Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני זקוק לעצה, ואשמח לקבל תגובות.

לפני כמה שבועות קניתי רכב יד שנייה שנת 2001. כאשר קניתי את הרכב (שבדיעבד המוכר כנראה היה סוחר) המד ק"מ הראה 95000. כשבוע אחרי הקנייה לקחתי את הרכב למוסך מורשה, שם להפתעתי גיליתי שפעם אחרונה שהרכב היה בטיפול במוסך מורשה זה היה לפני כ 3 שנים ואז המד ק"מ הראה 106000. להלן כמה עובדות:

1.קיים מסמך מבדיקה לפני קנייה של Computest שהמד ק"מ מראה 95000

2. קיים מסמך ממוסך מורשה שבשנת 2007 המד הראה 106000

3. הרכב יד 3 (אני היד השלישית)

4. המוכר אינו עונה לטלפונים

5. הרכב היה רשום על שם גיסו של המוכר שפגשתי אותו בהעברת בעלות. (אינני יודע באמת אם הוא גיסו אבל כך הוא הציג את עצמו)

6. לא נחתם כל חוזה ביני לבין המוכר, חוץ מקבלה של צ'ק בנקאי על שם מי שהיה רשום ברשיון רכב (הגיס ולא המוכר)

השאלה שלי היא כזאת, האם אני יכול לעשות משהו בנידון לגבי הורדת המד ק"מ?

תודה מראש!

פורסם

ראשית צריך להשתמש באינטרנט ולקרוא למשל מדריך לרכישת רכב משומש.

בנוסף, היות ויש לך מסמך ממכון הבדיקה ומסמך ממוסך - יכול להיות שאתה יכול לפנות לבימ"ש אולם יש לבדוק את המסמכים שברשותך.

אני הייתי מתחיל עם מכתב מעו"ד ומנסה להגיע לפשרה שמשמעה החזר כספי מסויים.

בברכה,

עמית שטיין, עו"ד - מנהל הפורום המשפטי

*האמור בהודעה זו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין

פורסם

הייתי בודק מתי קנה היד השנייה את הרכב. אם הטיפול לפני 3 שנים נעשה על ידיו יש לך לדעתי עילה לתבוע אותו. אם הוא בדרך מכר את הרכב לסוחר (בלי העברת בעלות) שביצע את זיוף הקילומטרז' - 1. הוא אידיוט, 2. שיצרף לתביעה את הסוחר.

מיותר לציין שאינני משפטן ולכן תתיחס לעצתי בהתאם.

:turn-l:
פורסם

במקביל לאמור אני מציע להגיש תלונה במשטרה על חשד להונאה.

זה יזרז את הנוגעים בדבר לרצות ולהגיע אתך לפשרה (אם יזומנו לחקירה).

בית משפט לתביעות קטנות לא יעסוק באלמנטים הפליליים של העסקה אלא רק בנזק הכלכלי. בית המשפט יכול גם להחליט שתקבל רק פיצוי חלקי או שום פיצוי מכיוון שלא וידאת את זהות המוכר ולא ביצעת את כל הבדיקות האפשריות לגבי מצבו לפני הרכישה.

נפלת קורבן למעשה הונאה.תרגיל "הגיס" מאפשר למוכר להציג לך את בעל הרכב כקרוב משפחה.

העובדה שלא טרחת לכתוב זכרון דבריםמעידה על תמימותך. זכרון הדברים היה צריך לכלול את פרטי בעל הרכב , מספר תעודת הזהות שלו,כתובתו, הצהרה שלו על מצב הרכב והקילומטרז'.

האם בעל הרכב שמכר לך אותו היה גם בעליו בשנת 2007?

אם לא, הוא יוכל לטעון שהקילומטרז' שונה על ידי הבעלים הקודם. במקרה כזה סיכוייך לקבל פיצוי - אפסיים!

• ספונסר פורום
פורסם

עינין של הורדת מ"ס הק"מ הרשום במד היא עברה פלילית .אם לא תצליח להשיג את המוכר או שלא תגיעו לפשרה בעינין ,תגיש תלונה במשטרה .

א .זה לא ישתלם למוכר לדעתי והוא ינסה להגיע איתך לפשרה .

ב .אם המוכר לא יתפשר איתך על החזר כספי לפי הרשום במחירון לוי יצחק ,יפתח נגדו תיק פלילי,אפשר שישללו לו את רשיון הסחר (אם

יש כזה) .

ג .אם תגיעו לפשרה ותרצה עזרה בחישוב דבר איתי , 0546999223 אלי .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...