Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת carpc

tweety73
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כאן לא מעט אשכולות בנושא car_pc - ויש לי שאלה למומחי / בעלי ניסיון הפורום בנושא:

מה רע ב car_pc מבוסס מק מיני דור אחרון ?

יש לי אחד כזה :

overview_hero2_20100615.png

overview_hero1_20100615.png

נניח שאנו מתעלמים כרגע מהמחיר (4500 ש"ח ) ואנו משדרגים את הדיסק הקשיח לאחד מבוסס SSD .

הרי אפשר להתקין עליו חלונות (שומו שמיים אם זה ימה באמת שרוצים ) או להשאיר את מערכת ההפעלה של המק שם יש לו אפליקציית מדיה מובנית (היא front ROW ) ,

יש לו את כל החיבורים שצריך , לרבות כניסה לכרטיס SD , הרבה כניסות USB ,אפילו יציאת סאונד אופטית לפיינשמייקרים שביננו

כל חיבורי המסך האפשריים HDMI , DISPLAY PORT , VGA DVI

WIFI + BT ...

הדבר היחידי שאני חושב עליו בתור מגבלה היא אספקת מתח- במק מיני דור אחרון , הספק הוא מובנה , והוא מתחבר עם כבל מתח פשוט (בצורת המספר 8 ) שנפוץ בעיקר בחיבורי מכשירי רדיו פשוטים .

כלומר הוא יודע כרגע לקבל רק 220-110AC -אפשר אולי לחפש ברשת איך להכניס לו DC אבל זה ניראה לי יותר מסובך .

מה דעתכם ?

פורסם

אם נעזוב לרגע את ה CARPC , הוא ממש יפה ...!

אפשר לפתוח אותו ולחבר לו ספק של רכב וגמרנו. הרי לפי מה שאני יודע המק-ים החדשים מבוססים אינטל אז ככמה שאין בעיה.

למי שמצויה ה"פרוטה" בכיסו , לבריאות ! ונראה לי שהוא נכנס מתחת לכיסא !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אם נעזוב לרגע את ה CARPC , הוא ממש יפה ...!

אפשר לפתוח אותו ולחבר לו ספק של רכב וגמרנו. הרי לפי מה שאני יודע המק-ים החדשים מבוססים אינטל אז ככמה שאין בעיה.

למי שמצויה ה"פרוטה" בכיסו , לבריאות ! ונראה לי שהוא נכנס מתחת לכיסא !

א. כן הוא נכנס מתחת לכסא - כל כסא .

ב. הסיפור של הספק הוא ממש לא פשוט , נכון הוא דורש 12V אבל ממש לא חיבור סטנדרטי.

זאת התמונה של הספק שלו :

fWWkf2oJmhbNgeEI.huge

לא חושב שאפשר לעקוף או לשים מתאם כל כך בקלות מה גם שהוא חלק אינטגרלי ממארז היחודי

פורסם

בעייתי ידידי, למה לעשות את זה אם יש מספיק לוחות אם קטנים ואפילו מחשבי מיני מוכנים כאלה כמו של ACER וכו' שניתן לשלב אותם במארזים קטנים עד מאוד, והכל בחצי או אפילו שליש מחיר מזה.

אם אתה לא צריך כרטיסי הרחבה המארזים מאוד עד מאוד קטנים ללוח MINI ITX

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=T3320-NPS&cart=12821520281846&lang=heb

החנות זאת רק דוגמא ניתן לימצוא זול יותר.

פורסם
בעייתי ידידי,

.

גם אם משתמשים במוצרים כאלו ?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/12V-DC-AC-adapter-500W-Car-Power-Converter-Inverter-/280544665650?pt=Car_Audio_Video#ht_4019wt_1006

שאפשר למשוך כמובן כבל ישירות מהמצבר כמו שמושכים למצבר, נכון זה קצת מסרבל את הסיפור אבל לא כזה נורא ...

פורסם

מוצרים מהסוג הזה מאוד לא יעילים, מתחממים ולא בנויים לספק זרם קבוע לפרקי זמן ארוכים, לא חשבת גם שלל אפשרויות שספקים יעודיים נותנים כמו ניתור מצב מצבר, כבל REMOTE לחיבור מגבר.

לא מומלץ.

אם יש לך כבר את ה MAC ואתה רוצה להכניס אותו לרכב כי אין לך מה לעשות איתו, היתי מבין אותך.

אבל אם אתה שוקל לקנות MAC במיוחד, חד משמעית בזבוז כסף וסיפור שלא יגמר לך.

רק בתקציב של הMAC אפשר להרכיב CAR PC סביר ביותר. כולל מסך.

איך תשלוט עליו? לא ראיתי שום תוכנת FRONTEND לשליטה על MAC ברשת.

כמה ימים ניסיתי לעבוד בווינאמפ כי לא היה לי זמן להתקין CF וכמעט נכנסתי לתאונה.

תבדוק ברשת לגבי לוחות MINI ITX אפילו עם אטום מובנה יכול להספיק לך ומארז פיצפון כל שהו וספק כוח M2 (שאני מריץ עליו I3). ותתחיל.

פורסם

ממיר מתח יצור לך יותר בלאגן מאשר יפתור לך ( ground loopים מפה ועד מחרתיים )

אני מאמין שיש פתרונות כי יש רכבים עם מאקים כאלה , תסתכל בmp3car

לדוגמא :

http://www.mp3car.com/vbulletin/worklogs/93913-elvira-scare-e-lement-honda-element-07-a.html

אבל מה האידיאל פה? מה הסיבה להכניס מק מיני? כדי להגיד יש לי מק מיני באוטו?

אני מנסה פשוט להבין מה זה נותן לך

אתה גם משלם מחיר מטורף וגם מקבל משהו שלא נותן לך הרבה

אתה רוצה מערכת הפעלה של מק? שים על מחשב רגיל..

יש היום מחשבים כמו הfit-pc 2 או הlpc 100 שעכשיו יצא

שלטעמי הרבה יותר מתאימים אם מחפשים משהו שלא לוקח מקום

יבגני :

יש מס' front-endים למאק , כדוגמאת ice

תעיין פה :

http://www.mp3car.com/vbulletin/maccar/

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אבל מה האידיאל פה? מה הסיבה להכניס מק מיני? כדי להגיד יש לי מק מיני באוטו?

אני מנסה פשוט להבין מה זה נותן לך

א. זה נותן הרבה יותר, כי יש את הגמישות של המקינטוש כמערכת הפעלה , שהיא הרבה יותר טובה , אין לי שום רצון להתחיל באמצע נסיעה מסכים כחולים ושאר ירקות.

ב. האפליקציה המובנית של המקינטוש גם יכולה לעשות פלאים , היא מזכירה מאוד ממשק של איפוד (מעניין למה ) ובעלת שליטה מעולה , ויש אפילו שלט לסיפור הזה .

ג. נכון יש בעיה כרגע כיצד להפעיל את זה מבחינה חשמלית, אבל כל UPS יכול להפעיל את זה מסוללות , אז אין סיבה שזה לא יפעל ממצבר של מכונית לא ? נכון לא בטוח , אבל חייבת להיות דרך !

ולא אני לא רוצה לומר לאף אחד שיש לי מקמיני באוטו , כי כל הסיבות ברורות. אני רוצה להצניע אותו במקום שלא יראו . שליטה מלאה , לשים סרט לילדה בקלות. אולי תוכנת ניווט (למרות שאישתי בדעה כי תוכנות ומכשירי ניווט הן הדבר הכי מיותר בישראל אחרי חימום למושבים במכונית ... )

כי בסופו של תהליך מדובר במכשיר שהוא מתבקש להיות קלאסי לקארפיסי...

פורסם

אין שום סיבה שתקבל מסכים כחולים כי המחשב מריץ רק 2/3 תוכנות מקסימום.

תשתמש בווינדוס 7 עד עכשיו אין לי שום מילה רעה להגיד עליו, יש לו לפטופ של HP כבר שנה ואני עושה עליו המון, הוא עובד כמעט מסביב לשעון. עובד נהדר. לא ראיתי מסך ככחול עליו בכלל.

כנל גם המחשב ברכב.

פורסם

מחזק את יבגני , לא נתקלתי במסכים כחולים סתם ככה בחיים.

ובלי קשר ל2/3 תוכנות או 80 תוכנות - מחשב מתוחזק כראוי לא אמור להגיע למסך כחול , אלא אם יש חומרה תקולה

כמו שאמרתי גם למאק יש מס' fe

לגבי gps , נראה לי שאתה יכול לחלום על תוכנת gps למאק עם מפות ישראל

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

זה גם מה שעבר לי בראש -

אני לא חושב שהבעיה תהיה לשלב את הMAC בתוך הרכב - אבל תהיתי לעצמי אם יהיה פתרון GPS זמין.

אני לא בדקתי אפילו באתרים של דונגלים לרדיו FM אם יש להם תוכנות הפעלה לMAC או לא, אני מתאר לעצמי דווקא שכן, לפחות לחלקם.

לדעתי הדבר הכי נכון לעשות זה בעצם קודם כל להבין מה הדרישות שלך מהמערכת (מהמחשב) ועל איזה צרכים הוא צריך לתת מענה ואז לראות אם יש פתרונות זמינים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמו שאמרתי גם למאק יש מס' fe

לגבי gps , נראה לי שאתה יכול לחלום על תוכנת gps למאק עם מפות ישראל

תגובות:

א. ראשית מה הפתרון GPS שיש היום לחלונות ? קרי איך אתה מריץ עליו IGO 8 ? לא זכורה לי גירסת IGO לחלונות... וזאת גם תמיד שאלה שאלתי את עצמי.

ב. תמיד אפשר להתקין על המקינטוש חלונות שירוץ טבעי עליו , והוא עושה זאת מעולה ! מניסיון (אפילו המחשב שלי שאני כותב עליו עכשיו שורות אלו , הוא מקבוק פרו שמותקן עליו חלונות XP , - וכל זה רק בגלל האינטרנט אקספלורר שחלק גדול מהאתרים בישראל עובדים רק לפיו .. )

ג. אפשר גם להריץ חלונות בוירטואליזציה כדוגמת VM WARE או PARALLELS ,

ד. FE - כמו שאמרתי תמיד אפשר להשתמש בפיצ'ר המובנה , - גילוי נאות אני לא FE לחלונות או למקינטוש בנוגע לקארפיסי , ולא יודע מה אפשר לעשות זאת , דווקא אשמח לקצת חומר בנושא כדי להבין מה היכולות של תוכנות כאלו. (כמו איך מחברים בגלל את מקלט ה GPS , איך אפשר להטמיע דיבורית BT וכל מיני דברים כאלו ) .

שוב הבעיה היא רק חשמלית ואני שעם קצת יכולת אולי אפשר לבצע מודינג על הספק המובנה !

הנה תמונה של הספק עצמו פתוח :

WBLZJVM3uEyc6sJ2.huge

אני מניח כי כמו כל מחשב ולא משנה מאיזה תוצרת הוא עובד 12V ו 5V, כלומר הוא מישר ל 12V ואיך שהוא אולי להכניס לו 12V באמצע ,אחרי הישור, כלומר לוותר על כל הקטע של הורדת המתח והישור עצמו . צריך להתייעץ עם מהנדס אלקטרוניקה / חשמל שמבין בספקים ממותגים, מן הסתם זה לא פשוט וזאת השקעה נוספת בספק נוסף שמחירו אפילו לא ידוע.

פורסם

משתמשי הCARPC בפורום הזה משתמשים או בIGO8 על אמולטור או בגרסא של IGO8 שיצאה לשימוש על PC

מקלט הGPS הנפוץ ביותר הוא הBU353 עם צ'יפ של SIRFSTAR3

לIGO8 לPC יש בעיה שהמקלדת לא תומכת עברית בעוד הגרסא שרצה על האמולטור - חלק מתלוננים על בעיות של קרטוע.

אני משתמש בפתרון שהוצג ע"י אופיר בפורום וזו תוכנה בשם SYGIC - הבעיה, יש לה מנוע ניווט של כפכף אוטיסטי כי מידי פעם לפעם הקריין אומר משהו אחד והמפה מראה משהו אחר - אבל המפה תמיד צודקת וסה"כ הוא עובד בסדר גמור אם מתרגלים לקטע הזה.

אני באופן אישי התחברתי יותר לSYGIC.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תגובות:

א. ראשית מה הפתרון GPS שיש היום לחלונות ? קרי איך אתה מריץ עליו IGO 8 ? לא זכורה לי גירסת IGO לחלונות... וזאת גם תמיד שאלה שאלתי את עצמי.

ב. תמיד אפשר להתקין על המקינטוש חלונות שירוץ טבעי עליו , והוא עושה זאת מעולה ! מניסיון (אפילו המחשב שלי שאני כותב עליו עכשיו שורות אלו , הוא מקבוק פרו שמותקן עליו חלונות XP , - וכל זה רק בגלל האינטרנט אקספלורר שחלק גדול מהאתרים בישראל עובדים רק לפיו .. )

ג. אפשר גם להריץ חלונות בוירטואליזציה כדוגמת VM WARE או PARALLELS ,

ד. FE - כמו שאמרתי תמיד אפשר להשתמש בפיצ'ר המובנה , - גילוי נאות אני לא FE לחלונות או למקינטוש בנוגע לקארפיסי , ולא יודע מה אפשר לעשות זאת , דווקא אשמח לקצת חומר בנושא כדי להבין מה היכולות של תוכנות כאלו. (כמו איך מחברים בגלל את מקלט ה GPS , איך אפשר להטמיע דיבורית BT וכל מיני דברים כאלו ) .

שוב הבעיה היא רק חשמלית ואני שעם קצת יכולת אולי אפשר לבצע מודינג על הספק המובנה !

הנה תמונה של הספק עצמו פתוח :

WBLZJVM3uEyc6sJ2.huge

אני מניח כי כמו כל מחשב ולא משנה מאיזה תוצרת הוא עובד 12V ו 5V, כלומר הוא מישר ל 12V ואיך שהוא אולי להכניס לו 12V באמצע ,אחרי הישור, כלומר לוותר על כל הקטע של הורדת המתח והישור עצמו . צריך להתייעץ עם מהנדס אלקטרוניקה / חשמל שמבין בספקים ממותגים, מן הסתם זה לא פשוט וזאת השקעה נוספת בספק נוסף שמחירו אפילו לא ידוע.

תהנה :

http://www.carnetix.com/CNXP1900.htm

פורסם

יש AMIGO למחשב ? כי אני יודע שיש לה עברית מובנית.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תוכן חדש...