Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחוייב להיסגר על פרוייקט שיהווה פרוייקט גמר ללימודי הנדסת מכונות.

קיים רעיון שנולד בעקבות מקרה אישי, הוא הוצע למנהל מחלקת הפרוייקטים וסוכם שהרעיון עצמו הוא רעיון ישים וטוב אך אולי חסר לו קצת "בשר" כדי להוות פרוייקט תכנוני הולם כפרוייקט גמר.

לפני קצת יותר משנה, בזמן שהוריי שהו בחו"ל ,התפוצץ צינור המים המחבר בין ברז הניל שבקיר לבין הניאגרה.

במשך יומיים הבית הוצף ללא ידיעה שלי ושל האחים שלי למרות שנהגנו לדגום את הבית בכל כמה ימים.

הנזק היה עצום וכלל נזק מבנה (מים חדרו לקירות, גרמו לפיצוצים וסדקים,ירדו מהמקומה העליונה דרך התקרה לקומות מתחת), נזק רכוש ונזק למערכת החשמל (מערכת אזעקה ומערכת החשמל).

הביטוח הופעל והבית עבר תיקון ושיפוץ.

מאז אנחנו נוהגים לסגור את הברז הראשי כאשר הבית נעזב לכמה ימים.

הרעיון הוא לתכנן מערכת מניעת נזילות המבוססת על חיישנים שממוקמים בנקודות קריטיות שונות (קרי חדר שירותים, חדר כביסה על קו המים למכונה, קו הזנת מים למדיח כלים וכדומה).

החיישנים יתממשקו עם מערכת בקרה (תיכנון ב-CVI למי שמכיר) שתדע לזהות סוג של הצפה לא רצויה באזור מסויים ותשלוט על הברזים בעזרת סולונואיד חשמלי או ברז מכני שיסגור את קו המים.

המערכת תוכל להתריע בהודעת SMS/צלצול לנייד/התרעה קולית במקביל לפעולה הסגירה שתתבצע גם כן.

החיישנים יכולים להיות חיישני ספיגה הממוקמים על הרצפה או חיישני חישה שיזהו זרימת מים על הריצוף והם יכולים להיות אלחוטיים או בעלי חיווט לכרטיס בקרה.

מנקודה זו, כל רעיון ל"עיבוי" הרעיון יכול לעזור (אפילו בחשיבה רחבה יותר בפאן תעשייתי כמו בקרה על מכונות מקוררות מים למשל).

תחשבו על רעיונות שהם תיכנוניים ופחות רעיונות של רכישת כל המוצרים הקיימים וחיבורים.

חשובה יעילות- כמו למשל: ההורים שלי טסים הרבה לחו"ל אז כדאי להם לרכוש מערכת כזאת בסכום סביר כדי ל"טוס בראש שקט" או אפילו ללכת לישון בלילה ללא חשש.

תודה.

פורסם

אפשר לשים חיישן על הברז הראשי כדי לראות מתי יש זרימה ואז אם אתה נניח לא בבית ברגע שזה מזהה זרימה אז המערכת מודיעה לך? זה כמובן נכון ,אם בכלל אפשר ליישם, אם כמו במקרה שלך אף אחד לא בית ומשתמש במים בפנים.

פורסם

אתה עובד קשה מידי.

שים ברז חשמלי ראשי לבית שנסגר כל פעם שהאזעקה של הבית נדרכת.

ועכשיו תשאל, מה עם המדיח ומכונת הכביסה?

אפשר לעשות שהברז יסגר רק 5 שעות מהדריכה לדוגמה, ככה שכל מה שהפעלת כבר יסיים את הפעולה שלו.

לא מתאים כי הכנסת כביסה על טיימר?

תעשה ברז שיסגר בתנאי שהאזעקה דרוכה ואין זרימה בקו מעל שעה נניח.

מפחד שבשעה הזו תחל דליפה שתמנע מהברז להסגר?

תעשה תנאי שאם המערכת דרוכה, ויש זרימה רציפה של מעל 15 דקות, היא תסגור את הברז הראשי ותתריע על תקלה.

תקלה זו (ופתיחת הברז) תבוטל רק באיפוס המערכת (אין למכונת כביסה או מדיח צורך בזרימה רצופה של מעל כמה דקות.)

ככה אתה מכסה את הכל ומונע נזק.

אני יודע שזה קצת מסבך, אבל בכל זאת זה פרויקט.

תהנה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

כשהברז סגור, יש לחץ קבוע של מים בצינורות. שים חיישן שם, שים חיישן בברז שכשפותחים את הידית אז החיישן בצינור לא פעיל. ונגמר העניין.

כשהחיישן מזהה ירידה בלחץ, הוא מתריע.

פורסם

אתם באמת חושבים שאחרי 3 שנים שפותחים לי את הת%ת אני לא חשבתי על ברז חשמלי מופעל סולונואיד שישב על הברז הראשי , יופעל ע"י לחיצה ויזהה מצב של זרימה לפי משוואת רציפות פשוטה Q=V*A ?!?

:-D

אולי לא ניסחתי נכון את ההודעה הראשונה:

זהו פרוייקט גמר שאמור להעשות במשך כשנה.

הפרוייקט הזה הוא שווה ערך לשנה סטאז' נניח.

ההיקף חייב להיות רציני מאוד ולכלול בתוכו חישובים ופיתוחים הנדסיים בהיקף של חוברת עבת קרס למוצר שהוא פרי תכנון אישי.

לשים חיישן על הברז שימדוד ספיקה ויקטע זרימה במקרה של Q שונה מאפס זה לא ברמת מהנדס..אפילו לא ברמת הנדסאי וחוץ מזה שישנם ברזים כאלו בשוק (600 ש"ח למי שמעוניין עבור ספיקה גבוהה בצינור) ואין כאן שום פיתוח.

מערכת הבקרה שתאפשר גמישות פעולה מוסיפה לנפח הפרוייקט אך זה עדיין לא מספיק ובגלל זה אני צריך את הראש הפתוח שלכם.

גלעד, כל מה שרשמת כבר נמצא בתכנון המערכת וגם זה עדיין לא נותן מספיק "עובי" לפרוייקט. תחשוב יותר גדול.

תודה.

פורסם

שיעשה בקרה על זרימה, ידע לזהות סתימות בביוב, לדגום את חום המים בדוד ולתת חווי האם אפשר כבר להתקלח.

למדוד רמות אבנית, אם בא לך.

פורסם
שיעשה בקרה על זרימה, ידע לזהות סתימות בביוב, לדגום את חום המים בדוד ולתת חווי האם אפשר כבר להתקלח.

אני קונה!

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

האמת שזה היה רעיון אחר לפרוייקט המונע בזבוז מים מיותר עד להגעת מים חמים מהדוד אבל הוא הומצא ע"י חבר ללימודים והוא גם יקח את הרעיון הזה.

אני לא כ"כ רואה לצערי את ההקשר של זה עם הרעיון שלי אבל בקרה אכן חייבת להיות.

• תוכן חדש...