Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 207 VS פורד פיאסטה VS מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר החלטות, ובירור מחירים, אני אלך על אחד מ-3 הרכבים הללו.

אני מחפש ברכב בטיחות, נוחות,מרחב למשפחה קטנה.

לא משנה עלויות ביטח,דלק, סחירות עתידית,

חשוב לי ביצועים, אני לא נהג מרוץ אבל שהרכב יסחב,

הבנתי פה שהוא לא כמו המאזדה 2, קליל, האם זה הבדל כזה משמעותי.

מה לדעתכם הכי כדאי?

ניסיתי לקבוע נסיעת מבחן לפיאסטה, ורק עוד שבוע וחצי יהיה אפשר... באסה.

למישהו יש פה פיאסטה,ומוכן לתת סיבוב? (-:

פורסם

אתה מתכוון לקנות רכב חדש מהיבואן?

אם חשוב לך שהרכב יהיה זריז, מעכשיו וותר על הפיאסטה.

אישית אני ממליץ לך על סוזוקי סוויפט(דגם ה GLX המאובזר). רכב יותר חזק ומוצלח מהרכבים שהזכרת, ובקרוב אמור להגיע הדגם החדש.

פורסם

אני במקומך הייתי בוחר ב 207.

פיאסטה אצלה בהאצה,

מאזדה 2 צפופה יותר (אמרת משפחה) ומשמעותית פחות נוחה מפיג'ו 207.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני במקומך הייתי בוחר ב 207.

פיאסטה אצלה בהאצה,

מאזדה 2 צפופה יותר (אמרת משפחה) ומשמעותית פחות נוחה מפיג'ו 207.

מאזדה 2 ממש לא צפופה יותר מ-207, ואני אומר זאת לאחר שנהגתי על שתיהן במקביל. ה-207 בפירוש צפופה יחסית מאחור, אבל אף אחת מהמכוניות שהוזכרו איננה מרווחת מאוד מאחור בכל מקרה. ה-207 מכונית לא רעה אבל צריך לברר איזו גרסה מקבלים בליסינג. הפיאסטה מכונית טובה יותר מה-2 בכמעט כל המובנים למעט הביצועים. הייתי מנסה בכל מקרה לבצע בה נסיעת מבחן כדי להרגיש אם זה מספיק טוב, כי היא באמת מכונית נעימה יותר מה-2.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היתה תקופה שכל שבועיים הייתי מקבל רכב אחר (שכור).

ואני לא חושב שהיה עוד רכב , שהרגשת הקלסטרופוביה היתה אצלי כל כך חזקה כמו במאזדה 2.

גטס\סיריון\יאריס וגם פיג'ו 207 (שביחד עם החבר נביצענו נסיעת מבחן) לא הרגשתי כל כך צפוף בתור הנהג או הנוסע מקדימה.

למעשה, חוץ מזריזות לא מצאתי שום דבר מיוחד במאזדה 2. היתרון בבטיחות שהיה לך מהתחלה (מערכת בקרת היציבות ו 5 כוכבים ) כבר לא קיים.

אני לא יודע, מה האופציות הנוספות יש לפותח השרשור, אבל אם יש אפשרות לקבל רנו קליאו (למשפחה קטנה) הייתי בודק גם אותה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה צריך להבדיל בין ישיבה מלפנים למאחור. מלפנים אני מסכים איתך - ה-207 מצוינת במובן הזה, ועדיפה משמעותית על ה-2. מאחור המצב הפוך, וכשאתה התייחסת לצפיפות דיברת על משפחה (שדורשת ישיבה מאחור...) ולכן הדגשתי את העניין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אישית אני ממליץ לך על סוזוקי סוויפט(דגם ה GLX המאובזר). רכב יותר חזק ומוצלח מהרכבים שהזכרת, ובקרוב אמור להגיע הדגם החדש.

לא יודע מאיפה הגעת למסקנה הזו, אבל המאזדה 2 יותר זריזה מהסויפט (במעט). יותר מוצלח? מאיזו בחינה?

בכל מקרה, בקשר ל"קלסטרופוביה" במושב הנהג של ה-2 איני יודע על מה אתה מדבר VLADCLAR, בחור שהוא כ-2 מטר גובה ורחב מאוד הייתי אומר, ישב אצלי במושב הנהג והיה לו נוח במושב הנהג. כנ"ל עוד כמה וכמה מכרים שהם דיי חסונים נקרא להם, לא באו בטענות לגבי חוסר מרווח מקדימה. כמובן שה-2 עם מתלים נוקשים אינה מכונית כלכך נוחה. אני אישית בכל מקרה בשביל לאכלס משפחה שלמה, הייתי הולך על אופציות אחרות (ולא סופר מיני).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא יודע מאיפה הגעת למסקנה הזו, אבל המאזדה 2 יותר זריזה מהסויפט (במעט). יותר מוצלח? מאיזו בחינה?

אני לא סתם זורק דברים, אם אמרתי שהסוויפט יותר זריזה אז הסוויפט יותר זריזה.

נתונים 0-100:

מאזדה2: 12.50שניות.

סוזוקי סוויפט: 11.70שניות.

לא הכי משמעותי, אבל הסוויפט גם יותר חסכונית בצריכת הדלק, יותר נוחה, וגם מרגישה יותר איכותית ויפה(לדעתי).

מה גם, שהמחיר שלה יותר זול: 103,490 ₪ לגרסה המאובזרת ביותר.

פורסם

עם כל הכבוד לנתוני אפס למאה, לא תמיד הם מדויקים, וזה ניסוח עדין של "תמיד הם לא מדויקים" :wink:

בפועל ההבדלים בין שתי המכוניות בהאצות הם קטנים ביותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני לא סתם זורק דברים, אם אמרתי שהסוויפט יותר זריזה אז הסוויפט יותר זריזה.

נתונים 0-100:

מאזדה2: 12.50שניות.

סוזוקי סוויפט: 11.70שניות.

לא הכי משמעותי, אבל הסוויפט גם יותר חסכונית בצריכת הדלק, יותר נוחה, וגם מרגישה יותר איכותית ויפה(לדעתי).

מה גם, שהמחיר שלה יותר זול: 103,490 ₪ לגרסה המאובזרת ביותר.

בקשר לנתונים היבשים (שממש לא נכונים) רוני (SRONIS) כבר ענה לך. אין כל קשר לרוב בין המציאות לנייר (ואני אומר מניסיון שה-2 יותר זריזה במעט, ולא הולך לפי הנייר אלא במציאות).

חיסכון בדלק - זה רק נהג לרוב, למרות שהסויפט אכן יותר חסכונית במעט. נוחות - לא יודע (לא ישבתי במושב הנהג בסויפט), איכותית? לא הייתי אומר. יופי זה בעיני המתבונן וכל אחד והטעם שלו כמובן.

בקשר למחיר - הגרסא המאובזרת של הסויפט כוללת 2 ח"ח(!) בלבד, בלי בקרת אקלים ו-4 כוכבי בטיחות. מה גם שהמחליפה באופק, ואני לא חושב שיש טעם לקנות אחת. מצד שני כמובן שהמחיר של ה-2 גם הוא בשמיים, וכיום לא שווה את הקניה שלו כלכך, כשיש אופציות אחרות עדיפות במחיר זהה או פחות, וגם הגרסא המחודשת באופק גם פה, ככה שאני אישית הייתי ממתין לכניסת 2 הדגמים החדשים של ה2 והסויפט.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
בקשר לנתונים היבשים (שממש לא נכונים) רוני (SRONIS) כבר ענה לך. אין כל קשר לרוב בין המציאות לנייר (ואני אומר מניסיון שה-2 יותר זריזה במעט, ולא הולך לפי הנייר אלא במציאות).

חיסכון בדלק - זה רק נהג לרוב, למרות שהסויפט אכן יותר חסכונית במעט. נוחות - לא יודע (לא ישבתי במושב הנהג בסויפט), איכותית? לא הייתי אומר. יופי זה בעיני המתבונן וכל אחד והטעם שלו כמובן.

בקשר למחיר - הגרסא המאובזרת של הסויפט כוללת 2 ח"ח(!) בלבד, בלי בקרת אקלים ו-4 כוכבי בטיחות. מה גם שהמחליפה באופק, ואני לא חושב שיש טעם לקנות אחת. מצד שני כמובן שהמחיר של ה-2 גם הוא בשמיים, וכיום לא שווה את הקניה שלו כלכך, כשיש אופציות אחרות עדיפות במחיר זהה או פחות, וגם הגרסא המחודשת באופק גם פה, ככה שאני אישית הייתי ממתין לכניסת 2 הדגמים החדשים של ה2 והסויפט.

גם אני הולך לפי המציאות, יש לנו אחת בבית. ואתה כנראה מתבלבל עם רכב אחר, כי יש לה 4ח''ח ולא 2. וחישוקי מגנזיום 15אינץ, הגה מעור, 6כריות אוויר,רדיו דיסק מובנה קורא mp3 עם שליטה מההגה ו 6רמקולים, פנסי ערפל. רכב בהחלט מאובזר ושווה את המחיר.

וכמו שכתבתי למעלה-שווה לחכות לדגם החדש, הוא הרבה יותר מוצלח ונוח(לפי הסקירות) וכנראה יותר בטיחותי(בגלל ה esp)

פורסם

א. תודה לכולם על הדיון המהנה, והתשובות.

ב. הזמנתי נסיעת מבחן ליום חמישי לפיאסטה (הצלחתי למצוא זמן אצלהם)

לגבי המאזדה 2, אני מזמין מליסינג, אני בספק אם יתנו לי רכב חלופי\זמני עד ש-ה-2 החדשה תגיע

באמת שמעתי רבות וטובות על הפיאסטה חוץ מהמנוע, אני אבדוק את הרכב, וככה אקבל החלטה סופית, האם אני מוכן להתפשר בנושא המנוע.

פורסם
גם אני הולך לפי המציאות, יש לנו אחת בבית. ואתה כנראה מתבלבל עם רכב אחר, כי יש לה 4ח''ח ולא 2. וחישוקי מגנזיום 15אינץ, הגה מעור, 6כריות אוויר,רדיו דיסק מובנה קורא mp3 עם שליטה מההגה ו 6רמקולים, פנסי ערפל. רכב בהחלט מאובזר ושווה את המחיר.

וכמו שכתבתי למעלה-שווה לחכות לדגם החדש, הוא הרבה יותר מוצלח ונוח(לפי הסקירות) וכנראה יותר בטיחותי(בגלל ה esp)

דגמי 2010 מגיעים עם בקרת יציבות אבל אכן חסרים 2 חלונות החשמל האחוריים שהיו עד סוף 2009.

• תוכן חדש...