Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לנו קורולה 2007 GLI:

• הוצאנו אותו מהיבואן
  • 80,000 ק"מ
  • אוטומטית
  • כל הטיפולים, תמיד לפני הזמן, רק במורשה

תמיד אמרתי שאני מקנא במי שיקנה את הרכב הזה - צריך לשבת בפנים כדי להבין עד כמה הוא שמור.

הרכב הוא של אמא שלי, היא רופאה ועוד מעט יוצאת לפנסיה. היא הבינה שהיא לא צריכה רכב כ"כ גדול ושוקלת למכור.

התחלופה היחידה שאני רואה זאת האוריס, ולכך מספר שאלות:

1. השאלה הכי חשובה - אם נקנה, זאת תהיה האוריס הכי מפוארת - SR אולם ללא מגנזיום - האם הרכב הזה ישמור על מחירו כמו הקורולה שלנו?

2. יש לכם הצעות אחרות עד 140,000 ש"ח? - הדרישות:

• שומרת על המחיר כמו הקורולה.
  • טיפולים (במורשה בלבד) יחסית זולים - שוב כמו של טויוטה.
  • מנוע חזק (1600 גג) - משהו שיתחרה במנוע הפנטסטי של טויוטה - 124 כ"ס עם תזמון משתנה צריכת דלק 15 לליטר (17 רשמי).
  • בין הנוחות בקטגוריה.
  • אוטומטית (ניסיתי לשכנע לידני, לא הלך, רובוטי לא בא בחשבון).

תודה לעונים.

Bimmer

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי, למה להסתבך?

אם אתה מחפש משהו שישתווה לקורולה וחוזר כמה פעמים על המילה קורולה אז תשאר עם הקורולה שלך.

כל רכב שתקנה יאבד מערכו, ואין שום מדע מדוייק איזה דגם יפביסיותר או פחות אז תשאר אם רכב הקיים שכבר איבד מערכו כחדש, רכב אמין שהוכיח את עצמו עבורכם ושאתה מרוצה ממנו.

זו עצתי.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

המגמה היא כן להתחדש, השאלה אם כדאי.

אני לא מחפש מדע מדויק, הרי זאת עובדה ידועה שקורולה שומרת מצוין על ערכה, השאלה היא האם האוריס באותה רמה?

Bimmer

פורסם

אני בספק לגבי שמירת הערך המצויינת של קורולה.

תיכנס לאתר YAD2 תמצא שם מאות מודעות לקורולה מהשנים האחרונות, ותאמין לי שאנשים מורידים עמוק עמוק מתחת למחירון כדי למכור אותן.

אין אפשרות לנבא פופולריות של דגם כזה או אחר - ממש בלתי אפשרי.

אם היית אומר למישהו לפני שנה וחצי שסוזוקי ימכרו אלפי יחידות של רכב ידני עם מנוע 1000, הוא היה צוחק לך בפנים. והנה זה קרה.

רק היום מישהו סיפר כאן שהוא רואה טויוטה יאריס עם שלטי "למכירה" שמוצעות בשוק כבר זמן רב ואנשים לא קונים - דבר שלא היה אפשרי לפני שנה.

לעומת זאת, אחד הרכבים הכי מבוקשים בשוק הוא פיאט פנדה ופיאט פונטו, רכבים שבזמן אמת, משנת 2005 בערך, כבר כמעט ולא מוכרים כלום באולמות התצוגה וערכם מתרסק בטירוף.

פורסם
אני בספק לגבי שמירת הערך המצויינת של קורולה.

תיכנס לאתר YAD2 תמצא שם מאות מודעות לקורולה מהשנים האחרונות, ותאמין לי שאנשים מורידים עמוק עמוק מתחת למחירון כדי למכור אותן.

אתה מדבר על ליסינג (שחוטות וגם, זה ליסינג). אני מדבר על רכב שמור, GLI עם ק"מ נמוך. המחירון שלה עומד היום על 82K, לא קצת בשביל 2007. שלא נדבר על זה שיש לנו אחריות מנוע והילוכים לעוד שנתיים. הרכב יחטף...

אין אפשרות לנבא פופולריות של דגם כזה או אחר - ממש בלתי אפשרי.

אם היית אומר למישהו לפני שנה וחצי שסוזוקי ימכרו אלפי יחידות של רכב ידני עם מנוע 1000, הוא היה צוחק לך בפנים. והנה זה קרה.

כן, פה אני מניח שאתה צודק. Good Point מה שנקרא.

רק היום מישהו סיפר כאן שהוא רואה טויוטה יאריס עם שלטי "למכירה" שמוצעות בשוק כבר זמן רב ואנשים לא קונים - דבר שלא היה אפשרי לפני שנה.

בצדק, המחירון פשוט לא הגיוני.

חברים, מה לגבי אלטרנטיבות לאוריס? חשבתי על גולף אבל היא יקרה, והטיפולים גם. יש עוד הצעות?

Bimmer

פורסם

מה ההגיון להחליף קורולה לאוריס. בסופו של דבר, חוץ מהאורך, מדובר במכוניות דומות להפליא. השאלה היא האם יש הצדקה להחליף רכב במצב טוב שיוכל לחיות עוד כמה שנים, ואשר כבר ספג חלק ניכר מירידת הערך שלו, ברכב חדש שערכו ירד יותר מאשר של הרכב הישן, ואשר אני מסופק אם ייתן ערך מוסף אמיתי (פרט לתחושת הסרת הניילונים ואולי כמה פיצ'יפקעס).

אם רוצים לרדת לרכב יותר קטן צריך לחשוב על סופרמיני, השאלה היא אם אמך מעוניינת באמת לרדת לרכב שגודלו במדרגה אחת פחות אשר יתרונותיו הם הפחתת עלות הרכישה - 15,000-20,000 פחות מהמשפחתומטית וסיכוי טוב לעלויות תחזוקה פחותות (דלק, רישוי וכו').

חבל שלא פרסמת את המודעה לפני חודש - אז הייתי מאיץ בך למכור את המכונית :wink:

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי באמת חבל :wink:

סופר מיני לא בא בחשבון - זה בשבילי כמו שרואים בחתימה.

הרעיון בקניית רכב חדש הוא העובדה שבפנסיה (שקרובה מאוד) אמי לא תוכל כבר לרכוש רכב חדש יותר. עוד 3 שנים של שקט זה הרבה למשהי בגילה.

והרעיון בגודל הוא מעבר להאצ'בק משפחתית - לחתוך את תא המטען המיותר לפנסיונרית הנוהגת ברכב לבדה.

Bimmer

פורסם

אני הייתי ממליץ על ההונדה סיוויק 5 דלתות מאוד יפה ושונה מהקורולה הבנאלית מנוע אמין, אוטומטי, והיא שומרת על הערך שלה. 

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם
140,000 ש"ח?

אפשר לחשוב שהאוריס יותר זולה באופן משמעותי. לי הציעו אותה לפני חודש תמורת 129K "עירומה" לפני תוספת כלשהי או רישוי. היתה מגיעה לכביש סביב 133K. ויתרתי וקניתי SX4 שעלתה 20K פחות ולהערכתי תתן לי תמורה דומה.

לגבי עניין הפנסיה - היא תקנה את הרכב הבא מחסכונתיה עכשיו או בעוד 5 שנים, אבל מאותו מקור. הרי אם תא תקנה את הרכב החדש עכשיר הכסף ישאר בבנק, ואני מקוה שבהשקעה נכונה הוא לא יאבד את ערכו. אל תשכח שסביר שבפנסיה היא תסע הרבה פחות, ועם טיפה מזל הקורולה תוכל להחזיק בקלות עוד 10 שנים בלי יותר מדי תיקונים. מדובר במכונית שצפויה להגיע ל-150K-200K ק"מ בלי קושי. אם המכונית תתחיל לעשות צרות - זה יהיה ה זמן להחליפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שהוא התכוון לשאול אם זה נכנס לו בתקציב של 140000 ולא שזה יקר מידי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מעניין אותי איך יש לכם אחריות לעוד שנתיים? הרכב ממודל 2007, האחריות הייתה אמורה להיגמר כבר.

כמו שהציעו יש את הונדה סיויק האצ'בק שעומדת בדיוק בתקציב.

מאזדה 3 האצ'בק שתוכלו לרכוש גם בגירסת ה-2 ליטר המאובזרת והחזקה יותר או רק ב-1.6 כמו שאתם מעוניינים.

סוזוקי SX4 מעט קטנה יותר אבל תשאיר לכם הרבה עודף.

הזכרת נוחות, כדאי לבדוק את פיג'ו 308 שהיא מכונית מאוד נוחה אבל בסגנון שונה משל היפניות הסטנדרטיות שכבר הוזכרו (אוריס, מאזדה 3).

בהצלחה.

פורסם
מעניין אותי איך יש לכם אחריות לעוד שנתיים? הרכב ממודל 2007, האחריות הייתה אמורה להיגמר כבר.

שים לב כי אמרתי שיש לנו אחריות מנוע והילוכים לעוד שנתיים. האחריות הכללית אכן נגמרת אחרי 3 שנים.

כמו שהציעו יש את הונדה סיויק האצ'בק שעומדת בדיוק בתקציב.

מאזדה 3 האצ'בק שתוכלו לרכוש גם בגירסת ה-2 ליטר המאובזרת והחזקה יותר או רק ב-1.6 כמו שאתם מעוניינים.

סוזוקי SX4 מעט קטנה יותר אבל תשאיר לכם הרבה עודף.

הזכרת נוחות, כדאי לבדוק את פיג'ו 308 שהיא מכונית מאוד נוחה אבל בסגנון שונה משל היפניות הסטנדרטיות שכבר הוזכרו (אוריס, מאזדה 3).

בהצלחה.

מאזדה אמא שלי לא אוהבת ומדובר אך ורק על יפניות או גרמניות (סורי אם לא הזכרתי את זה קודם). ה-SX4 נשמע כיוון שעוד לא חקרתי עליו מספיק - תודה רבה לכולם על התשובות עזרתם לנו מאוד.

Bimmer

• תוכן חדש...