Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דילמה קשה נחתה אצלי לפני כמה שעות.

אני מתחיל שנה שניה בניהול של בן-גוריון עם ציונים סבירים ומעלה.

עבדתי בתחום הרכב כמה שנים ובהן גם תפקיד ניהולי זוטר, התפטרתי מהעבודה לפני הלימודים ומאז אני נודד בין עבודות סטודנטים מזוויעות.

קיבלתי הצעת עבודה בתפקיד ניהולי בחברה מכובדת בתחום הרכב, כולל משכורת 5 ספרתית ורכב, תפקיד נח ומאתגר של 5 ימי עבודה בשבוע.

מצד אחד אני חושב להתכלב עוד שנתיים ולסיים עם התואר, מצד שני קורץ לי מאוד לחזור לרמת החיים הקודמת שלי, מצד שלישי אחרי התואר בטח שאוכל למצוא משרה כזו.

אני שוקל האם להפסיק לזמן מסויים ללמוד?

האם ניתן בכלל מבחינת האונ' לבצע הפסקת לימודים?

האם זה לא יהרוס לי את התנופה שצברתי בלימודים ואז התואר ישאר תלוי באמצע?

הרבה דילמות.

דרושות דעות וייעוץ...

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם אחרי התואר אתה תקבל עבודה יותר טובה? אני בכלל לא בטוח.

אני כנראה הייתי מקבל את ההצעה, במקביל בודק אפשרות להמשיך את התואר באוניברסיטה הפתוחה, קורס אחד או שניים בסמסטר.

פורסם

השאלה מה יקרה עם התואר, תפסיק לחלוטין ? ומה אם תחליט שהעבודה לא טובה או שיפטרו אותך?

אם זאת חברה שאתה רואה את עצמך עובד שם גם בעוד כמה שנים, יש אופציה לקידום והוא באמת ריאלי אפילו ללא תואר - אז תשקול לחיוב.

שלא תגיע למצב שאתה רוצה להתקדם ונבלם בעקבות המחסור בתואר אקדמאי.

לדעתי אחד הדברים שחשובים בעבודה זה שיפוע ההתקדמות ובכלל אפיק התקדמות, יותר מהכסף.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

זוגתי עונה לך כך

אם המשכורת ה 5 ספרתית היא 10001 ש"ח לחודש המשך ללמוד.

אם המשכורת ה 5 ספרתית היא 99999 ש"ח לחודש הפסק ללמוד.

ביל גייטס לא סיים את לימודיו

תואר לא מבטיח כלום. לפעמים יאמרו לך הגו'ב קטן עליך אם תואר שכזה. over qualified

עכשיו כסטודנט לניהול יש לך כלים טובים יותר לענות על שאלותיך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אישית הייתי לוקח, תנסה להמשיך את התואר כמו שכבר הציעו לך, הצעות כאלה לרוב לא נופלות מהשמיים, זו הצעה שאישית לא היית מסרב לה "ולוקח מהר לפני שייגמר".

בהצלחה בכול דרך שתבחר.

פורסם

הייתי בדילמה זהה. הלכתי על העבודה. 3 שנים אחרי אני עדין סטודנט בפתוחה בעשירית מהדרך אל התואר הנכסף.

קשה לי להאמין שאסיים אותו אי פעם בקצב של קורס בסמסטר ואין מצב ליותר מזה כשעובדים 50 שעות בשבוע במשרד ועוד 10 מהבית.

ההחלטה היא קשה וההחלטה היא אך ורק שלך.

קח בחשבון שתואר לא מבטיח עבודה, לומדים לתואר בשביל למצוא עבודה.

קח מצד שני בחשבון שעבודות תמיד יהיו ובעתיד לא יהיה לך כוח או חשק ללמוד.

אני יודע שבילבלתי יותר, סליחה :twisted:

פורסם

לי הייתה דילמה דומה ובחרתי במשרה.

יש לך כ-7 שנים לעשות את התואר, כך שגם אם תעבוד שנה ותראה שזה לא זה, תוכל להמשיך ללמוד.

(אני כבר 3 שנים בהפסקה מהתואר, ועכשיו דוחה אותו בעוד שנה-שנתיים, ועדיין מאמין שאסיים).

משכנתא זה קל

פורסם

אני יכול לספר שהייתי בדילמה דומה.

התקבלתי למקום עבודה והתפתחתי בתחום.

לאחר 15 שנה הגעתי למקום בכיר מאוד בחברה טובה.

אבל אין לי תואר.

היום יש לי משפחה וילדים וכל פעם שאני תוהה האם כדאי להמשיך לתואר אני מתבאס מכמות העבודה שאשקיע והכסף.

מצד שני יש לי לא מעט חברים מובטלים עם תואר שלא מוצאים עבודה כבר מעל לשנה.

אם יש אפשרות לרקוד על שני החתונות אז נראה שזה הפתרון האידיאלי [אפילו אם זה אומר לקחת פחות קורסים ולמרוח את התואר על עוד מספר שנים].

מצד שני אולי לאחר מספר חודשים\שנים בעבודה החדשה תוכל להוריד את היקף המשרה תמורת שכר נמוך יותר ואז תוכל לסיים את התואר.

מקווה שעזרתי.

טל.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כסף כסף כסף...מה הוא עושה לנו, יא אללה.

אני במקומך הייתי לוקח את הג'וב. אין המצב היום הוא שאתה יכול להיות בעל תואר בהנדסת חשמל מהטכניון ולהיות בלי עבודה בתחום ולגרד בלחץ את ה-5000 שקל בחודש (מכיר אחד כזה).

קח את הג'וב, תמשיך בפתוחה.

בהצלחה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אתה עושה תואר על מנת להשיג עבודה כזאת, אז המטרה היא העבודה ולא התואר, הוא סה"כ כלי בדרך למטרה.

בנוסף, אני יכול להגיד לך שהמצב בשוק העבודה היום על הפנים, באמת.

ועל רוב המשרות היותר רציניות עטים המון אנשים, לכן ניסיון הוא חשוב מאוד, אפילו יותר מתואר.

את התואר תמיד תוכל להשלים, אחרי הצהריים, תוך כדי עבודה (לא קל אבל אפשרי) הצעות כאלו לא תמיד באות.

החלטה שלך.

פורסם

נקמיצ'י כתב בדיוק את מה שהתכוונתי לכתוב, התואר מבחינתך הוא דרך אבן בדרך למטרה הסופית- מציאת עבודה טובה.

מצאת עבודה טובה בלי התואר- קח את זה ב-2 ידיים.

כשתשקלל את השכר שלך ביחד עם הכסף שאתה חוסך כרגע בעקבות הפסקת הלימודים תגלה שהשכר שמציעים לך במשרה החדשה אפילו טוב יותר ממה שחשבת.

הייתי בדיוק באותה דילמה (תחילת שנה שנייה מנהל עסקים עם ממוצע מאוד גבוה), הפסקתי את זה לטובת עבודה בחו"ל.

התסריט שלי מאוד פשוט, אם הייתי ממשיך בלימודי התואר הייתי מסיים אותו לפני שנה, סביר להניח שמתחיל לעבוד במשרה כלשהי שיכולה להתפתח לקריירה ומתחיל לבנות את עצמי.

במקום זה אני כבר 4 שנים חי בחו"ל, נשוי שנתיים ובעוד חודש יהיה הצאצא הראשון.

מה שאני בא לומר לך, נקרת בפנייך הזדמנות ?

קח צ'אנס ונצל את ההזדמנות, לימודים תמיד תוכל להמשיך או להתחיל מחדש, הזדמנות שצצה היום לאו דווקא תצוץ מחר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סיים את התואר!

לעבוד תוכל כל החיים - והרבה!

אם זה מקצוע/תואר שאתה אוהב אל תוותר עליו.

אומנם אני חסיד של "אם נתנו לך הזדמנות קח אותה" אבל אם באמת תרצה זה יגיע גם אח"כ.

אומנם את באר-שבע אני מתעב אבל השנים של הלימודים זאת אחת החווית לדעתי (אפילו שחיים "בחסכנות" :wink:).

אל תדאג המסלול של החיים לא יפספס אותך - אבל את החויה של לימודים גבוהים אפשר בהחלט ובקלות.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

ואני רוצה לנצל"ש,

איך מסתדרים עם להחזיק אוטו, הוצאות על הדירה, ולשלם עכשיו שכ"ל.... ?

מחפש עצות איך אפשר לצמצם הוצאות בדחיפות.

לפותח השרשור, אני מציע לך להמשיך בתואר שלך כי בסופו של דבר, עדיף שעוד 3-4 שנים יהיה לך תואר ביד.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
נקמיצ'י כתב בדיוק את מה שהתכוונתי לכתוב, התואר מבחינתך הוא דרך אבן בדרך למטרה הסופית- מציאת עבודה טובה.

מצאת עבודה טובה בלי התואר- קח את זה ב-2 ידיים.

פשוט לא נכון, זו השקפת עולם חומרנית גרידא.

תואר הוא מפתח לחיים, בלי לסתור את אישיות, פוטנציאל וכשרון אדם X.

אז אוקיי, הוא יכנס עכשיו למשרה נוצצת עם משכורת 5 ספרתית ואוטו. מגניב אש. מה יקרה בעוד 20 שנה, שפתאום יהיו שינויים וקיצוצים ויזרקו אותו החוצה? מה הוא יעשה? לאן ילך? יכול להיות שיהיה לו מזל ויקחו אותו על סמך הנסיון וההמלצות, אבל יכול להיות שהוא יגיע לחברה רצינית שעובדת by the book ושם אם אין לך תואר אתה לא יכול להגיע לשום מקום. יותר מזה, גם אם הוא יעבוד שנים בחברה ויאהבו אותו והוא יהיה תותח יגיע היום בו יגידו לו "חביבי, מה קורה עם תואר?". מה אז עושים, אחרי שיש כבר בית ומשפחה? להתחיל ללמוד לימודי ערב פעמיים-שלוש בשבוע זה ממש לא קל.

ירון, אתה כבר בתוך זה אז תמשיך. יהיה לך קשה מאוד לחזור ללמוד, גם אם תיקח רק שנת נסיון "באזרחות". הכסף, התנאים - מי רוצה לחזור לאוניברסיטה אחרי זה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, שים לב, מדובר על תואר בניהול. לא פיזיקה גרעינית.

עוד 20 שנה יחטפו אותו בגלל נסיון עצום על פני אדם עם תואר ונסיון של שנים ספורות.

אגב, למה 20 שנה? אני עשיתי את ההחלטה בידיעה שתוך שנתיים לכל היותר אני אעשה שקלול מחדש של הדברים.

סער, עוברים למועונות. או שוכרים דירה קרוב למוסד. וכמובן מגישים מלגות.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...