Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה כדאי להחליף רכב.

הרכב מבפנים שמור ויפה?

המנוע והגיר במצב טוב?

ק''מ נמוך?

מטופל במורשה?

אתה יד ראשונה?

יש לרכב פחות מ 10 שנים על הכביש?

אם ענית כן על כל השאלות! אין צורך להחליף את הרכב וגם לא כדאי לפי דעתי.

רכב כזה צריך לעבור התעללות מאסיבית 24/7 במשך 200 אלף ק''מ רק בשביל שהגיר יתחיל לגמגם

וגם אז המנוע יישאר במצב פנטסטי.

מנסיון אישי לא משתלם למכור.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קליאו ברוש, ב-26K ש"ח הוא יכול להחליף את כל המכאניקה בפיז'ו שלו לחדש מהחברה ועדיין ישאר לו עודף.

כמה כבר תקלות יהיו לו לעומת הטויוטה? נגזים בטירוף ונגיד 10K ש"ח, עדיין הוא נשאר עם 15K ש"ח הפרש.

הפתרון הוא פשוט, מי שמחפש נוחות ילך על C4 כי אין הרבה משפחתיות שמתקרבות לנוחות שלה. מי שמחפש ביצועים ילך על הקורולה ומי שמחפש התנהגות ילך על מאזדה3.

וכן, הקורולה הקודמת לא שיא האמינות. יש בעיות של בוצה במנוע, יש בעיות עם המחשב רכב (ניתן לאפס תקלות רק פעם אחת, בפעם השניה המחשב ננעל וצריך להחליף אותו), יש גם בעיות עם הברקסים (מי שמנסה לחסוך עם חליפיים מקבל הרבה רעשים) וכו'.

על הקורולה הרובוטית אני לא אדבר אפילו, היא לא שווה התייחסות. אבל הדגם האוטומט דווקא סביר לחובבי הז'אנר של טויוטה. אז נכון שהיא אפורה, משעממת, לא מאובזרת ולא הכי נוחה, אבל היא מאוד מרווחת, הביצועים טובים מאוד והיא גם דיי חסכונית. היא ממש לא ממובילות הקטגוריה מבחינת תמורה אבל היא בהחלט מתחרה ראויה.

ד"א, חוות הדעת הזו נכתבה ע"י 3 שנים עם קורולה 2003, 3 שנים עם קורולה 2006, וכמעט שנתיים עם קורולה 2009 (אוטומטית, מהמשלוח הראשון שהגיע לארץ). בנוסף נסעתי הרבה בכל הרכבים בקטגוריה (פוקוס, מאזדה3, C4, מגאן וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
Paranoid much? עכשיו רק נשאר לך להגיד שאני סוחר וזהו.

בנימה קצת יותר רצינית, תודה על העצה, אבל אם באמת היית קורא את השרשור כמו שצריך היית מבין שכל הקטע בו הוא - האם כדאי למכור עכשיו כדי לשמור על המחיר או להשאר איתה כי היא משרתת אותנו נאמנה.

קיבלת את עצתי אחרי שקראתי את כל מה שנכתב בשרשור

להישאר עם הבונבוניירה שיש לאימך ביד עוד 10 שנים.

עכשיו זה ברור!!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אוי נו זה דווקא מאוד פשוט, אם אתה הולך להשאיר את הרכב אצלך הרבה שנים אתה תשלם את ההפרש הזה בטיפולים היקרים יותר ובמגוון התקלות שיהיו לך במיוחד בחשמל - רק שיתווספו לזה עוד הרבה מאוד עצבים, דמעות ובזבוז זמן יקר.

ב 2006 כשבאתי להחליף את הרכב שלי עשיתי סיבוב אצל כל היבואנים (באתי עם ראש פתוח במטרה לבחור את הרכב שהכי יתאים לי). מן הסתם התחלתי משומרות הערך ובעלות המוניטין והתקדמתי הלאה

הייתי בטויוטה וסיבוב קטן הבהיר לי שהגב שלי והאוטו הזה לא יחיו בשלום.

המשכתי למאזדה והיה לי מאוד צפוף ולא נוח.

סקודה ויתרתי בגלל היבואן ועלויות ביטוח שערוריתיות.

הונדה יקרה ולא מצאתי למה לשלם כל כך הרבה.

בסיטרואן לא אהבתי את לוח השעונים הדיגיטלי והמפוצל ל 100 מסכים בכל מיני מקומות.

בפז'ו סוף סוף מצאתי משהו נוח וסולידי אבל גודל תא המטען הפריע לי.

את הטידה לא אהבתי אבל את המגאן מאוד.

בסוף קניתי מגאן ידנית מאובזרת ואני נהנה ממנה עד היום. הרכב עשה יותר מ 140K ק"מ (רק אני נהגתי עליו) עם עלות ביטוח שנתית של 1800 ש"ח, טיפולים כל 20K (למרות שבספר כתוב 30K) ועלויות תיקונים של 2000 ש"ח בלבד עד היום (פולי אלטרנטור ואטם בית טרמוסטט).

אם אשקלל את עלויות האחזקה הכוללות כולל צריכת דלק (ממוצע 14 ק"מ לליטר לפי המחשב שהוא מאוד מדוייק) אז היא עלתה לי לא יותר מרכב שכביכול שומר על ערכו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כבר כתבתי בתחילת השרשור - אין שום סיבה להחליף רכב יחסית חדש במצב טוב, שעומד בפני הפחתה משמעותית בנסועה. ההפסד הכספי גדול, ואת ההפרש המוקצב לטובת ההחלפה אפשר לחסוך למטרות אחרות או לטובת החלפה בעוד 5-10 שנים (בהתאם למצב הרכב הקיים). ישה ניסח זאת בצורה יותר חדה.

הייתי שוקל החלפת רכב כזה כעת רק אם המטרה היתה רכישת רכב עם תכונות שונות - כגון רכב יותר קטן (אם מדובר ברכב המיועד לנוסע בודד או זוג) או לרכב יותר נוח (מי אמר צרפתיות) או סיבה דומה. או, כמובן, אם הרכב הופך דייר קבוע במוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המטרה היא לעבור לרכב קטן יותר - אך לא סופר מיני. דהיינו האצ'בק.

כבר יש על מה להסתכל... התרשמתי במיוחד מההונדה. נלך ונראה.

Bimmer

פורסם
תכלס להגיד לך, אנחנו בזמנו רצינו מאוד מאוד לקנות טויוטה קורולה שנת 2003.

אבל מה? רצינו לקנות יד 1 בלבד מידיים פרטיות, ואין חיה כזאת. ואם יש, אז היא עולה בערך 60 אלף

אז מה עשינו? קנינו פג'ו 307 2003 יד 1 מידיים פרטיות, ב-34 אלף.

60 או 34 אלף? אין ספק שהטויוטה אמינה יותר, הסטטיסטיקה הזאת הוכחה יותר מפעם אחת, אבל בשביל זה לשלם כמעט פי 2 על רכב באותה קטגוריה?!

למה מי מת?

אם אתה משוואה 307 לקורולה, אז צר לי להגיד לך - אבל אתה חיי בעולם משלו.

הנורה צריכה להידלק לך כבר בשלב כ"כ מוקדם, איך בדיוק יש הפרש של 30 אלף בין שתי המכוניות, כנראה שיש סיבה מספיק טובה 8)

פורסם

כן, הסיבה להפרש במחיר היא לוי יצחק.

וצר לי לאכזב אותך אבל ה-307 היא כן מתחרה ישירה של הקורולה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אם אתה משוואה 307 לקורולה, אז צר לי להגיד לך - אבל אתה חיי בעולם משלו.

הנורה צריכה להידלק לך כבר בשלב כ"כ מוקדם, איך בדיוק יש הפרש של 30 אלף בין שתי המכוניות, כנראה שיש סיבה מספיק טובה 8)

תגיד לי, על סמך איזה נסיון מצטבר של בן 17 אתה מחלק פה ציונים וקובע עובדות ?

יש לך מושג על מה אתה מדבר ?

אתה אב טיפוס ישראלי מצוי, חושב שהוא יודע הכל, עם הרבה דעות קדומות , ומעט ידע מעשי.

אז אני מצטער ליידע אותך שה 307 יושבת באותה משבצת של הקורולה, וההפרש במחירון הם פרי מוחו המעוות של המחירון הלאומי אשר אף אחד עד היום לא מבין \ יודע את מדיניות התמחירית שלו.

ד"א , לא כל היפניות נהנות מיחס מועדף כמו הטויוטה, ניסאן למשל חוטפת ממר מחירון לאומי ללא כל הסבר מניח את דעת.

ועוד משהו, הקורולה רכב בינוני לחלוטין, וזה סוד ההצלחה שלו, פניה חמכנה המשתוף הנמוך ביותר , רק אצלך הפכה הקורולה להיות רכב מירוצים ממדרגה ראשונה, ממש מכונית אלהית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא חושב שלילדים בני 17 צריכה להיות האופציה להגיב בתור מייעצים בפורום הזה.

גם אני בגיל 17 חשבתי שהסופר לנסר של אבא שלי היא מטוס חמקן ושהבלנו של אמא שלי היא פאר היצירה , אבל אולי רק כ7 שנים לאחר מכן ,לאחר שעברתי מספר רכבים, כולל 2 או 3 בבעלותי, הרשיתי לעצמי לייעץ בפורומי רכישה בתור בעל דיעה.

כפי שנאמר כאן : לפעמים עדיף לשתוק ולא להראות לכולם שאתה לא מבין.

שי ז. , מהי ירידת הערך השנתית של המגאן שלך? אפשר להוסיף גם את זה לסעיף ההוצאה השנתית.

ה307 היה בשנתונים הראשונים שלו ( 2002-2004) רכב "פח אשפה" שסבל מתקלות רבות ורק לאחר מתיחת הפנים העסק התייצב מבחינת בעיות חשמל וכו' (הגירים עדיין על הפנים), לפי מה ששמעתי (לא התעניינתי בעצמי ברכישת אחד כזה) , דווקא הדגמים מהשנתונים האחרונים של הדגם זוכים לביקוש ער בשוק המשומשות. (אגב רוב האירופאיות סובלות מירידת ערך דומה)

REDROZE, אתה יכול לפרט אילו תקלות היו לכם בקורולה 2006 ? פשוט כפי שציינתי היה לנו נסיון של 3.5 שנים עם קורולה סאן 2006 פלוס נסיון של 6 שנים עם קורולה GLI מודל 2005 (עלתה על הכביש לקראת סוף 2004 ועד היום ברשות הוריי) , והתוצאה היא : אפס תקלות.

זה נכון ש2003-2004 סבלו מ2 תקלות (בוצה וממיר קטליטי) ולא כדאי לרכוש את הדגמים האלה, אבל אתה יודע מה : מצד שני אולי עדיף לדעת לאן אתה נכנס מאשר לרכוש 307 או מגאן שברגע שתגיע תקלה, יש סיכוי לא מבוטל שלא תדע מאיפה זה בא לך.

ושוב- אני לא חסיד של קורולה ואני לא רואה את עצמי בעלים של אחת כזו בעתיד , אבל להתחיל לזרוק צרפתיות לשרשור כקניה יותר כדאית זה קצת לא לעניין כי אולי הצרפתיות מיועדות לכאלה שרוצים קצת ערך מוסף , אבל גם מיועדות לכאלה שיודעים לאן הם הולכים ושמוכנים לשאת בהפתעות שיבואו מדי פעם. (אני קורא לזה : ערך מוסך).

מצד שני, חלק ניכר שמשתפכים על כך שזו קניה עדיפה , היו בוחרים בקורולה אם המחירון היה זהה.

עוד משהו קטן שאני חייב : זה ממש מעלה גיחוך כשבן אדם אומר: אני רוצה לעבור לרכב קטן יותר מקורולה אז אני רוצה RUNX (או אוריס).

עוד כמה ס"מ של הבגאז'? זה מה שהורג אותך? הרכב אותו דבר 1 ל1... :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אייל, אתה צודק שהדגם של 2005 ומעלה עדיף על הדגמים הראשונים של הקורולה. לפי דעתי עוד עדיין מוקדם להכריז עליהם כדגמים מוצלחים מכיוון שיש חשש שבשנה-שנתיים הקרובות יצוץ גם במנועים האלה בעיות בוצה.

אצלנו רוב הבעיות היו קשורות לברקסים (אני תולה את האשמה בחברת הליסינג שכנראה חסכה באיכות החלפים) וזכור לי שהגומיה של אחת הדלתות נשרה בשלב מסויים.

ד"א, אני גם טוען שיש הבדלים קלים בין הדגם שלפני ואחרי מתיחת הפנים (הבדלים בכיול מתלים + תגובת מצערת שרוסנה בדגם לאחר מתיחת הפנים).

רוסנה? וואו מעניין מה הלך שם בדגמים הקודמים.

בקורולה שלנו עדין יש את ה"בעיה" הזאת - אם לא לדעת איך ללחוץ על הגז, היא מזנקת מהמקום וזה קצת מפריע.

Bimmer

פורסם

שי ז. , מהי ירידת הערך השנתית של המגאן שלך? אפשר להוסיף גם את זה לסעיף ההוצאה השנתית.

יש לי עליה נכון ליום חמישי 48K בטרייד אין (להזכירך, מדובר בידנית מודל 2006) וברור שזה חלק מההוצאות אבל את החשבון בזה לא עושים כל שנה אלא לכל התקופה שאתה מתכוון להחזיק את האוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...