Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשקוש.

פשוט כל , אבל כל מי שאני מכיר לקח לו בין 6 שנים לעשור לסיים תואר בפתוחה ואלו עוד אנשים חרוצים יחסית.

לדעתי זה טירוף. (אני מדבר כאן על תארים שצריכים לקחת 3 שנים)

מותר שתהיה לי דיעה לא ? לא כל הודעה שלי היא הזדמנות לעקוץ אותי.

לא אמרתי שהתואר שווה פחות... איפה רשמתי את זה? (למרות שבשוק הוא באמת נחשב פחות...)

מבחינת רמה :באוניברסיטאות יש לא מעט קורסים שמלמדים עם הספרים של האוני' פתוחה כך שאני מעריך שהרמה דומה.

יוסי, הרצאות וידאו שצריך לצפות בבית וקורסים בלי חובת נוכחות מעודדים עצלנות, בן אדם צריך ממש להחזיק את עצמו קצר כדי להצליח, אני מודה שאני לא יודע אם הייתי מצליח לסיים תואר בפרק זמן סביר בלי מסגרת מסודרת.

בקשר לעלויות, באוניברסיטה רגילה (ואני מאמין שזה כך גם בפתוחה) יש מינימום שנות לימודים שצריך לשלם : למשל 3 שנים לתואר ניהול כפול 10-11K שזה שכ"ל שנתי בו אתה מקבל כמה קורסים שאתה רוצה.

חרגת מעבר ל3 שנים : משלמים פר קורס על כל קורס שנסחב והתשלום לא פרופורציונלי לחלוטין

אני סחבתי קורס אחד מעבר לתואר ואם אני זוכר נכון העלות כולל כל המסביב (אגרות שונות שכלולות בשכ"ל) היתה כ4-5K רק לקורס אחד של שעתיים שבועיות.

כמו כן קורסים בסמסטר קיץ לא נחשבים כשנת הלימודים והעלות שלהם כפולה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלון,

זרקת שעבודה בסוכנות רכב הוא יוכל למצוא בעוד שנתיים\שלוש, נכון, אבל קח בחשבון שנציג מכירות לא מקבל משכורת 5 ספרתית (אולי אם הוא שפיץ אז ביחד עם עמלות הוא יגיע ל-5 ספרות, בטח ובטח לא משכר הבסיס).

אתה זרקת דוגמאות על אנשים שהפסיקו לימודי תואר והיום מצטערים, בוא אני אקח אותה לכיוון השני הכי קיצוני, גיסי סיים בהצטיינות יתרה לימודי מחשבים בטכניון, התחיל לעבוד בחברה נחשבת ואז התחיל לסבול בדיוק ממה שמיכאל תיאר- החברה מכתיבה לך צורת חשיבה מרובעת ומעצבנת.

הוא עזב את החברה ועבר לעבוד בחברה אחרת ואז הוא גילה שהכל טוב ויפה- התחום לא ממש מושך אותו.

היום הוא עסוק בפתיחת עסק עצמאי שלא קשור אפילו ללימודים (תחום המזון).

אח שלי למד מנהל עסקים, עבד בכמה חברות נחשבות ופלצניות, מאס בכך ש(כמעט) תמיד אתה תגיע לשלב מסויים בו מישהו בכיר ומבוגר ממך שם לך רגליים.

היום הוא שוקד על לימודים שקשורים לתחום הביטוח במטרה להכנס לתחום כשותף בחברה שבה עובדים 2 חברים שלו ששירתו איתו בצבא.

.

אני אקח את הדוגמאות שלך דווקא לכיוון שלי. בזכות התואר, גיסך ידע שיש לו מספיק ביטחון כדי שיוכל לעזוב חברה וג'וב נחשב ולנסות במקום אחר. לאחר מכן, הוא גילה שהתחום לא מושך אותו, אני בטוח שהידיעה שיש לו תואר משמעותי (ובטח כבר נסיון בתחום) נתנה לו סופר בטחון כדי לעזוב את התחום ולנסות את הצלחתו בעסק עצמאי. הוא יודע שאם לא ילך כלום, תמיד יהיה לו גב בדמות התעודה והנסיון (שנוצר בזכות התעודה).

סיפורו של אחיך דומה, התואר הוא המקפצה הראשונית לתחום העבודה - אח"כ אתה יכול לגלות מיליון דברים על עצמך, יכול להיות שתגלה שאתה רוצה לעשות משהו אחר - ואז יש לך את הגב והבטחון שנותן לך התואר שלך.

בשתי הדוגמאות כאן בעלי התואר לא מתעסקים בסופו של דבר בנושא התואר, אף אחד לא אומר שזה תמיד המצב, או שזה המצב האידיאלי, אבל בשתי הדוגמאות כאן יש אנשים שיש להם בטחון, הם לא מפחדים מכל צעד שלהם. חלק גדול מזה לדעתי, בזכות הבטחון שמקנה לך תואר (שוב, תואר נורמלי).

אחותי היא גם דוגמא טובה. היא סיימה תואר בכלכלה בטכניון, מאז היא עבדה בכמה מקומות (למשל ERNST & YOUNG, AMDOCS). תמיד היה לה את הבטחון לעשות שינויים אם צריך, גם לעזוב מקומות גדולים וטובים (למשל וויתור על המשרה ב AMDOCS ומעבר להיות כלכלנית ברכבת כדי שתהיה לה אפשרות להיות יותר עם המשפחה), בזכות הבטחון שהקנה לה התואר (וכפועל יוצא כמובן - הנסיון בתחום).

יש דוגמאות לכאן ולכאן (למי שרשם שרוב המיליונרים לא סיימו תואר, זה ממש לא נכון - ואני לא מדבר על כפיות זהב כמו גברת אריסון), דעתי במשפט אחד היא:

תואר הוא נכס שיש בד"כ הזדמנות אחת בחייים לצבור אותו, אם אתה יכול, כדאי שיהיה לך אותו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
חברים, אתם מפספסים לגמרי את העניין........תואר זה אבן דרך בדרך אל המטרה הסופית- מציאת עבודה טובה.

:mm_yeah:

בדרך כלל אם אתה לא עושה את התואר במסגרת מסודרת, אתה לא מסיים אותו לעולם (או לוקח לך עשור) כרגיל, אתה מגזים

אז עובדים במשרות לא מלהיבות ומרוויחים 2000-3000 ש"ח בחודש אבל בסוף מסיימים כמו שצריך. (זה מה שאני עשיתי) לא עדיף למתוח בעוד שנתיים, להרוויח פי 3 ולצבור ניסיון מקצועי?

(אני בטוח שזה קרוב ל10K ולא כזאת משכורת מטורפת) אין שום דבר רע בלהרוויח 10K כשאתה ללא השכלה פורמלית

אייל, יש לא לקבל דעות של אחרים ולנסות לשכנע מישהו בדעתך, ויש לזלזל בצורה הכי בוטה בכל מי שלא חושב בדיוק כמוך.

אף אחד אומר לבחור לא לסיים את התואר. ברור שבמציאות של היום, בלי תואר ראשון קשה למצוא עבודה טובה שאפשר להתקדם ממנה. תואר ראשון הוא משהו שהכרחי בעיקר לטווח הארוך. אם אתה רוצה להתקדם בחיים, ולא לעבוד לנצח במשרה הרצינית הראשונה שלך, אתה חייב תואר.

אבל, שוב, במציאות של היום, ניסיון מקצועי הוא מרכיב הכרחי במציאת עבודה. מה עושים בכל זאת? מנסים לשלב...

עצתי לך, ירון, היא לבדוק האם יש מסלול לימודים יותר גמיש, שבו תוכל לשלב גם עבודה במשרה מלאה. אם אין לך אפשרות כזו, וותר על העבודה והמשך את הלימודים. להקפיא את הלימודים לא מומלץ, כי יהיה לך קשה למצוא את הכוחות לחזור לזה בלשב יותר מאוחר.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זה שאתה פוטר את ההסבר במחי יד כ"קשקוש" לא אומר שזה כך.

כנראה שהאנשים שאתה מכיר ניתן להגדירם כעצלנים,אני יכול לתת לך כמה דוג' של ח'ברה שסיימו תואר בפתוחה (במסגרת מכללת ר"ג ששם כל הלימודים מרוכזים) תוך 4.5 שנים בתואר של חשבונאות.

התנאים שהזכרת דווקא מעודדים חריצות ולא עצלנות,כי אם לא תגיע לשיעור תצטרך ללמוד לבד בבית פי 2.

ורק לידיעתך,מכל ה 20 קורסים שסיימתי עד כה רק 2 היו בהרצאות וידאו (שבהם ניתן לחזור על השיעור כמה פעמים שתרצה),בכל השאר השיעור הוא בדיוק כמו שהיה לך באוניברסיטת ת"א המהוללת שלך.

חבל שאתה מזלזל במה שאתה לא מכיר מקרוב.

אני מכבד את המסלול שעשית ואין סיבה שלא תיתן את אותו כבוד למסלולי לימוד במוסדות אוניברסיטיים אחרים למרות שהם נראים לך כבדיחה לפני שאתה יודע בדיוק על מה אתה מדבר.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

תואר של האונ' הפתוחה של שווה כמו תואר מאונ' רגילה...

פה אני לא מסכים איתך ותלוי במה התואר. במקצועות הטכנולוגיים יש הבדלים מאוד בולטים בין בוגרי המוסדות השונים. אני בגישה שאם אתה הולך להשקיע בלימודים גבוהים אז בחר את המוסד שיתן לך את הכלים הכי טובים לכיוון בו אתה מתעניין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אח שלי למד מנהל עסקים, עבד בכמה חברות נחשבות ופלצניות, מאס בכך ש(כמעט) תמיד אתה תגיע לשלב מסויים בו מישהו בכיר ומבוגר ממך שם לך רגליים.

היום הוא שוקד על לימודים שקשורים לתחום הביטוח במטרה להכנס לתחום כשותף בחברה שבה עובדים 2 חברים שלו ששירתו איתו בצבא.

להמשיך ?

הדוגמא שלי ספציפית קיצונית כי אני הפסקתי לימודים כדי לטוס לעבודה בחו"ל ואני מאמין שהנסיון שאני צובר כאן שווה לי יותר מכל פיסת נייר שהייתי מקבל בתום 4 שנות לימוד (כי ביננו, היום המעמד של תואר ראשון שווה ערך למעמד של תעודת בגרות לפני 10-15 שנה).

אחיך לא למד בשלוחת אוניברסיטת דרבי ?

נניח חס וחלילה נגמרת העבודה שלך בחו"ל , לאן אתה הולך היום?

יש לך נסיון אבל אין לך תואר. מי יקח אותך בתנאים המפליגים שיש לך היום ? (אני מעריך שהם מפליגים אחרת היית כאן עימנו)

כמובן שאני לא מאחל שזה יקרה, אני מאחל לך רק להתקדם כמה שיותר למעלה , אבל תמיד מגיע היום שאחרי.

זה שאתה פוטר את ההסבר במחי יד כ"קשקוש" לא אומר שזה כך.

כנראה שהאנשים שאתה מכיר ניתן להגדירם כעצלנים,אני יכול לתת לך כמה דוג' של ח'ברה שסיימו תואר בפתוחה (במסגרת מכללת ר"ג ששם כל הלימודים מרוכזים) תוך 4.5 שנים בתואר של חשבונאות.

התנאים שהזכרת דווקא מעודדים חריצות ולא עצלנות,כי אם לא תגיע לשיעור תצטרך ללמוד לבד בבית פי 2.

ורק לידיעתך,מכל ה 20 קורסים שסיימתי עד כה רק 2 היו בהרצאות וידאו (שבהם ניתן לחזור על השיעור כמה פעמים שתרצה),בכל השאר השיעור הוא בדיוק כמו שהיה לך באוניברסיטת ת"א המהוללת שלך.

חבל שאתה מזלזל במה שאתה לא מכיר מקרוב.

אני מכבד את המסלול שעשית ואין סיבה שלא תיתן את אותו כבוד למסלולי לימוד במוסדות אוניברסיטיים אחרים למרות שהם נראים לך כבדיחה לפני שאתה יודע בדיוק על מה אתה מדבר.

יוסי

פטרתי את צורת ההתבטאות של כספר כלפיי שהיא זהה לא משנה מה אני כותב,

ועניתי מהזווית שלי בלי להתבייש להודות שאם לא הייתי במסגרת מסודרת אין לי ספק שהייתי נושר מהרבה קורסים בתואר עד שהייתי מסיים אותו. למי יש זמן וכח לשבת וללמוד תואר בלי מסגרת הדוקה כשיש לך עבודה במשרה מלאה, חיים פרטיים ותחביבים ,משפחה וילדים (במקרה שלך)?

צריך הרבה מאוד כח רצון ולרוב האנשים אין את זה.

בכלל לקחת את זה רחוק מדי, לא דיברתי על הרמה של האוני' הפתוחה או על כמה שווה התואר שלה בשוק. אתה גררת את זה לכיוון הזה ואני מעדיף לא לפתוח חזיתות ישנות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

להמשיך ללמוד, במיוחד אם אין לך איזשהו מקצוע. בכל מקרה - לתכנן את העתיד סביב איזשהי עבודה ספציפית זה רעיון לא טוב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...