Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נתקלתי שוב בביורוקרטיה של משרד התחבורה: קיבלתי בדואר כמה גומיות למכונית האספנות שלי.

נדרשתי להגיע אישית למשרד התחבורה בת"א, להשאיר את המסמכים בכניסה ולקבל את אישור הייבוא בדואר חוזר.

אחר כך היה עלי להגיע שוב לדואר חבילות בת"א כדי לקבל את החבילה.

אני גר מחוץ לתל אביב וכל גיחה כזו כרוכה בחצי יום עבודה וכשמונים ק"מ נסיעה.

בדקתי בין חברים במועדון מכוניות באינטרנט ומצאתי שאין מקום בעולם בו נדרש אישור ממשלתי לייבוא אישי של חלקים לרכב.

תקנו אותי אם אני טועה.

אני מתכוון לפנות לשר התחבורה ולהאיר את עינייו למה שקורה במשרדו.

אלו תקנות מטופשות אלא שרובנו מקבלים אותן כדבר הגיוני ונחוץ.

כל זה הוא המצאה של ביורוקרטים ומטרתה היחידה היא לשמר מקום עבודה לפקידים ואף להרחיבה.

בארה"ב יכול כל אחד לייבא מה שבא לו ולכל רכב, וראה זה פלא - אין שם יותר תאונות דרכים מאשר פה.

הנהגים שם אינם טובים מאיתנו, הכבישים שם לא יותר טובים משלנו. אומנם יש שם אוטוסטראדות של 8 נתיבים, אבל האיכות זהה.

אשמח לשמוע דעות נוספות ולקבל גיבוי לפני צאתי לקרב.

תודה

הרצל

פורסם

שא ברכה ומקווה שממך תבוא הישועה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מחזק את ידך - מי יתן ותהיה כאן קצת שפיות.

ארצות הברית אתה אומר? מסתפק בתקנות של הרש"פ.. :cry:

וגם עלי מרחמים קולגות לתחביב בעולם למשמע תיאור המציאות שלנו.

פורסם

כל זה הוא המצאה של ביורוקרטים ומטרתה היחידה היא לשמר מקום עבודה לפקידים ואף להרחיבה.

הרצל

בדיוק. וזאת בדיוק הסיבה שלא תוכל להזיז דבר, לצערי. יד שומרת ליד אחרת, היום זה הם ומחר מישהו אחר. היום שר התחבורה יעזור להם ומחר מישהו יעזור לו. זו דרכו של עולם במדינתנו. חרם במספרים של עשרות או מאות אנשים לא ישפיעו, ואף לא אלפים (ראה הפגנות האופנוענים).

פורסם

נאמר לעיל : "בארה"ב יכול כל אחד לייבא מה שבא לו ולכל רכב, וראה זה פלא - אין שם יותר תאונות דרכים מאשר פה."

תבדוק שוב ואחר כך אולי תחשוב אחרת.

שלמה דן גדרון

פורסם
נאמר לעיל : "בארה"ב יכול כל אחד לייבא מה שבא לו ולכל רכב, וראה זה פלא - אין שם יותר תאונות דרכים מאשר פה."

תבדוק שוב ואחר כך אולי תחשוב אחרת.

oldcar, אולי תאיר את עייני? ברצינות. איזה חלק מהציטוט אינו נכון - האם לא כל אחד יכול לייבא או האם אין שם יותר תאונות דרכים (לפי מספר כלי הרכב, או לפי הקילומטרים שנוסעים, או לפי מספר הנפגעים היחסי, או?)

תודה

הרצל

פורסם
oldcar, אולי תאיר את עייני? ברצינות. איזה חלק מהציטוט אינו נכון - האם לא כל אחד יכול לייבא או האם אין שם יותר תאונות דרכים (לפי מספר כלי הרכב, או לפי הקילומטרים שנוסעים, או לפי מספר הנפגעים היחסי, או?)

תודה

הרצל

ההתיחסות לתאונות דרכים פצועים והרוגים למליון ק"מ נסיעה . לפי מיטב זכרוני ישראל במקום ה13 (1 הטוב ביותר 180 הגרוע ביותר) הרבה לפני ארה"ב ורוב מדינות העולם. השיהוי בתשובה הוא בזמן שחיפשתי טבלת נתונים בענין אבל לא מצאתי אחת זמינה.

זה לא מנחם אותי כשבדיוק לפני חודש נהרג בנו של החבר "הכי טוב" שלי, בחור שהכרתי עשרות שנים שהשאיר אחריו אשה ו 4 ילדים, מפגיעה של נהג שיכור.

לילה טוב

שלמה דן גדרון

פורסם

בדף הזה: http://www.subaruholic.co.il/showthread.php?t=1373&page=6

תוכל לגלות שגם אני כמוך נזקקתי להוצאת אישור.

הצלחתי להשיג את משרד התחבורה בטלפון (03-5657144/5) ועובדת נחמדה בשם לאה הדריכה אותי בצורה מאוד שרותית ומנומסת איזה קובץ להוריד, למלא ולשלוח אליה באופן ישיר במייל. הופתעתי מאוד לטובה מהשרות שלה. כן יירבו עובדים כאלה.

המסמכים המבוקשים נסרקו ונשלחו, כעת נותר רק לחכות לאישור ולהעביר אותו לדואר.

זה לא כיף בכלל, ונכון שזה מרגיז ברמה מסויימת אבל היה ברור לי שהפקידה בטלפון מולי לא כתבה את החוק בעצמה אלא רק ממלאת את תפקידה. אז דיברתי אליה בצורה יפה, אדיבה ומנומסת. הסברתי לה בכמה טרחה כרוכה ההגעה אליהם והיא יצאה מגדרה כדי לסייע לי. למה? כי הייתי נחמד, לא התנפלתי עליה בטענות ולא האשמתי אותה בכלום. דיברתי בחיוך ונועם וקיבלתי שרות מעולה ואדיב מבלי להפסיד אף יום עבודה.

הפקידים בשרות הציבורי עונים לעשרות טלפונים ביום, מרביתם הן שיחות של אזרחים כועסים שרואים בפקיד/ה הקטן את האשם בכל הבירוקרטיה שהם צריכים לעבור.

שים את עצמך במקומם, אחרי 10 טלפונים עצבניים שמחרבנים לך את היום, מגיע הטלפון ה 11 (שלך) - כמה רצון ונכונות תהיה להם לעזור לך?

אגב, אני מבקש לא לפנות אלי בה"פ ולבקש את המייל של לאה. אין לי שום כוונה לשרוף גשרים והמבין יבין.

פורסם

עדיף היה אם היא לא הייתה "יוצאת מגדרה" כדי לעזור אלא מישהו במשרד הזה היה מתעורר ומייעל את התהליך הבירוקרטי והטיפשי הזה במקום להפוך אותו למועקה שמתחדשת כל פעם. לא רוצה להזכר כמה שעות עבודה, דלק ונסיעות ביזבזתי רק כדי להוציא אישור שכמו שכבר אמרו לפני בשום מקום בעולם לא נדרש.

אבל אני כבר לא מצפה לשום דבר מיוחד מהמדינה הזו ובטח לא ממשרד התחבורה, הם יודעים רק להאכיל את עצמם.

פורסם
בדף הזה: http://www.subaruholic.co.il/showthread.php?t=1373&page=6

תוכל לגלות שגם אני כמוך נזקקתי להוצאת אישור.

זה לא כיף בכלל, ונכון שזה מרגיז ברמה מסויימת אבל היה ברור לי שהפקידה בטלפון מולי לא כתבה את החוק בעצמה אלא רק ממלאת את תפקידה. אז דיברתי אליה בצורה יפה, אדיבה ומנומסת. הסברתי לה בכמה טרחה כרוכה ההגעה אליהם והיא יצאה מגדרה כדי לסייע לי. למה? כי הייתי נחמד, לא התנפלתי עליה בטענות ולא האשמתי אותה בכלום. דיברתי בחיוך ונועם וקיבלתי שרות מעולה ואדיב מבלי להפסיד אף יום עבודה.

הפקידים בשרות הציבורי עונים לעשרות טלפונים ביום, מרביתם הן שיחות של אזרחים כועסים שרואים בפקיד/ה הקטן את האשם בכל הבירוקרטיה שהם צריכים לעבור.

שים את עצמך במקומם, אחרי 10 טלפונים עצבניים שמחרבנים לך את היום, מגיע הטלפון ה 11 (שלך) - כמה רצון ונכונות תהיה להם לעזור לך?

אגב, אני מבקש לא לפנות אלי בה"פ ולבקש את המייל של לאה. אין לי שום כוונה לשרוף גשרים והמבין יבין.

אני לא כועס על הפקידים, אני כועס על משרד התחבורה - על שר התחבורה, שמשווע לתקציבים ומבזבז כסף על פקידות וביורוקרטיה שאין לה קץ.

אפילו שרי הממשלה מתאוננים על הסחבת והביורוקרטיה שאינם מאפשרים להם להזיז תכניות. הפקיד (והפקידה הנחמדה) שיושבים שם ליד רחוב המסגר, הם הם הביורוקרטיה.

פשוט לא צריך פיקוח על יבוא חלפים, ובטח לא ביבוא אישי.

ולשלמה דן - אני מצטער (באמת) על התאונה שהרגה את חברך הטוב, אבל הנהג ההוא היה שיכור ואין לזה כלום עם חלפים.

חיפשתי אך לא מצאתי סטטיסטיקה על תאונות שנגרמו בגלל שבר או תקלה מכנית ברכב. מישהו מכיר?

תודה לכולם. המשיכו לעזור לי.

הרצל

נ.ב. - איך אני עונה בתגובה מבלי לצטט את כל הסעיף?

פורסם

נ.ב. - איך אני עונה בתגובה מבלי לצטט את כל הסעיף?

הנה כך.

מעלה את ההודעה כמו שעשית ואז מוחק את הקטע הלא רלבנטי.

ואם אתה רוצה לצטט יותר מהודעה אחת תשתמש בכפתור משמאל לצטט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין לי בעיה עם זה שיופעל פיקוח על יבוא חלפים,יש לי בעיה נוראית עם האופן שבו הדבר מבוצע והמטיל על האזרחים מעמסה שאין לה מקום (אני מדבר על יבוא אישי ופרטי בלבד!).

מדוע אני,חיפאי גאה (גאה יעני שמח להיות חיפאי...) שעובד במשך שעות ארוכות צריך לרוץ לבית הדואר בתל אביב כדי לשחרר חבילה שנשלחה אלי לחיפה והמשלוח עלה הון תועפות, למה אני צריך לנסוע 100 ק"מ לכל כיוון? למה אני צריך להסתבך עם חניה או רכבות או מוניות או השד יודע מה כדי להגיע לבית הדואר שתקוע (מבחינתי) בסוף העולם שמאלה? למה אני צריך להפסיד יום עבודה יקר ולהוציא ים של כסף על נסיעות והוצאות נילוות?

למה אני ששילמתי מאות וגם אלפי שקלים על משלוח מהיר צריך לחכות מעל לחודש (!) כדי לקבל את החבילה (קרה לי לא פעם,עיכוב במכס,עיכוב בדואר,עיכוב אצל משרד התחבורה,חג פה,פגרה שם והחגיגה בעיצומה)

למה אני צריך לשלם "עמלות" על הפיקוח הנ"ל,שמונים ומשהו ש"ח ל"חברת הדואר" שבשם הריווחיות שכחה שהיא נטלה לעצמה סמל לאומי,למה לשלם מאה ומשהו שקלים לחברת השילוח שממילא פשטה לי את העור במשלוח עצמו?

מה זה העניין של קבלת אישור רק במשרדי משרד התחבורה בתל אביב? מה זה שאין קבלת קהל בעניין יבוא אישי?

אם מדינת רוצה לפגוע בחירויות הפרט בשם הפיקוח (ושוב,אין לי בעיה עם הפיקוח,גם לא עם הפגיעה,ממילא אנו נבדקים בכל מקום ובכל שעה ולפעמים זה כורח המציאות) אזי היא צריכה לעשות הכל ע"מ להקל ולמזער את הפגיעה,היא צריכה לשים בודק משרד התחבורה בכל מחוז ומחוז,היא צריכה לאסור על גביית עמלה מהאזרח בגין "טיפול בשחרור" שהוא לא טיפול ולא שחרור אלא מס על עצם עצירת החבילה הא ותו לא!

חבילה מגיעה באמצעות חברת שילוח או דואר מהיר,בו ביום עליה להגיע לבית המכס/דואר במחוז מגורי האזרח,האזרח צריך לקבל מיד הודעה לבוא עם המסמכים הדרושים,ברגע שהוא מגיע תיפתח החבילה ואיש המכס כמו גם איש משרד התחבורה יחליטו מה שהם צריכים ומוסמכים להחליט,אם אין מניעה ממשית בהכנסת החלק,האזרח ישלם את המיסים על פי חוק ויקבלו מיידית לידיו ללא שום עמלה,שום ריצה ושום שיהוי. מה שלוקח בין שבועיים לחודש וחצי,מביא להפסד ימי עבודה,נסיעות ארוכות,טרטור ועמלות מיותרות צריך לקחת בדיוק 5 דקות ואפס שקלים (אינני מדבר על מיסים).

בגלל ההתנהלות הזו אני לפחות גנזתי את כל התוכניות שהיו לי לגבי רכישת רכבים נוספים,שיפוץ רכבי נתקע תוך שנגרם לי (ולשיפוץ ואיכותו) נזק רב.

ראיתי את ההישגים שהושגו לאחרונה,אני משבח ומעריך את מי שעסק בנושא אבל הבעיה נראית עוד רחוקה מאד מפתרון ראוי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הרצל

על זה נכתב בשלטי חוצות :"שמע ישראל"

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
לאחרונה נתקלתי שוב בביורוקרטיה של משרד התחבורה.

אשמח לשמוע דעות נוספות ולקבל גיבוי לפני צאתי לקרב.

תודה

הרצל

הרצל שלום.

1. קרא נא את השרשורים שכבר עוסקים בבעיה שהעלית, או דומות לה, ו ת י ר ג ע קצת.
  2. אם אתה רוצה להאיר את עיניו, מוטב לך לרכוש את הפנס החזק ביותר בשוק.
  3. וודא קודם שהוא נמצא במשרדו. (נמצא = לא במובן הפיזי).
  4. אף פעם אל תצא לקרב בידים קשורות, ובנוסף, בדוק קודם אם יש לך נשק.

בהצלחה,

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...