירון ובמחיר יותר טוב ממה שקניתי (יש שירשורים הכל מתועד). כך שרכב טוב, שמור, נישה, נדיר (מי פחות ומי יותר) ימכר במחיר טוב.

שורה תחתונה: אם מה שמונע מאביך לקנות את הג'ולייטה היפייפיה הזו (והגם "אופה"), זה עניין ירידת הערך אז כנראה שהוא לא בכיוון הנכון, ועדיף שיתמקד ב"יפניות אמינות עם שוק".

ואם לא, אז הג'ולייטה היא בחירה מעניינת, מיוחדת, שונה, מהנה וכל מה שלא נכלל בחישוב הראציונאלי.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ראנקס שומרת על מחיר מסיבה פשוטה, יש מעט חתיכות ממנה ולידיעתי אין כאלו בליסינג. קורולה שהיא זהה מכנית, כבר תספר סיפור שונה לחלוטין בשוק. ג'ולייטה, מבחינה זו לפחות, דומה יותר לראנקס מאשר לקורולה. היא כל כך נדירה ולצערי כנראה שתשאר כזו, שבאמת אין סיבה אמיתית לדאגה.

פורסם
אני מתקשה להאמין שזו ציפייה מוגזמת שבפורום רכב יבינו קצת בירידת ערך.

לקבוע ירידת ערך לרכב שנמצא כמה שבועות בשוק זה בערך כמו לקבוע את מקצועו של תינוק שזה עתה נולד ...

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

מעניין שכולם כאן מגלגלים עיניים.

אומנם לא ניתן לנבא ירידת ערך של רכב, אך ישנם כמה כללים בענין זה שלרוב אינם משתנים. כך לדוגמה, ככל שהרכב יקר יותר, כך ירידת הערך שלו תהיה גדולה יותר (באחוזים, לא רק בערך מוחלט). הסיבה העיקרית לכך היא כי מי שיש לו כסף יקנה חדש ומי שאין לו לא יתקרב לרכב כזה (דוגמאות לא חסרות - תראה בכמה, למשל, מוכרים מרצדס, BMW אאודי וולוו בני 4-5).

רק עכשיו מסתובב לו בפורום שרשור על אאודי A3 2008 עם פחות מ-30K ק"מ שמוצעת למכירה ב-40K מתחת למחירון (אומנם יד 3, אך בכל זאת...), כאשר המחירון עצמו כבר חטף מכה לא קלה בכנף.

הטויוטה שונה לגמרי מהאלפה. הטויוטה שייך לסגמנט הרכבים המשפחתיים שהנו סמגנט ששומר על ביקוש ער יחסית כיד שניה (לצד רכבי הסופר מיני-מיני) כי עלות האחזקה שלו שפויה יחסית ומר ישראלי אוהב ללכת על בטוח ומפחד מהרפתקאות בענייני רכב (בצדק לדעתי, לאור המחירים השערורייתיים בארץ). כך שבלי להיות נביא, ירמיהו או יחזקאל, אני כמעט בטוח שירידת הערך של האלפא, רכב מצויין ככל שיהיה, תהיה גדולה יותר משל הטיוטה ומיתר הרכבים המשפחתיים.

אגב, הדרך הטובה ביותר לקבל אינדיקציה לגבי ירידת הערך היא לפתוח מחירון ולבדוק את ירידת הערך של הרכבים השונים במהלך 5 השנים האחרונות. אומנם זה לא וודאי, ודברים משתנים, אך זו האינדיקציה הטובה ביותר שניתן לקבל בעולם המידע הקיים כרגע.

פורסם

תתפלא, אבל כשהחזקתי את ה-147 (2 ליטר, ידנית), היא שמרה ערך טוב יותר מרוב המכוניות שהיו בשוק, אם לא מכולן (ירידת ערך של 4% בין שני השנתונים בהם החזקתי בה וערך גבוה יותר, נומינלית, מרכבים משנתון מקביל שמחירם כחדשים היה זהה). כך גם לגבי פיאט פונטו HGT שנרכשה חדשה ונמכרה לאחר 3 וחצי שנים ו-80,000 ק"מ. כך שמסתבר שאין כללים ומכוניות איטלקיות יכולות להפתיע.

פורסם
מעניין מאוד מה שארמת פה. אבל מחירון יד 2 טוען שהוא עובד לפי מכירות בפועל ולא לפי הערכות אדם.

למרות שאני בספק באמת כמה הוא מדוייק, כי עכשיו בדקתי סנטה פה 2009 בדגם שנמכר חדש ב2011 ב225 אלף שקל, וזה יצא שהדגם שווה 224 אלף איך שהוא.

בכל מקרה, תודה רבה, אך בקטע כמו של ירידת ערך כדי לחכות לכמה אנשים.

נעשה בדיקה כיצד עובד המחירון

רכב ראשון נמכרו 100 בחודש. כולם נמכרו ב 100000 ש"ח אחת הבן אדם היה לחוץ לכסף מכר ב 30000 ש"ח.

מחיר המחירון יהיה 100000 ש"ח

רכב שני נמכרו 3 בחודש. שניים נמכרו ב 100000 ש"ח השלישי גם היה לחוץ מכר ב 30000 ש"ח

מחיר המחירון יהיה 77000 ש"ח

מנפלאות הסטטיטיסטיקה "המדעית "

מסקנה ככל שכמות כלי הרכב בשוק קטנה המחירון פחות ופחות מייצג.

רכב טוב ושמור ימכר במחיר גבוה ממחיר "המחירון"

ובינתיים אלפא מוכרת כמויות לא גדולות ומכוניותיה הם לא מכוניות העדר.

לכן גם הקונים וגם המוכרים של אלפא הם קצת מזן אחר בחשיבה, ואצלם גובר בדרך כלל הרגש על השכל, כמו שקורה למשל עם בחירה בבחורה. :-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוקי, תודה רבה על העזרה.

אני מניח שאם אבא שלי יקנה ג'ולייטה וימכור אותה בעתיד, הוא ימכור במעל מחיר המחירון. הראנקס שלנו שמורה בצורה מושלמת כמעט אפשר לומר, וגם אם נמכור, נמכור אחרי שיפוץ קטן. (איזה סידור טוב זה שלחבר הכי טוב שלו יש מוסך...)

בכל מקרה, תודה רבה. השיקול כרגע הוא ג'ולייטה הוא נגד היונדאי ix35, שדרך מבצע חבר עולה כרגע רק 166 אלף בגירסת supreme נדמה לי. אבא שלי מחפש מכונית קצרה ומאובזרת. המבצע של חבר מפתה אותו לקנות את היונדאי, כי בכל זאת זו גירסא קצת יותר מאובזרת(אם כי גם על הג'ולייטה נלך על היותר מאובזרת).

אני כמובן אדחף אותו לאלפא. אם הוא יקח אותה הוא יקח את גירסת ה170 כ"ס גם כנראה.

פורסם

אם צמצמתם את הרשימה לשתי המתמודדות, לכו ובצעו נסיעת מבחן על שתיהן. זה עשוי לאפשר לכם להחליט בקלות מה טוב יותר בשבילכם.

פורסם
ומה עם ההנאה מהניהיגה?

היא כנראה שווה כל ירידת ערך.

אני מבין שהתקציב שלך בלתי מוגבל. או ששיחקת אותה או שאתה משיא לאחרים עצות שאין להן כיסוי.

אגב, סתם מתוך סקרנות, כמה ירידת ערך אתה מוכן לספוג בשנה בשביל הנאה מנהיגה? לדוגמה, יש כמה אלפות 159 שנת 2007 למכירה באזור 90K ש"ח - האם ירידה של 35K ש"ח בשנה או במילים אחרות - כ-3K ש"ח בחודש נשמע לך משהו שווה במיוחד?

• תוכן חדש...