Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חור בבלוק מנוע בפיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה, למה זה קורה לי?

הייתי בעלים גאה של פיג'ו 206 1.4 שנת 2000, ובאמת שהייתי בסדר: טיפולים בזמן, לרוב במוסך מורשה ונהיגה רגועה. רציתי להוכיח לכולם שאם מטפלים יפה במכונית, היא מחזירה אהבה ולא עושה בעיות.

ואז אחרי 11 שנים, ו 130000 ק"מ - נזילת מים.

במוסך הראו לי את החור בבלוק, בינתיים זה חור קטן אז אפשר למלא קצת מיים פעם בשבועיים ולסחוב עד שהחור יהיה גדול מדי.

הם הציע שני פתרונות:

1. איטום באמצעות דבק אפוקסים מיוחד, אחרי ניקוי יסודי וחריצה בבלוק כדי לשפר את ההדבקה - בלי אחריות, קשה לצפות כמה יחזיק, מחיר 1000 + מע"מ.

2. החלפת מנוע במנוע מיובא, כזה שפורק מרכבים באירופה - חצי שנה אחריות, יחזיק 4-5 שנים, מחיר 5500 + מע"מ.

מה דעתכם על שתי האפשרויות? מישהו התנסה באחת מהן?

כמה זמן יכולה הדבקה להחזיק?

זה הגיוני לשלם 5500 על מנוע משומש? במוסך טענו שבגלל שהלחות באירופה נמוכה מצב המנועים הרבה יותר טוב מבארץ זה נכון? אמרו גם שמנוע חדש זה הרבה יותר יקר, כמה כזה יכול לעלות?

מה דעתכם על לסחוב כמה שאפשר עם החור ולמלא מיים כל הזמן?

תודה רבה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מנסיון דומה , השתמשתי באפוקסי שמגיע כמו פלסטלינה(ניתן לקנות באוטו דיפו) ואחרי לישתו הוא מתקשה ועמיד בטמפ גבוהה.

התוצאה היתה מצויינת והחזיקה שנים והרבה ק"מ

פורסם

קודם כל תירגע, ואל תחשוב להחליף מנוע.

אתה יכול לנסות לאטום עם אפוקסי (בכל אופן 1000 ש"ח זה הרבה יותר ממוגזם), אם תוכל רק לתאר באיזה איזור זה נמצא ומה דרוש לפרק כדי להגיע לשם.

חוץ מזה במקרה הגרוע יותר אפשר לנסות למלא את החור בריתוך... למרות שזה לא הכי מומלץ..

פורסם

החור נמצא בחלק הקדמי של הבלוק (זה שקרוב לרדיאטור). בשקע שבין צלעות / קורות של הבלוק.

הגישה אליו קצת בעייתית כי הוא נמצא מאחורי צינור הפליטה קרוב ליציאה מהסעפת, אם אפשר לפרק אותה אז יהיה אפשר לראות ולגשת לחור בקלות.

איזה דבק בדיוק קונים?

איך מנקים?

האם יש צורך לחרוץ / לגרד את הבלוק קרוב לחור כדי שהדבק יתפוס טוב יותר?

תודה

פורסם

תקנה דבק אפוקסי איכותי (אני מכיר אחד עם אריזה צבעונית, לא זוכר שם) כמו פלסטלינה שמערבבים שני צבעים, והייתי ממליץ לך להדביק את העיסה עם דבק אפוקסי נוזלי (תמצא בחנויות לכלי עבודה או לחלקי חילוף) שישפר את האטימה.

חוץ מזה, אם יש לך אפשרות, עדיף לפרק את הסעפת או מה שבדרך כדי שתוכל לחספס את האיזור קצת. אני עשיתי פעם משהו דומה

וחרצתי את הברזל עם עט ברזל( ככה אני מכיר שקוראים לזה,בד"כ משתמשים לחרוט עם זה מספרים או אותיות) חשמלי, שלא עולה הרבה (בערך 60 ש"ח) ועושה חריצים יפים שמספיקים לעבודה מהסוג הזה. כל זה כמובן אם אתה מתכוון לעשות את זה בעצמך. אם אתה כבר משלם למוסך שיפרק לך הייתי ממליץ לך כבר להביא מישהו שירתך את זה כדי שתוכל להיות רגוע...

פורסם

אתה בטוח שמדובר בחור בבלוק,ולא חור באחד מהפקקים בבלוק שניתנים להחלפה?.

אם אכן מדובר בחור,גם רתך זה בעיה בגלל בעיית נגישות לתוך המנוע.

אם אתה מתכוון להשתמש באפוקסי,אז באמת עליך לבצע ניקוי מושלם,כולל ניקוי שומנים וגירוד עם שאבר,ולדחוס היטב את הפלסטלינה.

פורסם

טוב, נראה לי שאני אנסה לאטום בעצמי עם אפוקסי.

אגב מדובר בחריץ קטן ולא חור ממש.

אשמח לקבל כל טיפ שימושי

פורסם

1.4 משנת 2000, יותר מזה אני לא יודע.

ראש מנוע - כן, לפני שלוש שנים בערך בוצע פקונג ראש - החלפת אטם ראש מנוע.

כלל פירוק הראש והשחזתו. הבנתי שחיזוק הברגים חזק מדי שלא לפי הוראות היצרן יכול להיות הגורם לסדק שנוצר.

עשו לי את זה במוסך מורשה של פיג'ו, עלה יקר - 3500 ש"ח אם אני לא טועה.

חשבתי לכתוב מכתב ללובינסקי, ולדרוש תיקון / השתתפות בהוצאות. יש סיכוי?

פורסם

הריתוך אפשרי במקרה והחור לא קרוב למקום עם אטמים. אם זה באמצע הבלוק לא אמורה להיות בעיה. האטמים אמורים לעמוד בחום של 100+ מעלות, לכן אם יעשו את הריתוך כשהמנוע קר אני לא מאמיןשזה ייצור נזק. כמו כן אם הריתוך לוקח זמן וזה ממש מתחמם מקררים את המקום ע"י שפיכת מים. כמו כן כמו שכבר אמרו אם תבחר לרתך זה אפשרי רק במקרה ואתה מפרק כל מה שמפריע, ויכול להיות ויגידו לך שתצטרך לפרק את המנוע מהרכב. בכל מקרה אם אתה מחליט לרתך לך לרתך בעל מקצוע שיסתכל לפני שאתה מתחיל לפרק. אני מאיזור טבריה אז אני יכול להמליץ לך על מישהו באיזור אם זה רלוונטי...

פורסם

טוב

אני אנסה לאטום בעצמי עם אפוקסי

מצאתי בהום סנטר דבק מעניין. הוא נראה זול ופשוט אבל רשום עליו במפורש שהוא מתאים לאיטום בלוק מנוע.

מצורפת תמונה, מה דעתכם?

התמונה השנייה היא של החור בבלוק.

אפשר לראות שהחור הוא בתוך שקע מלבני, מה שייתן יותר שטח מגע של הדבק ויגדיל את הסיכויים להדבקה טובה שבתקווה תאריך ימים.

יש הרבה לכלוך מסביב לחור של קורוזיה ומשקעים של נוזל הקירור שהתאדה. אני מתכוון לנקות טוב באמצעות דגריזר וסמרטוטים.

אחר כך אני אשייף את האיזור עם נייר זכוכית כדי לחספס אותו, ואנסה לחרוץ באלומיניום מסביב באמצעות סכין או משהו.

הצנור שעובר באמצע התמונה הוא של מדיד השמן, הוא מחובר לבלוק באמצעות בורג אז אפשר לפרק ולהזיז.

בנוסף מגבילים בגישה הסעפת וצינור הפליטה שמחובר אליהה. אני אנסה להמנע מלפרק אותם, הבנתי שפירוק כזה קצת מסוכן וצריך אטם חדש כשמחזירים.

מה דעתכם?

glue.jpg

hole.jpg

פורסם

עקרונית אני לא רואה סיבה למה אי אפשר לעשות הלחמה (Brazing) ולא ריתוך (ריתוך זה כבר הרבה יותר מסובך ודורש פירוק הבלוק). התוצאה תהיה דומה להדבקה, רק הרבה יותר עמידה.

ישנם איפוקסיים מיוחדים לאלומניום שנותנים תוצאות טובות יותר; עדיף להשתמש בהם. את האיזור רצוי לנקות עם מברשת נירוסטה (לא פלדה!) שמורכבת על דרמל ולחרוץ עם פצירה מסתובבת שוב- המורכבת על דרמל. איפוקסי נוזלי ניתן לדלל בעזרת טינר, כך שיוכל לחדור לעומק החריץ. מהתמונות קשה לראות בדיוק את אופי הסדק, אך מדבריך נשמע שזה מועמד טוב להדבקה/הלחמה.

ברר אפשרות של הלחמה אצל מתקן רדיאטורים. היום בניגוד לבעבר הם יודעים להלחים אלומניום בעזרת מוט ופלקס מיוחדים.

פורסם

שים לב

האפוקסי קוויק סטיל (ע"פ הרשום על החזית בתמונה) מיועד עד לטמפרטורה של 150 מעלות. אני רכשתי אפוקסי (יש אף סיליקונים לאטימה בטמפרטורה גבוה ועמידה בלחצים) ל250-300 מעלות. נסה לחפש בחנויות של אספקה לתעשיה (יותר שלמונים כמובן)

בהצלחה בהדבקה

• תוכן חדש...