Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שאשתמש בהן לפתרון בעיה של מים חמים בדוד שמש :wink:

הדוד שלי בן 20 להערכתי, יש לו קולט יחיד חדש יחסית (בן 4) שבחורף נשברה לו הזכוכית באחת הסערות, ולא מזמן תיקנתי את הנזק בערך ע"י הדבקת לוח זכוכית אחר בסיליקון.

כפי שאתם רואים עדיין יש חור בזכוכית ליד האמצע.

הבעיה היא שיש מים חמים, אבל לא מספיק. אחרי 2 מקלחות לשלישי כבר יש מים די פושרים ובימים כאלה של אוגוסט אמורים להיות מים רותחים גם אחרי לילה שלם, בבוקר.

לפי מה שאני מבין יש סירקולציה של מים חמים (הצינור התחתון בקולטים חם גם כן) והקולט כן מחמם טוב כי היציאה שלו רותחת.

אז מה עוד נשאר ? יכול להיות שהדוד סתום עד כדי כך שהוא לא מחזיק מספיק מים חמים? או שבכל זאת אין סירקולציה טובה ?

25Aug_0001.jpg

25Aug_0002.jpg

25Aug_0003.jpg

25Aug_0004.jpg

25Aug_0005.jpg

25Aug_0006.jpg

25Aug_0007.jpg

25Aug_0008.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נקיון של הדוד יסייע.

לא תאמין איזה מחצבה תמצא בתוכו.

על פי התיאור שלך הקולטים עובדים אבל גם שם רצוי לנקות על ידי לחץ מים בחיבור בכניסה עד ליציאה שתהיה כאשר היא אינה מחוברת לדוד אלא פתוחה, וגם בכיוון ההפוך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן

אתה לא פותח את כל הברגים בבת אחת אלא בהדרגה ואז מתחיל זרזיף שככל שתשחרר את הברגים יגדל הזרם , אבל הוא די בשליטה. גיגית לקליטת המים וגם הגג לא נרטב כמעט.

חוץ מזה כבר לא התקלחת איזה יומיומיים

תיזהר , המים עלולים להיות חמים, ואל תשכח לסגור את השיבר לכניסת המים. ישראל מתייבשת!!!!!!!!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

או יותר פשוט,לסגור את ברז ההזנה לדוד.לפתוח ברז בבית עד שלא יוצאים יותר מים ואז לפרק את הפלאנג'.

על הדרך מומלץ להחליף פלאנג וגוף חימום ,עניין של כ 80 ש"ח.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

צודק יוסי אבל...

אם אין כניסה של מים אין יציאה של מים. פיזיקה עיונייי וכך גם אמר האינסטלטור.

אם תפתח קצת את הפלנג' יכנס אויר דרכו ואז הרעיון של יוסי יעבוד.

ולגבי החלפת הפלנג' וגוף החימום אם תצליח לזהות אותו מרוב האבן שדבקה בו , תאמץ בחום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישמע מצחיק עד מאוד אבל אל תשפוך את המים ככה, באמת שחבל עליהם.

כשאני ניקיתי בתחילת החורף, אז הבאתי 2 דלים גדולים כל אחד של 50 ליטר, וריקנתי את המים לתוך הדלים.

איך לעשות את זה?

יש לך את השסתום על-חזור, עליו מורכב גם ברז, אם תפתח אותו המים יתחילו לצאת לאט לאט, כמובן שאתה חייב לסגור את הזנת המים הקרים לדוד.

אני אישית לא ריקנתי את כל המים, אלא השארתי חלק, ואז פתחתי את הפלאג' בורג בורג, לאחר ששיחררתי את הכל עדיין הפלאג' היה תפוס מרוב אבנית, אז משכתי אותו החוצה והמים שנשארו בדוד שטפו אותו למטה.

לאחר מכן תפרק את צינור הזנת המים הקרים בחיבור לדוד ותיתן בעזרתו ניקיון בלחץ לדוד עצמו, אחר כך תעבור על כל החיבור צנרת, ותכניס מברג על מנת שהכל יתנקה, שטיפה חוזרת עם הצינור מים קרים(יש בו לחץ חזק).

אם כבר פירקת הכל אז תיגש גם לקולט, פרק את כל פקקים.

ותעביר בעזרת צינור פסגול "חוטר" בצינור צול(זה העליון והתחתון, המאוזנים), לגבי הצינורות המאוזנים אין לך כבר מה לעשות חוץ מלקוות שהם בסדר והם נקיים.

אני סגרתי את 2 הפקקים התחתונים, ועל 2 הצינורות העליונים חיברתי צינורת קצרים של 10 ס"מ.

אחד מהם שימש להוצאת האוויר מהקולט, ואילו בשני שפכתי חומץ.

השארתי לכמה שעות ואז שטפתי את הכל טוב טוב והרכבתי הכל בחזרה.

כשאתה מחליף פלאג' תבדוק גם את התרמוסטט, משום שהוא לא מגיע בערכה של הפלאג' הקומפלט.

קובי

פורסם

תודה על הטיפים, אני אכן אנסה לנקות את הדוד.

יש לי שיבר על כניסת המים הקרים לדוד (אפשר לראות אותו בתמונה השנייה מימין בשורה עליונה), אבל אני לא רואה שום ברז נוסף או אל-חוזר. אני משער שאסגור אותו ואז אפתח פשוט את הפלאנג' לאט לאט.

נ.ב הדוד אינו משמש כדוד חשמל אלא שמש בלבד, האם עדיין יש חשד לאבנית ברמה גבוהה כזו ?

נ.ב 2 האם בערכה של הפלאנג' החדש יש איזה אטם או משהו כזה שסוגר את הדוד ? אם לא, איך זה נאטם ?

פורסם

כן

כן. אם תפתח לאט ותנענע את הפלנג' ייתכן ואף תצליח לשמור על האטם הישן תקין

ככל שרמת המים יורדת - ישראל מתייבשת כך המים מלאים יותר סיד - אבנית.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

טוב, עליתי היום ופתחתי את הניקוז התחתון בקולטים. יצאו מים די נקיים. הזרמתי מים קרים דרך הדוד ויצאה קצת ג'יפה, לא נראה לי שהקולטים בעיתיים.

הלכתי על הדוד. הפלאנג' וברגיו היו מקשה אחת של חלודה נוראית. זה בסדר - אני רגיל מהאלפא. פיצצתי את המקום בזז-קל ולאחר לוחמה קלה עם בוקסות ועם ג'בקה ורינגים הורדתי את הפלאנג' כולו שיצא בקושי מרוב שהוא היה דבוק באבנית.

כל הגוף חימום והמאיץ חום היו מלאים אבנית ובתוך הדוד היו להערכתי כחמישה ק"ג של אבנית ובוץ. שטפתי הכל וסגרתי חזרה עם הפלאנג' הישן ללא נזילות. לקח זמן שכל האויר התנקז מהברזים בבית אבל התחילו לצאת מים חמים, נראה מה יהיה בהמשך.

תודה על העזרה !

פורסם

ניחוש מושכל שלי:

הבעיה בעינה עומדת. תן לי ה"פ כשאתה מעדכן פה ואעזור לך.

*מהיכן אתה בארץ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

צודק ארז שאמר שיש מצב שהבעיה עדיין קיימת כי ניקוי הדוד לא תורם ליותר מים חמים בשמש אולי אם מדליקים את החשמל.

אם ניקית את הקולטים והמעברים שלהם זה יכול לעזור עד הקיץ הבא ואז תנקה רק את הקולטים שוב.

כבר מהתמונות כשראיתי את הפלסטיק שמכסה את הפלאנש הבנתי שיהיה לך בעיה עם הברגים.

יצאת במזל שהצלחת לפתוח אותם אני מקווה בשבילך שהחלפת את הגמורים ושמת קצת גריז אדום ליפניי הסגירה.

• תוכן חדש...