Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל עובד הייטק יש לפטופ, לכל איש עסקים יש לפטופ, לעוד הרבה מקצועות יש לפטופים לשימוש יומיומי בעבודה.

לא לכל פגישה או יציאה מהרכב לוקחים אותו, אז הוא נשאר ברכב.

שנים שאני נוהג כך, אין שום בעיה .

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי אתה טועה ומטעה.

רוב מי שציינת שיש לו לפטופ קיבל אותו מהעבודה ואיכפת לו ממנו בערך כמו שאיכפת לו מרכב הליסינג שלו.

יתקלקל המחשב? הלכה הסוללה? הוא יקבל חדש, אז מה זה משנה איך הוא שומר עליו.

להשאיר מחשב נייד בטמפרטורות העולות על 70 מעלות (ומתקרבות ל100) יגרום לו נזק גם בטווח הקצר ובטח שבטווח הארוך.

נזק למסך LCD, נזק לסוללה, נזק לרכיבים האלקטרונים שלא אמורים לעמוד בטמפרטורות האלה. שלא לדבר על הפלסטיקה.

אם פלסטיקה של רכבים נהרסת מהחום בארץ והיא כן אמורה לעמוד בחום, מה יקרה לפלסטיקה של המחשב?

לא מאמין? תחפש קצת בגוגל. הרבה שאלו את השאלה הזאת לפני...

2. Hot Cars

Just as you wouldn’t leave people or animals in a car in hot weather, you should not leave your laptop and other mobile gear either. Leaving your laptop closed in a vehicle in hot temperatures will cause damage to your laptop. The heat is not good for the internal components or the external casings.

פורסם

אתה מגיע למקום מעניין, מכיר את הטאבלטים המוקשחים,כאלו שיש בצבא ?

למשל ה XPLORE 104 , מחשב שבאמת מותאם לתנאים קיצוניים מתחיל ב 1500$ בארה"ב, מגיע עד 6000$ .

אתה באמת חושב שה CARPC שמישהו כאו קונה ב 1500 ש"ח ומיוצר אי שם במזרח עומד בזה ?

לפטופ רגיל שיושב תחת כסא הנהג או בתא מטען בתוך תיק נשיאה מוגן, לדעתי יחזיק הרבה יותר טוב מכל אותם CARPC

ושוב, אם מישהו חושב אחרת, סבבה. אני לא מתווכח, רק רושם את דעתי מנסיוני.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

תשמע, העובדה היא שאתה אומר שאתה נוהג כך שנים ולא מציין בעיות מיוחדות, אז אני לא מנסה להתווכח עם הנסיון שלך. יכול להיות שיש לך מחשבים עמידים.

אני עם הVAIO שלי עדיין אמנע מלעשות את זה. גם כדי לשמור על הסוללה וגם על המחשב שיחסית עדין לדעתי.

את המחשבים המוקשחים אני לא מכיר. אבל אני מסכים שבאותה צורה לא ממש בריא להשאיר CARPC ברכב (ויכול מאוד להיות שיש להם בלאי גבוה יותר).

אבל - יש כאן כמה הבדלים. אין לCARPC סוללה, שהיא לדעתי הסובלת העיקרית. אין לו מסך של מחשב נייד וגם אין פלסטיקה.

העיקר שם זה הלוח אם והמעבד. אם לוחות אם הולכים או לא כל כמה זמן? אין לי מושג.

אבל בד"כ משקיעים במערכות קירור משופרות (שיקררו אותו מהר יותר לטמפרטורה נורמלית) למחשבים האלה, בניגוד לניידים שבקושי מצליחים לקרר את עצמם בחדר עם מזגן בחדר ;)

פורסם

argon - צר לי, אבל אתה טועה.

מחשב ברכב (Car PC) כן יכול לעמוד בטמפ', שכן מערכת הקירור שלו הרבה יותר מאסיבית ורצינית מאשר של מחשב נייד.

מארז המחשב הוא בעל נפח ובעל סירקולציית אוויר הרבה יותר טובה ביחס למחשב נייד והוא עשוי ברובו מאלומיניום.

למעבד יש היטסינק גדול ואיכותי (גם מה שמגיע כ"סטוק" עם המעבד יהיה פי 10 יותר טוב משל נייד)

והמארז לרוב יהיה בעל מאווררי 80 מ"מ ומעלה.

אז איך אתה יכול להשוות את מערכת הקירור הנ"ל למערכת קירור עלובה של נייד, עם מארז צפוף וחנוק, ומאווררים קטנים שבקושי עושים משהו?

תוסיף לכל זה את הסוללה של הנייד (מקור החום העיקרי), מארז מפלסטיק, מסך וקיבלת תנור בצורת מחשב בתוך הרכב.

אבל,

אם יש ניידים שעוד כן מסוגלים פחות או יותר לעבוד בתנאים הקיצוניים של הרכב, אלו אך ורק נטבוקים קטנים.

תנסה להכניס 15.4" / 17" ותגיד לי איך זה הלך (תרתי משמע :-) )

אבל גם הם יפתחו טמפ' קיצוניות במידה ותעמיס עליהם ביישומים כבדים (אני לא יודע עד כמה אתה תרגיש את תופעות הלוואי בטווח הקצר, אך בטווח הארוך בהחלט יהיו תופעות כגון סוללה שכבר לא במיטבה, רכיבים אלקטרוניים רופפים ועוד)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

זו התקנה מעולה, כרגיל אצל יוסי - בעיקר במסגרת המגבלות הפיזיות, דרישות הלקוח והחלקים שהוא הביא.

הדבר היחיד שהייתי משנה הם החריצים שנראים כאשר המסך מוגבה. הברגים הכסופים גם מציקים לי בעין.

אם אני מבין נכון הברגים האלה מתחברים אל החתיכה השקופה ולכן ניתן להבחין בחריצים בבירור כאשר האור חודר דרכם.

שימוש בפלסטיק שחור מאחורה ובברגים שחורים, היה 'מעלים' כמעט לגמרי את החריצים.

סתם רעיון לעתיד.

האמת שבהתקנות שכאלה, הצד שבאמת מעניין אותי הוא הצד הטכני (המסילות הננעלות במקרה הזה). חבל שאין קצת יותר תמונות של המנגנון עצמו (אבל זו כבר שאלה לפותח השירשור).

לגבי הויכוח המיותר על המחשב -

איזה אופציות נוספות נותן CARPC לטובת מערכת האודיו/ וידיאו ברכב ? לא נראה לי שיש.
אני חושב שרוב האנשים מהפורום שהתקינו carpc, משתמשים בו בתור פרוססור שאחראי על עיבוד האות.

אני לא יודע אם אתה קורא בפורום באופן קבוע, אבל יש כאן הרבה מערכות די איכותיות שמוגברות אקטיבית ועוברות איקוליזציה ותיקוני זמנים כדי לקבל תמונת סאונד כמה שיותר קרובה למציאות.

מחשב מאפשר לך את כל זה במחיר נמוך יותר מיחידת ראש איכותית+פרוססור חיצוני וכל זאת עם הרבה יותר גמישות - שלא לדבר על RTA, ניגון של כל פורמט (flac, bd-rom וכו') ושאר ירקות.

ולראיה - כמה עולה יחידת הראש שלך?

יש לי ברכב מערכת מולטימדיה קנווד 8026, יש ניווט , יש בלוטוס,יש מצלמת רוורס, יש בניווט חיפוש מסעדות
בחיפוש מהיר בזאפ מצאתי יחידה קרובה (8024) עם כל האפשרויות הנ"ל במחיר מפתה של כמעט 9000 שקל :shock:

בחצי מזה אתה מקבל מחשב שיודע לעשות את אותם דברים ויותר.

ובכלל נראה לי שפיספסת את הנקודה העיקרית - אנשים לא מתקינים carpc כדי לעבוד ברכב!

בתור איש היי-טק לשעבר, אני בהחלט מבין למה אתה חושב ככה וזו גם בדיוק הסיבה שברחתי מהתחום הזה (ראה 'עבדי הייטק' במילון הקרוב).

אני רק מקווה שאתה לא מאלה שיושבים בפקק עם הלפטופ פתוח - כי זו פשוט סכנת נפשות (וראיתי מספיק כאלה בימים שהייתי עומד כל יום בפקקים של תל אביב).

שיהיה אחלה ערב

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני חושב שפה לא נושא "למה כדי להתקין מחשב באוטו" או "שווה להתקין או לא"

השרשור מדובר על התקנה של יוסי אלפיין למי נראה יפה, למי לא פרקטי (גם ככה זה לא משנה כי הותקן)

אם אתם רוצים להטוקח על נושא שלא קשור לשרשור הזה תפתחו שרשור חדש.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם

ARGON - כתבתי כבר שאתה צריך להשתמש בחיפוש?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת שבהתקנות שכאלה, הצד שבאמת מעניין אותי הוא הצד הטכני (המסילות הננעלות במקרה הזה). חבל שאין קצת יותר תמונות של המנגנון עצמו (אבל זו כבר שאלה לפותח השירשור).

השרשור סטה קצת ממסלולו...לעצם השאלה. אלו בדיוק הדברים שלוקחים זמן ומצריכים מחשבה ותיכנון. בתמונות זה לא כל כך ניכר. לבקשתך אני מצרף תמונה של המסילה. מה שרואים למעשה זה: בארבעת הפינות ניקדחו חורים נעשו הברזות מתאימות. הושתלו שם גולות וקפיצים. בסוף יש את הברגים ככל שתחזק את הברגים הנעילה תהייה חזקה יותר. כשמסך מגיע לגובה אותו אני קבעתי זה ננעל (הגובה ניתן לכיוון). לחיצה כלפי מטה תוריד את המסך לגובה שנקבע.

DSCN0641[1].JPG

פורסם

אותי גם מעניין כל התקנות לא סטנדרטיות.

אני אוהב את כל העבודות שלך שהם מתוכנות ולא רגילות.

אבל להתקנה זו לא אהבתי, אבל אהבתי פיטרון הוא לא ממש ניראה טוב(מבחינת נחות) אבל זה מה שיש.

האם היה יותר מקום היה אפשר להתקין מסך יוצאה.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם
למה צריך CARPC? כי זה הרצון שלי ואני מתכנן בו דברים שאין ואי אפשר לעשות בתוך הRCD.

.

זה נוח לך להקליד וגם להסתכל על המסך ? כי אפילו בנטבוק שיש לו מסך גדול כמו הלנובו X100E לא רואים הכי טוב מהצד , ולא נראה שהכי נוח לעבוד באוטו עם מקלדת אלוחטית

.

במשך היום אני נמצא הרבה ברכב, לפעמים אני גם עובד על המחשב ברכב, לדעתי ומנסיוני- הרבה יותר נכון להחזיק ברכב מחשב נייד מאשר מסך קבוע בנקודה שמתאפשרת בהתקנה, איפה מקלדת ? איזה כאבי ראש וכאבי גב מקבלים אחרי זה. :roll:

בהתקנה זה נראה שימושי, גם יש בזה קטע של חידוש, וואו מחשב ברכב, בפרקטיות זה לא זה .

ועוד לא הגעתי לנקודה העיקרית, מסך 7" מספיק לצפיה בווידיאו, להעברת פונקציות,ניווט /בלוטוס/טיונר.

פעולות שאורכות שניות. אבל כאשר צריכים להתמקד במסך לאורך זמן לביצוע עבודות, מסך 7" ממש לא מספיק גדול.

פורסם

אפשר להסתדר בתוך רכב עם מקלדת ONSCREEN אבל זה לא הכי נוח שבעולם גם כן.

מיקרו מקלדת כמו שניתן לראות כאן אם ר-ק מ--ר--י--צ--י--ם ח---י---פ---ו---ש היא פתרון מאוד נוח היות ומספר המקרים בהם יש להשתמש במקלדת הוא זניח ואף נדיר לאחר ביצוע כל ההגדרות הראשוניות לאחר שהמחשב כבר הותקן ברכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אותי גם מעניין כל התקנות לא סטנדרטיות.

אני אוהב את כל העבודות שלך שהם מתוכנות ולא רגילות.

אבל להתקנה זו לא אהבתי, אבל אהבתי פיטרון הוא לא ממש ניראה טוב(מבחינת נחות) אבל זה מה שיש.

האם היה יותר מקום היה אפשר להתקין מסך יוצאה.

קודם כל רצון הלקוח הוא לפני הכל (כל עוד לא מדובר בבטיחות). אני משתדל שההתקנה תהייה אסתטית ומשתלבת עם הרכב. לא תמיד זה אפשר, ולא תמיד זה קולע לטעמם של כל חברי הפורום כמו במקרה הזה. מי שמכיר אותי יודע כמה אני אוהב את העבודות הלא סטנדרטיות האלה. כאלה שיצריכו מחשבה ופתרון שונה ממה שאפשר לקבל בשוק.

אם תמתין עוד קצת תיראה עוד פתרון לא סטנדרטי אולי הפעם תאהב...

פורסם
ז"א שיש לך לפטופ שנמצא באופן קבוע בטמפרטורות של כ-70 מעלות ואז אתה פשוט מוציא אותו ומשתמש בו?

נשמע לי לא הגיוני...

הדבר היחיד שלא הגיוני זה שאתה מופתע מזה שיש לו לפטופ ברכב, ומציע לו במקום זה להתקין.... מחשב. :?:roll:

פורסם
argon - צר לי, אבל אתה טועה.

מחשב ברכב (Car PC) כן יכול לעמוד בטמפ', שכן מערכת הקירור שלו הרבה יותר מאסיבית ורצינית מאשר של מחשב נייד.

מארז המחשב הוא בעל נפח ובעל סירקולציית אוויר הרבה יותר טובה ביחס למחשב נייד והוא עשוי ברובו מאלומיניום.

למעבד יש היטסינק גדול ואיכותי (גם מה שמגיע כ"סטוק" עם המעבד יהיה פי 10 יותר טוב משל נייד)

והמארז לרוב יהיה בעל מאווררי 80 מ"מ ומעלה.

אז איך אתה יכול להשוות את מערכת הקירור הנ"ל למערכת קירור עלובה של נייד, עם מארז צפוף וחנוק, ומאווררים קטנים שבקושי עושים משהו?

תוסיף לכל זה את הסוללה של הנייד (מקור החום העיקרי), מארז מפלסטיק, מסך וקיבלת תנור בצורת מחשב בתוך הרכב.

היי חלב :)

אתה קצת מתבלבל. כל המאווררים וכו' של המחשב, פועלים רק כשהמחשב פועל. לא כשהוא יושב בחניה ומגיע ל-70 מעלות.

וכשהמחשב פועל, זה אומר שהאוטו פועל ושהנהג נמצא בפנים. זה אומר שיש מזגן. זה אומר שבמילא אין 70 מעלות (או שאני ממש מרחם על הנהג), ואז כל הפואנטה של "אוי מסכן הלפטופ הוא נמצא ב-70 מעלות :( :(" לא רלוונטית.

• תוכן חדש...