Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור גם ציין שהוא בקרוב נכנס לקבע ושהוא מחפש רכב עם נטיות משפחתיות.

אני יודע שהד"ר שלנו התאהב בשיטת הרכישה בתשלומים, אני אישית נגד. אני לא חושב שכדאי לשלם 25K ש"ח ובתמורה לקבל הוצאה חודשית של 500-800 ש"ח + ירידת ערך של עוד 500-700 ש"ח בחודש + ביטוח מקיף יקר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה פתרון טוב כשאין הון עצמי בכלל ו25K זה ממש מעט מאוד כשעוד מדובר ברכישה של רכב שהוא כבר ישן.

אבל אם הוא בקרוב הולך להכנס לקבע ולא משהו שיקח עוד הרבה זמן אז זה משנה את חוקי המשחק.

בכל זאת, לנטיס 323 1.8 לפי מה שאני שומע, לא רכב חסכוני במיוחד עד כמה שידוע לי - מדובר בתצרוכת דלק בתוך העיר בסביבות 1:8 - האם זה נתון נכון?

בשביל רכב משפחתי שיהיה קצת יותר חזק וזריז מדגם ה1.6 ליטר - אני לא יודע אם זה שווה את זה.

מה שכן - אם הרכב שמור ומטופל זה באמת רכב מהנה לנהיגה ולרוב הם גם מגיעים עם סאן רוף וחישוקי מגנזיום שזה עוד צ'ופר מאוד נחמד לעומת ה1.6 ליטר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כל התקציב לרכישת הרכב הוא 25K - אבל מה לגבי כסף ליישור קו מכאני?

מה לגבי כסף לתחזוקה?

מה לגבי כסף לתקלות מעבר לתחזוקה בסיסית?

אני לא מאמין שאני אומר זאת אבל ברכישת רכב ב 25K לפותח השירשור עם תחזוקה זולה כדאי ללכת על הגטס:-( בכל מקרה, משפחתומטית בת 10+ קרובה לסוף החיים שלה (מבחינה כלכלית, עלות התיקונים ב 3-4 שנים לאחר הרכישה תהייה חלק גדול משוויה)

בנוסף, למרבה הצער מתעלמים כאן מכך שרכישת רכב ב 600 ש"ח/חודש לתקופה ארוכה היא הרבה כסף ואנחנו מדברים פה על בחור צעיר עם ההוצאות של בחור צעיר (בחורות, בילויים, חסכון ללימודים. עבר הרבה זמן מאז ואולי שכחתי משהו:-(). לשיטתכם, הוא ימשכן את הישבן שלו ל 5 שנים הקרובות רק כדי לקרוע את הפלסטיקים.

פורסם

שיגיד תודה שיש לו הוצאות של בחור צעיר ולא של מבוגר

מה הוא כבר קונה ל"חברות" שלו - טבעת יהלום כל יום שני וחמישי?

מה זה הוצאות של בת זוג לעומת הוצאות של אשה :-D

מה זה הוצאות של שכירות של חדר לעומת הוצאות של משכנתא

שלא לדבר על ילדים...

מה שכן - פתרון כמו יונדאי גטס בהחלט עדיף כאן כי מדובר ברכב אמין מאוד וחדש יותר כל עוד אין צורך לרכב משפחתי מסיבה כזו או אחרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אף אחד לא אמר שחייבים דווקא רכב ב-60K. זאת הייתה סתם זריקה של סכום באוויר.

אני רכשתי רכב בן 4, עם ספר טיפולים מסודר וק"מ יחסית גבוה (113 אלף אם אני זוכר טוב).

שילמתי 33K על הרכב (פונטו ספייס), מתוך זה רק 10K היו במזומן.

אז יש מציאות ויש דברים חביבים שאפשר לקנות גם בלי לרכוש במיטב כספך מכונית משפחתית בת 11.

פורסם

נכון, דוק.

אבל אם נסתכל במה שכתב פותח השירשור אז יש לו תקציב לרכישת הרכב של 25K. אני לא יודע מי הוא ומה הוא, הוא רוצה לקחת הלוואה או לא (רכישה בתשלומים->מימון חיצוני->לקיחת הלוואה) וכו' אני עונה לו ישירות על מה שהוא שאל וזה "איזה רכב כדאי לרכוש בתקציב של 25K".

שלא תבין אותי לא נכון. לטעמי, הגטס היא הרכב הכי קרוב לאוטו-ילדים (4 גלגלים+מנוע) ולא הייתי רוכש לי אחת כזאת. אולם, במגבלות התקציב והתחזוקה זה מן הסתם הרכב היחידי שיענה על הדרישות.

lanosforce, בירכותיי שלא היית צעיר כמוני:lol: (בדיעבד, עם פחות חברות ובילויים היה לי היום S ולא C)

פורסם
אני מאוד מסכים כאן עם הר דוקטור (סובארו :-D) לגבי משהו.

פותח השרשיר חייל בשירות סדיר = משכורת מאוד מאוד קטנה.

פותח השרשיר מחפש רכב עם תצרוכת דלק נמוכה - מזדה 323 1.8??? אה...לא

כל התקציב לרכישת הרכב הוא 25K - אבל מה לגבי כסף ליישור קו מכאני?

מה לגבי כסף לתחזוקה?

מה לגבי כסף לתקלות מעבר לתחזוקה בסיסית?

ניתנה כאן עצה לשכור רכב ע"י תשלום של מקדמה - יכול להיות שזו אופציה שצריך לבדוק אותה בכובד ראש לעומת לקנות חתול בשק שנמצא מעל עשור על הכביש.

כן .. אבל כמה המזדה עולה ( לניחוש - לחץ עליי )

נשאר לו סכום מאוד מכובד ביד . הוא צעיר . הוא יכול לנצל את העודף לטובתו שלו .

לדוקטור - בסדר , הבנתי שאתה אוהב להיות מחוייב ולהתחייב . שיהיה לך בכיף .

ליאור

פורסם
כן .. אבל כמה המזדה עולה ( לניחוש - לחץ עליי )

נשאר לו סכום מאוד מכובד ביד . הוא צעיר . הוא יכול לנצל את העודף לטובתו שלו .

לדוקטור - בסדר , הבנתי שאתה אוהב להיות מחוייב ולהתחייב . שיהיה לך בכיף .

ליאור

ניחוש חדש עבורך:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=22&SubModelID=189&FromYear=2000&UntilYear=2000&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=1700&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הוא ביקש מאזדה שנת 2000. לקנות את הנבלות שאתה הצעת, משנת 1996, זה בכלל לא אופציה.

רכב בן 15? בטח שיישאר לו עודף.

מהמאזדה שהוא באמת רוצה לא נשאר עודף בכלל.

קנייה באמצעות מקדמה ותשלום אח"כ על הרכבים זה מה שהולך היום - ומי שנשאר מאחור נוסע על מאזדה בת 16.

פורסם
ניחוש חדש עבורך:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=22&SubModelID=189&FromYear=2000&UntilYear=2000&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=1700&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הוא ביקש מאזדה שנת 2000. לקנות את הנבלות שאתה הצעת, משנת 1996, זה בכלל לא אופציה.

רכב בן 15? בטח שיישאר לו עודף.

מהמאזדה שהוא באמת רוצה לא נשאר עודף בכלל.

קנייה באמצעות מקדמה ותשלום אח"כ על הרכבים זה מה שהולך היום - ומי שנשאר מאחור נוסע על מאזדה בת 16.

בסדר ומי שקופץ מהגג הוא תותח על .

ומי שלא בא למסיבה - לא קיים .

די , אתה רציני זה הנימוק שלך ? ("נשאר מאחור ") .

אם זהו התקציב , אז לא רק שלא נשאר לו תקציב , אלא שהוא בכלל לא יכול לקנות .

אם לא הובן , אני נגד הלוואות ומימון חיצוני . אתה בעד לקחת הלוואות ומימון חיצוני . סבבה - זכותך .

אבל חד משמעית הבחור , ובדקתי , לא נראה ( מההודעות שלו ) כאחד שרוצה לקחת מימון או הלוואה.

הוא מחפש רכב בתקציב של 25 עד 28 אלף שקל --> ועל זה אתה אמור לייעץ לו .

במקום זה אתה תמיד דוחף את ההלוואה והמימון שלך .

אם הוא היה מחפש הלוואה הוא היה מציין זאת .

נ.ב -

יש מאזדות בנות 16 , שלא נשארות מאחור , ומה רע ברכב ישן ?

פורסם

פותח השרשור מוא צעיר הנכנס לקבע, ואני מניח שאין לו עדיין מחוייבויות משפחתיות, אפילו לא באופק. לכן רכב משפחתי הצורך הרבה דלק אינו מתאים לצרכיו, אלא מהווה overkill.

הבעיה השניה היא עניין התקציב. מדובר בתקציב מוגבל מאוד ולכן הוא עומד בפני רכישת רכב ישן.

לדעתי הוצגו כאן שתי גישות קצת קיצוניות מדי, ויש למצוא את שביל הזהב. ולמה כוונתי?

השאלה הראשונה היא - האם פותח השרשור אכן זקוק לרכב. יתכן שכאיש קבע יהיו לו הסעות לבסיס וגם יחלוק רכב ת"ש עם עוד מישהו כך שלמעשה הצורך שלו ברכב פרטי מוגבל. יתכן שהוא משרת ביחידת שדה ומגיע הביתה רק פעם בשבוע-שבועיים. האם בכלל מוצדקת ההוצאה לרכישת ואחזקת רכב?

אם הוא מגיע למסקנה שהרכב חיוני ומוותר על חסכון מגיע שלב בחירת הרכב.

מצד אחד - אם אינו בעל משפחה ואינו מתכוון להפוך לכזה בקרוב, רכב קטן יספק את צרכיו, אפילו אם יש בת זוג. רכב משפחתי כשמו כן הוא, מתאים למשפחה, לדעתי אפילו החל בילד שני. לכן יוכל להתספק ברכב קטן וחסכוני בהשוואה למזדה\פוקוס\אימפרזה שהוא מחפש.

מצד שני - הוא אמור להכנס בקרוב לשירות קבע, כך שצפויה לו הכנסה קבועה. כאן נכנסת גישתו של הד"ר שמציע להתחייב לסכום חודשי מסויים על מנת לאפשר רכישת רכב יותר חדיש. מה גודל ההחזר החודשי עליו יתחייב? תלוי בשכרו החודשי, אבל לדעתי אין להתחייב על יותר מ-20% מהמשכורת החודשית הפנויה (זכרו - מדובר ברכב, לא בדירה). גם טווח ההלואה קצר יחסית (3-5 שנים) ויש אפשרות להחזירה בכל עת בלי קנסות משמעותיים, כך שאם יתקשה לעמוד בתנאי ההחזר יוכל למכור את הרכב ולפרוע את ההלוואה.

לכן עצתי לפותח האשכול היא: אם תוכל להתסדר בלי לרכוש רכב כדאי לעשות זאת. את ההוצאה החודשית בשעור 1000-2000 ש"ח חסוך לעתיד. אני מאחל לך לעמוד בעוד כמה שנים לפני החלטות יותר קשות הנובעות מהקמת משפחה ורכישת דירה, ואז כל שקל שתחסוך היום יהיה אוצר קריטי. אם בכל זאת תגיע להחלטה לרכוש רכב כעת בחר בכזה המתאים לצרכיך, ונסה לתקצב אותו כך שתוכל לרכוש רכב צעיר ובמצב טוב ככל האפשר, כדי לצמצם הוצאות שוטפות ובמיוחד בזבוז זמן במוסכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...