Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל משאית שנוסעת בכביש מהיר תופסת נתיב וסותמת אותו לגמריי, הנתיב שלידה מפחדים לנסוע בו ואנשים מאטים לפני המשאית ועוקפים אותה במכה אחת כשיש אפשרות, וכמו שאתם יודעים משאיות גדולות תמיד נוסעות בנתיב האמצעי מסיבה לא ברורה. עכשיו את זה מוסיפים לעומס שיש במילא בבוקר, ונהיה פקק.

כשרק מכוניות נוסעות אז כולם נוסעים במהירות טובה גם בעומס גדול בלי לפחד ובלי פקקים, אני למשל נוסע הרבה בכביש 4 מפ"ת לכיוון ראשון, זה דוגמה טובה כי אין את ת"א שהיא הצוואר בקבוק אלה רק את העומס של הרכבים עצמם. אנשים נוסעים אחד בתוך השני מרוב העומס אבל זה על 100 קמ"ש ++. ברגע שמשאית מצטרפת לחגיגה + כמה נהגי שבת מעצבנים שנוסעים באותה מהירות כמו המשאית בימני, או שעוקפים במשך שעה בשמאלי, זהו יש פקק.

לפי דעתי זה בדיוק כמו החוק של איסור לרכבי אספנות לנסוע בין 7 ל9. הקטע הוא שרכבי אספנות בכלל לא מפריעים ומשאיות מאוד מפריעות. משאיות צריכות להיות בכבישים רק אחרי ששעות העומס עוברות.

לפי דעתי זה יהיה שיפור ענק אם משאיות לא יסעו בשעות הבוקר. וגם כנראה שבירושלים הנסוי מצליח מאודד אם מגדילים אותו לעוד מקומות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ברור שזה טוב כי מורידים מהלחץ התחבורתי

גם פחות כלי רכב וגם רכבים גדולים ואיטיים יותר

זה עובד בהרבה מקומות בעולפ ולאחרונה גם בכביש ירושלים

אז טוב מהביאו את זה גם לאיילון

פורסם

החלטה נבונה:

* פחות זיהום אוויר בשעות השיא

* פחות פקקים + מחזורי רמזור שישחררו כמות רכבים גדולה משמעותית

* זרימת תנועה מהירה יותר בכבישים הפתוחים, ללא בלימות בגלל נהגי פולטריילר שיוצאים לעקיפה ב 85 קמ"ש

* נסיעה בטוחה יותר עקב ראות טובה יותר של נהגי הפרטיות (המשאיות לא יסתירו את הכביש)

הייתי מוסיף חקיקה שעוזרת למעבידים לשכנע את העובדים להגיע בהסעות או ברכבי פול של 3-5 נוסעים, ובכך לצמצם גם את הרכבים הפרטיים

אני בכלל חושב שמשאיות צריכות לסע רק בלילה ולהתיר רק למספר מוגבל של משאיות להיכנס לערים בשעות העומס

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
תנועת פרטיים דומה לקוצים וקרציות שמבזבזים למשק מיליירדים,ולא אפרט כרגע.

אתה צודק.

כמו בברה"מ לשעבר, לא היו רכבים פרטיים (כמעט), לא היו פקקים, לא היו בעיות חניה וכולם נסעו בתחבורה ציבורית. רק שכחו, שהמשק המחורבן חייב לשרת את האנשים ולא להפך.

פורסם
רק שכחו, שהמשק המחורבן חייב לשרת את האנשים ולא להפך.

ישנו כזה הסכם בין המדינה לאזרחיה , שהמדינה צריכה לשרת את אזרחיה??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא מבין את ההצדקה לא לתת למשאיות לנוע, מכיוון -

כשעמדתם בפקקים האם שאלתם את עצמכם ?

*. למה בכל רכב יש רק נהג בלי נוסעים ? אם היו עם הנהג עוד 3-4 אנשים אז היו פחות 3-4 מכוניות לידי ואם היו 5 רכבים עו חמישה נוסעים בפנים אז היו פחות 25 רכבים על הכביש שנדחפים בלי סיבה ממש מוצדקת.

*. מי עומד בפקקים ? אנשיי הייטק עם רכב מהעבודה, תשימו לב למדבקות הליסינג מעבר לכך בתור בן אדם פרטי אין שום סיכוי שאני אסע בפפקים, אני מעדיף לצאת שעה קודם ולנוח במשרד אבל כשזה ממומן אז למה לא.

*. כמה משאיות באמת מפריעות לעומת רכב פרטי ?, הרי זה כלי רכב כמו כל כלי רכב, נוסע 100, ופונה, כמו שאנשי ההיטק נוסעים לעבודה בכדי להתפרנס אז יש גם נהגי משאיות שדואגים להם לשאר מצרכים בכדי להתפרנס.

אז מה עושים, מוציאים חוק דפוק שיניב עוד כמה שקלים.

מדינת ישראל פשוט בושה !

פורסם
החלטה נבונה:

* פחות זיהום אוויר בשעות השיא

* פחות פקקים + מחזורי רמזור שישחררו כמות רכבים גדולה משמעותית

* זרימת תנועה מהירה יותר בכבישים הפתוחים, ללא בלימות בגלל נהגי פולטריילר שיוצאים לעקיפה ב 85 קמ"ש

* נסיעה בטוחה יותר עקב ראות טובה יותר של נהגי הפרטיות (המשאיות לא יסתירו את הכביש)

הייתי מוסיף חקיקה שעוזרת למעבידים לשכנע את העובדים להגיע בהסעות או ברכבי פול של 3-5 נוסעים, ובכך לצמצם גם את הרכבים הפרטיים

אני בכלל חושב שמשאיות צריכות לסע רק בלילה ולהתיר רק למספר מוגבל של משאיות להיכנס לערים בשעות העומס

קח לך רגע ותחשוב האם משאים מזהמת את הסביבה יותר מרכבים פרטיים, לא מחייב בכלל. קח לך את נפח ( גודל ) המשאית ובנפח הזה תדחוף מספר פרייבטים במידת המשאית, מי יותר מזהם מספר פרייבטים או המשאית המסכנה.

פחות פקקים לא יהיו זה בטוח הנהגים השאננים אלו בהחלט לא נהגי המשאיות שרוצים רק לסיים את היום בשלום.

זרימת תנועה יותר מהירה ? אתה בפקק אל תשכח את זה.

נסיעה בטוחה יותר ? אני סומך יותר על נהג המשאית המיומן מאשר הדפוקה ( סורי אם העלבתי מישהו ) שנכנסת לנתיב שלי בשביל לעקוף רכב במהלך פקק.

אגב נסיעה יותר בטוחה, לעולם אל תעקפו משאית מימין שדה הראייה מת טוטאלית.

פורסם
כשעמדתם בפקקים האם שאלתם את עצמכם ?

*. למה בכל רכב יש רק נהג בלי נוסעים ? אם היו עם הנהג עוד 3-4 אנשים אז היו פחות 3-4 מכוניות לידי ואם היו 5 רכבים עו חמישה נוסעים בפנים אז היו פחות 25 רכבים על הכביש שנדחפים בלי סיבה ממש מוצדקת.

נשמעה הגיוני. יש לך 4/3 שכנים שעובדים קרוב אלך? אצלי אין. אני מניח, שככה גם אצל רוב האנשים. דרך אגב, את בטח מכיר נתיבי תחבורה ציבורית, פתוחים ל-1+3/4 נוסעים?

מי עומד בפקקים ? אנשיי הייטק עם רכב מהעבודה, תשימו לב למדבקות הליסינג מעבר לכך בתור בן אדם פרטי אין שום סיכוי שאני אסע בפפקים, אני מעדיף לצאת שעה קודם ולנוח במשרד אבל כשזה ממומן אז למה לא.

חשבת פעם, שגם לא אנשי היטק חייבים להגיע לעבודה בבוקר?

בקשר להחלטה עצמה, נראת לי פופוליסטית. ת"א זה לא ירושלים, לא חושב, שיהיו פחות פקקים. נהיה ונראה.

פורסם
נשמעה הגיוני. יש לך 4/3 שכנים שעובדים קרוב אלך? אצלי אין. אני מניח, שככה גם אצל רוב האנשים. דרך אגב, את בטח מכיר נתיבי תחבורה ציבורית, פתוחים ל-1+3/4 נוסעים?

חשבת פעם, שגם לא אנשי היטק חייבים להגיע לעבודה בבוקר?

בקשר להחלטה עצמה, נראת לי פופוליסטית. ת"א זה לא ירושלים, לא חושב, שיהיו פחות פקקים. נהיה ונראה.

1. אין לי שכנים שעובדים קרוב אליי או בשעות שלי אבל יש עובדים שרוצים לחסוך כמה גרושים אז אני אוסף את כולם מנקודה אחת, מי שרוצה לחסוך בבקשה.

2. בטח שחשבתי אבל ניראה לי שכל\רוב ריכבי הליסינג משתייכות להייטק תאמין לי החיים לא כאלה דבש. בטוח שלא סנדלר \ הקופאית בסופר\ חנות נעליים\ חנות בגדים וכו' נוסעת בליסינג. הסיכויים הם אפסיים אלא אם הנהג\ת קשור\ה לניהול.

פורסם

ההחלטה לא תשנה הרבה, הכביש הזה יישאר פקוק לעד, תגידו תודה שפה זה לא כמו בסין שיש פקק של שבוע, בסה"כ כל התנועה זורמת לאחת מהערים שאני הכי שונא, (חנייה/אנשים/פשוט לא כיף), מה מצאתם בתל-אביב ריבונו של עולם?! עדיף לעבוד בגבעתיים, המדינה נהייתה מדינת תל-אביב, ואין לי ספק שהעבודה הבאה שאני אחפש, אשים דגש על המקום ואעדיף לא לעבוד בקרבת העיר הזאת.

בכל מקרה, שר התחבורה, אני מציע שתעשה שתהיה רק תנועת משאיות בכביש 1 בין השעות 7 ל9 בבוקר,סחורות יגיעו ואנשי ההייטק יקדימו להגיע למשרד, זה יחסוך זמן, כסף וכאב ראש, והכלכלה תפרח :)

פורסם
המשאיות שהם מחלקים אתם הם משאיות ששוקלות 14 טון (בקיצור עד 15 ט).

והאיסור תקף גם על המשאיות האלה.

אז אפשר לשאול למה שלא יחלקו במשאיות איסוזו ששוקלות 7.5 ט?

התשובה היא שבמשאית של 15 טון אפשר להכניס בין 10 ל12 משטחים בעוד במשאית של 7.5 נכנסים בקושי 6.

ככה נוצר מצב שמשאית צריכה לעשות כמה סבבים.

כבעל רשיון עד 15 וכאחד שמכיר מעט את התחום אני מתערב שלפחות חצי מהמשאיות חלוקה שנכנסות לת"א בבוקר לא מנצלות חצי מהנפח שלהן .

החלטה טובה מאוד.

כביש 4 מלא לעייפה במשאיות בבוקר , באיילון קצת פחות אבל לא חסר.

במקרים רבים המשאיות נוסעות בנתיב השמאלי או בשמאלי והאמצעי גם יחד.

לדעתי גם צריך לאסור את התנועה בצירים האלה על אוטובוסים עירוניים.

כן, אלה עם המפרק שבקושי מצליחים לפתח 100 קמ"ש וסותמים את נתיבי איילון בבוקר.

להיפך, לעודד אוטובוסים מכל סוג על חשבון כל מי שנוסע לבד באוטו.

אף אחד לא מפתח 100 קמ"ש באיילון בבוקר , גם לא פורש GT2.

לפי דעתי זה בדיוק כמו החוק של איסור לרכבי אספנות לנסוע בין 7 ל9. הקטע הוא שרכבי אספנות בכלל לא מפריעים ומשאיות מאוד מפריעות. משאיות צריכות להיות בכבישים רק אחרי ששעות העומס עוברות.

לפי דעתי זה יהיה שיפור ענק אם משאיות לא יסעו בשעות הבוקר. וגם כנראה שבירושלים הנסוי מצליח מאודד אם מגדילים אותו לעוד מקומות.

איסור התנועה לרכבי אספנות בשעות הבוקר , לא קשור לעיקוב תנועה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

גם אני בדיעה שמשאיות לא צריכות להיות על הכבישים בשעות העומס של הבוקר.

פחות תנועה כבדה, פחות עומס, פחות זיהום וקצת תכנון שלא יזיק ורק יועיל.

כמו כן, הפתרון להורדת כמות הרכבים על הכביש זה עידוד האופנועים ופיתוח של התחבורה הציבורית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

החלטה מטומטמת.

נכון, בירושלים (ובעוד כמה ערים בעולם) הדבר הזה אולי עובד.

אבל זה עובד כאשר יש לך מפעלים ומתקנים לוגיסטיים בתוך העיר (או על הגבול שלה) ואז ההפצה בתוך העיר מתבצעת עם משאיות קטנות יחסית ואת המשלוחים החוצה אין בעיה להוציא עם הסמי-טריילרים.

ת"א, לעומת זאת, עברה בשנים האחרונות תהליך שרוב המפעלים התעשייתיים והלוגיסטיים יצאו ממנה לערים ואיזורי תעשייה חיצוניים.

המדינה אפילו השקיעה מיליארדים כדי לעודד מפעלים שכאלה לצאת ממגוש-דן לטובת הפריפריה כיציאה מנקודת הנחה שחברות שירותים והיי-טק יתרכזו בת"א בזמן שהתעשייה האמיתית לא צריכה להיות בתוך העיר.

אז מה עושים עכשיו? בדיוק הפוך. לוקחים את כל המפעלים שעד לא מזמן עודדו אותם לצאת - ודופקים אותם.

כי לסגור את ת"א למשאיות בין 6 ל9 זאת פגיעה לא קלה לכל ענף התעשייה.

וכתוצאה, מי שיוכל ישתמש במשאיות יותר קטנות (= יותר עלויות (עוד נהגים, עוד דלק וכו') ולכן עליית מחירים לצרכנים) ומי שלא יוכל להשתמש במשאיות היותר קטנות יאלץ לפטר עובדים.

ואז שוב תושבי הפריפריה (שם נמצאים מפעלי התעשייה) ימצאו את עצמם מובטלים.

כמו שנאמר רבות בעבר, הכלכלה בישראל חזקה למרות הממשלה ולא בזכותה. צעדים כאלו רק מוכיחים את זה.

שידאגו לתחבורה ציבורית נורמלית (כמו בשאר הערים המערביות (ולא רק)), שיהיה מס על החניות השמורות לעובדים בחניון של המשרד, שיהיה מס גודש על מכוניות בהן יש מתחת ל3 נוסעים ופתאום תראו איך עשרות אלפי מכוניות שהיו עומדות בפקק מידי יום כדי להכנס לת"א - נעלמות.

(אני לא אומר שלא יהיו פקקים, אבל תהיה הקלה משמעותית בעומס)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...