Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

DC Resistance (Re): 3.34 ohms

Electrical Q Factor (Qes): 0.70

Force Factor (Bl): 9.8Tm

Mechanical Q Factor (Qms): 10.45

Moving Mass (Mms): 3.53 oz

Peak Excursion (Xmax): 9mm

Resonant Frequency (Fs): 32Hz

Total Q Factor (Qts): 0.66

Voice Coil Diameter (d): 2-9/16"

Volume Acoustic Compliance (Vas): 2.925 cu. ft./82.84 liters

עשיתי חישובים לפי כל הכללים ב"אוטוסאונד" ויצא לי שתיבה של 66 ליטר יושבת "יפה" על הסאב הזה, עכשיו יש לי שתי שאלות חשובות כדי שאני אוכל להתחיל לבנות כבר...

1-כמה ליטר אני צריך לעשות כדי שהנפח שתופס הסאב עצמו לא יפגע בנפח הכללי, זאת אומרת : אמרו לי שתיבה של 66 ליטר, צריך לעשות 70 ליטר, כדי שישאר 66 ליטר אחרי שהסאב נכנס פנימה...

2-התיבה הזאת אכן תשב טוב על הסאב הזה ? או שמומלץ תיבה אחרת ?

(אני מדבר על אטומה כמובן..)

התוצאות שהתקבלו ?

vc : 66it qtc 0.991 fc 48.05hz f3 37.93hz

ניסיתי לצלם גם את הגרף, לא הלך לי...

פורסם

700 וואט של קאנווד...

בעיקרון אתה לא צריך להקליד את הנתונים, נתתי בסוף ההודעה המקורית את התוצאות...אלא אם הטבלה עצמה גם רלוונטית, משום מה הוא לא נותן לי לצלם אותה :?

תודה מראש - עתיד

ומה בנוגע לשאלה השניה : כמה "ליטר" להוסיף לנפח התיבה עלמנת שנפח הסאב עצמו לא יגרע מהנפח המנוצל

פורסם

איך אתה מחשב כמה הוא צריך להיות?

אני רוצה לדעת איזה תיבה אני צריך לבנות לסאב שלי איך מחשבים את זה?

RozwareZ מנהיג אגודת "נמאס לי מתדרי רדיו אמריקאים".

פורסם

חיפוש מהיר בפורום:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/download.php?id=6132

לפי מה שקראתי מהודעות קודמות בנושא, התוכנה שאני משתמש בה WINISD נותנת משום מה תוצאות מוזרות עם הסאב הזה.

לגבי הסאב, כשאתה מחשב מידות לפי הנפח הפנימי פשוט תוסיף אליהן את רוחב העץ כך שהמידות הפנימיות ישארו זהות לאלו שחישבת. נפח של סאב ממוצע הוא בין 2-3 ליטר (תיבה במימדים כאלו לא צריכה להיות מדוייקת על הליטר, לא יקרה כלום מסטיה קלה).

פורסם

לא הבנת כי לא טרחת לקרוא. כתוב שם שהמומלץ זה 1.5 קיוביק פיט ו2 קיוביק פיט מקסימום.

2 קיוביק פיט זה 55 ליטר ו1.5 זה 44.5

לפי המלצות היצרן התיבה שלך גדולה מדי. יכול להיות שהתוכנה ממליצה על נפח מסויים על מנת שיהיה לך גרף הענות שטוח אבל שהסאב הספציפי הזה יש לו בעיה עם תיבות גדולות (ככל שנפח התיבה עולה ככה יורדת היכולת של הסאב להתמודד עם הספק).

פורסם

בקיצור - תודה רבה רבה רבה

עכשיו אני הולך לכווץ את התיבה :lol:

מצטער על ההטרחה...

רק שאלה נוספת - קראתי פה בעבר שתיבה מרובעת לא מומלצת בגלל החזרים או משהו כזה....מה אומרים על כך החבר'ה פה ?

יש חשש...או ללכת על מרובעת בלב שלם ? :p

• תוכן חדש...