Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

סוף סוף חסכתי כסף לרכב, וכרגע אני נמצא בהתלבטיות מימין ומשמאל.

האפשרויות הן:

MAZDA 323 עם מנוע 1840 עבר 115,000 ק''מ ( ! ) שנת 2000 - מחיר 28000~

MAZDA 323 עם מנוע 1.6 עבר 160,000 ק''מ שנת 2002 - מחיר 25000~

חיפשתי גם הונדה ואימפרזה באיזור מגורים שלי, לא מצאתי משהו אטרקטיבי במיוחד.

אשמח מאוד לתגובה מהירה.

מה עדיף מבין הרכבים שהצגתי?

כמו כן, האם אפשר להכניס לקטגוריות FORD FOCUS שנתונים 2001-2002?

-היום אני מתכוון לקנות את אחד הרכבים, בבקשה תענו בהקדם האפשרי, היות וזה די לחוץ לי.

-תודה רבה!

נחום.

פורסם

מחיר הדלק עוד חודש וחצי יהיה 6.82 ש"ח. למה החלטת שאתה קונה היום אוטו משפחתי אוטומטי?

יש לך משפחה גדולה? אתה גר בצפת וצריך רכב חזק?

אם אתה נוסע יחיד, או שיש לך אשה + 1, אתה יכול להסתדר יופי עם רכב קטן שיצרוך 30-40% פחות דלק ולא יכביד על ההוצאות שלך.

בלי קשר תוכל לקבל במחיר של מאזדה שנת 2000 רכב משנת 2006. במקום לקנות ענתיקה בת 11 אתה תוכל לנסוע ברכב של 5 שנים על הכביש.

קשה לייעץ לגבי הרכבים שאתה רוצה - שניהם ישנים ועדיף לקחת את זה שהוא יותר מטופל.

פורסם

לדעתי,לפי המחיר המאזדה 1600 2002 הייתה בהשכרה או ליסינג ובצירוף הק"מ המכובד שעברה סביר להניח שתעשה בעיות יותר מאשר ה-1800 גם אם מדובר בשני שנתונים פחות.

אם המאזדה 1800 מטופלת במורשה /יש קבלות,המעידות על הק"מ הנמוך והרכב יעבור בדיקה חלקה מבחינת שילדה במכון בדיקה- הייתי לוקח

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש לי הצעה לגבי יונדאי גטס שנת 2006 אני חושב או 2005 ב26000.

אבל הרכב נמצא במגרש - אני מעדיף לקנות מיד שניה.

אולי אני טועה?

בכל אופן, מה לגבי הגטס שאני מדבר עליה?

עברה 120 אלף.

תודה.

פורסם

למה שלא תקנה לאדה ניבה?

אי אפשר להגיד לך בצורה חד משמעית אם הגטס והפוקוס עדיפות על פני ה323 אם לא ציינת מה בדיוק אתה מחפש ומה הדרישות שלך מהרכב.

ספציפית לגבי ה-323, מנוע ה-1.8 נחשב מוצלח יותר ועדיף. צריך לבדוק למה הפרשי המחירים בין שני הלאנטיסים גבוה כל כך. התקמצנת בפרטים אז אי אפשר לדעת אם זה בגלל שעל ה-1.8 דורשים מחיר גבוה או שבגלל שה-1.6 נמכרת בזול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי, את ה1.6 בדקתי - יש כמה בעיות ברכב, מזגן לא עובד על 3+, בולם ימני קידמי תקול, כמה תיקוני פח - לא הלכתי על הרכב.

בקשר ל1.8 - רכב מטופל לגמרי, נראה חדש ונקי, עיקום קל בבמפר קידמי. נראה טוב, 115 אלף ק''מ (נראה לא אמין) - לא החלטתי עדיין.

גטס נראית חדשה לגמרי!

בכל אופן, הדרישות לא כ''כ גבוהות, אני מחפש רכב אמין - מאוד - ביחס למחיר כמובן.

רכב עם צריכת דלק נמוכה - אני חייל, יהיה לי קשה לשלם הרבה.

רכב רחב במידת מסוימת, היות והוא יהיה משפחתי, כמו כן, שיהיה זול לטיפולים.

שחכתי משהו?

פורסם

הגטס זולה לאחזקה ואמינה יחסית אבל היא קטנה ורחוקה מלהיות משפחתית. לפני שיקפצו כל אלו שפעם דיברו עם מישהו שהכיר מישהו שהייתה לו גטס ליומיים, אציין שהיא גם לא ממש חסכונית בדלק (אבל רחוקה מאוד מהסטיגמות שנוטים להדביק בה).

אם אלו הדרישות שלך אז הלאנטיס בהחלט מתאימה.

אני מקווה שאתה מבין שאין שום סיכוי שתצליח להחזיק רכב עם משכורת של חייל. רק הטסט והביטוחים יעלו יותר מהשכר השנתי שלך, וזה לפני שהשארת כסף לכמה טיפות של דלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אוטוטו נכנס לקבע, כך שבעתיד הקרוב מאוד לא תהייה לי בעיה מבחינת תחזוקת הרכב.

ישנה עוד אפשרות קטנה, השאלה כמה זה אקטואלי למה שאני מחפש.

סובארו אימפרזה בין השנים 98-עד 2002 במחיר עד 25000.

האפשרות רלוונטית, או שכדאי לרדת מהנושא?

פורסם

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

חכה לכניסה לקבע! כנס עם המקדמה שלך לאחת מחברות ההשכרה וצא עם רכב נורמלי.

את היתרה תשלם בתשלומים - וזה יהיה במקום כניסות למוסך עם ענתיקה משנת 2000.

רוב האנשים כבר הבינו את הפטנט - היום מחלקים כסף מזומן בלי בעיות - רק תיקח את הרכב.

ראיתי פרסומת (לא זוכר מה החברה) שמחלקת 60 אלף ש"ח ב-60 תשלומים בלי ריבית והצמדה!!!

ז"א שמכונית ב-50-60K מבחינתך תעלה 583 ש"ח בתשלום חודשי קבוע ל-5 שנים הבאות.

בעוד 5 שנים אתה גם תמכור אותה במחיר נורמלי - כי אתה תמכור רכב בן 7-8 שנים, ולא גרוטאה מתפרקת בת 15.

תחשוב על זה.

פורסם

drsubaru כפי שכתבת "למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?" ואתה שולח אותו לרכוש רכב בתשלומים, אתה יודע מה תהיה ריבית הפריים בשנים הקרובות? על פניו זה אמנם נשמע מפתה (רכב חדש ב 600 ש"ח לחודש) אולם מספר נקודות למחשבה:

-היו מספר דיונים על רכישת רכב בתשלומים/ליסיניג מימוני בחודשיים האחרונים, כדאי לקרוא אותם.

-רכב חדש ב 600 ש"ח לחודש משמעו: תשלום ראשון מכובד ועוד 36K בתשלומים ל 5 שנים (600*12*5). אפילו רכב זול בסכום של 60K ש"ח ידרוש תשלום ראשון של כ 24K.

-רכב בתשלומים משמעו התחייבות. הבחור צעיר, נכנס לקבע, מה יהיה איתו עוד 3 שנים? אולי יחליף בסיס/ישנה מצב משפחתי? לא הייתי רוכש רכב כל כך מוגבל בלי לדעת מה קורה איתי ב 5 שנים הבאות.

-רכב זול בסכום של 60K ש"ח משמעו משהו בסיגנון היונדאי גטס. שווה?

-לאחר 5 שנים רכב חדש כזה יאבד יותר ערך מהסכום שהוא מוכן כרגע להשקיע בקנייה.

-אם פותח השירשור יכול להסתדר עם יונדאי גטס, אז כדאי שיחפש רכב בן 5-6 יד שנייה מפרטי עם נסועה תואמת לגיל (ולא ממגרש, מה זה 30K נסועה לשנה לרכב כזה?). אפילו אם עוד 5 שנים הוא ישפוך עליו מעם בנזין ויצית אותו זה יצא לו יותר זול מ 5 שנים של תשלומים.

פורסם

1. היום מחלקים במבצע את הכסף הזה ללא ריבית וללא הצמדה.

2. עלויות תחזוקה של רכב ישן גבוהות משמעותית מרכב חדש - בחדש טיפולים כל 20 אלף ק"מ ולא כל 10 אלף ק"מ.

3. ברכב חדש אין צורך לבצע החלפה של חלקים עם עמידות גבוהה - כמו למשל שיפוץ של גיר אוטומטי שבהחלט יכול להגיע ברכב בן 12, הסיכוי שתזדקק לו ברכב בן 5 נמוך יותר (לא מדע מדויק אבל בכ"ז). רק זה שווה לבד 5-6 אלף ש"ח.

לא מדבר איתך על דברים נוספים שמחזיקים המון זמן, אבל נוטים להתפגר מתישהוא - רדיאטור, בולמי זעזועים, רדיאטור חימום פנימי, מדחס מזגן - כל אלה אמינים מאוד ומחזיקים הרבה - אבל גם להם יש פג תוקף - והוא בד"כ מגיע אחרי עשור על הכביש.

תחבר את כל אלה יחדיו, כמעט בטוח שכולם ביחד יצריכו החלפה במהלך 5 שנים עם רכב. אתה תגיע ליופי של הוצאה בנוסף ל-25K שהוא מוציא על הרכב. תוסיף לזה עצבים (אף אחד לא אוהב להיות תקוע בצד הדרך עם רדיאטור מטפטף) ואיבוד זמן במוסכים...ותחליט לבד אם משתלם לקנות רכב בן 11.

עכשיו הסתכלתי באתר של אוויס - בתקציב של 60K אפשר לקחת:

מיצובישי לאנסר

יונדאי אקסנט

רנו מגאן 2

פורד פוקוס

סיטרואן C4

ואפילו פיג'ו 307 סטיישן מטרייד אין :-D

זה לפני התמקחות, לפני בדיקה מה קורה בחברות אחרות וכו' וכו'.

4. לגבי ירידת הערך - אני אפנה אותך לשרשור הסוזוקי סוויפט - שבמחירון שלה רשום שהיא שווה 10 אלף ש"ח ובפועל מקבלים עליה 4 אלף ש"ח. יש כאן מישהי שמתייעצת כמה לבקש והסבירו לה. אין ביקוש ליפאניות בנות 15+. זה פשוט ישן מדי.

לכן אתה יכול לצאת מנקודת הנחה שמתוך 25K הוא יקבל בחזרה 5K.

אז יש כאן איבוד ערך של 20K, הוצאות של 20K במשך 5 שנים - הוצאת בסופו של יום על האוטו - 45K.

קנית פורד פוקוס 2007 ב-60K? כדי להגיע להוצאה של 45K אתה צריך למכור אותה ב-15K. אני בספק אם זה המחיר של פוקוס בת 8 בימינו. אבל גם אם כן - אני עדיין מעדיף להתגלגל ברכב שנת 2007, חדיש ואמין - ולא ברכב משנת 2000.

זאת הסיבה שהשוק של המשומשות בימינו פשוט מת...רוב האנשים כבר הבינו מזמן שהעסק של מכונית משומשת זולה פשוט לא משתלם.

פורסם

בוא נפרט קצת, דוקטור.

1. כן, אבל עד מתי? אתה יודע מה תהיה ריבית הפריים בשנים הקרובות? ביננו, לא הייתי לוקח משכנתא כעת.

2. נכון חלקית. עלויות תחזוקה של רכב ישן גבוהות אך לא משמעותית מרכב חדש. שים לב, תחזוקה שוטפת ולא תיקון תקלות.

3. שוב, נכון חלקית אך לא נכון כלכלית. אתה צודק כי תיקון תקלות קרדינאליות ברכב ישן יקר יותר מרכב חדש (שם אין תקלות כאלה) אבל: היונדאי גטס הוא עגלה פשוטה המיועדת להביא אותך מנקודה לנקודה בלבד אך מצד שני הוא רכב אמין יחסית, פשוט ועם הוצאות תחזוקה מועטות כך שלא נראה לי כי הוא יוציא 4K שנתי על טיפולים+תיקונים (נשמע לי הזוי קשות. אני תיכננתי להוציא 4K שנתי על תיקונים ברכבים שלי ורק באחד הגעתי לסכום כזה:cry:, השני יוצא כ 600 ש"ח שנתי. הסתכל בסימלון).

לדעתי, לא סביר להניח כי יהיו לו תקלות ממש רציניות במשך 5 השנים בהם הוא יחזיק את הרכב. חוץ מזה, התקלות היותר פשוטות שציינת (רדיאטור, בולמ"ז וכו) קורות בדרך כלל לאחר 10+ שנים ואז כבר אפשר למכור את הרכב לפירוק.

4. מה הקשר? במקרה המוקצן ביותר, שישתמש ברכב עד שיגמר ויזרוק אותו עוד 5 שנים. אז הלכו 25K (פחות מהירידת ערך של הפוקס באותן 5 שנים)

ההצעות שנתת לו הן לא רעות אך הרבה יותר גבוהות ממה שהוא הולך/רוצה להוציא (וגם ברכישה בתשלומים אתה משלם את מלוא הסכום)

קנית פורד פוקוס 2007 ב-60K? כדי להגיע להוצאה של 45K אתה צריך למכור אותה ב-15K. אני בספק אם זה המחיר של פוקוס בת 8 בימינו. אבל גם אם כן - אני עדיין מעדיף להתגלגל ברכב שנת 2007, חדיש ואמין - ולא ברכב משנת 2000.
רק ירידת ערך. בפוקוס בת 8 אין טיפולים ובלאי?
פורסם
1.

2. עלויות תחזוקה של רכב ישן גבוהות משמעותית מרכב חדש - בחדש טיפולים כל 20 אלף ק"מ ולא כל 10 אלף ק"מ.

.

מצטער נורא ..

קראתי את התגובה , הגעתי למשפט המצוטט והווריד מצח שלי פגש את המסך , נתן כיף וחזר .

על מה אתה מדבר ?

מאיזה סימוכין ?

מאיזה ניסיון ?

תעשה לי טובה , מכל הדברים שיכולים להיות . הטיפול השגרתי הוא , הוא שיקפיץ את עלות האחזקה ?.

וכן המשכתי לקרוא את התגובה וראיתי שאתה כולל גם תיקוני בלאי .

ועכשיו ברצינות , תשווה את עלות התיקונים התאורטית בעלות הביטוח הוודאי ותראה שהשד לא כזה נורא .

נ.ב -

חכה .. חכה שילך לך מחשב / חיישן . (תאר לך במיקום זה סמיילי מתגלגל מצחוק )

פורסם

לא הבנתי למה אני צריך לחכות שילך לי מחשב או חיישן? באיזה אוטו אמור ללכת לי מחשב או חיישן?

או שאתה מתכוון לזה שאני צריך לקנות דייהטסו שרמנט 84, שם אין חיישנים?

או שאתה מתכוון לזה שבמאזדה אין מחשבים וחיישנים? כי כאן אתה טועה...

האר את עיני.

פורסם

אני מאוד מסכים כאן עם הר דוקטור (סובארו :-D) לגבי משהו.

פותח השרשיר חייל בשירות סדיר = משכורת מאוד מאוד קטנה.

פותח השרשיר מחפש רכב עם תצרוכת דלק נמוכה - מזדה 323 1.8??? אה...לא

כל התקציב לרכישת הרכב הוא 25K - אבל מה לגבי כסף ליישור קו מכאני?

מה לגבי כסף לתחזוקה?

מה לגבי כסף לתקלות מעבר לתחזוקה בסיסית?

ניתנה כאן עצה לשכור רכב ע"י תשלום של מקדמה - יכול להיות שזו אופציה שצריך לבדוק אותה בכובד ראש לעומת לקנות חתול בשק שנמצא מעל עשור על הכביש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...