Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

רציתי לשתף אותכם במקרה שקרה לנו עם הרכב המשפחתי(קורולה 2001), ואולי הסיפור הזה יעזור למישהו בעתיד עם תקלה דומה.

 

הכל מתחיל לפני כחודש וחצי, כאשר ברכב נדלקה נורת Check Engine במהלך נסיעה.

בהתחלה הרכב התנהג כרגיל, ללא סימנים מיוחדים, ולאחר אבחון במוסך(מורשה אגב) התברר שישנה בעיה בחיישן מהירות.

הרכב לא תוקן באותו היום מפני שהיינו חייבים אותו לנסיעה מסוימת והחלף לא היה במלאי, כמובן שהתייעצנו עם המוסך והמוסך אישר לנו שניתן לנסוע כך(אם אין ברירה למרות שלא מומלץ), וביום למחרת להביא את הרכב לתיקון. לאחר היציאה לדרך החלה תופעה חדשה שבה הספידומטר קצת שיחק וקפץ וכתוצאה מכך הגיר התחיל להשתגע ולהחליף הילוכים ללא צורך. כמובן שמיד הרכב נגרר למוסך חזרה, להחלפת חיישן המהירות הסורר.

למחרת לקחנו את הרכב, אך עוד בדרך הבייתה הנורה נדלקה שוב, וחזרו התופעות של הספידומטר והגיר.

הפעם כדי לא להזמין גרר, נותק המצבר לכמה דקות וכך אופסה התקלה, והרכב נסע ללא בעיות עד למוסך.

במוסך התקשו לאתר את התקלה מפני שהתקלה אופסה כאמור, ומשום מה, כמה שלא נסעו עם הרכב התקלה לא חזרה.

לאחר כמה ימים סוף סוף התקלה חזרה. מצחיק לומר זאת אבל שמחנו שהיא חזרה - עכשיו המוסך יוכל להבין מדוע היא מתרחשת.

 

לאחר קריאת התקלה מהמחשב התברר שזה שוב בעיה הקשורה לחיישן המהירות. המוסך הפעם החליט להחליף את מחשב ניהול המנוע.

 

אני חייב להפסיק לרגע ולציין לטובה את המוסך, שלמרות כל הזמן והעבודה שהושקעה ברכב, הוא סירב לגבות כסף נוסף על עבודה אלא רק על החלקים ובמחיר העלות שלהם, ובלי שום קשר על זה שהם לא התייאשו מאיתנו.

 

שוב לקחנו את הרכב, והפעם הרכב נסע כראוי במשך שבוע. לאחר שבוע הפלא ופלא, שוב נדלקה הנורה!

ושוב נרשמה תקלה של חיישן מהירות.

הפעם המוסך כבר היה אובד עצות, כל החלקים הרלוונטים לתקלה הוחלפו, החייווט של החיישן נבדק ונמצא תקין.

המוסך אישפז את הרכב ליומיים שבמהלכו ביצעו בדיקות אינטנסיביות.

לבסוף לאחר יומיים התקשרו מהמוסך, ובישרו שנמצאה התקלה!

 

ומה מסתבר...שהאשם בכל הסיפור היה פירוק רשלני של פזומט שהיה מורכב ברכב, וכנראה שחוט שהיה קשור לפזומט פשוט לא סולק כמו שצריך ונגע בשלדת הרכב מה שגרם למחשב להשתגע.

 

ואכן הרכב נוסע מאז(כשבועיים) ללא בעיות!

 

חברים יקרים, אני מקווה שאם מישהו יתקל במקרה דומה בעתיד, מה שרשמתי לעיל יעזור לו.. ולסיום אני חייב לציין לטובה את המוסך,

שלמרות הכל לא התייאשו, וגם המחיר שנגבה מאיתנו היה הוגן מאוד.

 

 

בברכה

איתי

פורסם

לא הייתי נותן ציון כל כך גבוה למוסך - אני מניח שהחלפת מחשב ניהול המנוע עלתה אי אילו אלפי שקלים אם לא יותר ממחצחית שווי הרכב, ואם העבודה בוצעה והמוסך לא אבחן את מקור התקלה שהיה הרבה יותר פשוט נגרם כאן נזק גדול מאוד לבעל הרכב.

 

שאלתי היא האם יש לכם תיעוד שיאפשר תביעת המוסך שבו פורק הפזומט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

התקנות מקומיות מביאות רק צרות. לדעתי המוסך היה צריך לבדוק האם מלכתחילה היו "שאריות" של קודן, אזעקה או דלקן ורק אז להתחיל לעבוד על הרכב, בטח אחרי שהוא ראה שהחלפה אחת לא פתרה את הבעייה.

 

זה פשוט עצוב לראות איך רכבים נתקעים ומתקלקלים רק בגלל החאפריות והרשלנות של כל אותם מתקינים בתוספת ציוד סוג ז' שמביאים לנו מסין בקונטיינרים.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דלקן ופזומט מחוברים לחיישן מהירות, סופרים קלומטרז'. זהו דבר ידוע וברור.

 

בשלב שהחלפת חיישן המהירות לא פתר את הבעיה, היה רצוי ומייד לחשוב על האופציה הזו, זאת לפני הח' מחשב ניהול מנוע, ובמיוחד אם הרכב היה במקור ליסינג או חברה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

 

פורסם
לא הייתי נותן ציון כל כך גבוה למוסך - אני מניח שהחלפת מחשב ניהול המנוע עלתה אי אילו אלפי שקלים אם לא יותר ממחצחית שווי הרכב, ואם העבודה בוצעה והמוסך לא אבחן את מקור התקלה שהיה הרבה יותר פשוט נגרם כאן נזק גדול מאוד לבעל הרכב.

 

שאלתי היא האם יש לכם תיעוד שיאפשר תביעת המוסך שבו פורק הפזומט.

 

הכל כולל הכל(עבודה,החיישן-חדש,מחשב-מפירוק ומעמ) יצא פחות מ3K, אני חושב שהמחיר הוגן מאוד יחסית למה שהוחלף ולעבודה הרבה.

הקודן הוסר ע"י הבעלים הקודמים(ליסינג) מה גם שהרכב איתנו כבר 5 שנים כך שלא נראה לי שיש "קייס".

 

המוסך הוא טויטה במת"מ. פנה לרפי, הוא עזר לנו מאוד, בחור הגיוני ורציני.

עוד הערה קטנה: מחירי הטיפולים שם לא זולים, אך מנגד הם בסדר והמחיר שצוין למעלה נובע גם מזה שאנו לקוחות קבועים של המוסך מאז שהרכב נרכש על ידינו.

 

איתי

פורסם

לשלם 3000 ש"ח ,על קצר בחיווט של התקנה שבוטלה, ועדיין אתה מאושר.?

אני לא רואה צורך לשלם על מחשב ניהול המנוע שהוחלף ללא צורך.

להבדיל מחיישן המהירות שעלותו סבירה וכנראה שהוחלף בחלק חדש שלא ניתן להחזירו.

 

במקומך הייתי מתעקש שירכיבו חזרה את המחשב המקורי ויזדכו על המחשב המשומש.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

תראה, במוסך הסבירו לי בצורה דיי הגיונית, ואת האמת שאני יכול להבין אותם:

הגעתי אליהם עם בעיה, הם לא אמורים לקחת בחשבון כל מיני שינויים שנעשו ברכב, הם הולכים לפי הספר.

 

אני גם טענתי כמוך, שיקח את החלקים שלו ויחזיר אותם, אבל רפי, שהוא מנהל השירות שם, הסביר לי שהוא מעדיף להשאיר לי את החלקים החדשים, ולא לחייב אותי על כל העבודה(פירוק והרכבה של חיישן ומחשב,מציאת התקלה ותיקון שלה) והרכב היה במוסך במצטבר מעל שבוע(קיבלנו בינתיים חלופי ע"ח המוסך).

 

בסופו של דבר, אני לא מזלזל ב2800 ש"ח ששילמנו להם, אבל מצד שני אני יכול להבין את המוסך, הם לא אמורים לדעת שיש/היה דלקן, ושבאמת היו איתנו בסדר במה שיכלו.

 

איתי

פורסם

האמת - הם כן אמורים לדעת :|

 

אני הייתי מבקש להחזיר בחזרה את כל החלקים המשומשים.

 

אם כבר - זה בדיוק המוסך שאין שום סיבה לפנות אליו. החליפו 100 חלקים בעלות אסטרונומית, ואתה עוד ספגת את זה.

 

הרי בתכל'ס - יש מצב טוב שכל החלקים האלה היו תקינים ורק הפזומט דפק את הנסיעה.

 

לא להאמין שאתה אשכרה מבסוט וממליץ על זה - אני יכול להמליץ לך על מועדון הדאנג'ן שם יוכלו לכבות עליך סיגריות :evil:

 

 

אתן לך דוגמא משלי:

בשנת 2006 הגעתי עם ליאונה מודל 86 להתקנה של אזעקה. משם החלה מסכת של עצבים - שבה הייתה זליגת מתח תמידית.

הוחלפו כמעט כל חלקי האזעקה, בזבזתי הרבה שעות בכלבו אילן בקרית חיים עם האזעקה הזו.

 

הבעייה לא נפתרה ולא היו מוכנים להחזיר כסף או לתקן - אמרו לי: "אוטו ישן, מה אתה רוצה".

אז עצרתי את התשלומים. שילמתי 300 ש"ח מתוך 800, על האזעקה עצמה - על העבודה לא שילמתי.

 

אחרי כמה זמן יצרו עמי קשר מכלבו אילן - ואמרו לי לבוא.

במשך 6 שעות עבדו על הרכב ובסוף מצאו את הסיבה - התאורה הפנימית הייתה מחווטת בצורה לא נכונה.

 

 

מסקנה:

אם יש תקלה זה לא מעניין למה האזעקה לא עובדת. בחרת לקחת כסף, תקן את התקלה.

 

במקרה שלך - הגעת עם תקלה ספציפית, והיא נפתרה ע"י הסרת הפזומט. הייתי מצפה מהמוסך להחזיר את כל החלפים הישנים ולחייב אותך עבור הסעיף הבא:

1. הסרת פזומט - X שעות עבודה.

 

 

זהו.

פורסם
תראה, במוסך הסבירו לי בצורה דיי הגיונית, ואת האמת שאני יכול להבין אותם:

הגעתי אליהם עם בעיה, הם לא אמורים לקחת בחשבון כל מיני שינויים שנעשו ברכב, הם הולכים לפי הספר.

 

אני גם טענתי כמוך, שיקח את החלקים שלו ויחזיר אותם, אבל רפי, שהוא מנהל השירות שם, הסביר לי שהוא מעדיף להשאיר לי את החלקים החדשים, ולא לחייב אותי על כל העבודה(פירוק והרכבה של חיישן ומחשב,מציאת התקלה ותיקון שלה) והרכב היה במוסך במצטבר מעל שבוע(קיבלנו בינתיים חלופי ע"ח המוסך).

 

בסופו של דבר, אני לא מזלזל ב2800 ש"ח ששילמנו להם, אבל מצד שני אני יכול להבין את המוסך, הם לא אמורים לדעת שיש/היה דלקן, ושבאמת היו איתנו בסדר במה שיכלו.

 

איתי

 

דווקא הם כן אמורים לדעת. החיבור הוא די בולט ומצויין בספרי ההתקנה של אמצעי התדלוק וקל לראות שהיה אחד כזה לפי החור של האנטנה שקודחים ליד פתח התדלוק.

 

כדי ללכת כמו רובוט אני לא צריך מוסך אלא ספר. הולכים למוסך בשביל הידע שלהם והידע שלהם הוא לא בקריאה אלא באיתור תקלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שהאשם בכל הסיפור היה פירוק רשלני של פזומט שהיה מורכב ברכב

כמה זמן עבר מאז פרוק הפזומט?

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

תן את שם המוסך שנדע לא להתקרב אליו.

 

הם לא אמורים לדעת?

הלו - לא הלכת לתיאטרון. הלכת למוסך.

במוסך מתחילים מא' ולא מת'.

בגלל חוט שנוגע בגוף הרכב החלפת סתם מחשב מנוע וחיישן מהירות תקינים,שילמת 3000 שקל על אויר ואתה מרוצה?

אבוי.:?

 

שיחזירו לך במחילה מכבודם את החלקים התקינים שהוחלפו סתם ושיחייבו אותך אם בכלל בכמה שעות עבודת מוסך ושלום על ישראל.

מה לדעתך הם עושים בחלקים התקינים שלך עכשיו? זרקו לפח?

פורסם

החלקים הישנים נשארים אצלי, כל מה שהם מחליפים הם תמיד משאירים בשקית ברכב(מלבד שמנים ופילטרים).

 

יכול להיות שלדעת כמה מכם אני טועה בגישה שלי כלפי המוסך, אך בסופו של דבר, אני חושב שמציאת התקלה לא פשוטה כמו שזה נראה אחרת היו באמת עולים על זה במיידי.

 

ביום שהודיעו לי שהסיבה זו פזומט, הגישה שלי הייתה כמו של רובכם. אבל אז שוחחתי עם המוסך, ובשפה הגיונית ונעימה הסבירו לי את כל השתלשלות האירועים מהתחלה ועד הסוף. אני מבין שיש דברים שהם לא אמורים לחזות,כלומר הבעיה הייתה לאו דווקא במיקום הטרוויאלי אלא במקום אחר כך הבנתי עם גישה לא פשוטה, כך שהם נאלצו לחפור עמוק יותר כדי להגיע אל הבעיה.

 

אני בטוח שמי מבין בעלי העסקים שבינכם לא עובד בחינם, ואם הדיאגנוסטיקה הייתה לוקחת בסך הכל כולל הכל משהו כמו 6-7 שעות עבודה לדוגמא, הייתם מן הסתם מחייבים את הלקוח(שוב בהנחה שהבעיה היא לא טריוויאלית ושהיה צורך לחפור) בכמות השעות.

 

בואו נגיד ככה, אני מודע לזה שאולי יצאתי ביוקר, אך מנגד אני לא מרגיש מרומה, אני סומך על המוסך ובאמת ראיתי שהם מנסים לפתור את התקלה. יכול להיות שבמוסך אחר, לא היו מודים בכלל שזה הפזומט, ופוטרים אותי בהחלפת חיישן + מחשב במחיר מלא.

אני חושב שהייתי יוצא עם פי 2 ממה ששילמתי. וזה לא כזה נדיר שדברים כאלו קורים.

 

 

איתי

פורסם

תראה, לי היה פעם סיפור דומה, אשר התנהל אחרת, והמוסך לקח אחריות על אבחנה לא שלמה:

רכשתי מחמי אימפרזה 1994 בת 4. כחודש אחרי כן נסענו לטיול והחבר שנסע מאחורי הודיע לי שעולה עשן מהרכב. עצרתי בצד ואכן עלה עשן מתא המנוע. גררתי את הרכב למוסך, ובסופו של תיקון הוסבר לי שהיתה דליפת שמן מצינורית כלשהי שנקרעה או נשברה, והעשן עלה כיון ששמן טפטף על מערכת הפליטה. עלות התיקון היתה כמה מאות שקלים (כזכור - שנת 1998).

כעבור מספר שבועות שמתי לב לעשן שעלה מתא המנוע. שוב גררתי את הרכב למוסך. כאשר חזרתי לקחתו הוסבר לי שאותו צינור ניתק (או נקרע, איני זוכר במדוייק), ושהסיבה היתה סתימה בצנרת השמן שגרמה לעלית הלחץ ולקרע בצינור. הפעם לא חייבו אותי בדבר, שכן היה מדובר בתקלה שנשנתה בשל אבחנה לקויה במוסך.

בסופו של דבר - כעבור 2-3 שנים התברר לי שהמוסך, שבארוע זה עשה עלי רושם מצויין, הצליח לבלף אותי ולחייב אותי על די הרבה עבודות מיותרות. זה היה סוף הסיפור שלי עם סובארו (בגלל ריבוי התקלות) וכמובן עם המוסך (אחרי שהגעתי למסקנה שהצליח לסחוט ממני אי אילו אלפי שקלים מיותרים).

לגבי מוסכים של טויוטה - אני החזקתי טויוטה 1998 משך למעלה מ-9 שנים, גם אותו רכשתי מחמי כך שהמכונית טופלה 12 שנים באותו מוסך שהוא מוסמך טויוטה, לא היו לי תקלות חריגות, אבל הרושם שאותו מוסך עשה עלי היה של מקצועיות ויושר, ומבחינה זו קצת חבל לי לשא רכשתי טויוטה נוספת (אבל מאידך, רכשתי סוזוקי, כאשר אחד השיקולים היה נסיון מצויין גם שלי וגם של אבא שלי עם אחד ממוסכי סוזוקי).

 

תן את שם המוסך שנדע לא להתקרב אליו.

 

 

פותח האשכול הזכיר אותו בתגובה 7.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...